Nyan > Svenskfinland

Thursday, 24 May, 08:09

Nyan - 18 maj 18 kl. 15:55

Rsuning till Ålands ett eget AlmedalenHittills har 39 utställare anmält sig till Alandica Debatt. På programmet ligger bland annat partiledardebatt, metoo-diskussioner och filmsamarbete. – Huvudbudskapet är att nu händer det, säger kansliminister Nina Fellman, när landskapsregeringen på onsdagen presenterade Ålands motsvarighet på Almedalen. Alandica Debatt äger rum den 13–14 juni på Alandica. Det är första året det hålls, men de hoppas att det inte blir det sista.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Ålands, Almedalen, Alandica Debatt, Nina Fellman, Debatt, Alandica, Arkipelag, Westerholm, Katrin Sjögren, Nya Åland, Åström, Nyan

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rsuningtill , Ålandsett , eget, Almedalen
Norrtelje Tidning - 27 aug 14 kl. 14:00

Älmsta får ett eget Almedalen

Hur vill politikerna utveckla Väddöbygden? På lördag är det upp till bevis, då tio partier ska få presentera sin politik under Älmstadalen, Väddös svar på Almedalen..

GöteborgsPosten - 03 sep 13 kl. 19:21

Rederiernas eget Almedalen

800 personer är på Donsö för att diskutera om sjöfart ? teknik, miljö och andra utmaningar. Det är i huvudsak de tolv rederierna på ön som arrangerar Donsö Shipping Meet..

NT - 03 jan 14 kl. 16:09

Valdemarsvik kan få ett eget Almedalen

Politik kan bli ett nytt inslag i sommarens karnevalsfirande i Valdemarsvik..

Nyan - 28 apr 17 kl. 17:00

Regeringen tar avstånd från nazister i Almedalen

Ålands landskapsregering är kritiska till att Nordiska motståndsrörelsen deltar i politikerveckan Almedalen. Men landskapsregeringen deltar i alla fall.

– Vi vill med detta uttalande markera vårt absoluta avståndstagande från allt det som Nordiska motståndsrörelsen står för, och uppmana arrangörerna av Almedalsveckan att införa en restriktion mot organisationer som, som en del av sitt politiska arbete, använder våld och hot som metod, skriver lantrådet Katrin Sjögren och kansli- och kommunminister Nina Fellman i ett pressmeddelande.

YLE - 27 maj 16 kl. 07:56

Ålands sjöfartsmuseum är Årets museum 2016

Ålands sjöfartsmuseum i Mariehamn har utsetts till Årets museum 2016. Priset, som är skulptören Pekka Kauhanens skulptur Esko, delades ut på Museigalan i Enare. Vandringspriset Årets museum delas ut till ett museum som inom sitt verksamhetsområde främjat museibranschens synlighet och inflytande i samhället på ett betydande sätt.

YA - 8 timmar sedan

Strid om organisationen - treklövern lägger eget förslag

Tidigare år har partierna gjort upp om organisationen och ersättningar i partiöverläggningar. I år går treklövern med M, L och KD fram med ett eget förslag. .

Nyheter 24 - 09 jul 12 kl. 10:06

Almedalen - "best of" hissar och dissar

  Efter avslutad politikervecka i Almedalen är en lista på sin plats. Nyheter 24 hissar och dissar veckan som gick.   Mest överskattade: Almedalsdrinken - den alkoholfria drinken som smakade ungefär som smurfarnas sarsaparillsaft, men ändå fick pris (http://www.

BT - 06 jul 11 kl. 00:25

Från Foucault till Almedalen

Det talas om att politikerveckan i Almedalen inte är så viktig, utan mest ett tillfälle för folk i åsiktsbranschen att träffas och ha trevligt. Men Almedalen får sin betydelse genom att samhällsproblem formuleras, agendor sätts och kontakter etableras. Betydelsen av den sortens aktiviteter bör inte underskattas.

BT - 06 jul 11 kl. 00:25

Gästkrönika Charlotta Levay: Från Foucault till Almedalen

Det talas om att politikerveckan i Almedalen inte är så viktig, utan mest ett tillfälle för folk i åsiktsbranschen att träffas och ha trevligt. Men Almedalen får sin betydelse genom att samhällsproblem formuleras, agendor sätts och kontakter etableras. Betydelsen av den sortens aktiviteter bör inte underskattas.

Kristianstadsbladet - 28 jun 12 kl. 10:48

Cirkus Almedalen åter i skottgluggen

På söndag drar Cirkus Almedalen igång i Visby eller Makthavarnas firmafest som jippot också kallas.
Västra Skåne satsar hårt på centralt belägna Öresundshuset med drygt 30 seminarier, Trelleborg håller ett eget om hur man bäst hanterar investeringar kring hamnen och argumenterar tillsammans med Simrishamn i Östersjöinitiativet för ett renare hav. Ystad syns inte till i rullorna som nu omfattar över 1 800 evenemang på åtta dagar och troligen över 10 000 deltagare.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 10 minuter sedan

Norden ska satsa grönt

De nordiska energiministrarna, som möttes i Lund i tisdags, antog en deklaration där man lovar ”stärka Nordens globala ledarskap inom grön energi”. Från Åland deltog vicelantrådet Camilla Gunell, som redogjorde för arbetet på Åland och den klimat- och energistrategi som regeringen fastslagit. Nästa år ska Gunell delta i de globala energiministerkonferenserna Mission Innovation och Clean Energy Ministerial, som samtidigt hålls i Malmö och Köpenhamn, och tillsammans med Finlands energiminister Kimmo Tiilikainen tala om samarbetsprojektet Clic innovation som nu pågår på Åland.

Nyan - 2 timmar sedan

Ny Paf-styrelse presenteras i dag

I dag håller Ålands penningautomatförening, Paf, sitt årliga möte mellan ägare, styrelse, revisorer och ledning. Då kommer även den nya styrelsen att presenteras. Tidigare i vår meddelade Paf:s ordförande Åsa Ceder att hon inte ställer upp för återval.

Nyan - 12 timmar sedan

Snattare greps på bar gärning

En person greps på bar gärning för snatteri i en butik i Jomala på onsdagen, enligt ett pressmeddelande från polisen. Efter personalens ingripande och efter att varorna återlämnats så delgav polisen den ertappade personen en böteslapp för snatteri. I en butik i Mariehamn greps på onsdagen en annan person.

Nyan - 13 timmar sedan

Nyans läsare får sommarföljetong

Carina Karlssons roman ”Mirakelvattnet” är Nya Ålands sommarföljetong. Från och med 5 juni till 31 augusti publicerar vi två avsnitt i veckan.
”Mirakelvattnet” gavs ut våren 2014.

Nyan - 15 timmar sedan

Försökte köra ifrån polisen

En kvinna i 30-årsåldern försökte i oktober i fjol på en landskapsväg köra ifrån en polisbil som med både ljus- och ljudsignaler försökte få henne att stanna. Vid vänstersväng från Nya Godbyvägen till Godbyvägen körde hon på fel sida om en refug och sedan över en vägskylt. Färden fortsatte på en skogsväg där personbilen slutligen kolliderade med ett träd.

Nyan - 16 timmar sedan

Modeguide inför studenten

Den andra juni är dagen man tar studenten. Man har pluggat, man har stressat
och äntligen är man klar. Man får sin vita mössa, men vad skall man ha till?

Nyan - 18 timmar sedan

Får man ta hunden med sig när man äter?

Hur hundvänliga är restauranger och kaféer i Mariehamn? Önskereportagepatrullen har tagit reda på var man kan dricka en kopp kaffe och äta en bit mat med sin fyrbenta vän.
En läsare som hört av sig till Nya Åland har läst i Dagens Nyheter om hundvänliga restauranger, barer och kaféer i Stockholm.

Nyan - 20 timmar sedan

Nyskriven musikal med shantysånger i fokus

Shantymusikalen ”Det blåser från Nordost” har premiär under Shantyfestivalen i slutet av juni.
Musiken till shantymusikalen är sammanställd av Kjell Frisk och stommen av kören består av Triolen. – Musikalen är startskottet för festivalen, vi hälsar alla välkomna med det här uruppförande, säger Triolens dirigent Catherine Frisk-Grönberg.

Nyan - 22 timmar sedan

Konsert med klassisk gitarr

I kväll onsdag klockan 19.00 ges en konsert på klassisk gitarr i St. Görans kyrka.

Nyan - 22 timmar sedan

Minus för Mise i fjol

Ålands miljöservice, Mise, redovisar en förlust på drygt 20 000 euro för 2017.
Det förklaras, enligt verksamhetsledaren Sofie Dahlsten, av förseningar i upphandlingar av renhållningstjänster – Den fastighetsnära hämtningen i fyrfackskärl var planerad att inledas i september 2017 men har försenats i och med besvär över upphandling. Detta har medfört vissa merkostnader som påverkat Mises resultat, skriver hon i ett pressmeddelande.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.