Dagens PS > Ekonomi

Saturday, 26 May, 04:31

Dagens PS - 18 maj 18 kl. 14:52

”Bakom rubrikerna ryms många öden””Demokratin dör i mörkret.” Det är The Washington Posts slogan. Jag tror att svensk media långsamt men tålmodigt börjar förstå vidden av det nu. Till den här veckan har jag för Dagens PS räkning börjat läsa utländska tidningar och det är verkligen anmärkningsvärt med vilken större blick som exempelvis brittiska och amerikanska tidningar ser på sin omvärld. I Sverige handlar nästan allt om Sverige.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
The Washington Posts, Dagens PS, Sverige, Nextjets, ÄR, Buffon, Juventus

Dela artikeln

5 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bakom, rubrikerna, rymsmånga , öden
Sydsvenskan - 26 okt 12 kl. 06:30

Bakom rubrikerna i Västbankens vardag

En gång i veckan går de palestinska byborna i Bil?in på Västbanken ut för att protestera mot säkerhetsbarriären som skurit av dem från sitt jordbruksland. Varje gång bemöts de obeväpnade demonstranterna med ett inferno av gummikulor och tårgas.

SvD - 26 okt 15 kl. 12:30

Bakom rubrikerna – så uppstod granskningen

Granskningen av SCA och Industrivärdensfären har blivit ett av det mest uppmärksammade avslöjandena i svensk näringslivshistoria. Här svarar reportrarna Andreas Cervenka och Torbjörn Isacson samt nyhetschefen Daniel Kederstedt på tio frågor om jobbet bakom rubrikerna..

Hela Gotland - 12 okt 11 kl. 04:00

Kikki-bakom rubrikerna

Kikki Danielsson har kört rattfull, igen. Kikki Danielsson är tjock, sjuk och ensam. Kikki Danielsson smygäter falukorv.

Trelleborgs Allehanda - 15 sep 14 kl. 22:00

"Se människan bakom rubrikerna"

Foto: Lars Thulin
Att säga att församlingshemmets publik fängslades på måndagskvällen låter som en ordvits, men det är en underdrift. Annika Östberg berättade om sina 30 år i fängelse, och vägen ut ur heroinberoende och prostitution.
1981 dömdes hon i USA för dubbelmord till "25 år till livstid", och satt sedan inlåst i "28 plus två".

Affärsvärlden - 31 jan 18 kl. 18:00

Ingvar Kamprad bakom rubrikerna

Kamprad kunde vara oerhört trevlig, en riktigt trivsam person. Men också en man med hårda nypor. Och med många rävar bakom öronen, skriver Stellan Björk..

Realtid - 16 sep 11 kl. 14:53

Mannen bakom rubrikerna

31-årige Kweku Adoboli spekulerade bort 1,3 miljarder pund för den schweiziska storbanken UBS, vilket är ett rekord i sådana sammanhang..

LV - 30 sep 14 kl. 09:29

Människorna bakom rubrikerna

Under tre söndagseftermiddagar i höst kommer det vara föreläsningar och samtal i församlingsgården i Rimforsa. Först ut var den välkända journalisten Annika Hagström som i söndags berättade om erfarenheter och insikter hon fått genom sitt innehållsrika liv..

Sydsvenskan - 29 jun 13 kl. 06:30

Inget enskilt utsläpp bakom fågeldöden

Enstaka miljögifter eller utsläpp ligger troligen inte bakom miljöproblemen i Hanöbukten. Men läget är oroande och spritt i fler områden av Östersjön, enligt Mats Svensson på Havs- och vattenmyndigheten..

GT - 20 aug 15 kl. 11:21

Miljögifter kan ligga bakom stora silldöden

Är det miljögifter som ligger bakom massdöden av sillar i Henåns hamn? Under onsdagen togs prover för att få klarhet i vad som gjort att mängder av sillar ligger döda på havsbotten. – Det här är ett mysterium, säger Linn Åström, miljöinspektör på Orust kommun till Bohusläningen..

YLE - 13 maj 16 kl. 10:29

Doktorsavhandling: Stora inkomstskillnader bakom svältdöden på 1860-talet

Det var inte endast missväxt som orsakade den stora hungersnöden i Finland på 1860-talet, utan den skeva förmögenhetsfördelningen bidrog på ett avgörande sätt, visar en ny doktorsavhandling i ekonomisk historia. Förutom väderleksförhållanden pekar man i avhandlingen också på sociala och samhälleliga förhållanden som skäl till att så många dog av svält. Stora inkomstskillnader och skeva jordägoförhållanden bidrog på ett avgörande sätt till att Finland miste 10-12 procent av sin befolkning under decenniets senare hälft, slås det fast i fil.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 13 timmar sedan

Marcus Birro om fega makthavare

”Det menas alltså att SD kidnappat det offentliga samtalet och därmed fått alla partier att dansa efter sin pipa.” Sommaren behåller sitt grepp över landet under hela veckan. Det är så underbart att få känna hur bra mycket enklare allting är den här årstiden.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Mäklarfirma läxar upp börsjätten ABB

Verkstadsjätten ABB borde kommunicera mer öppet med marknaden. Det skriver tyska mäklarfirman Berenberg i en analys där man jämfört kommunikationen med rivalen Emerson. Berenberg menar att det är extra viktigt då tillväxten för ABB de senaste åren varit otillfredsställande.

Dagens PS - 15 timmar sedan

”Porta Hamas efter smaklösa PR-kuppen”

Snart två veckor har gått sedan protesterna utbröt mot USA:s ambassadsflytt till Jerusalem, som på en dag ledde till ett 60-tal döda och över tusen skadade palestinier. Även om läget fortfarande är spänt kan händelserna nu börja sammanfattas. Frågan är dock vem som i framtiden kommer att kunna medla mellan de båda parterna.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Scherman om storaffären: ”Ett misslyckande”

Bonnier säljer sin tv-verksamhet – och köpare är Telia, enligt flera tidningar, bland annat Aftonbladet. Det är TV4 och C-More som Telia nu förvärvar. Enligt källor till branschtidningen Resume kommer affären kosta Telia 12 miljarder kronor.

Dagens PS - 15 timmar sedan

PS krönikör ser ”sju nyanser av” rött

I förra veckan tog riksdagen i praktiken mer eller mindre enhälligt ett av de mest urspårade besluten på mycket länge. I fullständig avsaknad av både det ena och andra lät Alliansen svenska staten gå all-in i ”Ebberöds bank” när de lade ned sina röster för att förmånsbeskatta företagsbetald sjukvård och därmed privatvårdsförsäkringar. Att fördyra för anställda att ta del av privatvårdsförsäkringar som tillhandahålls via arbetsgivaren är odiskutabelt ingen god idé ur ett samhällsperspektiv.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Holdings: Ägandet trendvänder i Ericsson

Telekomjätten Ericsson är i vändning när det gäller ägandet från institutioner. Ägarspecialisten Holdings ser två effekter dels blankningar men även när det gäller det institutionella ägandet. Det säger Holdings vd Petter Hedborg till Dagens industri.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Birro om en svårt infekterad fråga

”Det skär en linje mellan stad och landsbygd”, konstaterar Dagens PS skribent. Nya datalagen är en snackis Alla har vi fått en massa mejl i veckan med anledning av den nya GDPR-lagen. DI skriver:”Den nya lagen GDPR (200 sidor) är inte helt ny, utom på ett par punkter, det viktigaste är att den nu gäller i hela EU och höga böter drabbar dem som bryter mot den.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Börsklippare surfar på svag krona

Så här går det till när de tjänar pengar på den klena, svenska valutan. Privata Affärer uppger att den allt svagare svenska kronan är tacksam för placerare i globala aktier. Fondsparare med horisont mot Nordamerika, Europa och en del tillväxtmarknader drar också fördel av valutaeffekterna, liksom branschfonder med inriktning mot it, framgår det av artikeln.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Jodå – visst köper han fler H&M-aktier

Den här gången betalar han drygt 629 miljoner kronor. Stefan Persson, huvudägare och styrelseordförande i modebolaget H&M, kan knappast anklagas för att vila på hanen när det gäller H&M-aktier – han storköper titt som tätt papper i det svenska klädbolaget. Nu rapporterar Nyhetsbyrån Direkt med hänvisning till Finansinspektionens insynsregister att H&M-miljardären den 22-24 maj köpt 4.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Zlatan eldar på e-sportsplattform

Bolagets vd konstaterar att affärerna nu börjar ta fart. ”Vi växer snabbt och får in fler möjligheter än vad vi kan tacka ja till. Det finns också många problem och utmaningar kvar att tackla i esport-branschen som vi vill lösa.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.