Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 22 August, 03:52

Dagens PS - 18 maj 18 kl. 14:52

”Bakom rubrikerna ryms många öden””Demokratin dör i mörkret.” Det är The Washington Posts slogan. Jag tror att svensk media långsamt men tålmodigt börjar förstå vidden av det nu. Till den här veckan har jag för Dagens PS räkning börjat läsa utländska tidningar och det är verkligen anmärkningsvärt med vilken större blick som exempelvis brittiska och amerikanska tidningar ser på sin omvärld. I Sverige handlar nästan allt om Sverige.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
The Washington Posts, Dagens PS, Sverige, Nextjets, ÄR, Buffon, Juventus

Dela artikeln

5 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bakom, rubrikerna, rymsmånga , öden
Sydsvenskan - 26 okt 12 kl. 06:30

Bakom rubrikerna i Västbankens vardag

En gång i veckan går de palestinska byborna i Bil?in på Västbanken ut för att protestera mot säkerhetsbarriären som skurit av dem från sitt jordbruksland. Varje gång bemöts de obeväpnade demonstranterna med ett inferno av gummikulor och tårgas.

SvD - 26 okt 15 kl. 12:30

Bakom rubrikerna – så uppstod granskningen

Granskningen av SCA och Industrivärdensfären har blivit ett av det mest uppmärksammade avslöjandena i svensk näringslivshistoria. Här svarar reportrarna Andreas Cervenka och Torbjörn Isacson samt nyhetschefen Daniel Kederstedt på tio frågor om jobbet bakom rubrikerna..

Hela Gotland - 12 okt 11 kl. 04:00

Kikki-bakom rubrikerna

Kikki Danielsson har kört rattfull, igen. Kikki Danielsson är tjock, sjuk och ensam. Kikki Danielsson smygäter falukorv.

Trelleborgs Allehanda - 15 sep 14 kl. 22:00

"Se människan bakom rubrikerna"

Foto: Lars Thulin
Att säga att församlingshemmets publik fängslades på måndagskvällen låter som en ordvits, men det är en underdrift. Annika Östberg berättade om sina 30 år i fängelse, och vägen ut ur heroinberoende och prostitution.
1981 dömdes hon i USA för dubbelmord till "25 år till livstid", och satt sedan inlåst i "28 plus två".

Affärsvärlden - 31 jan 18 kl. 18:00

Ingvar Kamprad bakom rubrikerna

Kamprad kunde vara oerhört trevlig, en riktigt trivsam person. Men också en man med hårda nypor. Och med många rävar bakom öronen, skriver Stellan Björk..

Realtid - 16 sep 11 kl. 14:53

Mannen bakom rubrikerna

31-årige Kweku Adoboli spekulerade bort 1,3 miljarder pund för den schweiziska storbanken UBS, vilket är ett rekord i sådana sammanhang..

LV - 30 sep 14 kl. 09:29

Människorna bakom rubrikerna

Under tre söndagseftermiddagar i höst kommer det vara föreläsningar och samtal i församlingsgården i Rimforsa. Först ut var den välkända journalisten Annika Hagström som i söndags berättade om erfarenheter och insikter hon fått genom sitt innehållsrika liv..

Sydsvenskan - 29 jun 13 kl. 06:30

Inget enskilt utsläpp bakom fågeldöden

Enstaka miljögifter eller utsläpp ligger troligen inte bakom miljöproblemen i Hanöbukten. Men läget är oroande och spritt i fler områden av Östersjön, enligt Mats Svensson på Havs- och vattenmyndigheten..

GT - 20 aug 15 kl. 11:21

Miljögifter kan ligga bakom stora silldöden

Är det miljögifter som ligger bakom massdöden av sillar i Henåns hamn? Under onsdagen togs prover för att få klarhet i vad som gjort att mängder av sillar ligger döda på havsbotten. – Det här är ett mysterium, säger Linn Åström, miljöinspektör på Orust kommun till Bohusläningen..

YLE - 13 maj 16 kl. 10:29

Doktorsavhandling: Stora inkomstskillnader bakom svältdöden på 1860-talet

Det var inte endast missväxt som orsakade den stora hungersnöden i Finland på 1860-talet, utan den skeva förmögenhetsfördelningen bidrog på ett avgörande sätt, visar en ny doktorsavhandling i ekonomisk historia. Förutom väderleksförhållanden pekar man i avhandlingen också på sociala och samhälleliga förhållanden som skäl till att så många dog av svält. Stora inkomstskillnader och skeva jordägoförhållanden bidrog på ett avgörande sätt till att Finland miste 10-12 procent av sin befolkning under decenniets senare hälft, slås det fast i fil.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 12 timmar sedan

Back to work – rivstart eller mjukstart?

Hur gör man för att komma in i rutinerna igen efter semestern? Hur mjuk får en mjukstart egentligen vara och varför ligger hemligheten i att komma tillbaka från sommarens ledighet i hur vi lämnade kontoret FÖRE semestern. Vi är lediga i runda slängar två månader varje år.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Qviberg om ”brandbilar”

Qviberg’s Corner – Dagens PS följer finansmannen Mats Qvibergs vassa tunga. I dag: ett brännande hett ämne. pic.

Dagens PS - 15 timmar sedan

PS – podden: Tänk nya tankar

Missa inte chansen att få hjälp med att börja tänka nya tankar. PS-podden hjälper er med det. Hösten är här.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Norska oljefonden levererar – igen

Norska oljefonden, som formellt heter Statens pensjonsfond utland, hade en avkastning på 1,8 procent i det andra kvartalet. Det innebär att fonden ökade 167 miljarder norska kronor. Avkastningen beskrivs ha varit 0,2 procentenheter lägre än jämförelseindex.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Tsipras: Grekland bestämmer sitt öde

Grekland har i och med att man lämnat räddningsstadiet möjlighet att bestämma sitt eget öde. Det säger premiärminister Alexis Tsipras i ett tal till nationen på tisdagen med anledning av att det sydeuropeiska landet lämnat räddningsstadiet. Tsipras står politiskt till vänster.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Uteblivna betalningar oroar Tesla-leverantörer

Vissa Tesla-leverantörer är oroliga över uteblivna betalningar från biltillverkaren. Det rapporterar Wall Street Journal. En ny undersökning som skickats ut av en välkänd leverantörsorganisation delger att 18 av 22 respondenter tror att Tesla nu är en finansiell risk för deras företag.

Dagens PS - Igår: 07:17

Klart i natt: Greklands krisprogram slutförs

Greklands krisprogram slutförs när landet nu tar emot den sista utbetalningen av de tre nödlånspaket som landet fick i samband med skuldkrisen 2010. Det rapporterar Sveriges Radio. Landet har fått mer än 260 miljarder euro i nödlån från andra länder i eurozonen och den internationella valutafonden IMF sedan skuldkrisen bröt ut.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Smäll på 8,9 miljoner dollar för bankbjässe

Merill Lynchs Equity analysavdelning betalar 8,9 miljoner dollar i en uppgörelse med finansinspektionen, SEC, efter att man misslyckats med att delge intressekonflikt i samband med rådgivning till kunder. Det rapporterar Reuters. Det rör sig om kundrådgivning kring tredjepartsprodukter.

Dagens PS - Igår: 06:31

Kina sparkar sex chefer efter vaccinskandalen

Kina låter nu kvasten gå i sin myndighet för tillsyn av mat och läkemedel, CFDA. Bakgrunden är säkerhetsskandalen kring vaccintillverkaren Changsheng Biotechnology, rapporterar Reuters. Totalt sparkas sex högt uppsatta personer inom CFDA.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Jasplan har störtat – fågel bakom kraschen

”Det är en fågelkollision. Piloten har skjutit ut sig och har klarat sig.” Det säger Johan Lundgren, presskommunikatören på Försvarsmakten, till Aftonbladet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.