Nyan > Svenskfinland

Wednesday, 22 August, 09:54

Nyan - 18 maj 18 kl. 15:55

Rsuning till Ålands ett eget AlmedalenHittills har 39 utställare anmält sig till Alandica Debatt. På programmet ligger bland annat partiledardebatt, metoo-diskussioner och filmsamarbete. – Huvudbudskapet är att nu händer det, säger kansliminister Nina Fellman, när landskapsregeringen på onsdagen presenterade Ålands motsvarighet på Almedalen. Alandica Debatt äger rum den 13–14 juni på Alandica. Det är första året det hålls, men de hoppas att det inte blir det sista.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Ålands, Almedalen, Alandica Debatt, Nina Fellman, Debatt, Alandica, Arkipelag, Westerholm, Katrin Sjögren, Nya Åland, Åström, Nyan

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rsuningtill , Ålandsett , eget, Almedalen
Norrtelje Tidning - 27 aug 14 kl. 14:00

Älmsta får ett eget Almedalen

Hur vill politikerna utveckla Väddöbygden? På lördag är det upp till bevis, då tio partier ska få presentera sin politik under Älmstadalen, Väddös svar på Almedalen..

GöteborgsPosten - 13 jul 18 kl. 18:00

Västsverige behöver ett eget Almedalen

Marita Haggren: Skapa flera regionala arenor med Almedalen som modell. Det stärker demokratin..

YA - 16 aug 18 kl. 00:01

Sjöbosonen skapar ett eget Almedalen

Christian Glasnovic från Sjöbo är initiativtagare till Malmös första och egna Almedalen – Malmedalen. Han vill engagera ungdomar och hoppas i framtiden på att ta sin verksamhet tillbaka till hemorten..

GöteborgsPosten - 03 sep 13 kl. 19:21

Rederiernas eget Almedalen

800 personer är på Donsö för att diskutera om sjöfart ? teknik, miljö och andra utmaningar. Det är i huvudsak de tolv rederierna på ön som arrangerar Donsö Shipping Meet..

NT - 03 jan 14 kl. 16:09

Valdemarsvik kan få ett eget Almedalen

Politik kan bli ett nytt inslag i sommarens karnevalsfirande i Valdemarsvik..

GöteborgsPosten - 19 timmar sedan

Svensson lät flickvännen bo gratis i Almedalen

Riksdagsman Michael Svensson lät bli att betala för flickvännens besök i Almedalen. Det visar Aftonbladets granskning av riksdagsmännens ekonomiska redovisningar..

Nyan - 28 apr 17 kl. 17:00

Regeringen tar avstånd från nazister i Almedalen

Ålands landskapsregering är kritiska till att Nordiska motståndsrörelsen deltar i politikerveckan Almedalen. Men landskapsregeringen deltar i alla fall.

– Vi vill med detta uttalande markera vårt absoluta avståndstagande från allt det som Nordiska motståndsrörelsen står för, och uppmana arrangörerna av Almedalsveckan att införa en restriktion mot organisationer som, som en del av sitt politiska arbete, använder våld och hot som metod, skriver lantrådet Katrin Sjögren och kansli- och kommunminister Nina Fellman i ett pressmeddelande.

YLE - 27 maj 16 kl. 07:56

Ålands sjöfartsmuseum är Årets museum 2016

Ålands sjöfartsmuseum i Mariehamn har utsetts till Årets museum 2016. Priset, som är skulptören Pekka Kauhanens skulptur Esko, delades ut på Museigalan i Enare. Vandringspriset Årets museum delas ut till ett museum som inom sitt verksamhetsområde främjat museibranschens synlighet och inflytande i samhället på ett betydande sätt.

Nyheter 24 - 09 jul 12 kl. 10:06

Almedalen - "best of" hissar och dissar

  Efter avslutad politikervecka i Almedalen är en lista på sin plats. Nyheter 24 hissar och dissar veckan som gick.   Mest överskattade: Almedalsdrinken - den alkoholfria drinken som smakade ungefär som smurfarnas sarsaparillsaft, men ändå fick pris (http://www.

YLE - 13 jan 14 kl. 17:38

Ålands enspråkighet debatteras

Det svenska språkets särställning på Åland väcker debatt. Det är Helsingforspolitikern och kolumnisten Mikael Sjövall som har fått fart på debatten både på Åland och på fastlandet. Sjövall hävdade i Hbl att Åland inte borde användas för att göra reklam för Finlands sätt att behandla minoriteter.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 3 timmar sedan

Ingen sammanslagning med Sund

Styrelsen för Finströms kommun beslutade igår att föreslå avslag till en sammanslagning med Sund. Därmed kommer arbetet med den styrgrupp som tidigare bildats med största sannolikhet att läggas ner. – Ett mycket bra beslut, säger kommunstyrelsens ordförande Roger Höglund (c).

Nyan - 13 timmar sedan

President Niinistö till Åland

President Sauli Niinistö ska inviga den parlamentariska Östersjökonferensen. Under sitt Ålandsbesök ska presidenten också träffa landskapsföreträdare.
Östersjökonferensen anordnas i år på Åland och såsom Nya Åland tidigare rapporterat är invigningstalare republikens president.

Nyan - 15 timmar sedan

De gör upp i Paf Masters

CURLING. Tio lag från sammanlagt sex nationer kommer till start i årets upplaga av Paf Masters Women’s Curling Tour. Precis som i fjol uppgår den totala prissumman i 18 000 euro.

Nyan - 17 timmar sedan

Finska vårdreformen under åländsk lupp – igen

Den finländska vårdreformen kommer att leda till begreppsförvirring. Och det råder fortfarande oklarheter kring skattegottgörelsen. Nu vill landskapsregeringen att Finland tillsätter en Ålands-expert för att reda ut konsekvenserna av reformen.

Nyan - 19 timmar sedan

Vattnet fortsätter sjunka i Långsjön

Idag möts styrelsen för Ålands vatten för att diskutera vattensituationen. I går morse låg vattnivån på – 63,8 centimeter vid Kalders dammlucka i Långsjön, vilket innebär att den sjunkit med fem centimeter på en vecka. Tillståndsgränsen för bevattningsuttag går numera vid –65 centimeter och för dricksvattenuttag vid –70 centimeter.

Nyan - 20 timmar sedan

Landslaget kallar på Engman

FOTBOLL. Adelina Engman, till vardags i Chelsea FC, är en av 23 spelare som förbundskapten Anna Signeul tagit ut till VM-kvalmatcherna borta mot Spanien och Österrike. Finland möter Spanien i Santander den 31 augusti och Österrike i Wiener Neustadt den 4 september.

Nyan - 20 timmar sedan

Konkurrensavtalsföreläsning på lagtinget ikväll

Konkurrenskraftavtalet-Effekter på arbetslivet och jämställdheten är rubriken på den föreläsning som hålls i kväll klockan 19 i lagtinget  Marhällan. Obs platsen då annan plats uppgavs i tisdagens Obs det händer! Sociolog och akademilektor Mika Helander vid Åbo Akademi föreläser om hur konkurrenskraftavtalet påverkat vardagslivet.

Nyan - 21 timmar sedan

Barbershop-kväll med Seaside singers

Ikväll anordnar kören Seaside singers en gästkväll i Medborgarinstitutet där alla sångintresserade kvinnor är välkomna att delta. Seaside Singers består av 18 medlemmar, och kören är specialiserad på Barbershop-sång.
Jenni Nurmi är vicedirigent i Seaside Singers, och hon hoppas att gästkvällen ska väcka ett intresse för musikstilen.

Nyan - I förrgår: 08:00

Fler ägare i Andelsbanken

7 437. Så många ägare har Andelsbanken Åland. Det är en ökning med 430 stycken från samma period ifjol.

Nyan - 23 timmar sedan

Hovrätten skärper straff för förälders misshandel

Tingsrätten ansåg att mannen hade misshandlat sitt barn – men han dömdes inte till något straff. Hovrätten ger honom dagsböter.
Åklagaren som besvärade sig i hovrätten yrkade på att mannen skulle dömas till ett bötesstraff.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.