Expressen > Nyheter

Tuesday, 22 May, 09:45

Expressen - 18 maj 18 kl. 17:59

Här är skolan som sätter betyg i fyranHär är skolan där eleverna får betyg redan i årskurs fyra.Malmö Friskola är en av få skolor i landet som ingår i en försöksverksamhet med tidiga betyg.– Det som verkligen är positiv är att vi får gå in och titta på varje elev individuellt, se vilket betyg den får och sedan fundera över vad man kan göra för att eleven ska höja sig, säger Marie Widell, rektor på Malmö Friskola..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Friskola, Marie Widell, Malmö Friskola

Dela artikeln

469 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här är skolansom , sätter, betygi , fyran
NSD - 15 apr 18 kl. 15:07

Skolan inför betyg från årskurs 4

Betyg från årskurs 4..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Striden om gamla skolan fortsätter

Gamla skolan i Nykroppa har ett rivningshot tungt vilande över sig.Men i bygden finns många som vill stoppa kommunens planer. I en skrivelse framför sex olika föreningar och grupper sina gemensamma synpunkter..

YLE - 26 apr 18 kl. 05:35

Inneluftsproblemen i Winellska skolan fortsätter: Mögelhunden Pii reagerade på tio ställen och nu föreslås rivning

Delar av byggnaden där årskurserna 7 till 9 vid Winellska skolan i Kyrkslätt håller till är i så dåligt skick att de borde rivas, enligt en färsk undersökning. Redan tidigare har omfattande inneluftsproblem konstaterats i byggnaden där årskurserna 1 till 6 varit..

YA - 03 sep 16 kl. 03:00

Färre flyktingar men skolan fortsätter växa

Introduktionsprogrammet för nyanlända fortsätter att växa. Nu går drygt 200 elever på Österportskolan. – Det är nästan som att vi startat en ny skola i höst, säger rektor Josephine Müllern..

Barometern - 17 mar 17 kl. 15:36

Underskotten inom skolan fortsätter även under detta år

Bildningsnämndens underskott fortsätter även på det nya året..

Blekinge Läns tidning - 11 jul 17 kl. 10:37

Skadegörelse på skolan fortsätter

Skadegörelsen på Näsums skola fortsätter. Personal får börja dagen med att plocka skräp. Rektor Johan Rubin är bekymrad..

Nerikes Allehanda - 03 okt 17 kl. 10:49

Rekryteringsbehovet ökar när Alléskolan fortsätter att växa

Framtidens utmaningar är välbekanta för ledningen i Sydnärkes utbildningsförbund. Utbildningarna fortsätter att locka alltfler, men baksidan av det myntet innebär en ständig brist på personal..

Barometern - 03 apr 18 kl. 16:00

Miljonförlusterna i skolan fortsätter

Skolorna i Hultsfred blöder ekonomiskt, och mycket talar för att förlusterna fortsätter hela 2018. För fjolåret uppgick underskottet till över 14 miljoner kronor..

Sydsvenskan - 12 aug 14 kl. 05:30

Folkpartiet satsar på skolan – trots massiv kritik

Det är mycket Jan Björklund på stan nu.”Rösta för skolan!” står det på affischpelarna som tapetserats med Folkpartiledarens lite ansträngda leende.

Sydsvenskan - 20 mar 12 kl. 07:30

Tidiga betyg gynnar alla elever

Hur vore det att leva i ett samhälle där ansträngningar inte märks? En av tio elever i Sverige beräknas ha dyslexi. Tyvärr har flera i min klass det och kämpar med det varje dag.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

Carina, 58, räddade sina två barn under flodvågen

Carina Tagesson Landin, 58, räddade sina två barn från flodvågen när de befann sig i Thailand 2004.Detta är en av många anledningar till att hennes dotter, Olivia, har valt att nominera Carina till Stora mammapriset som delas ut den 27 maj.– Oj, gud vad gulligt, jag blir helt chockad, säger hon..

Expressen - 30 minuter sedan

Sex av tio tror språk är viktigast för integration

Sex av tio svenskar anser att grundläggande språkkunskaper skulle vara viktigast för att integreras i ett nytt land. Det visar en undersökning som Demoskop har genomfört på uppdrag av bemannings- och utbildningsföretaget Lernia. Samtidigt anser var femte svensk att ett jobb är viktigast för att integreras och enbart sex procent att en förståelse för kulturella fenomen är viktigast för integrationen..

Expressen - 45 minuter sedan

”Sommaren i Malmö är ett eget fenomen”

Slutet på våren och början på sommaren är alldeles snart här. Jag packar mina väskor för att åka hem från Stockholm. Jag undrar – varför vill man tillbringa sin sommar någon annanstans än i Malmö?.

Expressen - 1 timme sedan

Bolaget har marknadens dyraste pensionsfonder

Se upp, om du är kund till försäkringsbolaget Movestic.  Bolagets fonder är de absolut dyraste på marknaden. Flera av dem kostar tre gånger så mycket som en vanlig svensk aktiefond.

Expressen - 1 timme sedan

Chefen förbjuder shorts på jobbet i mejl till de anställda

Jacob Nybroe, chefredaktör på Jyllands-Posten, uppmanar sina anställda att skippa shortsen på jobbet i sommar.I ett mejl till de anställda uttrycker han sin åsikt i den omdebatterade frågan:– Vi är på en arbetsplats – inte en campingplats, skriver Nybroe..

Expressen - 1 timme sedan

Ny satsning på polisen i kampen mot terrorism

Ett år efter terrordådet på Drottninggatan i centrala Stockholm – nu rekryteras ny personal till Nationella insatsstyrkan. Dessutom: Två nya helikoptrar köps in som ett led i den nationella terrorbekämpningen, skriver Sveriges Radio. .

Expressen - 1 timme sedan

Regionchefen: ”Jag låg lite högt i SD”

Söndag 9 september är det val. Om du är osäker på hur du ska rösta kan du ta hjälp av Expressens Valkompass för att se hur åsikter stämmer överens med partiernas. – Det var aktuella frågor i Valkompassen, det är de diskussionerna som pågår hela tiden, säger Nettan Larsson, som kandiderar till kommunfullmäktige i Trollhättan för Moderaterna..

Expressen - 2 timmar sedan

Övertänd villa i Flen – person brännskadad

En villa står i brand i Hälleforsnäs i Flen under tisdagsmorgonen. Boende ska ha tagit sig ut ur villan – men tros vara brännskadad. .

Expressen - 2 timmar sedan

Inbrott på gymnasieskola

Natten till tisdagen blev en skola i Staffanstorp utsatt för inbrott.Det är oklart vad som stulits..

Expressen - 2 timmar sedan

Moderaterna vill förbjuda moralpoliser

Moderaterna lägger fram en rad förslag för att motverka hedersförtryck under tisdagen. Ett av förslagen är ett förbud mot moralpoliser, erfar Expressen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.