Nyan > Svenskfinland

Wednesday, 22 August, 05:32

Nyan - 18 maj 18 kl. 17:00

Möte på arabiska i PingstkyrkanPingstkyrkan i Mariehamn har ett antal medlemmar med arabiska som modersmål. Därför ordnar församlingen en träff på arabiska på lördag. Gäster är Jafar från USA och Jamil Wahab från Israel. Vid ett möte i Pingstkyrkan i Raseborg i måndags talade Jafar om möjligheter och utmaningar för kristna vid mötet med islam. Samma kväll klockan 19 hålls ett möte med gästerna som tolkas till svenska för alla intresserade.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Pingstkyrkan, Mariehamn, Jafar, USA, Jamil Wahab, Israel, Raseborg, Nyan

Dela artikeln

22 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Möte, arabiskai , Pingstkyrkan
Blekinge Läns tidning - 25 aug 16 kl. 03:00

Gudstjänst på arabiska i pingstkyrkan

Gudstjänster på arabiska är bara en knapptryckning bort. Pingstkyrkan tar ny teknik till hjälp för att direktöversätta bibelorden till flera språk..

Dagen - 11 nov 16 kl. 03:05

Pingstkyrkan i Luleå talar fler och fler språk

LULEÅ. Svenska, finska, amarinja och arabiska. I pingstkyrkan i Luleå firas gudstjänster på fyra olika språk på helgerna.

Dagen - 11 nov 16 kl. 03:05

Pingstkyrkan i Luleå talar fler och fler språk

LULEÅ. Svenska, finska, amarinja och arabiska. I pingstkyrkan i Luleå firas gudstjänster på fyra olika språk på helgerna.

Dagen - 25 nov 11 kl. 15:12

Klartecken för insamling i pingstkyrkan i Alingsås

Pingstkyrkan i Alingsås kommer även i år att samla in pengar till behövande på orten - trots att socialtjänsten säger nej. - Vi har pratat med en del föreningar som har kontakt med behövande människor, och som har visat sig vara positivt inställda till projektet, säger Joakim Westerdahl, informatör på pingstkyrkan, till Alingsås tidning.

För en dryg vecka sedan skrev Dagen om att socialtjänsten i Alingsås oväntat hade valt att tacka nej till ett samarbete med pingstkyrkan.

Nya Wermlands Tidningen - 06 nov 13 kl. 06:00

Watotokören från Uganda fyllde Pingstkyrkan

Watotokören från Uganda gästade på lördagseftermiddagen Pingstkyrkan i Karlskoga. En av besökarna hävdar att det var länge sedan Pingstkyrkan var så välbesökt som under denna konsert. ”Det stämmer nog för det är väldigt sällan vi behöver öppna upp själva läktaren” säger Angelica Ärlandsback, barn- och familjepastor i Pingstkyrkan..

Kristianstadsbladet - 12 nov 13 kl. 10:19

Brand i Pingstkyrkan - hyresgäst vaknade av brandrök

Pingstkyrkan i Broby kunde räddas undan lågorna tack vare ett rådigt ingripande. Polisen misstänker att det handlar om en anlagd brand och efterlyser iakttagelser.
Det var vid åtta-tiden i morse som branden upptäcktes.

Dagen - 23 mar 11 kl. 03:00

Tommy Körberg och Tommy Dahlman på scen ihop i pingstkyrkan

Ett oväntat par gör i kväll entré i pingstkyrkan i Trollhättan - evangelisten Tommy Dahlman och artisten Tommy Körberg.

De gör sitt första framträdande tillsammans på ett ledarskapsevent. Tommy Dahlman har inbjudit Körberg att medverka med sång.

BT - 25 maj 12 kl. 10:36

Pingstkyrkan duckar i HBT-debatten

Av 640 medlemmar i Filadelfiaförsamlingen i Borås är rent statistiskt mellan 32 och 64 personer bi- eller homosexuella. Hur ser handlingsplanen ut för att ta hand om dessa medlemmar när de kliver ut ur garderoben i Christian Kastös kyrka, undrar Andreas Jonsson. Det var med spänning som jag läste Christian Kastös svar på min debattartikel i BT.

Världen Idag - 04 sep 13 kl. 10:46

Pingstkyrkan fick nattlig påhälsning

Pingstkyrkan i Uppsala drabbades av inbrott under natten till tisdag.Enligt Upsala Nya Tidning (UNT) så upptäcktes inbrottet på tisdagsmorgonen.Pingstkyrkan är relativt nyrenoverad inuti men enligt Desirée Lyckelind, administratör i församlingen, så är det ingen större skada sked.?

Alingsås tidning - 24 dec 17 kl. 14:46

Jul för alla i Pingstkyrkan

En jul för alla, det ordnas det i Pingstkyrkan på julaftonens eftermiddag där det bjuds på mat och julklappar ska öppnas.
På julafton bjuds det in till julfirande i Pingstkyrkan i Alingsås. Tanken är att öppna upp kyrkan för alla som är ensamma och inte har någonstans att fira jul.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 9 timmar sedan

President Niinistö till Åland

President Sauli Niinistö ska inviga den parlamentariska Östersjökonferensen. Under sitt Ålandsbesök ska presidenten också träffa landskapsföreträdare.
Östersjökonferensen anordnas i år på Åland och såsom Nya Åland tidigare rapporterat är invigningstalare republikens president.

Nyan - 11 timmar sedan

De gör upp i Paf Masters

CURLING. Tio lag från sammanlagt sex nationer kommer till start i årets upplaga av Paf Masters Women’s Curling Tour. Precis som i fjol uppgår den totala prissumman i 18 000 euro.

Nyan - 13 timmar sedan

Finska vårdreformen under åländsk lupp – igen

Den finländska vårdreformen kommer att leda till begreppsförvirring. Och det råder fortfarande oklarheter kring skattegottgörelsen. Nu vill landskapsregeringen att Finland tillsätter en Ålands-expert för att reda ut konsekvenserna av reformen.

Nyan - 15 timmar sedan

Vattnet fortsätter sjunka i Långsjön

Idag möts styrelsen för Ålands vatten för att diskutera vattensituationen. I går morse låg vattnivån på – 63,8 centimeter vid Kalders dammlucka i Långsjön, vilket innebär att den sjunkit med fem centimeter på en vecka. Tillståndsgränsen för bevattningsuttag går numera vid –65 centimeter och för dricksvattenuttag vid –70 centimeter.

Nyan - 15 timmar sedan

Landslaget kallar på Engman

FOTBOLL. Adelina Engman, till vardags i Chelsea FC, är en av 23 spelare som förbundskapten Anna Signeul tagit ut till VM-kvalmatcherna borta mot Spanien och Österrike. Finland möter Spanien i Santander den 31 augusti och Österrike i Wiener Neustadt den 4 september.

Nyan - 16 timmar sedan

Konkurrensavtalsföreläsning på lagtinget ikväll

Konkurrenskraftavtalet-Effekter på arbetslivet och jämställdheten är rubriken på den föreläsning som hålls i kväll klockan 19 i lagtinget  Marhällan. Obs platsen då annan plats uppgavs i tisdagens Obs det händer! Sociolog och akademilektor Mika Helander vid Åbo Akademi föreläser om hur konkurrenskraftavtalet påverkat vardagslivet.

Nyan - 17 timmar sedan

Barbershop-kväll med Seaside singers

Ikväll anordnar kören Seaside singers en gästkväll i Medborgarinstitutet där alla sångintresserade kvinnor är välkomna att delta. Seaside Singers består av 18 medlemmar, och kören är specialiserad på Barbershop-sång.
Jenni Nurmi är vicedirigent i Seaside Singers, och hon hoppas att gästkvällen ska väcka ett intresse för musikstilen.

Nyan - Igår: 08:00

Fler ägare i Andelsbanken

7 437. Så många ägare har Andelsbanken Åland. Det är en ökning med 430 stycken från samma period ifjol.

Nyan - 19 timmar sedan

Hovrätten skärper straff för förälders misshandel

Tingsrätten ansåg att mannen hade misshandlat sitt barn – men han dömdes inte till något straff. Hovrätten ger honom dagsböter.
Åklagaren som besvärade sig i hovrätten yrkade på att mannen skulle dömas till ett bötesstraff.

Nyan - 20 timmar sedan

Bortslängd brandvarnare orsakade pådrag

Ett brandlarm tjöt på måndagskvällen i ett bostadsområde i Mariehamn, men källan var desto svårare att hitta. – De boende hade själva gått runt i området och inte kunnat lokalisera ljudet, så vi rullade dit med några enheter, säger brandbefäl Ted Andersson. På plats hittade man till slut ett stort flak med elektroniksopor.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.