Expressen > Nyheter

Sunday, 21 October, 19:23

Expressen - 18 maj 18 kl. 17:59

Här är skolan som sätter betyg i fyranHär är skolan där eleverna får betyg redan i årskurs fyra.Malmö Friskola är en av få skolor i landet som ingår i en försöksverksamhet med tidiga betyg.– Det som verkligen är positiv är att vi får gå in och titta på varje elev individuellt, se vilket betyg den får och sedan fundera över vad man kan göra för att eleven ska höja sig, säger Marie Widell, rektor på Malmö Friskola..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Friskola, Marie Widell, Malmö Friskola

Dela artikeln

480 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här är skolansom , sätter, betygi , fyran
NSD - 15 apr 18 kl. 15:07

Skolan inför betyg från årskurs 4

Betyg från årskurs 4..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Striden om gamla skolan fortsätter

Gamla skolan i Nykroppa har ett rivningshot tungt vilande över sig.Men i bygden finns många som vill stoppa kommunens planer. I en skrivelse framför sex olika föreningar och grupper sina gemensamma synpunkter..

YLE - 26 apr 18 kl. 05:35

Inneluftsproblemen i Winellska skolan fortsätter: Mögelhunden Pii reagerade på tio ställen och nu föreslås rivning

Delar av byggnaden där årskurserna 7 till 9 vid Winellska skolan i Kyrkslätt håller till är i så dåligt skick att de borde rivas, enligt en färsk undersökning. Redan tidigare har omfattande inneluftsproblem konstaterats i byggnaden där årskurserna 1 till 6 varit..

SmålandsPosten - 04 sep 18 kl. 23:23

Markku Mäntylä kryssade in sig själv - skolan fortsätter vara högst upp bland politikerna

Markku Mäntylä är SD-politikern som kryssade in sig själv. Född och uppvuxen i kommunen ser han skolan som sin hjärtefråga. Han drar en rak parallell mellan invandringen och skolans sjunkande kvalitet.

YA - 03 sep 16 kl. 03:00

Färre flyktingar men skolan fortsätter växa

Introduktionsprogrammet för nyanlända fortsätter att växa. Nu går drygt 200 elever på Österportskolan. – Det är nästan som att vi startat en ny skola i höst, säger rektor Josephine Müllern..

Barometern - 17 mar 17 kl. 15:36

Underskotten inom skolan fortsätter även under detta år

Bildningsnämndens underskott fortsätter även på det nya året..

Blekinge Läns tidning - 11 jul 17 kl. 10:37

Skadegörelse på skolan fortsätter

Skadegörelsen på Näsums skola fortsätter. Personal får börja dagen med att plocka skräp. Rektor Johan Rubin är bekymrad..

Nerikes Allehanda - 03 okt 17 kl. 10:49

Rekryteringsbehovet ökar när Alléskolan fortsätter att växa

Framtidens utmaningar är välbekanta för ledningen i Sydnärkes utbildningsförbund. Utbildningarna fortsätter att locka alltfler, men baksidan av det myntet innebär en ständig brist på personal..

Barometern - 03 apr 18 kl. 16:00

Miljonförlusterna i skolan fortsätter

Skolorna i Hultsfred blöder ekonomiskt, och mycket talar för att förlusterna fortsätter hela 2018. För fjolåret uppgick underskottet till över 14 miljoner kronor..

Sydsvenskan - 12 aug 14 kl. 05:30

Folkpartiet satsar på skolan – trots massiv kritik

Det är mycket Jan Björklund på stan nu.”Rösta för skolan!” står det på affischpelarna som tapetserats med Folkpartiledarens lite ansträngda leende.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Ryssland: Väldigt farligt steg att lämna avtal

Donald Trump planerar för att USA ska dra dig ur nedrustningsavtalet INF. Det skulle vara ett misstag, säger tidigare sovjetledaren Michail Gorbatjov till Interfax, skriver Reuters.  – Förstår de verkligen inte i Washington vad detta kan leda till?

Expressen - 15 minuter sedan

Sydafrikanska elitpoliser jagar svindlerskan Britta, 64

Jakten på mångmiljonsvindlerskan Britta Nielsen, 64, har blivit ett fall för sydafrikanska elitpoliser,  Hawks.Vittnen har sett henne besöka både restauranger och mataffärer i den sydafrikanska kuststaden Durban, uppger danska medier.– Vi ska arbeta hårt för att hitta henne, säger general Bheki Cele till tidningen EkstraBladet..

Expressen - 30 minuter sedan

Ny utbildning ska göra det enklare att utreda sexbrott

En majoritet av alla sexualbrott polisanmäls inte, och få som kommer polisens kännedom klaras upp. Förra året ledde en av tio polisanmälningar om våldtäkt till åtal. Men genom en ny utbildning ska polisen nu bli bättre.

Expressen - 30 minuter sedan

”Det är lätt att hålla sig under radarn”

När Sofie tog heroin för första gången var hon 16 år gammal. Åtta år senare lägger hon all sin vakna tid på att införskaffa drogen.– Min mamma vet om vad jag gör.

Expressen - 30 minuter sedan

De osynliga tjejerna – missbruket ingen ser

Adriana, 38, missbrukade i femton år och blev aldrig påkommen.Sandra, 21, tog en överdos och bodde på behandlingshem, ändå fick hon ingen hjälp.Gabriella, 23, missbrukade lika mycket som sina jämnåriga killkompisar – men för henne uteblev påföljderna.

Expressen - 45 minuter sedan

Isbjörnen ett problem för miljörörelsen – tar fokus från mindre söta djur i Arktis

Den har blivit en symbol för kampen mot klimatförändringar.Men nu börjar isbjörnen bli ett problem för miljörörelsen – och gör att andra arter i Arktis faller i glömska.– De fula djuren får inte alls lika mycket uppmärksamhet, säger Tom Arnbom, expert på Arktis och havsfrågor vid WWF..

Expressen - 1 timme sedan

Saudiarabien: Vet inte var Khashoggis kropp är

Saudiarabien vet inte var journalisten Jamal Khashoggis kropp är. Det uppger landets utrikesminister, rapporterar AFP. Utrikesministern säge.

Expressen - 2 timmar sedan

63 foster hittades gömda på begravningsbyrå

För en dryg vecka sedan hittade polisen i Detroit elva döda spädbarn – gömda på en begravningsbyrå.Nu har amerikansk polis funnit kvarlevorna av 63 foster gömda i lådor och frysrum på en annan begravningsbyrå – i samma stad, skriver The Guardian..

Expressen - 2 timmar sedan

Högskoleprovet 2018 – facit och resultat här

I dag har tusentals gjort högskoleprovet 2018 – och många har fått tänka flera varv för att klara de kluriga frågorna.Men här kommer resultat och facit från höstens orddel på provet – testa om du kan!
Vill du inte bara prova höstens orddel, utan även vårens, finns den här..

Expressen - 2 timmar sedan

Fortkörare åker fast utan att veta om det

Fartsyndare på Öresundsförbindelsen kan åka fast utan att märka det – förrän inbetalningskortet kommer i brevlådan.Nummerskylten läses av när bilen kör in och ut ur tunneln. Är tiden för kort så gick det för fort.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.