Nyan > Svenskfinland

Saturday, 19 January, 11:59

Nyan - 18 maj 18 kl. 15:55

Rsuning till Ålands ett eget AlmedalenHittills har 39 utställare anmält sig till Alandica Debatt. På programmet ligger bland annat partiledardebatt, metoo-diskussioner och filmsamarbete. – Huvudbudskapet är att nu händer det, säger kansliminister Nina Fellman, när landskapsregeringen på onsdagen presenterade Ålands motsvarighet på Almedalen. Alandica Debatt äger rum den 13–14 juni på Alandica. Det är första året det hålls, men de hoppas att det inte blir det sista.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Ålands, Almedalen, Alandica Debatt, Nina Fellman, Debatt, Alandica, Arkipelag, Westerholm, Katrin Sjögren, Nya Åland, Åström, Nyan

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rsuningtill , Ålandsett , eget, Almedalen
Norrtelje Tidning - 27 aug 14 kl. 14:00

Älmsta får ett eget Almedalen

Hur vill politikerna utveckla Väddöbygden? På lördag är det upp till bevis, då tio partier ska få presentera sin politik under Älmstadalen, Väddös svar på Almedalen..

GöteborgsPosten - 13 jul 18 kl. 18:00

Västsverige behöver ett eget Almedalen

Marita Haggren: Skapa flera regionala arenor med Almedalen som modell. Det stärker demokratin..

YA - 16 aug 18 kl. 00:01

Sjöbosonen skapar ett eget Almedalen

Christian Glasnovic från Sjöbo är initiativtagare till Malmös första och egna Almedalen – Malmedalen. Han vill engagera ungdomar och hoppas i framtiden på att ta sin verksamhet tillbaka till hemorten..

GöteborgsPosten - 03 sep 13 kl. 19:21

Rederiernas eget Almedalen

800 personer är på Donsö för att diskutera om sjöfart ? teknik, miljö och andra utmaningar. Det är i huvudsak de tolv rederierna på ön som arrangerar Donsö Shipping Meet..

NT - 03 jan 14 kl. 16:09

Valdemarsvik kan få ett eget Almedalen

Politik kan bli ett nytt inslag i sommarens karnevalsfirande i Valdemarsvik..

Nya Wermlands Tidningen - 26 aug 18 kl. 13:46

Handlaren skapade öns eget Almedalen

Politisk debatt utanför butiken.

Nyan - 28 apr 17 kl. 17:00

Regeringen tar avstånd från nazister i Almedalen

Ålands landskapsregering är kritiska till att Nordiska motståndsrörelsen deltar i politikerveckan Almedalen. Men landskapsregeringen deltar i alla fall.

– Vi vill med detta uttalande markera vårt absoluta avståndstagande från allt det som Nordiska motståndsrörelsen står för, och uppmana arrangörerna av Almedalsveckan att införa en restriktion mot organisationer som, som en del av sitt politiska arbete, använder våld och hot som metod, skriver lantrådet Katrin Sjögren och kansli- och kommunminister Nina Fellman i ett pressmeddelande.

YLE - 27 maj 16 kl. 07:56

Ålands sjöfartsmuseum är Årets museum 2016

Ålands sjöfartsmuseum i Mariehamn har utsetts till Årets museum 2016. Priset, som är skulptören Pekka Kauhanens skulptur Esko, delades ut på Museigalan i Enare. Vandringspriset Årets museum delas ut till ett museum som inom sitt verksamhetsområde främjat museibranschens synlighet och inflytande i samhället på ett betydande sätt.

Nyheter 24 - 09 jul 12 kl. 10:06

Almedalen - "best of" hissar och dissar

  Efter avslutad politikervecka i Almedalen är en lista på sin plats. Nyheter 24 hissar och dissar veckan som gick.   Mest överskattade: Almedalsdrinken - den alkoholfria drinken som smakade ungefär som smurfarnas sarsaparillsaft, men ändå fick pris (http://www.

YLE - 13 jan 14 kl. 17:38

Ålands enspråkighet debatteras

Det svenska språkets särställning på Åland väcker debatt. Det är Helsingforspolitikern och kolumnisten Mikael Sjövall som har fått fart på debatten både på Åland och på fastlandet. Sjövall hävdade i Hbl att Åland inte borde användas för att göra reklam för Finlands sätt att behandla minoriteter.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 1 timme sedan

Lagändring underkänner körkort som id-bevis

Om du vill ansöka om så kallad stark autentisering måste du från årsskiftet använda antingen pass eller nationellt id-kort. .

Nyan - 2 timmar sedan

Sedelförfalskning och Järsö-olycka

Polisen hade en intensiv fredagskväll med bland annat misstänkt sedelförfalskning och avkörningsolycka med många misstänkta i Lemland Järsö
Polisen rapporterar att flera anmälningar kom in samtidigt under förkvällen så att man måste prioritera dem och klara av de viktigaste först. Mycket av polisens resurser gick under den tidiga fredagskvällen åt till att hantera en frihetsberövad persons rätt till besök och samtal. Under kvällen fick polisen en anmälan om en person som på en servicestation försökte handla med hjälp av en misstänkt förfalskad sedel.

Nyan - 17 timmar sedan

Minister är för köttmärkning

Finland har för avsikt att anta en förordning som kräver att restauranger ursprungsmärker kött.
Förordningen gäller inte automatiskt på Åland, men minister Camilla Gunell (S) ställer sig positiv till att anta den som blankettlag. – Det är en jättebra förordning, speciellt nu efter torkan då vi vill uppmana att äta åländskt kött.

Nyan - 17 timmar sedan

Professor om självstyrelsen

Professor Jan Sundberg håller ett lunchseminarium om det åländska självstyrets kvaliteter nästa vecka på onsdag, den 23 januari. Har Åland tillräcklig beredskap att axla ett större politiskt och administrativt ansvar? Det är temat för Jan Sundbergs föreläsning.

Nyan - 18 timmar sedan

Ännu oklart om fjärrvärme

Infrastrukturnämnden diskuterade det nya bostadsområdet Södra Lillängen i södra stan på sitt senaste möte, men några beslut om projekteringen har inte ännu fattats. Det fattas ännu ett beslut om fjärrvärme ska dras till området, men när det är bestämt ska området projekteras, för att efter det lämnas ut på entreprenad. Enligt infrastrukturdirektör Kai Söderlund finns det just nu ingen tidsplan för projektet.

Nyan - 18 timmar sedan

Nya äventyrslopp att vänta på Åland

MULTISPORT. Inom en snar framtid kan det bli aktuellt med ytterligare äventyrslopp på Åland. .

Nyan - 21 timmar sedan

Åsa Ceder lämnar Alandia

Efter 17 år inom Alandia Försäkring, varav de senaste 14 åren som vd för Pensions-Alandia, lämnar Åsa Ceder försäkringsgruppen, skriver bolaget i ett pressmeddelande på fredagseftermiddagen. Enligt pressmeddelandet är ”Den företagsledningsfunktion som hon har haft är inte längre affärsmässigt försvarbar.” Anna Björkroos anna.

Nyan - 21 timmar sedan

Nära kollission mellan vajerfärjan och fraktfartyg

En ”nära på situation” mellan ett fraktfartyg och en vajer färja har inträffat i den åländska skärgården idag, skriver gränsbevakningen på twitter. Enligt Ålands radio handlar det om Ängsösundsfärjan och ett brittiskflaggat fartyg. Sjöbevakningen har påbörjat en förundersökning.

Nyan - 22 timmar sedan

Östersjösamtal i ny podcast

Samtal runt Östersjön, heter en ny podcast som lanseras av Östersjöfonden.

Östersjöfonden fyller 30 år i år och firar detta bland med en ny episod av Samtal runt Östersjön varje månad under hela året. Serien inleds med ett specialavsnitt med Östersjöfondens grundade Anders Wiklöf och fondens vd Lotta Nummelin.

Nyan - Igår: 11:35

Operapremiär om en vecka

Författaren Ulla-Lena Lundberg är på visit i Mariehamn från Diktarhemmet i Borgå, där hon numera bor. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.