YA > Lokalt

Monday, 21 May, 07:28

YA - I förrgår: 17:00

Nya äpplet en hyllning till musteriets grundareHenric Åkesson är namnet på den nya äpplesort som premiärplanterades på fredagen, när Kiviks musteri inledde sitt 130-årsjubileum..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Åkesson, Kiviks

Dela artikeln

21 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya äppleten , hyllningtill , musteriets, grundare
YA - 23 sep 17 kl. 18:40

Äppeltavlan i år: en hyllning till svenska äpplen

Årets äppelmarknad var den 30:e i ordningen - och när 2017 års äppeltavla äntligen avtäcktes inför en storpublik under lördagen, så bjöd den på en nygammal hyllning till det svenska äpplet..

YA - 23 sep 17 kl. 18:40

Äppeltavlan i år: en hyllning till svenska äpplen

Årets äppelmarknad var den 30:e i ordningen - och när 2017 års äppeltavla äntligen avtäcktes inför en storpublik under lördagen, så bjöd den på en nygammal hyllning till det svenska äpplet..

YA - 20 aug 14 kl. 23:55

Fem lärare har nominerats till Guldäpplet

För första gången har lärare från Sjöbo nominerats till det prestigefyllda Guldäpplet, som varje år delas ut till lärare som förnyat undervisningen med hjälp av datorer. – Och vi har inte en, utan fem lärare nominerade. Det visar att vi är i framkant, säger IT-pedagog Malin Nilsson.

YLE - 30 mar 17 kl. 11:37

"Mannerheimäpplet" hittades i Asikkala

I byn Kalkis i Asikkala har det hittats ett länge letat äppelträd, vars frukter marskalk Carl Gustaf Mannerheim blev förtjust i. Enligt naturresursinstitutet, LUKE, hittade Mannerheim de stora gula äpplena på en fisketur 1921 och förtjuste sig genast i dem. På listan med nästan hundra lokala äppelsorter som söks hittades "Mannerheimäpplet" med hjälp av aktiva ortsbor.

Västerbottens Folkblad - 15 dec 17 kl. 22:29

Guldäpplet till Simon Lundgren

Folkets hus kulturpris Guldäpplet går i år till konstnären Simon Lundgren. Simon Lundgren med ett konstnärskap som både innefattar graffiti, måleri, illustrationer och konceptuella verk, tilldelas guldäpplet 2017. Guldäpplet, som är Folkets hus kulturpris, delas i år ut för 31:a gången.

Västerbottens Folkblad - 04 dec 13 kl. 13:11

Tecknare får Guldäpplet

Armita Ghazinezam tilldelas Umeå Folkets hus kulturpriset Guldäpplet. Ghazinezam är serietecknare, formgivare och musiker. Kriteriet för att bli pristagare är att man ska vara ung i sin konst.

Västerbottens Folkblad - 18 dec 14 kl. 14:49

Hon är första konditorn som prisas med Guldäpplet

Erika Vennberg fick en bukett blommor när hon tog emot Guldäpplet i går. Men hon kanske skulle ha fått en fin tårta i stället. Vennberg är nämligen den första konditorn att få Folkets hus kulturpris.

YA - 09 dec 15 kl. 03:00

Äpplet tog första guldet i hallen

Pingislegendaren Mikael ”Äpplet” Appelgren minns med värme hallen där han var hundraprocentig. – 81 var det väl? Det är klart att jag minns det.

Resume - 22 jan 14 kl. 10:21

SvD-krönikörens hyllning till Thomsgård


Kulturkrönikören Erika Hallhagen lovordar Rättviseförmedlingens grundare Lina Thomsgård efter att hon valt att hoppa av som ordförande och talesperson. Hon menar att Lina Thomsgård verkligen visade att det går att ”forcera händelseförloppet”..

DalaDemokraten - 27 jul 17 kl. 20:02

Hyllning till Summer of Love - "En riktig musikfest"

På Torp strax utanför Avesta hölls det under onsdagskvällen en musikfest som hyllade Summer of Love. Blues och rock ekade inne i ladan och besökarna verkade uppskatta det.
– Det är som en finlandsfärja fast på land, säger Clas Yngström, grundare av arrangemanget..

Fler nyheter från YA

YA - 23 timmar sedan

Får kan bekämpa kommunala björnlokor

Inte bara Östra Hoby satsar på manuell björnlokebekämpning med hjälp av får. Även hos kommunen finns liknande funderingar..

YA - Igår: 11:00

Vägnamnsprojekt i slutfasen

Vägar i hela kommunen ska få namn och alla kommuninvånare ska få en adress med vägnamn och nummer. Projekt Vägval är inne i sin slutfas..

YA - I förrgår: 12:39

Inga lördagsbegravningar – men toan öppnas

Toaletten på Nya kyrkogården ska öppnas, digitalisering av Sankt Nicolai kyrka utredas, men begravningar blir det inga på lördagar. Kyrkopolitikern Pia Ingvarsson (S) har fått svar på sina förslag..

YA - I förrgår: 12:12

Växtskyddsmedel för 300 000 stals vid inbrott

Ännu en lantbrukare har drabbats av inbrott. På en gård i Hannastrakten stals växtskyddsmedel för 300 000 kronor natten till fredagen..

YA - 17 maj 18 kl. 19:00

Kommunalråd skulle vilja slippa vakter

Kommunala ordningsvakter diskuteras även inom det lokala Brottsförebyggande rådet, Brå. Kommunalråd Karl-Erik Olsson (S) är dock inte nöjd med lösningen och tänker ännu en gång lyfta behovet av fler poliser vid ett möte med polisledningen nästa vecka..

YA - 17 maj 18 kl. 16:21

Birgit Nilsson-konsert direktsänds på bion

100 årsjubileet av operastjärnan Birgit Nilssons födelse uppmärksammas på Kiviks bio på lördag..

YA - 16 maj 18 kl. 12:58

Kockska gårdens blommor har hittat hem

Adresserna har skiftat men namnet, personalen och utbudet är kvar. Och nu lär det vara slut på flyttandet för Kockska gården blommor och Sara Thott, som äntligen har hittat hem..

YA - 15 maj 18 kl. 16:21

Om inlästa böcker och punktskrift på biblioteket

På torsdag informerar biblioteket om tjänsten Legimus, som erbjuder böcker för personer med läsnedsättning..

YA - 15 maj 18 kl. 16:22

Olovlig körning i Hannas

När 31-åringen stoppades i en poliskontroll på riksväg 9 i Hannas i oktober förra året uppdagades att han saknade körkort. Nu åtalas han för olovlig körning..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.