DI > Ekonomi

Saturday, 19 January, 11:05

DI - 18 maj 18 kl. 15:17

Di:s expert i Analyspodden: "Jag skulle inte köpa lägenhet i dag"Bostadsutvecklarna har fått en rejäl revansch på Stockholmsbörsen i veckan. Skälet är att boprisfallet bedarrat enligt de senaste siffrorna. Men Di:s Ulf Petersson är skeptisk.  "Jag skulle inte köpa vare sig lägenhet eller bostadsutvecklaraktier i dag", säger han i Di:s Analyspodden..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Analyspodden, Stockholmsbörsen, Di, Ulf Petersson

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Di:s, experti , AnalyspoddenJag skulle inte , köpa, lägenhet, i dag
DI - 29 apr 16 kl. 17:46

Analyspodden: "Verkstadsbolagen är nakna"

Verkstadsbolagens tillväxt har inte varit mycket att hurra för, konstaterar Di:s expert Martin Blomgren i Dagens industris Analyspodden..

DI - 01 sep 17 kl. 16:02

Analyspodden: ”Hösten kan bli H&M:s”

Spänningen stiger inför H&M:s kapitalmarknadsdag som ska hållas under hösten. Aktien har backat tungt under sommaren, men Di:s expert Ulf Petersson är optimistisk: ”Hösten kan bli H&M:s”, säger han i Analyspodden..

DI - 09 mar 18 kl. 15:23

Analyspodden: "Strukturellt låg lönsamhet" hotar e-handeln

E-handlarna vinner terräng på de etablerade kedjornas bekostnad i detaljhandeln. Men upptrissade aktiekurser och små vinster får Di:s expert Magnus Dagel att dra öronen åt sig. ”Det kan bli en strukturellt låg lönsamhet i branschen”, säger han i Di:s Analyspodden..

DI - 13 apr 18 kl. 14:41

Analyspodden: Köpläge i SAS

Efter British Airways intåg i Norwegian kan den tuffa konkurrensen i flygbranschen lätta. Di:s expert Ulf Petersson anser att det är köpläge i SAS. "Jag tror att aktien kan stiga till 30 kronor", säger han i Di:s Analyspodden..

DI - 24 aug 18 kl. 15:29

Analyspodden: ”Lär bli tårar på bomarknaden”

Ett visst lugn har infunnit sig på bostadsmarknaden efter ett år av fallande priser. Men det värsta är inte över än varnar Di:s experter i Analyspodden. ”Tyvärr lär det bli några tårar på vissa delar av bostadsmarknaden”, säger Johan Wendel i Analyspodden..

DI - 21 dec 18 kl. 15:06

Analyspodden: Ingves borde höjt för ett år sedan

I veckan höjde Riksbanken räntan för första gången sedan 2011 – och Analyspodden ger tummen upp till direktionens beslut. "Men har väntat med den här höjningen för länge", säger Di:s makroanalytiker Johanna Jeansson i veckans avsnitt av Analyspodden..

DI - 17 nov 14 kl. 14:30

Analyspodden: Dags att dumpa jätten

Marknaden är för snäll mot storbolaget. Det är dags att ta hem vinsten, enligt Di:s expert..

DI - 28 apr 15 kl. 11:34

Analyspodden: Köpläge i eftersläntraren

Storbolaget levererar – men har halkat efter i börsrallyt. Nu är det köpläge, enligt Di:s expert..

DI - 08 jun 18 kl. 16:10

Di:s expert: H&M det mest spännande jag varit med om

Analyspodden med Di:s börsexperter Anders Hägerstrand och Richard Bråse blickar tillbaka på en deppig börsvecka där Getinge var den stora förloraren medan Autoliv, som står inför en uppdelning, gick starkt..

DI - 01 dec 14 kl. 15:59

Analyspodden: Låt bli oljan

Börsen är fortfarande det bästa stället att vara på för en investerare, men oljeprisfallet är något att ta på allvar, enligt veckans avsnitt av Analyspodden..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

UD fortsatt tyst om Nordkoreasamtal

Utrikesdepartementet behåller locket på om det hemliga mötet mellan Nordkorea och USA i Sverige. ”Jag kan inte gå in på mer detaljer”, säger Buster Mirow Emitslöf, presskommunikatör på UD..

DI - 15 minuter sedan

Uppgifter: EU säger nej till Siemens och Alstoms fusion

EU:s konkurrensmyndigheter säger nej till tyska konglomeratbjässen Siemens och franska Alstoms planerade fusion av sina tågverksamheter. Det rapporterar Reuters och hänvisar till källor. Tanken var att det nya sammanslagna bolaget skulle ta upp kampen med Kina.

DI - 30 minuter sedan

Regeringen preppar för hård brexit

Regeringen vill stifta tillfälliga lagar för att mildra de omedelbara effekterna av en så kallad hård brexit, det vill säga om Storbritannien kraschar ut ur EU utan ett avtal del 29 mars..

DI - 30 minuter sedan

T-Mobile plockar KTH:s ordförande till 5G-roll

Amerikanska mobiloperatören T-Mobile utser den svenska telekomveteranen Ulf Ewaldsson till Senior Vice President, Technology Transformation. .

DI - 30 minuter sedan

Spotifys nya satsning: Hårdvara i bilar

Musikströmningstjänsten Spotify planerar under året att gå in på området för hårdvara. Bolaget siktar på att sälja en röststyrd musikspelare för bilar, rapporterar Financial Times. .

DI - 30 minuter sedan

Facebook riskerar amerikanska rekordböter

Facebook riskerar rekordböter för att man brutit mot amerikanska lagar när det gäller skyddandet av användarnas personliga data. Det rapporterar Washington Post och hänvisar till källor. .

DI - 45 minuter sedan

Rekordbilliga kaffebönor kan leda till brist: ”Stort problem”

Kaffepriset fortsätter att sjunka. Men samtidigt som konsumenterna gläds åt billigt fika innebär det låga priset ett hot mot odlarna och kan på sikt leda till kaffebrist. ”Man måste tjäna pengar på sin kaffeodling så att man kan ge mat till sina barn”, säger Minette Rosen, ansvarig för kaffeinköp för Zoégas..

DI - 1 timme sedan

Skyhögt elpris – så sparar du tusenlappar med rätt värmepump

Iskylan är här och elpriserna har skjutit i höjden – och värre blir det. Men det finns tusenlappar att spara på elräkningen. ”Har du direktverkande el och stoppar in en luftvärmepump kan du mer än halvera dina kostnader”, säger Per Jonasson, vd på svenska kyl- och värmepumpsföreningen..

DI - 1 timme sedan

Robotar revolutionerar vård och omsorg

I snart fem decennier har robotiseringen ökat produktiviteten inom tillverkningsindustrin. Nu är det vårdens tur. "Antingen måste vi sluta leva länge, börja jobba tidigare eller så måste vi hitta nya sätt att upprätthålla välfärden", säger forskaren Erik Billing..

DI - 2 timmar sedan

Klimat väger tungt i rödgrönblå vårbudget

Klimatpolitik kommer att väga tungt i den första budgeten från S, MP, C och L. Där finns satsningar på totalt 4,5 miljarder kronor, erfar TT. Runt hälften går till miljö och klimat..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.