UNT > Kultur

Wednesday, 23 January, 18:44

Liknande nyheter

Taggar: Rartom , snäll, hundsom kommer , bort
Dalarnas tidningar - 15 okt 13 kl. 17:49

Men 13 jobb måste bort

Orsaskolan har enligt en rad undersökningar såväl bra resurser och hög lärartäthet men dåliga resultat. Dessutom kostar skolan mer än man har pengar till. Nu måste förändringar till, bland annat ska 13 tjänster bort..

SmålandsPosten - 18 mar 14 kl. 00:29

PR-konsulterna har slipat bort Löfvens charm

I söndagens Agenda möttes Stefan Lövfen och Fredrik Reinfeldt i deras första debatt under valåret. De har mötts flera gånger förut. Första gången var i maj 2012.

SmålandsPosten - 14 maj 14 kl. 07:35

Bygg bort bostadsbristen

Att vuxna människor ska kunna hyra en bostad där de bor, arbetar eller studerar, borde vara en självklarhet. Trots att efterfrågan är stor har marknaden inte tagit ansvar för att skapa ett utbud som motsvarar behovet, skriver Erik Jansson och Lars Edqvist, Miljöpartiet. Bostadsbristen i Sverige är svår.

Ekonomistas - 10 feb 17 kl. 09:18

Att fördela statsbidrag

Det förefaller råda stor enighet om lärarförsörjningen till skolor med stora socioekonomiska och språkliga utmaningar bör förbättras. Att satsa på högre löner för lärare på dessa skolor förs ofta fram som förslag, även om det går att ifrågasätta hur effektivt detta verktyg är. Det är därför aningen anmärkningsvärt att regeringen och (eller?

Cornucopia - 10 mar 16 kl. 07:57

Landets kommande sex regioner

Så var det klart med hur landets sex nya regioner ska se ut. Utfallet kommer förstås bli helt katastrofalt, och utvecklingen inom t ex Västra Götalandsregionen kommer inte räcka som varnande exempel.Svärige.

SVT Debatt - 10 okt 13 kl. 12:05

Inte bara läxrut utan även läxorna bör avskaffas

LÄXHJÄLP När lärare ger läxor till sina elever bygger det på att det finns någon i hemmet som kan hjälpa till, vilket alla familjer inte har möjlighet till. Skolans syn på läxor bidrar till att upprätthålla klassklyftor ? menar vi allvar med en skola för alla måste vi därför inte bara avskaffa läxrut utan också läxorna.

BT - 26 aug 14 kl. 10:09

Bättre svensk skola utan vinstintresse

Det fria skolvalet och vinstintresset sliter isär skolan. Visionen om alla barns lika rätt till utbildning blir allt mer avlägsen. Företag med vinstsyfte ska inte få bedriva skolor, alla skattepengar ska gå till elevernas utbildning.

BT - 15 jan 14 kl. 09:56

Jobben största frågan under partiledardebatt

Skola och jobb. Det är frågor som partiledarna lär strida om när de i dag drabbar samman i årets första partiledardebatt. Fredrik Reinfeldt inledde partiledardebatten med att konstatera att jobben är valets huvudfråga.

Nerikes Allehanda - 01 mar 15 kl. 05:15

En vilsen 17-åring med tuppkam

Det finns människor som man aldrig glömmer. De korsar ens väg och lämnar kvar något. Ibland stannar de i ens liv en stund, i veckor, år eller vad som känns som en livstid, andra gånger är de inget mer än ett flyktigt möte som skakar om marken du står på.

Helsingborgs Dagblad - 16 aug 15 kl. 04:00

Där man föds in i ledarrollen

Tre begrepp minns jag efter att ha läst en bok om Djursholm – konsekrati, meritokrati och dyslexifusk. Boken – "Djursholm, Sveriges ledarsamhälle"– har skrivits av professorn vid Stockholms Universitet Mikael Holmqvist. För mig som växte upp i södra ytterstaden i Stockholm och som inte på djupet lärde känna någon ur överklassen förrän i trettioårsåldern är boken både bekräftande och överraskande.

Fler nyheter från UNT

UNT - 7 timmar sedan

Han har rockhistorien i sitt dna

Varför göra ny musik som ständigt blickar bakåt?.

UNT - 7 timmar sedan

En fin konstpaus i tågstressen

Att trycka näsan mot en container blir en fin paus från en hektisk omgivning..

UNT - 9 timmar sedan

Bred start för nya jazzscenen

Ännu en oas för jazzälskarna har öppnat fint i Uppsala..

UNT - Igår: 14:47

Flera svenska vinstchanser på Oscarsgalan

Svenske kompositören Ludwig Göransson är nominerad till en Oscar..

UNT - Igår: 14:36

Göransson nominerad till Oscar

Svenske kompositören Ludwig Göransson är nominerad till en Oscar för filmmusiken till storfilmen "Black Panther"..

UNT - Igår: 21:14

Så hanteras Lill-Babs död i "Bonusfamiljen"

Det var aldrig tal om att ersätta Barbro "Lill-Babs" Svensson i "Bonusfamiljen"..

UNT - Igår: 12:29

Ingrosso om hatet: Blev självskadebeteende

Som en av huvudpersonerna i "Wahlgrens värld" blev Bianca Ingrosso tv-stjärna nästan över en natt..

UNT - Igår: 11:32

Utredning mot kulturprofilen läggs ner

Ekobrottsmyndighetens utredning om ekonomisk brottslighet inom det företag som den så kallade kulturprofilen har drivit tillsammans med poeten och tidigare akademiledamoten Katarina Frostenson läggs ner, skriver myndigheten i ett pressmeddelande..

UNT - Igår: 12:00

Livsfrågor och te på Regina

Nu drar vårens Philosophy tea igång på Reginateatern i Uppsala med start tisdag 22 januari..

UNT - Igår: 11:11

Fyra Uppsalapjäser på en kväll

Fyra kortpjäser av Uppsalaförfattare står på programmet hos Teater Blanca på Österplan i Uppsala på torsdagskvällen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.