Nyan > Svenskfinland

Tuesday, 22 May, 09:58

Nyan - 18 maj 18 kl. 17:00

Möte på arabiska i PingstkyrkanPingstkyrkan i Mariehamn har ett antal medlemmar med arabiska som modersmål. Därför ordnar församlingen en träff på arabiska på lördag. Gäster är Jafar från USA och Jamil Wahab från Israel. Vid ett möte i Pingstkyrkan i Raseborg i måndags talade Jafar om möjligheter och utmaningar för kristna vid mötet med islam. Samma kväll klockan 19 hålls ett möte med gästerna som tolkas till svenska för alla intresserade.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Pingstkyrkan, Mariehamn, Jafar, USA, Jamil Wahab, Israel, Raseborg, Nyan

Dela artikeln

22 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Möte, arabiskai , Pingstkyrkan
Blekinge Läns tidning - 25 aug 16 kl. 03:00

Gudstjänst på arabiska i pingstkyrkan

Gudstjänster på arabiska är bara en knapptryckning bort. Pingstkyrkan tar ny teknik till hjälp för att direktöversätta bibelorden till flera språk..

Dagen - 11 nov 16 kl. 03:05

Pingstkyrkan i Luleå talar fler och fler språk

LULEÅ. Svenska, finska, amarinja och arabiska. I pingstkyrkan i Luleå firas gudstjänster på fyra olika språk på helgerna.

Dagen - 11 nov 16 kl. 03:05

Pingstkyrkan i Luleå talar fler och fler språk

LULEÅ. Svenska, finska, amarinja och arabiska. I pingstkyrkan i Luleå firas gudstjänster på fyra olika språk på helgerna.

Dagen - 25 nov 11 kl. 15:12

Klartecken för insamling i pingstkyrkan i Alingsås

Pingstkyrkan i Alingsås kommer även i år att samla in pengar till behövande på orten - trots att socialtjänsten säger nej. - Vi har pratat med en del föreningar som har kontakt med behövande människor, och som har visat sig vara positivt inställda till projektet, säger Joakim Westerdahl, informatör på pingstkyrkan, till Alingsås tidning.

För en dryg vecka sedan skrev Dagen om att socialtjänsten i Alingsås oväntat hade valt att tacka nej till ett samarbete med pingstkyrkan.

Nya Wermlands Tidningen - 06 nov 13 kl. 06:00

Watotokören från Uganda fyllde Pingstkyrkan

Watotokören från Uganda gästade på lördagseftermiddagen Pingstkyrkan i Karlskoga. En av besökarna hävdar att det var länge sedan Pingstkyrkan var så välbesökt som under denna konsert. ”Det stämmer nog för det är väldigt sällan vi behöver öppna upp själva läktaren” säger Angelica Ärlandsback, barn- och familjepastor i Pingstkyrkan..

Kristianstadsbladet - 12 nov 13 kl. 10:19

Brand i Pingstkyrkan - hyresgäst vaknade av brandrök

Pingstkyrkan i Broby kunde räddas undan lågorna tack vare ett rådigt ingripande. Polisen misstänker att det handlar om en anlagd brand och efterlyser iakttagelser.
Det var vid åtta-tiden i morse som branden upptäcktes.

Dagen - 23 mar 11 kl. 03:00

Tommy Körberg och Tommy Dahlman på scen ihop i pingstkyrkan

Ett oväntat par gör i kväll entré i pingstkyrkan i Trollhättan - evangelisten Tommy Dahlman och artisten Tommy Körberg.

De gör sitt första framträdande tillsammans på ett ledarskapsevent. Tommy Dahlman har inbjudit Körberg att medverka med sång.

BT - 25 maj 12 kl. 10:36

Pingstkyrkan duckar i HBT-debatten

Av 640 medlemmar i Filadelfiaförsamlingen i Borås är rent statistiskt mellan 32 och 64 personer bi- eller homosexuella. Hur ser handlingsplanen ut för att ta hand om dessa medlemmar när de kliver ut ur garderoben i Christian Kastös kyrka, undrar Andreas Jonsson. Det var med spänning som jag läste Christian Kastös svar på min debattartikel i BT.

Världen Idag - 04 sep 13 kl. 10:46

Pingstkyrkan fick nattlig påhälsning

Pingstkyrkan i Uppsala drabbades av inbrott under natten till tisdag.Enligt Upsala Nya Tidning (UNT) så upptäcktes inbrottet på tisdagsmorgonen.Pingstkyrkan är relativt nyrenoverad inuti men enligt Desirée Lyckelind, administratör i församlingen, så är det ingen större skada sked.?

Alingsås tidning - 24 dec 17 kl. 14:46

Jul för alla i Pingstkyrkan

En jul för alla, det ordnas det i Pingstkyrkan på julaftonens eftermiddag där det bjuds på mat och julklappar ska öppnas.
På julafton bjuds det in till julfirande i Pingstkyrkan i Alingsås. Tanken är att öppna upp kyrkan för alla som är ensamma och inte har någonstans att fira jul.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 30 minuter sedan

Så stöder landskapet Guttorps fiskodling

Hur ser framtiden ut för Guttorps fiskodling efter att den planerade fiskvårdsavgiften togs bort, frågade Lars Häggblom (Ob) under lagtingets frågestund i går. – Ganska bra, svarade näringsministern Camilla Gunell (S). Fastighetsverket har kommit långt i projekteringen av ytterligare rening för att minimera utsläppen från anläggningen.

Nyan - 1 timme sedan

Lelöksområdet för daghem

Byggnads och miljönämnden i Lemland och Lumparland ska omgående upprätta ett förslag till ny generalplan samt detaljplan för Bengtsböle bostadsområde, för att kommunen ska kunna bygga ett daghem med fyra avdelningar på Lelöksområdet. Generalplanen bör ändras så att det inte krävs detaljplaneändring för att bygga på Lelöksområdet. Det här beslöt kommunstyrelsen i Lemland på sitt senaste möte.

Nyan - 2 timmar sedan

Med guld i mun

FRIIDROTT. Efter ett rafflande upplopp tog Celina Holmberg, Elsa Andersson, Ellen Mattsson och Ida-Maria Sjölund från ÖHS guld i stafettkarnevalen.
Under måndagen var de tillbaka i skolan.

Nyan - 3 timmar sedan

Inget stöd i förväg till konkursbolag

Landskapet har inte betalat miljonstöd till konkursade Nextjet i förväg.
Det sade infrastrukturministern Mika Nordberg (Ob) när Jörgen Pettersson (C) ville veta vad regeringen gör för att rädda flygtrafiken till Arlanda efter Nextjets konkurs. Frågan har högsta prioritet, försäkrade Mika Nordberg vid lagtingets frågestund på måndagen.

Nyan - 15 timmar sedan

Strandnäs FBK tog revansch

Strandnäs FBK tog brons när Svenskfinlands frivilliga brandkårer gjorde upp i förbundsmästerskapen i redskapshantering i Mariehamn i helgen.
Strandnäs FBK var det enda tävlande åländska laget när förbundsmästerskapen i redskapshantering ägde rum under lördagseftermiddagen. Totalt tävlade 14 lag, varav fyra damlag, från olika frivilliga brandkårer runt om i Svenskfinland.

Nyan - 16 timmar sedan

Ingen söker tjänst i Hammarland

Kyrkoherdetjänsten i Hammarlands församling har inom utsatt ansökningstid inte fått någon sökande. Det meddelar Domkapitlet i Borgå stift. (ms)   Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.

Nyan - 18 timmar sedan

Emeliastiftelsen satsar på ekvirke

Det blir en dansk firma, Dansk Skibstrae, som får den första virkesbeställningen av stiftelsen Emelia som ska bygga en skuta på traditionellt vis i Sjökvarteret.
Avtalet är inte undertecknat ännu men förhandlingarna med det danska bolagets ägare Paul Rasmussen har nått långt. – Grovjobbet är gjort, säger stiftelsens ordförande Björn-Olov Erikson efter torsdagens träff med Paul Rasmussen i Mariehamn.

Nyan - 18 timmar sedan

Olivia Weuro simmar junior-EM

SIMNING. Åländska Olivia Weuro kommer att få tävla för Finland i sommarens junior-EM i Helsingfors.
– Jag hade det nog på känn, säger 15-åringen.

Nyan - 20 timmar sedan

”Plasten är en sorglig symbol ”

Hundratals människor går varje år längs med den lettiska kusten tillsammans med Östersjöpristagarkampanjen Mana Jura och plockar bland annat mängder av plast. Men initiativtagaren Janis Ulme säger att man borde få börja fokusera på större hot.
Sedan 2012 har Mana Jura med grundaren Janis Ulme i spetsen finkammat de lettiska sandiga stränderna i jakt på skräp och skrot.

Nyan - 22 timmar sedan

Dånö hembygdsmuseum får eget drama

Robert Liewendahls pjäs Gefinas krona har premiär i slutet av juli. Handlingen kretsar kring Amanda Nordbloms stuga, det som i dag är Dånö hembygdsmuseum. Dånö hembygdsmuseum firar i år 90-års jubileum, och föreningen blir samtidigt 50 år.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.