Sydsvenskan > Utrikes

Monday, 21 May, 07:17

Sydsvenskan - I förrgår: 17:06

Glesbygden. Det kostar att glömma den.Hur ska framtidstron och demokratin få en skjuts framåt ute på landet?.
Läs mer på Sydsvenskan

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: GlesbygdenDet , kostaratt , glömmaden
YLE - 23 apr 17 kl. 05:03

Finlandssvenska elever äter dyrast i Korsnäs, billigast i Vanda - kolla vad skolmaten kostar i din kommun

Priset på skolmat varierar stort mellan kommunerna i Finland. Den mat som en elev äter per dag kan kosta allt mellan 1,67 euro i Vanda och 8,28 euro i Puumala i Södra Savolax. De mest påkostade måltiderna i Svenskfinland äter eleverna i Korsnäs.

IDG - 21 apr 16 kl. 09:35

"Vi har bra täckning i städerna – men vi får inte glömma glesbygden"


Sverige har fortfarande för dålig mobiltäckning i stora delar av glesbygden. Med statligt stöd i form av samhällsmaster skulle utbyggnaden gå mycket snabbare, skriver Telenors nätexpert Patrik Nilsson..

YLE - 12 nov 14 kl. 05:00

Det kostar tiotusen mer att bygga hus i Pargas än i Hangö

Svenska Yles granskning visar att det råder enorma skillnader i hur kommuner tar betalt för bygglov. I Helsingfors har du betalat närmare 4 000 euro före ett enda spadtag har tagits medan en Vöråbo bara betalar 285 euro. Vi har bett byggnadsinspektörer i alla två- och svenskspråkiga kommuner uppskatta vad bygglovet skulle kosta om man vill bygga ett 200 m2 stort fristående hus på detaljplanerat område i deras kommun.

BT - 11 okt 12 kl. 00:30

Hellre seriös kärnkraftsdebatt än kurragömma på Ringhals och Forsmark

Polis, hundar och helikoptrar letade. Men aktivisterna hade en lugn natt i sina sovsäckar. Det går inte att säga annat än att Greenpeace uppnått ett av sina syften: att uppmärksamma säkerhetsbristerna vid kärnkraftsverken.

Nyheter 24 - 14 mar 11 kl. 16:39

Ny MMA-gala i Malmö


Frontier Open Battle arrangerar sin första gala den 26 mars. Förhoppningen är att ge unga talanger chansen. Nästa svenska MMA-gala blir Frontier Open Battle "Prodigy".

Nyheter 24 - 11 maj 11 kl. 22:01

Missnöje kostar


Svenska MMA-förbundet har beslutat om att införa en avgift för protester efter match. I år har flera fighters varit missnöjda med domarinsatserna efter match och inkommit med protester. Senast var det Paul Reed som inte var nöjd med domarnas oeniga beslut i titelmatchen mot Martin Svensson på The Zone FC "Unbreakable" och en protest inlämnades efter att skotten förlorat.

Kristianstadsbladet - 25 jul 13 kl. 08:00

Inga fler gottegrisar om LRF får bestämma

Foto: Johan Johnmark/Länsstyrelsen Skåne
Ett halv ton vingummi här, en kubik choklad där. Lägg därtill berg med rotfrukter. Nu vill LRF Skåne få ett slut på ofoget.

Dagens PS - 05 jan 18 kl. 08:42

Amazon vill strömma engelsk fotboll

Amazon planerar ett bud på rättigheterna att få strömma Premier League. Det rapporterar Bloomberg News. Bolaget vill med den engelska fotbollsligan erbjuda mer sportinnehåll till kunder och på sikt få dessa att ansluta till medlemskapet Prime.

Länstidningen i Jämtland - 05 okt 17 kl. 05:30

Politikerna nöjda över att nödropen om polis i glesbygden nått fram

I samband med mötet mellan politiker och polisledningen lyfte länets företrädare vad de har för förväntningar på polisen i norr.
– Det för viktigt att polisens kärnverksamhet att vi fortsätter att göra vår stämma hörd, säger Göran Bergström (S)..

BT - 16 mar 14 kl. 10:17

Experten: Bästa löparskorna kostar

Är du otränad efter vintern, söker barfotakänsla eller bara något billigt i skohyllan? Dämpar det, så kostar det, enligt ortopedingenjören Johan Simonsson. – Sulan är det som är svårast för de ovana att se.

YLE - 23 maj 13 kl. 06:15

Vasaskolorna får själva bestämma om morris och eftis

Från och med hösten får skolorna i Vasa själva bestämma hur verksamheten före och efter skoldagen ska se ut. Enligt det tidigare förslaget skulle morris och eftis ordnas från 8 till 16, men nämnden för småbarnsfostran och grundläggande utbildning beslöt på onsdagens möte att ge skolorna högst en timme till per dag att disponera fritt. - Det verkar som om det inte är så många barn riktigt tidigt på morgonen, så nu kan skolorna till exempel ordna verksamhet mellan 7.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Fotografiska firar åtta år med jubileumsbok

Fotografiska i Stockholm slog upp portarna för åtta år sedan. Det ska firas med jubileumsboken "The eye", som samlar konsthallens utställningar genom åren. Dessutom väntas invigningen av de två filialerna i London och New York vara mindre än ett år bort.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Smash and grab mot friluftsbutik

En friluftsbutik i Örnsköldsvik utsattes för en så kallad smash and grab-kupp under natten. – Där har man kört in en hjullastare vid tvåtiden i natt, säger Michael Liljenberg, befäl vid polisregion Västernorrland. Det är oklart vad tjuvarna fick med sig.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Förseningar i tågtrafiken under morgonen

Ett förlängt banarbete på västra stambanan orsakar förseningar i tågtrafiken Göteborg–Skövde–Stockholm och sträckorna Göteborg till Jönköping samt Göteborg till Mariestad, meddelar Trafikverket. Vissa tåg kan komma att ställas in helt under morgonen och.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Kommuner fick böta 45 miljoner 2017

Förra året fick 100 kommuner i Sverige betala straffavgifter på grund av att deras socialtjänster inte verkställt egna beslut, rapporterar SR Ekot. Om ett beslut inte har verkställts inom tre månader ska det rapporteras till Inspektionen för vård och om.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Över tio döda i marknadsattack

Minst ett tiotal civila har dödats i en attack i Boulékéssi-området, nära Malis sydliga gräns mot Burkina Faso. – En soldat anfölls av en beväpnad man på marknaden i Boulékéssi. Därefter, under oklara omständigheter, dödades minst tolv civila på platsen.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Lindholm firade med guldänglar: "Passa på"

Sverige är världsmästare i ishockey för elfte gången och för andra året i rad. För NHL-backen Hampus Lindholm, som var en av 13 VM-debutanter, var det första gången. – Riktigt kul att få vinna, speciellt här på hemmaplan med mycket familj och vänner, de.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Rätt att Sverige fick fira med kramkalas i Köpenhamn

Landslaget med de bästa spelarna vann guldet..

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Afrikanska migranter räddade i Brasilien

Brasilianska fiskare har räddat 25 migranter som befann sig i en båt på drift utanför Brasiliens nordöstra kust. Personerna ombord hade korsat Atlanten – majoriteten var från Guyana, Nigeria och Senegal i Afrika, enligt brasilianska myndigheter. Samtlig.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Bråk och misshandel kantade Stockholmsderby

Mycket stök kring Hammarby-AIK..

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Nedflyttning för Rohdéns Crotone

Crotone, med VM-uttagna Marcus Rohdén i laget, hade chansen att hänga kvar i Serie A-fotbollen inför den sista omgången. Men det krävde också att andra resultat gick deras väg – men framförallt att de själva lyckades besegra tabelltvåan Napoli på bortap.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.