YA > Lokalt

Monday, 23 July, 17:35

Liknande nyheter

Taggar: Nya äppleten , hyllningtill , musteriets, grundare
YA - 23 sep 17 kl. 18:40

Äppeltavlan i år: en hyllning till svenska äpplen

Årets äppelmarknad var den 30:e i ordningen - och när 2017 års äppeltavla äntligen avtäcktes inför en storpublik under lördagen, så bjöd den på en nygammal hyllning till det svenska äpplet..

YA - 23 sep 17 kl. 18:40

Äppeltavlan i år: en hyllning till svenska äpplen

Årets äppelmarknad var den 30:e i ordningen - och när 2017 års äppeltavla äntligen avtäcktes inför en storpublik under lördagen, så bjöd den på en nygammal hyllning till det svenska äpplet..

YA - 20 aug 14 kl. 23:55

Fem lärare har nominerats till Guldäpplet

För första gången har lärare från Sjöbo nominerats till det prestigefyllda Guldäpplet, som varje år delas ut till lärare som förnyat undervisningen med hjälp av datorer. – Och vi har inte en, utan fem lärare nominerade. Det visar att vi är i framkant, säger IT-pedagog Malin Nilsson.

YLE - 30 mar 17 kl. 11:37

"Mannerheimäpplet" hittades i Asikkala

I byn Kalkis i Asikkala har det hittats ett länge letat äppelträd, vars frukter marskalk Carl Gustaf Mannerheim blev förtjust i. Enligt naturresursinstitutet, LUKE, hittade Mannerheim de stora gula äpplena på en fisketur 1921 och förtjuste sig genast i dem. På listan med nästan hundra lokala äppelsorter som söks hittades "Mannerheimäpplet" med hjälp av aktiva ortsbor.

Västerbottens Folkblad - 15 dec 17 kl. 22:29

Guldäpplet till Simon Lundgren

Folkets hus kulturpris Guldäpplet går i år till konstnären Simon Lundgren. Simon Lundgren med ett konstnärskap som både innefattar graffiti, måleri, illustrationer och konceptuella verk, tilldelas guldäpplet 2017. Guldäpplet, som är Folkets hus kulturpris, delas i år ut för 31:a gången.

Västerbottens Folkblad - 04 dec 13 kl. 13:11

Tecknare får Guldäpplet

Armita Ghazinezam tilldelas Umeå Folkets hus kulturpriset Guldäpplet. Ghazinezam är serietecknare, formgivare och musiker. Kriteriet för att bli pristagare är att man ska vara ung i sin konst.

Västerbottens Folkblad - 18 dec 14 kl. 14:49

Hon är första konditorn som prisas med Guldäpplet

Erika Vennberg fick en bukett blommor när hon tog emot Guldäpplet i går. Men hon kanske skulle ha fått en fin tårta i stället. Vennberg är nämligen den första konditorn att få Folkets hus kulturpris.

YA - 09 dec 15 kl. 03:00

Äpplet tog första guldet i hallen

Pingislegendaren Mikael ”Äpplet” Appelgren minns med värme hallen där han var hundraprocentig. – 81 var det väl? Det är klart att jag minns det.

Resume - 22 jan 14 kl. 10:21

SvD-krönikörens hyllning till Thomsgård


Kulturkrönikören Erika Hallhagen lovordar Rättviseförmedlingens grundare Lina Thomsgård efter att hon valt att hoppa av som ordförande och talesperson. Hon menar att Lina Thomsgård verkligen visade att det går att ”forcera händelseförloppet”..

DalaDemokraten - 27 jul 17 kl. 20:02

Hyllning till Summer of Love - "En riktig musikfest"

På Torp strax utanför Avesta hölls det under onsdagskvällen en musikfest som hyllade Summer of Love. Blues och rock ekade inne i ladan och besökarna verkade uppskatta det.
– Det är som en finlandsfärja fast på land, säger Clas Yngström, grundare av arrangemanget..

Fler nyheter från YA

YA - 2 timmar sedan

Kommunhusbranden: Personalens säkerhet på tapeten

De fysiska spåren efter fredagens brandattack må vara borta, men obehaget finns kvar. Personalens säkerhet var i fokus när kommunledningen gick igenom händelsen vid ett möte på måndagsförmiddagen..

YA - 5 timmar sedan

Kommunen svarar på kritiken från Vitemöllingarna: ”Vi gör precis som föreningen ville”

Kommunens ansökan till Lantmäteriet är helt i linje med den forna vägföreningens egen hemställan till kommunen. Det poängterar Malin Alm, planerings- och exploateringsingenjör på kommunen..

YA - 7 timmar sedan

Kritik mot polisen: Tog för lång tid att reagera på larmet

Det tog polisen mer än en timme att komma till Simrishamn efter attentatet mot kommunhuset i fredags. Nu kritiseras polisen för sin långsamma reaktion..

YA - 22 timmar sedan

Diskussion om bildning på succefylld bokdag

Vem är egentligen bildad? Den som läst alla ”rätta” saker och därför kan göra karriär? Eller kanske den som skaffar sig kunskap för att kunna ifrågasätta både sig själv och andra?.

YA - I förrgår: 00:01

Författarsamtal i kapellet på tisdag

Om flykt och överlevnad handlar Anne Swärds fjärde roman, Vera. På tisdag kommer författaren till bokkaféet i Kiviks kapell för ett samtal om sitt senaste alster..

YA - I förrgår: 00:01

Världssopran sjunger i Mellby kyrka

Världsstjärnan Camilla Tilling tar ton i Södra Mellby kyrka på måndag. Senast sopranen besökte Sverige sjöng hon vid Nobelprisutdelningen..

YA - I förrgår: 00:01

Hela byn i homoaktion: ”Alldeles rörd”

”Krossa homolobby” stod det på dekalerna som klistrats över Markus Lundqvists bil. Nu hissar hela byn regnbågsflaggan för att uttrycka sitt stöd för den drabbade företagaren..

YA - I förrgår: 00:01

Rar orgel ska ljuda vid musikstund

Kyrkan i Östra Herrestad är sedan lång tid i malpåse. Det hindrar dock inte byalaget från att ibland glänta på dess dörr och låta allmänheten få se dess vackra interiör. I kväll, och många lördagskvällar framöver, ställer de lokala krafterna till med musikstund.

YA - 20 jul 18 kl. 16:07

Just nu: Brandattack mot kommunhuset

YA - 20 jul 18 kl. 14:28

Just nu: Brand i villa – rökutveckling på vinden

Det brinner i en villa utanför Stiby..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.