Världen Idag > Nyheter

Thursday, 20 September, 14:56

Världen Idag - 18 maj 18 kl. 15:56

Hamas och Sverige pekas ut som medansvariga till GazavåldVåldet vid Gazagränsen i förra veckan – där palestinska barn skickades fram i skottgluggen – beror bland annat på det svenska biståndet. Det menar Israel-kännaren Tomas Sandell. – Pengarna går bland annat till utbildning och hatretoriken mot judarna i palestinska skolor motiverar att sända sina barn i döden, säger han..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Sverige, Gazavåld, Gazagränsen, Israel, Tomas Sandell

Dela artikeln

524 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hamasoch , Sverige, pekasut som , medansvarigatill , Gazavåld
SR - 08 nov 13 kl. 03:03

EU: Sverige pekas ut i rapport om massövervakning

Sverige är ett av fem länder i EU som pekas ut i en rapport över länder som utmärker sig genom sin förmåga till massövervakning..

DN - 10 mar 18 kl. 08:21

Sverige pekas ut som möjlig mötesplats för Trump och Kim

I spekulationer om var mötet mellan Donald Trump och Kim Jong-Un kan äga rum pekas Sverige ut av internationella medier. Schweiz, den demilitariserade zonen mellan Nord- och Sydkorea eller ett fartyg på internationellt vatten lyfts som andra troliga platser..

SvD - 10 maj 14 kl. 19:36

Sverige pekas ut som säkerhetshål

Estlands president Toomas Hendrik Ilves ser Sverige som ett "säkerhetshål" där ett oförsvarat Gotland oroar. Såväl Estland som andra EU-länder runt Östersjön har framfört till svenska försvarsberedningen att de vill se Sverige i Nato..

SvD - 10 maj 14 kl. 19:36

Sverige pekas ut som säkerhetshål

Estlands president Toomas Hendrik Ilves ser Sverige som ett "säkerhetshål" där ett oförsvarat Gotland oroar. Såväl Estland som andra EU-länder runt Östersjön har framfört till svenska försvarsberedningen att de vill se Sverige i Nato..

DI - 12 sep 14 kl. 09:04

Nordkoreas nye man i Sverige pekas ut

Nordkoreas nye ambassadör i Sverige heter Kang Yong-Dok. Det påstår den amerikanska sajten NK News som specialiserat sig på Nordkorea. Sajten känner dock inte till Kangs bakgrund..

DI - 03 jun 15 kl. 07:39

Sverige pekas ut för donationer till Clintonstiftelse

Bill och Hillary Clintons stiftelse i Sverige ska ha mottagit stora summor från bland annat Svenska Postkodlotteriet samtidigt som den svenska regeringen ska ha arbetat för att få USA att inte skärpa sina sanktioner mot Iran. Det skriver The Washington Times..

SvD - 22 dec 16 kl. 22:25

Journalist i Sverige pekas ut efter mord i Turkiet

På sociala medier sprids lögner av Erdoğan-anhängare om att den turkiske journalisten Abdullah Bozkurt, som sedan i somras är bosatt i Sverige, var inblandad i mordet på Rysslands ambassadör i Turkiet. ”De försöker underminera mitt arbete”, säger han till SvD..

Nyteknik - 27 dec 17 kl. 17:50

Sverige pekas ut i hybridkrig mot Ryssland

Den ryska underrättelseorganisationen SVR som sköter landets spioneri utomlands anklagar Sverige för att vara en del av ett hybridkrig mot Ryssland, skriver Dagens Nyheter..

SVT - 10 mar 18 kl. 03:29

Sverige pekas ut som möjlig mötesplats för Trump och Kim Jong-Un

Nordkoreas ledare Kim Jong-Un har bjudit in USA:s president Donald Trump till ett möte – som presidenten tackat ja till. Nu spekulerar amerikanska medier i var de två kommer att mötas och flera nämner Sverige som ett möjligt alternativ..

Expressen - 10 mar 18 kl. 07:01

Sverige pekas ut som värd för Trump och Kims möte

Donald Trump har tackat ja till ett möte med Kim Jong-Un och nu planeras tid och plats.Sverige är skyddsmakt åt USA i Nordkorea och nu spekulerar amerikanska medier i att det "neutrala" landet är en tänkbar mötesplats.Samtidigt bedömer experter sannolikheten att mötet sker i Europa som liten..

Världen Idag - 18 maj 18 kl. 14:50

Hamas och Sverige pekas ut som medansvariga till våldet i Gaza

Våldet vid Gazagränsen i förra veckan – där palestinska barn skickades fram i skottgluggen – beror bland annat det svenska biståndet. Det menar Israel-kännaren Tomas Sandell. – Pengarna går bland annat till utbildning och hatretoriken mot judarna i palestinska skolor motiverar att sända sina barn i döden, säger han..

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 30 minuter sedan

Kim och Moon träffades på mytomspunnet berg

Nordkoreas diktator Kim Jong-Un och Sydkoreas president Moon Jae-In har besökt det nordkoreanska berget Paektu — den plats där det sägs att den koreanska nationen föddes. Utflykten är en del av processen att föra länderna närmare varandra..

Världen Idag - 1 timme sedan

Han vill visa "Vägen" för en svensk kyrka med problem

Det blev ingen stillsam sommar-resa till Sverige för Carl-Erik Sahlberg. Den tidigare direktorn i Sankta Clara, numera bofast i Tanzania, predikade på 25 platser. Han berättade även om det framväxande nätverket "Vägen" för "ökad bibeltrohet" inom Svenska kyrkan..

Världen Idag - 2 timmar sedan

Sonia Edin Gillberg, 75 år

Redan tidigt i livet visste Sonia Edin Gillberg att hon skulle viga sitt liv åt att arbeta för att de allra mest utsatta människorna i samhället skulle få en chans till ett nytt liv. Det arbete som fadern startade genom LP-stiftelsen, och som i dag lever vidare genom Erik Edin-stiftelsen, har inte slutat än..

Världen Idag - 22 timmar sedan

Sverigeaktuelle Franklin försonas med sin pappa

På fredag kommer artisten Kirk Franklin till Sverige. I ett inlägg på Instagram berättar han nu att han alltid hatat sin biologiska pappa, men att detta förändrats sedan han häromdagen fått bud om att pappan var dödssjuk. ”Hur kan jag predika vad jag inte praktiserar”, skriver han..

Världen Idag - 3 timmar sedan

Allt trängre för Sveriges judar

I dag är det mycket i våra judiska liv som ställs på sin spets och jag funderar en hel del på detta. Vi har en lång historia och har upplevt allt man kan tänka sig. Vi har överlevt de värsta förföljelser och lever nu i en tid som skulle kunna betraktas som den bästa någonsin.

Världen Idag - 4 timmar sedan

4 000 böneledare ber för världens nationer i Israel

Omkring 4 000 böneledare från jordens alla hörn är just nu samlade i Jerusalem för att be för världens nationer. Ett av böneämnena har varit Sverige. – Man ser Sverige som en nation i nöd, säger en av de svenska deltagarna, Världen idags redaktör Sven Almkvist..

Världen Idag - 5 timmar sedan

Gudsmötet hjälpte Nataniel att förlåta

Efter år av misshandel kunde Nataniel Fonseca äntligen lämna Kuba. Men livet i Sverige blev inte som han tänkt. Förväntningar uppfylldes inte och tomheten som grott inom honom tilltog.

Världen Idag - 6 timmar sedan

Fem förklaringar till att stödet för KD fördubblades

Kristdemokraterna gjorde en fenomenal valspurt. En sammanställning av opinionsinstitutens mätningar visar att partiet befann sig på 3,1 procent så sent som i juni. I Sifos undersökning för samma månad var det bara 2,4 procent av väljarna som stödde KD.

Världen Idag - 7 timmar sedan

Nya kriterier för stöd oroar samfunden

Det måste också i framtiden vara möjligt att anse att äktenskapet mellan man och kvinna utgör grunden i familjebildningen. Det skriver Romersk-katolska kyrkan i sitt remissvar till den statliga utredningen om stöd för trossamfund. Flera kristna samfund oroas nu över vilka konsekvenser det nya demokratikriterium som föreslås kan få i praktiken..

Världen Idag - 7 timmar sedan

Utredaren: Förslaget bör ses i en kontext

Formuleringarna i utredningen måste sättas in i ett sammanhang för att få en bild av hur det kan fungera i praktiken. Det menar utredaren Ulf Bjereld apropå utredningens demokratikrav för stöd till trossamfund..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.