Nyan > Svenskfinland

Friday, 19 October, 08:40

Nyan - 18 maj 18 kl. 17:00

Möte på arabiska i PingstkyrkanPingstkyrkan i Mariehamn har ett antal medlemmar med arabiska som modersmål. Därför ordnar församlingen en träff på arabiska på lördag. Gäster är Jafar från USA och Jamil Wahab från Israel. Vid ett möte i Pingstkyrkan i Raseborg i måndags talade Jafar om möjligheter och utmaningar för kristna vid mötet med islam. Samma kväll klockan 19 hålls ett möte med gästerna som tolkas till svenska för alla intresserade.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Pingstkyrkan, Mariehamn, Jafar, USA, Jamil Wahab, Israel, Raseborg, Nyan

Dela artikeln

22 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Möte, arabiskai , Pingstkyrkan
Blekinge Läns tidning - 25 aug 16 kl. 03:00

Gudstjänst på arabiska i pingstkyrkan

Gudstjänster på arabiska är bara en knapptryckning bort. Pingstkyrkan tar ny teknik till hjälp för att direktöversätta bibelorden till flera språk..

Dagen - 11 nov 16 kl. 03:05

Pingstkyrkan i Luleå talar fler och fler språk

LULEÅ. Svenska, finska, amarinja och arabiska. I pingstkyrkan i Luleå firas gudstjänster på fyra olika språk på helgerna.

Dagen - 11 nov 16 kl. 03:05

Pingstkyrkan i Luleå talar fler och fler språk

LULEÅ. Svenska, finska, amarinja och arabiska. I pingstkyrkan i Luleå firas gudstjänster på fyra olika språk på helgerna.

Alingsås tidning - 31 aug 18 kl. 07:06

Politikerkväll i Pingstkyrkan

Den som inte har bestämt sig för hur hen ska rösta i valet har nu en chans att få en bättre bild av partiernas politik – på söndag ordnas det med politikersamtal i Pingstkyrkan.
På söndag kväll bjuds det in till politikersamtal i Pingstkyrkan i Alingsås. På plats finns gruppledarna för de politiska partierna i Alingsås.

Dagen - 25 nov 11 kl. 15:12

Klartecken för insamling i pingstkyrkan i Alingsås

Pingstkyrkan i Alingsås kommer även i år att samla in pengar till behövande på orten - trots att socialtjänsten säger nej. - Vi har pratat med en del föreningar som har kontakt med behövande människor, och som har visat sig vara positivt inställda till projektet, säger Joakim Westerdahl, informatör på pingstkyrkan, till Alingsås tidning.

För en dryg vecka sedan skrev Dagen om att socialtjänsten i Alingsås oväntat hade valt att tacka nej till ett samarbete med pingstkyrkan.

Nya Wermlands Tidningen - 06 nov 13 kl. 06:00

Watotokören från Uganda fyllde Pingstkyrkan

Watotokören från Uganda gästade på lördagseftermiddagen Pingstkyrkan i Karlskoga. En av besökarna hävdar att det var länge sedan Pingstkyrkan var så välbesökt som under denna konsert. ”Det stämmer nog för det är väldigt sällan vi behöver öppna upp själva läktaren” säger Angelica Ärlandsback, barn- och familjepastor i Pingstkyrkan..

Kristianstadsbladet - 12 nov 13 kl. 10:19

Brand i Pingstkyrkan - hyresgäst vaknade av brandrök

Pingstkyrkan i Broby kunde räddas undan lågorna tack vare ett rådigt ingripande. Polisen misstänker att det handlar om en anlagd brand och efterlyser iakttagelser.
Det var vid åtta-tiden i morse som branden upptäcktes.

Dagen - 23 mar 11 kl. 03:00

Tommy Körberg och Tommy Dahlman på scen ihop i pingstkyrkan

Ett oväntat par gör i kväll entré i pingstkyrkan i Trollhättan - evangelisten Tommy Dahlman och artisten Tommy Körberg.

De gör sitt första framträdande tillsammans på ett ledarskapsevent. Tommy Dahlman har inbjudit Körberg att medverka med sång.

BT - 25 maj 12 kl. 10:36

Pingstkyrkan duckar i HBT-debatten

Av 640 medlemmar i Filadelfiaförsamlingen i Borås är rent statistiskt mellan 32 och 64 personer bi- eller homosexuella. Hur ser handlingsplanen ut för att ta hand om dessa medlemmar när de kliver ut ur garderoben i Christian Kastös kyrka, undrar Andreas Jonsson. Det var med spänning som jag läste Christian Kastös svar på min debattartikel i BT.

Världen Idag - 04 sep 13 kl. 10:46

Pingstkyrkan fick nattlig påhälsning

Pingstkyrkan i Uppsala drabbades av inbrott under natten till tisdag.Enligt Upsala Nya Tidning (UNT) så upptäcktes inbrottet på tisdagsmorgonen.Pingstkyrkan är relativt nyrenoverad inuti men enligt Desirée Lyckelind, administratör i församlingen, så är det ingen större skada sked.?

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 45 minuter sedan

40 dagsböter för misshandel

En man har dömts till 40 dagsböter på sammanlagt 1 160 euro för misshandel. Mannen döms för att ha skallat en annan man i ansiktet. Den danska skallen resulterade i ett blödande sår vid ögonbrynet.

Nyan - 2 timmar sedan

”Dödsstöten” för åländskt EU-mandat

Initiativet om ett åländskt EU-parlamentsmandat ser ut att ha fallit. Centerns riksdagsgrupp har beslutat att frågan inte kommer att behandlas under denna mandatperiod. Yle rapporterar att de två andra regeringspartiernas riksdagsgrupper sagt nej.

Nyan - 12 timmar sedan

Blomquist lämnar Åland United

FOTBOLL. På lördag spelar Åland United om bronset i Damligan.
För Sydney Blomquist, men också Isabella Mattsson, blir det en speciell match då det nu står klart att båda kommer att lämna laget efter säsongen.

Nyan - 13 timmar sedan

Ingen EU-plats till Åland

Det blir ingen EU-plats för Åland. Det rapporterar Yles svenska nyheter. – I och med brexit ökar Finlands mandat i Europaparlamentet från 13 till 14.

Nyan - 13 timmar sedan

Eldorado för naturfotografer

Varje torsdag bidrar Facebookgruppen Vädersidan med en väderuppdatering från veckan som gått.
Varmluften som strömmat upp över Europa har vi bara fått smaka lite på men det blev främst Sverige som märkte av den med temperaturer lokalt över 20 grader. I Finland och på Åland nådde vi inte liknande temperaturer.

Nyan - 14 timmar sedan

Polisen beslagtog narkotika och cigaretter

Polisen fortsatte sin gatuövervakning för att stävja narkotikabrott under torsdagen. Av de personer som polisen stoppade hade en en mindre mängd illegala droger på sig och bötfälldes för straffbart bruk av narkotika. Under dagen var polisen även ute på platser där unga brukar tillbringa tid.

Nyan - 14 timmar sedan

Nämnd godkände stadsplaner

Den preliminära utkastet till ny stadsplan för Östra hamnen, där ett promenadstråk med aktivitetsmöjligheter ingår, godkändes av stadsutvecklingsnämnden i måndags. Nu vill man att stadsstyrelsen utnämner en planeringsgrupp för att ta fram detaljplaner för att genomföra projektet. På samma möte beslutade nämnden att omfatta utkastet till ändring av stadsplanen för Kasberget, där man vill bygga radhus i stället för höghus.

Nyan - 15 timmar sedan

Ålands Framtid på Yorkshire-möte

Ålands Framtids Anders Eriksson representerade den oberoende självstyrelsepolitiska grupperingen European Free Alliance (EFA) vid Yorkshire Partys höstkonferens i Hull, England den 12-13 oktober. Partiet strävar efter att få ett eget parlament i landskapet Yorkshire. – Vid konferensen höll Anders Eriksson ett anförande under rubriken ”Bringing Decisions Closer to Your People” där han bland annat beskrev den historiska bakgrunden till Ålands självstyrelse, dagens situation och Ålands Framtids roll i att försöka utveckla Ålands självbestämmande, sägs i ett pressmeddelande.

Nyan - 17 timmar sedan

Havsgatan byggs om

Grävningsarbeten för byte av vatten- och avloppsledningar pågår just nu på Havsgatan och Skillnadsgatan. Det skriver Mariehamns stads samhällstekniska avdelning i ett pressmeddelande. Havsgatan var stängd under onsdagen och kommer från och till att stängas av under perioder fram till maj 2019.

Nyan - 19 timmar sedan

Från 100 kilo fosfor till 13

Med den nya reningen kommer landskapets fiskodling i Guttorp att förbättra fosforreningen från dagens 10 procent till 95 procent. Det betyder att mängden fosfor som släpps ut minskar från dagens cirka 100 kilo till bara 13.
Fastighetsverkets vd Stefan Rumander presenterade förslaget till reningsmetod på mötet i Klippan i tisdags.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.