Dagens PS > Ekonomi

Sunday, 21 October, 18:31

Dagens PS - 18 maj 18 kl. 14:52

”Bakom rubrikerna ryms många öden””Demokratin dör i mörkret.” Det är The Washington Posts slogan. Jag tror att svensk media långsamt men tålmodigt börjar förstå vidden av det nu. Till den här veckan har jag för Dagens PS räkning börjat läsa utländska tidningar och det är verkligen anmärkningsvärt med vilken större blick som exempelvis brittiska och amerikanska tidningar ser på sin omvärld. I Sverige handlar nästan allt om Sverige.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
The Washington Posts, Dagens PS, Sverige, Nextjets, ÄR, Buffon, Juventus

Dela artikeln

5 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bakom, rubrikerna, rymsmånga , öden
Sydsvenskan - 26 okt 12 kl. 06:30

Bakom rubrikerna i Västbankens vardag

En gång i veckan går de palestinska byborna i Bil?in på Västbanken ut för att protestera mot säkerhetsbarriären som skurit av dem från sitt jordbruksland. Varje gång bemöts de obeväpnade demonstranterna med ett inferno av gummikulor och tårgas.

SvD - 26 okt 15 kl. 12:30

Bakom rubrikerna – så uppstod granskningen

Granskningen av SCA och Industrivärdensfären har blivit ett av det mest uppmärksammade avslöjandena i svensk näringslivshistoria. Här svarar reportrarna Andreas Cervenka och Torbjörn Isacson samt nyhetschefen Daniel Kederstedt på tio frågor om jobbet bakom rubrikerna..

Hela Gotland - 12 okt 11 kl. 04:00

Kikki-bakom rubrikerna

Kikki Danielsson har kört rattfull, igen. Kikki Danielsson är tjock, sjuk och ensam. Kikki Danielsson smygäter falukorv.

Trelleborgs Allehanda - 15 sep 14 kl. 22:00

"Se människan bakom rubrikerna"

Foto: Lars Thulin
Att säga att församlingshemmets publik fängslades på måndagskvällen låter som en ordvits, men det är en underdrift. Annika Östberg berättade om sina 30 år i fängelse, och vägen ut ur heroinberoende och prostitution.
1981 dömdes hon i USA för dubbelmord till "25 år till livstid", och satt sedan inlåst i "28 plus två".

Affärsvärlden - 31 jan 18 kl. 18:00

Ingvar Kamprad bakom rubrikerna

Kamprad kunde vara oerhört trevlig, en riktigt trivsam person. Men också en man med hårda nypor. Och med många rävar bakom öronen, skriver Stellan Björk..

Realtid - 16 sep 11 kl. 14:53

Mannen bakom rubrikerna

31-årige Kweku Adoboli spekulerade bort 1,3 miljarder pund för den schweiziska storbanken UBS, vilket är ett rekord i sådana sammanhang..

LV - 30 sep 14 kl. 09:29

Människorna bakom rubrikerna

Under tre söndagseftermiddagar i höst kommer det vara föreläsningar och samtal i församlingsgården i Rimforsa. Först ut var den välkända journalisten Annika Hagström som i söndags berättade om erfarenheter och insikter hon fått genom sitt innehållsrika liv..

Sydsvenskan - 29 jun 13 kl. 06:30

Inget enskilt utsläpp bakom fågeldöden

Enstaka miljögifter eller utsläpp ligger troligen inte bakom miljöproblemen i Hanöbukten. Men läget är oroande och spritt i fler områden av Östersjön, enligt Mats Svensson på Havs- och vattenmyndigheten..

GT - 20 aug 15 kl. 11:21

Miljögifter kan ligga bakom stora silldöden

Är det miljögifter som ligger bakom massdöden av sillar i Henåns hamn? Under onsdagen togs prover för att få klarhet i vad som gjort att mängder av sillar ligger döda på havsbotten. – Det här är ett mysterium, säger Linn Åström, miljöinspektör på Orust kommun till Bohusläningen..

YLE - 13 maj 16 kl. 10:29

Doktorsavhandling: Stora inkomstskillnader bakom svältdöden på 1860-talet

Det var inte endast missväxt som orsakade den stora hungersnöden i Finland på 1860-talet, utan den skeva förmögenhetsfördelningen bidrog på ett avgörande sätt, visar en ny doktorsavhandling i ekonomisk historia. Förutom väderleksförhållanden pekar man i avhandlingen också på sociala och samhälleliga förhållanden som skäl till att så många dog av svält. Stora inkomstskillnader och skeva jordägoförhållanden bidrog på ett avgörande sätt till att Finland miste 10-12 procent av sin befolkning under decenniets senare hälft, slås det fast i fil.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - Igår: 22:39

Bert Karlsson har INTE gått i pension

Skulle pensionera sig men avslöjar i stället nytt projekt i intervju med abrupt slut på Dagens PS. ”Det blir ett 40-tal hotell utmed vägarna”, berättar den mångåriga entreprenören. I somras hette det att 73-årige Bert Karlsson slutar efter 50 år som entreprenör.

Dagens PS - I förrgår: 13:07

Så rustar spelbolaget inför omregleringen

Det råder bråda tider inom kasinobranschen denna höst. Till årsskiftet träder en ny svensk spellag i kraft, vilket gör att marknaden just nu genomgår stora förändringar. Svenska Spel och ATG som hittills haft monopol på den svenska marknaden kommer nu att få möta andra aktörer på en öppen marknad, vilket gjort att man i full fart börjat förbereda för att kunna mäta sig med konkurrensen.

Dagens PS - I förrgår: 10:56

Google öppnar pop up-butiker

Google har öppnat pop up-butiker under namnet Google Hardware Stores i New York och Chicago. De nya butikerna är till för att allmänheten fysiskt ska kunna se och känna på de senaste produkterna så som Pixel 3, Pixel Slate och Google Home Hub. Butiken i New York är belägen i Soho-distriktet medan den i Chicago går att finna vid 1704 North Damen Avenue, rapporterar Adweek..

Dagens PS - I förrgår: 12:07

Penningtvättsrykte förvånar Nordea

Storbanken anser att påståendena ”är mycket djärva”. Det är finansmannen Bill Browder som vänt sig till Ekobrottsmyndigheten med penningtvättsupgifter om Nordea. Han gjorde samma sak tidigare med Danske Banks misstänkta penningtvättshärva i Estland.

Dagens PS - 17 okt 18 kl. 13:55

Experter spår stark rapportflod

Mycket talar för en stark rapportsäsong avseende det tredje kvartalet enligt Tellus Fonder, men frågan är om det räcker för att stävja oron på marknaden. Fondbolaget har tidigare varnat för att ett handelskrig kan vara den utlösande faktorn för en konjunkturavmattning. I en marknadskommentar skriver Tellus Fonder att det finns en uppenbar risk att goda företagsresultat endast ger en kortsiktig stabilisering.

Dagens PS - I förrgår: 10:30

Apple stäms igen av patenttroll

Apple har fått en ny stämning mot sig från patenttrollet Uniloc som denna gång attackerar tekniken i Facetime, rapporterar Apple Insider. Uniloc hävdar att tekniken gör ett patentintrång på Hewlett-Packards teknik inom IP-telefoni. Sedan förra året är Uniloc ägare till patentet ”552”, som Hewlett-Packard ansökte om redan 2003.

Dagens PS - I förrgår: 09:52

Börsguide: Dagens aktietips i koncentrat

I tabellen nedan visas ett axplock av dagens rekommendationer. En liten kompass för dig börsplacerare. Aktie Rekommendationer och riktkurser Autoliv Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Autoliv till 80 dollar (90), upprepar minska Avanza Nordea höjer riktkursen för Avanza till 363 kronor (346), upprepar sälj Avanza DNB höjer riktkursen för Avanza till 580 kronor (490), upprepar köp Bulten Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Bulten till 120 kronor (125), upprepar köp Ericsson Goldman Sachs höjer riktkursen för Ericsson till 92 kronor (88), upprepar köp Ericsson Berenberg höjer riktkursen för Ericsson till 75 kronor (65), upprepar behåll Ericsson Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Ericsson till 76 kronor (71), upprepar behåll Ericsson Credit S

Dagens PS - I förrgår: 10:50

Borgs bubbelvarning får rejält mothugg

Byggexpert tycker att den tidigare finansministerns resonemang är ”märkligt”. ”Har man Europas största byggsektor, bland de mest uppdrivna huspriserna, bland de mest skuldsatta hushållen och bland de största banksektorerna har man lagt grundstenarna för en rätt djup och allvarlig lågkonjunktur”, sade Anders Borg till Di den 25 augusti. Lennart Weiss, kommersiell direktör på byggbolaget Veidekke och socialdemokratisk bostadsexpert, sågar nu på Di.

Dagens PS - I förrgår: 08:26

Model 3 har fått en budgetvariant

Tesla har lanserat en budgetversion på sin Model 3 och börjat ta emot förbokningar, enligt ett inlägg på Twitter från vd Elon Musk. Musk uppgav att startpriset är 45 000 dollar, motsvarande 406 000 kronor, men att säljpriset går ned till cirka 35 000 dollar i Kalifornien efter avdrag för federala och delstatliga skatterabatter. Leveranserna väntas börja inom fyra månader.

Dagens PS - I förrgår: 10:00

Ledarkollen: Kan S kapa LO-banden

Dagens ledarkoll handlar om löntagarfonder, om brexit, om LO och om de ökade kraven på specialkost i skolan. Och så om Lisbeth Palme. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.