Nyan > Svenskfinland

Wednesday, 23 January, 22:53

Nyan - 18 maj 18 kl. 17:00

Möte på arabiska i PingstkyrkanPingstkyrkan i Mariehamn har ett antal medlemmar med arabiska som modersmål. Därför ordnar församlingen en träff på arabiska på lördag. Gäster är Jafar från USA och Jamil Wahab från Israel. Vid ett möte i Pingstkyrkan i Raseborg i måndags talade Jafar om möjligheter och utmaningar för kristna vid mötet med islam. Samma kväll klockan 19 hålls ett möte med gästerna som tolkas till svenska för alla intresserade.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Pingstkyrkan, Mariehamn, Jafar, USA, Jamil Wahab, Israel, Raseborg, Nyan

Dela artikeln

22 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Möte, arabiskai , Pingstkyrkan
Blekinge Läns tidning - 25 aug 16 kl. 03:00

Gudstjänst på arabiska i pingstkyrkan

Gudstjänster på arabiska är bara en knapptryckning bort. Pingstkyrkan tar ny teknik till hjälp för att direktöversätta bibelorden till flera språk..

Dagen - 11 nov 16 kl. 03:05

Pingstkyrkan i Luleå talar fler och fler språk

LULEÅ. Svenska, finska, amarinja och arabiska. I pingstkyrkan i Luleå firas gudstjänster på fyra olika språk på helgerna.

Dagen - 11 nov 16 kl. 03:05

Pingstkyrkan i Luleå talar fler och fler språk

LULEÅ. Svenska, finska, amarinja och arabiska. I pingstkyrkan i Luleå firas gudstjänster på fyra olika språk på helgerna.

Alingsås tidning - 31 aug 18 kl. 07:06

Politikerkväll i Pingstkyrkan

Den som inte har bestämt sig för hur hen ska rösta i valet har nu en chans att få en bättre bild av partiernas politik – på söndag ordnas det med politikersamtal i Pingstkyrkan.
På söndag kväll bjuds det in till politikersamtal i Pingstkyrkan i Alingsås. På plats finns gruppledarna för de politiska partierna i Alingsås.

Dagen - 25 nov 11 kl. 15:12

Klartecken för insamling i pingstkyrkan i Alingsås

Pingstkyrkan i Alingsås kommer även i år att samla in pengar till behövande på orten - trots att socialtjänsten säger nej. - Vi har pratat med en del föreningar som har kontakt med behövande människor, och som har visat sig vara positivt inställda till projektet, säger Joakim Westerdahl, informatör på pingstkyrkan, till Alingsås tidning.

För en dryg vecka sedan skrev Dagen om att socialtjänsten i Alingsås oväntat hade valt att tacka nej till ett samarbete med pingstkyrkan.

Nya Wermlands Tidningen - 06 nov 13 kl. 06:00

Watotokören från Uganda fyllde Pingstkyrkan

Watotokören från Uganda gästade på lördagseftermiddagen Pingstkyrkan i Karlskoga. En av besökarna hävdar att det var länge sedan Pingstkyrkan var så välbesökt som under denna konsert. ”Det stämmer nog för det är väldigt sällan vi behöver öppna upp själva läktaren” säger Angelica Ärlandsback, barn- och familjepastor i Pingstkyrkan..

Kristianstadsbladet - 12 nov 13 kl. 10:19

Brand i Pingstkyrkan - hyresgäst vaknade av brandrök

Pingstkyrkan i Broby kunde räddas undan lågorna tack vare ett rådigt ingripande. Polisen misstänker att det handlar om en anlagd brand och efterlyser iakttagelser.
Det var vid åtta-tiden i morse som branden upptäcktes.

Dagen - 23 mar 11 kl. 03:00

Tommy Körberg och Tommy Dahlman på scen ihop i pingstkyrkan

Ett oväntat par gör i kväll entré i pingstkyrkan i Trollhättan - evangelisten Tommy Dahlman och artisten Tommy Körberg.

De gör sitt första framträdande tillsammans på ett ledarskapsevent. Tommy Dahlman har inbjudit Körberg att medverka med sång.

BT - 25 maj 12 kl. 10:36

Pingstkyrkan duckar i HBT-debatten

Av 640 medlemmar i Filadelfiaförsamlingen i Borås är rent statistiskt mellan 32 och 64 personer bi- eller homosexuella. Hur ser handlingsplanen ut för att ta hand om dessa medlemmar när de kliver ut ur garderoben i Christian Kastös kyrka, undrar Andreas Jonsson. Det var med spänning som jag läste Christian Kastös svar på min debattartikel i BT.

Världen Idag - 04 sep 13 kl. 10:46

Pingstkyrkan fick nattlig påhälsning

Pingstkyrkan i Uppsala drabbades av inbrott under natten till tisdag.Enligt Upsala Nya Tidning (UNT) så upptäcktes inbrottet på tisdagsmorgonen.Pingstkyrkan är relativt nyrenoverad inuti men enligt Desirée Lyckelind, administratör i församlingen, så är det ingen större skada sked.?

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 1 timme sedan

Helenius kan möta Pulev

BOXNING. Robert ”The Nordic Nightmare” Helenius är på jakt efter ett nytt tungviktsmöte. .

Nyan - 3 timmar sedan

Ännu ingen lösning för Åland

Lantrådet Katrin Sjögren (lib) hördes i dag i riksdagens grundlagsutskott om landskapsreformen och dess påverkan på Åland. – Vi hade ett ganska omfattande skriftligt utlåtande som jag redogjorde för och presenterade för utskottet, säger Katrin Sjögren. – Sedan följde diskussion, och det kom ganska många frågor.

Nyan - 3 timmar sedan

Ministern: En varg finns kvar

I väntan på att lagtingets behandling av lagen om skyddsjakt ska behandlas en andra gång, lagen föll i lagstiftningskontrollen förra gången, beslutade jaktminister Camilla Gunell (S) på tisdagen att förlänga ett tidigare beslut som medför att ålänningar kan freda sina tamdjur vid en vargattack. Den här gången sträcker sig beslutet till den sista maj. Genom lagförslaget får djurägare rätt att skydda sig mot angrepp av rovdjur utan att det skulle behövas särskilt beslut av landskapsregeringen.

Nyan - 4 timmar sedan

Delgeneralplanen återremitterad

Stadsutvecklingsnämnden i Mariehamn beslöt på måndagen att återremittera ärendet gällande förslaget till delgeneralplanen för stadens centrum. – Det finns vissa frågor som vi ännu vill få förankrade innan vi skickar iväg den till stadsstyrelsen och fullmäktige, säger mötesordförande och nämndens viceordförande Peter Enberg (MSÅ). Nämnden beslöt också att bordlägga trafikssystemlösningen för Mariehamns centrum och den tas eventuellt upp på stadsutvecklingsnämndens nästa möte den 6 februari.

Nyan - 5 timmar sedan

Jurist leder Kraftnät Åland

Landskapsregeringen har utsett avdelningsjurist Ida Hellgren till styrelseordförande i Kraftnät Åland ab, som är helägt av landskapet. Ledamöter i styrelses är Barbro Sundback, Jim Bergbo och Tanja Sabel. (ms) Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.

Nyan - 7 timmar sedan

Nya segel gåva från Åland

Ålands Sjöfartsmuseum förbereder som bäst en gåva till museifartyget Peking i Hamburg: två nysydda segel. .

Nyan - 9 timmar sedan

Stormen orsak att ansöka om extra statsanslag

En händelse som nyårsstormen klassar in som orsak för Åland att ansöka om extra anslag av Finland.
Det berättade finansminister Mats Perämaa (Lib) på en pressträff i går. – Det är inte att gå med hatten i handen, utan handlar om att utnyttja de finansieringsmöjligheter som finns, säger han.

Nyan - 11 timmar sedan

Mötley Crües sångare på Pub Ettan

John Corabi, en gång sångare i Mötley Crüe, gästar i kväll Pub Ettan i ett opluggat framträdande. – I dag är han frontman i The Dead Daisies, säger Björn ”Grulle” Eklund på Pub Ettan. – De är en typ av musikkollektiv med roterande line-up.

Nyan - 12 timmar sedan

Gunell träffar riksminister

Minister Camilla Gunell (S) träffar i dag Finlands jord- och skogsbruksminister Jari Leppä (C) för att diskutera gemensamma EU-frågor. Nästa år påbörjas en ny period för EU:s jordbruksprogram, vilket gör att Åland ska ta fram ett nytt LBU-program. EU vill nu förenkla sin administration, vilket bland annat kan betyda att man vill ha enbart en CAP-strategi per EU-nation.

Nyan - 13 timmar sedan

”Hitta ett sätt att likställa examina”

Lagtingets talman Gun-Mari Lindholm vill, angående frågan om lärare som utbildats i Sverige och deras behörighet för åländska lärartjänster, att Åland ska använda det utrymme som självstyrelselagen ger till att bestämma vad som krävs för att få ett ordinarie arbete inom vissa yrkesområden, snarare än att använda finska examina som norm. – När det gäller hälso- och sjukvården får en sjukskötare sin examen godkänd i Finland – där har vi inte behörighet, säger hon. – Men där vi själva har behörighet kan vi hitta på något för att locka tillbaka våra egna ungdomar.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.