Expressen > Nyheter

Wednesday, 22 August, 05:30

Expressen - 18 maj 18 kl. 17:59

Här är skolan som sätter betyg i fyranHär är skolan där eleverna får betyg redan i årskurs fyra.Malmö Friskola är en av få skolor i landet som ingår i en försöksverksamhet med tidiga betyg.– Det som verkligen är positiv är att vi får gå in och titta på varje elev individuellt, se vilket betyg den får och sedan fundera över vad man kan göra för att eleven ska höja sig, säger Marie Widell, rektor på Malmö Friskola..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Friskola, Marie Widell, Malmö Friskola

Dela artikeln

480 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här är skolansom , sätter, betygi , fyran
NSD - 15 apr 18 kl. 15:07

Skolan inför betyg från årskurs 4

Betyg från årskurs 4..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Striden om gamla skolan fortsätter

Gamla skolan i Nykroppa har ett rivningshot tungt vilande över sig.Men i bygden finns många som vill stoppa kommunens planer. I en skrivelse framför sex olika föreningar och grupper sina gemensamma synpunkter..

YLE - 26 apr 18 kl. 05:35

Inneluftsproblemen i Winellska skolan fortsätter: Mögelhunden Pii reagerade på tio ställen och nu föreslås rivning

Delar av byggnaden där årskurserna 7 till 9 vid Winellska skolan i Kyrkslätt håller till är i så dåligt skick att de borde rivas, enligt en färsk undersökning. Redan tidigare har omfattande inneluftsproblem konstaterats i byggnaden där årskurserna 1 till 6 varit..

YA - 03 sep 16 kl. 03:00

Färre flyktingar men skolan fortsätter växa

Introduktionsprogrammet för nyanlända fortsätter att växa. Nu går drygt 200 elever på Österportskolan. – Det är nästan som att vi startat en ny skola i höst, säger rektor Josephine Müllern..

Barometern - 17 mar 17 kl. 15:36

Underskotten inom skolan fortsätter även under detta år

Bildningsnämndens underskott fortsätter även på det nya året..

Blekinge Läns tidning - 11 jul 17 kl. 10:37

Skadegörelse på skolan fortsätter

Skadegörelsen på Näsums skola fortsätter. Personal får börja dagen med att plocka skräp. Rektor Johan Rubin är bekymrad..

Nerikes Allehanda - 03 okt 17 kl. 10:49

Rekryteringsbehovet ökar när Alléskolan fortsätter att växa

Framtidens utmaningar är välbekanta för ledningen i Sydnärkes utbildningsförbund. Utbildningarna fortsätter att locka alltfler, men baksidan av det myntet innebär en ständig brist på personal..

Barometern - 03 apr 18 kl. 16:00

Miljonförlusterna i skolan fortsätter

Skolorna i Hultsfred blöder ekonomiskt, och mycket talar för att förlusterna fortsätter hela 2018. För fjolåret uppgick underskottet till över 14 miljoner kronor..

Sydsvenskan - 12 aug 14 kl. 05:30

Folkpartiet satsar på skolan – trots massiv kritik

Det är mycket Jan Björklund på stan nu.”Rösta för skolan!” står det på affischpelarna som tapetserats med Folkpartiledarens lite ansträngda leende.

Sydsvenskan - 20 mar 12 kl. 07:30

Tidiga betyg gynnar alla elever

Hur vore det att leva i ett samhälle där ansträngningar inte märks? En av tio elever i Sverige beräknas ha dyslexi. Tyvärr har flera i min klass det och kämpar med det varje dag.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 4 minuter sedan

Nazistvakten ljög – utvisas efter 70 år

En 95-årig tidigare SS-vakt, som var verksam i ett nazistiskt arbetsläger har deporterats från USA, skriver the Guardian.  Mannen blev amerikansk medborgare 1957 – men ska ha ljugit om sitt förflutna."USA tolererar inte dem som gjorde nazistbrott möjligt", skriver Vita huset i ett pressmeddelande.

Expressen - 15 minuter sedan

Bara Politik är tillbaka – se på Expressen TV

Bara Politik är tillbakaExpressen TV:s uppskattade politikmagasin är tillbaka. I kvällens säsongspremiär tar programledare Karolina Skoglund emot tre av partiledarna..

Expressen - 1 timme sedan

Svenskt nej till migranter fast på fartyg

Sverige säger nej till att ta emot migranter som sedan flera dagar är fast på ett fartyg på Sicilien, rapporterar Sveriges Radios Ekot..

Expressen - 1 timme sedan

Utvisad återvände – åtalas för nya brott

En 45-årig man som dömts för bland annat misshandel av en kvinna åtalas för våldtäkt på samma kvinna efter att olagligt ha tagit sig in i landet, skriver Sydsvenskan..

Expressen - 1 timme sedan

Fyra personer till sjukhus efter bil voltat på E22

Fyra personer har fått föras till sjukhus sedan en bil voltat på E22 i Norrköping under natten mot onsdag, skriver Norrköpings tidningar. Skadeläget är oklart.– Bilen är ganska illa tilltyglad, säger Daniel Agerhult, inre befäl vid räddningstjänsten till tidningen.

Expressen - 2 timmar sedan

Stormy Daniels svar – efter erkännandet

Stormy Daniels har länge hävdat att hon betalats för att hålla tyst om en påstodd affär med Donald Trump 2016. Så när presidentens tidigare advokat Michael Cohen erkände sig skyldig till tystnadspengarna på tisdagen var Daniels snabb att ta till Twitter."Hur gillar ni mig nu?

Expressen - 2 timmar sedan

Över 600 sidor ska ha spridit desinformation

Över 600 sidor, grupper och konton som ska ha spridit desinformation har stängs ner av Facebook, skriver CNN.  Sidorna har kunnat spåras till bland annat Ryssland och Iran.Det meddelade grundaren Mark Zuckerberg i ett offentligt uttalande på tisdagskvällen..

Expressen - 5 timmar sedan

Flera bilar i brand i Uppsala – ungdomsgäng sågs fly

Sex personbilar och en lätt lastbil stod i brand på en parkering vid Kvarntorget i Uppsala under tisdagskvällen.Vittnen ska ha sett ett ungdomsgäng fly platsen.– Flera andra närliggande fordon har också fått olika typer av skador, säger Emil Skogslund, ledningsoperatör vid Storstockholms ledningscentral.

Expressen - 5 timmar sedan

Horace Engdahl lämnade Bonniers kulturfest tidigt

Sara Danius gick i sitt ”Sommar i P1” om skandalen inom Svenska Akademien till hårt angrepp mot ledamoten Horace Engdahl.Under tisdagskvällen var de båda på Albert Bonniers Förlags sensommarfest på Djurgården i Stockholm – men Engdahl lämnade tidigt.– Nu måste jag skynda mig i väg till årsmöte med båtklubben, sa han till Expressens Karin Sörbring..

Expressen - 9 timmar sedan

Kraftig rökutveckling efter villabrand – stort pådrag

Räddningstjänsten har kallats till en villa i Påskallavik där en fullt utvecklad brand rasar.Enligt polisen finns inga uppgifter om personskada.Det ska däremot vara kraftig rökspridning i resten av området.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.