Dagens PS > Ekonomi

Saturday, 19 January, 11:08

Dagens PS - 18 maj 18 kl. 14:52

”Bakom rubrikerna ryms många öden””Demokratin dör i mörkret.” Det är The Washington Posts slogan. Jag tror att svensk media långsamt men tålmodigt börjar förstå vidden av det nu. Till den här veckan har jag för Dagens PS räkning börjat läsa utländska tidningar och det är verkligen anmärkningsvärt med vilken större blick som exempelvis brittiska och amerikanska tidningar ser på sin omvärld. I Sverige handlar nästan allt om Sverige.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
The Washington Posts, Dagens PS, Sverige, Nextjets, ÄR, Buffon, Juventus

Dela artikeln

5 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bakom, rubrikerna, rymsmånga , öden
Sydsvenskan - 26 okt 12 kl. 06:30

Bakom rubrikerna i Västbankens vardag

En gång i veckan går de palestinska byborna i Bil?in på Västbanken ut för att protestera mot säkerhetsbarriären som skurit av dem från sitt jordbruksland. Varje gång bemöts de obeväpnade demonstranterna med ett inferno av gummikulor och tårgas.

SvD - 26 okt 15 kl. 12:30

Bakom rubrikerna – så uppstod granskningen

Granskningen av SCA och Industrivärdensfären har blivit ett av det mest uppmärksammade avslöjandena i svensk näringslivshistoria. Här svarar reportrarna Andreas Cervenka och Torbjörn Isacson samt nyhetschefen Daniel Kederstedt på tio frågor om jobbet bakom rubrikerna..

Hela Gotland - 12 okt 11 kl. 04:00

Kikki-bakom rubrikerna

Kikki Danielsson har kört rattfull, igen. Kikki Danielsson är tjock, sjuk och ensam. Kikki Danielsson smygäter falukorv.

Trelleborgs Allehanda - 15 sep 14 kl. 22:00

"Se människan bakom rubrikerna"

Foto: Lars Thulin
Att säga att församlingshemmets publik fängslades på måndagskvällen låter som en ordvits, men det är en underdrift. Annika Östberg berättade om sina 30 år i fängelse, och vägen ut ur heroinberoende och prostitution.
1981 dömdes hon i USA för dubbelmord till "25 år till livstid", och satt sedan inlåst i "28 plus två".

Affärsvärlden - 31 jan 18 kl. 18:00

Ingvar Kamprad bakom rubrikerna

Kamprad kunde vara oerhört trevlig, en riktigt trivsam person. Men också en man med hårda nypor. Och med många rävar bakom öronen, skriver Stellan Björk..

Realtid - 16 sep 11 kl. 14:53

Mannen bakom rubrikerna

31-årige Kweku Adoboli spekulerade bort 1,3 miljarder pund för den schweiziska storbanken UBS, vilket är ett rekord i sådana sammanhang..

LV - 30 sep 14 kl. 09:29

Människorna bakom rubrikerna

Under tre söndagseftermiddagar i höst kommer det vara föreläsningar och samtal i församlingsgården i Rimforsa. Först ut var den välkända journalisten Annika Hagström som i söndags berättade om erfarenheter och insikter hon fått genom sitt innehållsrika liv..

Sydsvenskan - 29 jun 13 kl. 06:30

Inget enskilt utsläpp bakom fågeldöden

Enstaka miljögifter eller utsläpp ligger troligen inte bakom miljöproblemen i Hanöbukten. Men läget är oroande och spritt i fler områden av Östersjön, enligt Mats Svensson på Havs- och vattenmyndigheten..

GT - 20 aug 15 kl. 11:21

Miljögifter kan ligga bakom stora silldöden

Är det miljögifter som ligger bakom massdöden av sillar i Henåns hamn? Under onsdagen togs prover för att få klarhet i vad som gjort att mängder av sillar ligger döda på havsbotten. – Det här är ett mysterium, säger Linn Åström, miljöinspektör på Orust kommun till Bohusläningen..

YLE - 13 maj 16 kl. 10:29

Doktorsavhandling: Stora inkomstskillnader bakom svältdöden på 1860-talet

Det var inte endast missväxt som orsakade den stora hungersnöden i Finland på 1860-talet, utan den skeva förmögenhetsfördelningen bidrog på ett avgörande sätt, visar en ny doktorsavhandling i ekonomisk historia. Förutom väderleksförhållanden pekar man i avhandlingen också på sociala och samhälleliga förhållanden som skäl till att så många dog av svält. Stora inkomstskillnader och skeva jordägoförhållanden bidrog på ett avgörande sätt till att Finland miste 10-12 procent av sin befolkning under decenniets senare hälft, slås det fast i fil.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 14 timmar sedan

Rytande monster på över 700 hästkrafter

Se fartvidundret i videoklipp. Njut av vrålet från den starkaste motorn någonsin i en Ford Mustang. Ford Mustang Shelby GT500 har en kompressormatad 5,2-liters V8 under huven.

Dagens PS - 22 timmar sedan

Skatten sänks med flera tusenlappar

Blir det jackpot i din plånbok med Sveriges nya regeringskonstellation? I dag blev Stefan Löfven på nytt statsminister i Sverige. Det var högst väntat då Centern, Liberalerna och Vänsterpartiet deklarerat att Löfven skulle släppas fram.

Dagens PS - 22 timmar sedan

Fem häftiga vinterresor för kicksökare

Här kan du få sköna adrenalinkickar, utan att behöva ställa dig i skidbacken. Vinter och snö är för många synonymt med skidsemester. Men för den som inte gillar skidor finns andra alternativ, alltjämt förknippade med äventyr.

Dagens PS - 23 timmar sedan

Dejting lockar H&M:s toppchef

Klädjättens vd vill vara med och bygga meningsfulla relationer för singlar. Tillsammans med Kivras grundare Stefan Krook investerar H&M-bossen Karl-Johan Persson nu i dejtingtjänsten Relate vars ambition är att göra det lättare för singlar att hitta en matchning i dejtingdjungeln, ”någon med liknande värderingar”, skriver Di Digital. ”Vi vill skapa ett mer hälsosamt dejtingalternativ för folk som är ute efter en meningsfull, långsiktig relation”, säger vd Philip Jonzon Jarl i artikeln.

Dagens PS - Igår: 10:52

Ikea öppnar varuhus i Vietnam

Svenska möbeljätten Ikea ska öppna ett varuhus med lager i Vietnams huvudstad Hanoi, rapporterar Vietnam News. Den nya anläggningen kommer att kosta 450 miljoner dollar och vara främsta försörjningskedjan för Ikeas övriga butiker i Sydostasien. Ikea har tidigare pekat ut regionen som en tillväxtmotor och plats för vidareetablering.

Dagens PS - Igår: 10:15

Nissan säger upp 700 anställda

Japanska Nissan ska säga upp närmare 700 kontraktsanställda vid sin Mississippi-fabrik, rapporterar CNBC. Det är svag försäljning av Titan-pickups och skåpbilar som ligger bakom beslutet. Bolaget har totalt 6 400 kontraktsanställda vid fabriken i Canton i delstaten.

Dagens PS - Igår: 09:57

Stefan Löfven vald till statsminister

Sveriges riksdag har i fredagens omröstning valt Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven till statsminister, som nu kommer att regera tillsammans med Miljöpartiet. Beskedet var väntat då Centerpartiet, Liberalerna och Vänsterpartiet i onsdags meddelade att de skulle skulle släppa fram honom. Regeringsbildningen går i mål som den trögaste i svensk politisk historia med 131 dagar mellan riksdagsval och framröstad statsminister..

Dagens PS - Igår: 08:41

Källor: Apple släpper budget-Ipads

Teknikjätten Apple planerar att lansera två billigare Ipads under första halvåret 2019. Det uppger källor för Digitimes. Apple lanserade i mars 2018 en billigare Ipad med en prislapp på 329 dollar för konsumenter och 299 dollar för skolor och det är denna Ipad tillsammans med Ipad mini 4 som nu förväntas uppdateras.

Dagens PS - Igår: 08:55

VD fick sparken – aktiekursen lyfte direkt

När styrelsen meddelade att den tagit det drastiska beslutet fick aktiekursen fart. I går på eftermiddagen kom beskedet att Scandic Hotels vd och koncernchef Even Frydenberg får kicken. ”Styrelsen har kommit fram till att Scandic behöver ett nytt ledarskap, och då är det naturligt att gå skilda vägar.

Dagens PS - Igår: 07:36

Muntert på Wall Street – igen

De amerikanska börserna steg för tredje dagen i rad på torsdagen. Sentimentet fick i slutskedet av handeln stöd av uppgifter om att USA kan komma att lätta på importtullar från Kina under pågående förhandlingar. Uppgiften, som kom från Wall Street Journal, dementerades dock senare.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.