YA > Lokalt

Tuesday, 11 December, 07:28

YA - 18 maj 18 kl. 17:00

Nya äpplet en hyllning till musteriets grundareHenric Åkesson är namnet på den nya äpplesort som premiärplanterades på fredagen, när Kiviks musteri inledde sitt 130-årsjubileum..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Åkesson, Kiviks

Dela artikeln

22 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya äppleten , hyllningtill , musteriets, grundare
YA - 23 sep 17 kl. 18:40

Äppeltavlan i år: en hyllning till svenska äpplen

Årets äppelmarknad var den 30:e i ordningen - och när 2017 års äppeltavla äntligen avtäcktes inför en storpublik under lördagen, så bjöd den på en nygammal hyllning till det svenska äpplet..

YA - 23 sep 17 kl. 18:40

Äppeltavlan i år: en hyllning till svenska äpplen

Årets äppelmarknad var den 30:e i ordningen - och när 2017 års äppeltavla äntligen avtäcktes inför en storpublik under lördagen, så bjöd den på en nygammal hyllning till det svenska äpplet..

YA - 20 aug 14 kl. 23:55

Fem lärare har nominerats till Guldäpplet

För första gången har lärare från Sjöbo nominerats till det prestigefyllda Guldäpplet, som varje år delas ut till lärare som förnyat undervisningen med hjälp av datorer. – Och vi har inte en, utan fem lärare nominerade. Det visar att vi är i framkant, säger IT-pedagog Malin Nilsson.

YLE - 30 mar 17 kl. 11:37

"Mannerheimäpplet" hittades i Asikkala

I byn Kalkis i Asikkala har det hittats ett länge letat äppelträd, vars frukter marskalk Carl Gustaf Mannerheim blev förtjust i. Enligt naturresursinstitutet, LUKE, hittade Mannerheim de stora gula äpplena på en fisketur 1921 och förtjuste sig genast i dem. På listan med nästan hundra lokala äppelsorter som söks hittades "Mannerheimäpplet" med hjälp av aktiva ortsbor.

Västerbottens Folkblad - 15 dec 17 kl. 22:29

Guldäpplet till Simon Lundgren

Folkets hus kulturpris Guldäpplet går i år till konstnären Simon Lundgren. Simon Lundgren med ett konstnärskap som både innefattar graffiti, måleri, illustrationer och konceptuella verk, tilldelas guldäpplet 2017. Guldäpplet, som är Folkets hus kulturpris, delas i år ut för 31:a gången.

Västerbottens Folkblad - 04 dec 13 kl. 13:11

Tecknare får Guldäpplet

Armita Ghazinezam tilldelas Umeå Folkets hus kulturpriset Guldäpplet. Ghazinezam är serietecknare, formgivare och musiker. Kriteriet för att bli pristagare är att man ska vara ung i sin konst.

Västerbottens Folkblad - 18 dec 14 kl. 14:49

Hon är första konditorn som prisas med Guldäpplet

Erika Vennberg fick en bukett blommor när hon tog emot Guldäpplet i går. Men hon kanske skulle ha fått en fin tårta i stället. Vennberg är nämligen den första konditorn att få Folkets hus kulturpris.

YA - 09 dec 15 kl. 03:00

Äpplet tog första guldet i hallen

Pingislegendaren Mikael ”Äpplet” Appelgren minns med värme hallen där han var hundraprocentig. – 81 var det väl? Det är klart att jag minns det.

Resume - 22 jan 14 kl. 10:21

SvD-krönikörens hyllning till Thomsgård


Kulturkrönikören Erika Hallhagen lovordar Rättviseförmedlingens grundare Lina Thomsgård efter att hon valt att hoppa av som ordförande och talesperson. Hon menar att Lina Thomsgård verkligen visade att det går att ”forcera händelseförloppet”..

DalaDemokraten - 27 jul 17 kl. 20:02

Hyllning till Summer of Love - "En riktig musikfest"

På Torp strax utanför Avesta hölls det under onsdagskvällen en musikfest som hyllade Summer of Love. Blues och rock ekade inne i ladan och besökarna verkade uppskatta det.
– Det är som en finlandsfärja fast på land, säger Clas Yngström, grundare av arrangemanget..

Fler nyheter från YA

YA - 10 timmar sedan

Pythagoras på ett pingisbord: ”Det är som med Zlatan”

Hur räknar man ut volymen på sitt hjärta, diagonalen på ett pingisbord och mantelarean på en pepparkaksburk? Allt detta vet nu eleverna på Österlengymnasiet, efter sitt matte-tema i korridorerna..

YA - 14 timmar sedan

Så påverkar den nya tidtabellen dig ”Kan erbjuda fler turer på linjerna”

Bussarna synkar nu bättre med tågen i Simrishamn och Tomelilla. Det är två förändringar i Skånetrafikens nya tabell. .

YA - 20 timmar sedan

Ännu en man utsatt av bitcoin-bedragare

Bilder skulle spridas till hans bekantskapskrets och hela hans hårddisk raderas om han inte betalade. Ännu en person har blivit utsatt för de så kallade bitcoin-bedragarna..

YA - Igår: 13:10

Kreativ julbasar drog fulla hus

En av Sophiaskolans största höjdpunkter är den traditionsenliga julbasaren med pepparkakshus-utlottningen som kronan på verket. I år lottades tio kreativa skapelser ut och intresset för dem var jättestort..

YA - I förrgår: 14:00

Elevkåren ordnade framtidslektioner på Nova

Jämkning. Tabellskatt. Kontrolluppgift.

YA - 07 dec 18 kl. 13:32

20-åring döms för narkotikabrott

Påverkad av cannabis körde den knivförsedda 20-årige mannen bil. Nu döms han till böter på 7 000 kronor..

YA - 07 dec 18 kl. 13:27

Granskning: Ojämna resultat i Simrishamns grundskolor

Inrikes födda barn lyckas bättre i grundskolan än nyanlända, och flickornas resultat är betydligt bättre än pojkarnas. Ändå lyckas skolorna i Simrishamn bättre än man kan förvänta sig, enligt SKL:s nya statistik..

YA - 07 dec 18 kl. 12:28

Miljöbrott: Eldning anmäld till miljöförbundet

Enligt ett anonym anmälan eldar en lantbrukare avfall på sin mark. Nu måste han förklara sig för miljöförbundet..

YA - 07 dec 18 kl. 09:41

Brott: Verktyg stulna på reningsverk

Verktyg och maskiner för 53 000 kronor stals natten till fredagen på reningsverket i Simrishamn..

YA - 07 dec 18 kl. 09:00

”Utan Carina hade jag aldrig klarat det”

Aldrig trodde Nils-Åke Åkesson att han skulle klara sig hemma efter den omfattande operationen. Visst behöver han fortsatt hjälp, men han känner sig trygg. Och tacksam..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.