Expressen > Nyheter

Sunday, 21 October, 11:53

Expressen - 18 maj 18 kl. 14:42

Hävdade att kyrkan fått avslag på klockringning – var inte santEfter att en moské i Växjö fått tillstånd att ha böneutrop konstaterade kyrkoherde Ingvar Fogelqvist att katolska kyrkan inte fick tillstånd för klockringning när de sökte.Nu rapporterar Sveriges Radio Kronoberg att Sankt Mikaels församling aldrig ansökt  om tillstånd.– Jag kan bara säga som det är, att vi levt i en föreställning om att det blev ett avslag, säger kyrkoherden till Sveriges Radio. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Växjö, Ingvar Fogelqvist, Sveriges Radio Kronoberg, Sankt Mikaels, Sveriges Radio

Dela artikeln

433 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hävdadeatt , kyrkan, fått, avslag, klockringningvar inte , sant
YLE - 21 nov 16 kl. 03:53

Biskoparna träffar inrikesminister Risikko – ”Kyrkan slutar inte hjälpa människor i nöd”

I dag träffar kyrkans biskopar inrikesminister Paula Risikko (Saml) för att diskutera kyrkans inställning till asylsökande som fått avslag på sin ansökan. Enligt biskop Björn Vikström kommer kyrkan inte att sluta hjälpa människor i nöd, Risikko i sin tur vill att situationen ”sköts snyggt”. Då kyrkan och staten i dag möts för att diskutera flyktingfrågor är det kyrkans inställning till papperslösa som väntas stå högst på agendan.

Skånskan - 02 dec 15 kl. 06:00

Hörby lucia portas från kyrkan

HÖRBY Årets konsert med Hörbys officiella lucia och hennes tärnor har fått flyttas från kyrkan till Folkets hus. Detta sedan Hörby församling portat luciaföljet med hänvisning till att kyrkan inte är en konsertlokal.
Men det hindrar inte församlingen från att ordna en egen luciakonsert i kyrkan – den 12 december.

SmålandsPosten - 03 jul 13 kl. 07:11

Kyrkan måste plantera om

Stockarna från de fällda lönnarna måste läggas på anvisad plats och nya träd planteras.
-?Men vi anser inte att det ska finnas träd där, säger kyrkoherden Stefan­ Sträng.

YLE - 10 sep 12 kl. 16:22

Besvärsbolag fick avslag på besvär

Mannen bakom bolaget Petebost-Rommi har fått avslag på två besvär som gällde planläggningen i Jakobstad. Vasa förvaltningsdomstol förkastade båda besvären som ogrundade. Bolaget hävdade att politiker i Jakobstad har varit jäviga när de fattat beslut om ett skyddsområde på Granholmen och en detaljplan i stadsdelen London.

Kristianstadsbladet - 26 feb 13 kl. 19:44

Avslag på begäran från Manning


Bradley Manning, USA-soldaten som anklagas för att ha läckt hemlig militär information till avslöjarsajten Wikileaks, fick på tisdagen avslag på en begäran om att målet mot honom ska läggas ned.Mannings advokater hävdade att soldatens rätt till en snar rättslig prövning kränkts, en argumentation som underkändes av domaren Denise Lind.Förberedelserna för en rättegång i militär domstol pågår på basen Fort Meade i delstaten Maryland..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Syrisk-ortodoxa kyrkan får ta ut skatt

Nu står det klart att de båda syrisk-ortodoxa kyrkorna i Sverige får ta ut skatt av sina medlemmar för att finansiera verksamheten.Det gäller de båda inriktningarna med huvudsäte i Hovsjö, repsektive Geneta. Regeringen har genom civil- och bostadsminister Stefan Attefall (KD), meddelat beslutet.

Kristianstadsbladet - 23 aug 14 kl. 01:52

Kyrkan: Ge Irakflyktingar en fristad


Svenska politiker och migrationsmyndigheter måste stå upp för förföljda och hotade religiösa minoriteter när den humanitära katastrofen i Irak nu blir allt värre, skriver företrädare för Svenska kyrkan, däribland ärkebiskop Antje Jackelén, på SvD Brännpunkt.Det är allt för uppenbart att människor hotas till döden på grund av sin religiösa tillhörighet, och allt flyktingansvar kan inte läggas på länderna i Mellanöstern. Europa, och Sverige, bör erbjuda dessa människor en fristad, skriver de.

BT - 23 aug 14 kl. 01:52

Kyrkan: Ge Irakflyktingar en fristad

Svenska politiker och migrationsmyndigheter måste stå upp för förföljda och hotade religiösa minoriteter när den humanitära katastrofen i Irak nu blir allt värre, skriver företrädare för Svenska kyrkan, däribland ärkebiskop Antje Jackelén, på SvD Brännpunkt. Det är allt för uppenbart att människor hotas till döden på grund av sin religiösa tillhörighet, och allt flyktingansvar kan inte läggas på länderna i Mellanöstern. Europa, och Sverige, bör erbjuda dessa människor en fristad, skriver de.

SmålandsPosten - 11 maj 18 kl. 10:22

TV: Katolska kyrkan nekades klockringning — kunde störa villaområde

Katolska kyrkans Sankt Mikaels församling i Växjö ansökte om klockringning vid gudstjänster i kyrkan men fick nej. Enligt kyrkoherde Ingvar Fogelqvist fick de avslag för att klockan kunde störa i villaområdet på Väster. Stiftelsen Växjös muslimer fick tillstånd till böneutrop i veckan och nu tänker Sankt Mikaels församling skicka in en ny ansökan om klockringning..

UNT - 26 nov 13 kl. 10:15

Avslag för klimatflykting

En man från Stillahavsöarna som sökt status som världens första klimatflykting har fått nej av en domstol i Auckland i Nya Zeeland. Mannen hävdade att hans hem i den lilla önationen Kiribati hotas av stigande vattennivåer.(TT).

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

Josephs sexbrott avslöjades av sms:en

Joseph Edwards, 69, utsatte sitt barnbarn för sexuella övergrepp från 13 års ålder.Nu döms han till fängelse – och barnbarnet Jade, 22, träder fram efter tio år.– Det var svårt att vända honom ryggen, jag intalade mig alltid att det senaste övergreppet skulle vara det sista, säger hon till Liverpool Echo..

Expressen - 1 timme sedan

Nya nageltrenden – som bara vissa kan tyda

Att inte bara måla sina naglar utan även forma dem på olika sätt och dekorera dem med stenar är det många som gör.Men nu har en ny nageltrend dykt upp – men den är inte för alla..

Expressen - 1 timme sedan

Efter styckningen av exet –  nu berättar hon sin historia

Kim Marie Johansson dödade och styckade sin exflickvän i Boden 2013.När hon dömdes hette hon Kristoffer – i fängelset genomgår hon en könskorrigering.Inifrån sin cell vill hon nu ge sin ”oberättade historia” om livet innan hon dödade exet Vatchareeya Bangsuan.

Expressen - 1 timme sedan

Bil har kört av vägen – trafiken stoppad

Polis, räddningstjänst och ambulans har larmats till Dalköpinge utanför Trelleborg där en bil kört av vägen.Skadeläget är oklart..

Expressen - 1 timme sedan

Därför blir Meghans barn inte prins eller prinsessa

Den brittiska kungafamiljen växer – så det knakar. Under våren väntas prins Harry och hans Meghan, hertiginna av Sussex, få sitt första barn. Det blir det sjunde barnbarnsbarnet för drottning Elizabeth II, 92, och henne make prins Philip, 97, att hålla reda på när de får påhälsning i residenset Buckingham Palace.

Expressen - 1 timme sedan

Tåg har krockat med bil

Ett godståg och en personbil har kolliderat i Kimstad utanför Norrköping, skriver Räddningstjänsten Östra Götaland på sin hemsida..

Expressen - 1 timme sedan

Vill ge våldtäktsman fem år mer i fängelse

Riksåklagaren Petra Lund  accepterar inte att en skånsk man som dömts för 100 grova våldtäkter mot en liten flicka bara får nio års fängelse.– Hur många gånger kan man våldta ett barn utan att dömas till maxstraff? frågar hon i ett överklagande till Högsta domstolen, enligt TT.

Expressen - 2 timmar sedan

De försökte kväva hans skrik med strypgrepp

Saudiarabien har hävdat att Jamal Khashoggi dog i ett slagsmål. Trovärdigt, enligt Donald Trump. Men förklaringen underkänns världen över och FN vill se en oberoende utredning.

Expressen - 2 timmar sedan

Regeringen förbereder en opolitisk budget

Statsminister Stefan Löfvens (S) övergångsregering kan tvingas lägga fram en opolitisk budget i höst.Många vallöften kommer då att strykas..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.