Världen Idag > Nyheter

Sunday, 22 July, 06:27

Världen Idag - 18 maj 18 kl. 15:56

Hamas och Sverige pekas ut som medansvariga till GazavåldVåldet vid Gazagränsen i förra veckan – där palestinska barn skickades fram i skottgluggen – beror bland annat på det svenska biståndet. Det menar Israel-kännaren Tomas Sandell. – Pengarna går bland annat till utbildning och hatretoriken mot judarna i palestinska skolor motiverar att sända sina barn i döden, säger han..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Sverige, Gazavåld, Gazagränsen, Israel, Tomas Sandell

Dela artikeln

524 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hamasoch , Sverige, pekasut som , medansvarigatill , Gazavåld
SR - 08 nov 13 kl. 03:03

EU: Sverige pekas ut i rapport om massövervakning

Sverige är ett av fem länder i EU som pekas ut i en rapport över länder som utmärker sig genom sin förmåga till massövervakning..

DN - 10 mar 18 kl. 08:21

Sverige pekas ut som möjlig mötesplats för Trump och Kim

I spekulationer om var mötet mellan Donald Trump och Kim Jong-Un kan äga rum pekas Sverige ut av internationella medier. Schweiz, den demilitariserade zonen mellan Nord- och Sydkorea eller ett fartyg på internationellt vatten lyfts som andra troliga platser..

SvD - 10 maj 14 kl. 19:36

Sverige pekas ut som säkerhetshål

Estlands president Toomas Hendrik Ilves ser Sverige som ett "säkerhetshål" där ett oförsvarat Gotland oroar. Såväl Estland som andra EU-länder runt Östersjön har framfört till svenska försvarsberedningen att de vill se Sverige i Nato..

SvD - 10 maj 14 kl. 19:36

Sverige pekas ut som säkerhetshål

Estlands president Toomas Hendrik Ilves ser Sverige som ett "säkerhetshål" där ett oförsvarat Gotland oroar. Såväl Estland som andra EU-länder runt Östersjön har framfört till svenska försvarsberedningen att de vill se Sverige i Nato..

DI - 12 sep 14 kl. 09:04

Nordkoreas nye man i Sverige pekas ut

Nordkoreas nye ambassadör i Sverige heter Kang Yong-Dok. Det påstår den amerikanska sajten NK News som specialiserat sig på Nordkorea. Sajten känner dock inte till Kangs bakgrund..

DI - 03 jun 15 kl. 07:39

Sverige pekas ut för donationer till Clintonstiftelse

Bill och Hillary Clintons stiftelse i Sverige ska ha mottagit stora summor från bland annat Svenska Postkodlotteriet samtidigt som den svenska regeringen ska ha arbetat för att få USA att inte skärpa sina sanktioner mot Iran. Det skriver The Washington Times..

SvD - 22 dec 16 kl. 22:25

Journalist i Sverige pekas ut efter mord i Turkiet

På sociala medier sprids lögner av Erdoğan-anhängare om att den turkiske journalisten Abdullah Bozkurt, som sedan i somras är bosatt i Sverige, var inblandad i mordet på Rysslands ambassadör i Turkiet. ”De försöker underminera mitt arbete”, säger han till SvD..

Nyteknik - 27 dec 17 kl. 17:50

Sverige pekas ut i hybridkrig mot Ryssland

Den ryska underrättelseorganisationen SVR som sköter landets spioneri utomlands anklagar Sverige för att vara en del av ett hybridkrig mot Ryssland, skriver Dagens Nyheter..

SVT - 10 mar 18 kl. 03:29

Sverige pekas ut som möjlig mötesplats för Trump och Kim Jong-Un

Nordkoreas ledare Kim Jong-Un har bjudit in USA:s president Donald Trump till ett möte – som presidenten tackat ja till. Nu spekulerar amerikanska medier i var de två kommer att mötas och flera nämner Sverige som ett möjligt alternativ..

Expressen - 10 mar 18 kl. 07:01

Sverige pekas ut som värd för Trump och Kims möte

Donald Trump har tackat ja till ett möte med Kim Jong-Un och nu planeras tid och plats.Sverige är skyddsmakt åt USA i Nordkorea och nu spekulerar amerikanska medier i att det "neutrala" landet är en tänkbar mötesplats.Samtidigt bedömer experter sannolikheten att mötet sker i Europa som liten..

Världen Idag - 18 maj 18 kl. 14:50

Hamas och Sverige pekas ut som medansvariga till våldet i Gaza

Våldet vid Gazagränsen i förra veckan – där palestinska barn skickades fram i skottgluggen – beror bland annat det svenska biståndet. Det menar Israel-kännaren Tomas Sandell. – Pengarna går bland annat till utbildning och hatretoriken mot judarna i palestinska skolor motiverar att sända sina barn i döden, säger han..

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - Igår: 16:34

Adam blev fri från missbruk och mörker

Adam Ankarstorms liv har varit fullt av dramatiska svängningar. Under tonårstiden och några år framåt levde han ett gränslöst liv. Han gillade grova och provocerande uttryck och många såg upp till honom.

Världen Idag - Igår: 15:57

Flödesbön, helande och mingel på Mirakelkonferensen

Pastor Linda Bergling berättar om en ovanligt stark Gudsnärvaro vid Mirakelkonferensen som just nu pågår i Kungsängen. Oavsett vem som talar ligger fokus på Jesus och människor blir helade både under förbön och mitt i lovsången, berättar hon..

Världen Idag - Igår: 15:11

Dubbel katastrof för bönder i brandområdet

​Hos bönderna i Ljusdalstrakten betyder branden dubbla problem. För samtidigt som de måste kämpa med torka och oro inför framtiden, råmar stressade kor när röken äntrar ladugårdarna..

Världen Idag - I förrgår: 18:00

Haro: Partierna är oroande okunniga om barnfrågor

Behovet av fler alternativ i barnomsorgen och vikten av anknytning för att förebygga ohälsa bland unga. Om detta har riksdagens partier överlag få svar, enligt organisationen Haro..

Världen Idag - I förrgår: 14:00

Ny svensk spelfilm om 1800-talsväckelse

Just nu pågår en filminspelning där barn har huvudrollerna. Filmen Barfota rop handlar om hur några 1800-talsbarn höjde sina röster för att få till en förändring. Filmskaparen Maria Viklund vill visa att om Gud kunde använda barnen för att bana väg för väckelsen då, så kan han göra det igen..

Världen Idag - I förrgår: 14:00

Ny spelfilm om 1800-talsväckelse

Just nu pågår en filminspelning där barn har huvudrollerna. Filmen Barfota rop handlar om hur några 1800-talsbarn höjde sina röster för att få till en förändring. Filmskaparen Maria Viklund vill visa att om Gud kunde använda barnen för att bana väg för väckelsen då, så kan han göra det igen..

Världen Idag - I förrgår: 12:28

Kristna aktiva i kampen mot skogsbränderna

Bland de tusentals frivilliga som hjälper till i brandområden i norra Sverige går en del ut i arbetet hand i hand med Gud. Världen idag har talat med två av dem som kämpat mot lågorna under onsdagsdygnet..

Världen Idag - I förrgår: 11:00

Equmeniapastorer bjuder in till Pride

Pastorer inom Equmeniakyrkan i region väst uppmanar sina kollegor att gå i Prideparaden i Göteborg. ”Vi vill stötta människor som känt sig utanför våra församlingar”, skriver de i en inbjudan. Fel väg att gå, menar debattören Thomas Forslin.

Världen Idag - I förrgår: 08:00

USA-trauman väcker debatt om dagis-separation

Ilskan och sorgen avlöste varandra när bilderna på migrantfamiljer där barn och föräldrar skiljs åt kablades ut från USA. Samtidigt finns likheter mellan detta trauma och det som små barn upplever när de gråtande lämnas av sina föräldrar på förskola, menar debattörer..

Världen Idag - I förrgår: 10:15

Ny nationalstatslag antagen i Israel

Israels parlament har antagit en lag som definierar landet som "det judiska folkets nationalstat" och där det judiska folket har "exklusiv rätt till självbestämmande" i landet. I lagen fastslås även att judiska bosättningar är ett nationellt intresse..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.