Expressen > Nyheter

Sunday, 19 August, 06:07

Expressen - 18 maj 18 kl. 14:42

Hävdade att kyrkan fått avslag på klockringning – var inte santEfter att en moské i Växjö fått tillstånd att ha böneutrop konstaterade kyrkoherde Ingvar Fogelqvist att katolska kyrkan inte fick tillstånd för klockringning när de sökte.Nu rapporterar Sveriges Radio Kronoberg att Sankt Mikaels församling aldrig ansökt  om tillstånd.– Jag kan bara säga som det är, att vi levt i en föreställning om att det blev ett avslag, säger kyrkoherden till Sveriges Radio. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Växjö, Ingvar Fogelqvist, Sveriges Radio Kronoberg, Sankt Mikaels, Sveriges Radio

Dela artikeln

433 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hävdadeatt , kyrkan, fått, avslag, klockringningvar inte , sant
YLE - 21 nov 16 kl. 03:53

Biskoparna träffar inrikesminister Risikko – ”Kyrkan slutar inte hjälpa människor i nöd”

I dag träffar kyrkans biskopar inrikesminister Paula Risikko (Saml) för att diskutera kyrkans inställning till asylsökande som fått avslag på sin ansökan. Enligt biskop Björn Vikström kommer kyrkan inte att sluta hjälpa människor i nöd, Risikko i sin tur vill att situationen ”sköts snyggt”. Då kyrkan och staten i dag möts för att diskutera flyktingfrågor är det kyrkans inställning till papperslösa som väntas stå högst på agendan.

Skånskan - 02 dec 15 kl. 06:00

Hörby lucia portas från kyrkan

HÖRBY Årets konsert med Hörbys officiella lucia och hennes tärnor har fått flyttas från kyrkan till Folkets hus. Detta sedan Hörby församling portat luciaföljet med hänvisning till att kyrkan inte är en konsertlokal.
Men det hindrar inte församlingen från att ordna en egen luciakonsert i kyrkan – den 12 december.

SmålandsPosten - 03 jul 13 kl. 07:11

Kyrkan måste plantera om

Stockarna från de fällda lönnarna måste läggas på anvisad plats och nya träd planteras.
-?Men vi anser inte att det ska finnas träd där, säger kyrkoherden Stefan­ Sträng.

YLE - 10 sep 12 kl. 16:22

Besvärsbolag fick avslag på besvär

Mannen bakom bolaget Petebost-Rommi har fått avslag på två besvär som gällde planläggningen i Jakobstad. Vasa förvaltningsdomstol förkastade båda besvären som ogrundade. Bolaget hävdade att politiker i Jakobstad har varit jäviga när de fattat beslut om ett skyddsområde på Granholmen och en detaljplan i stadsdelen London.

Kristianstadsbladet - 26 feb 13 kl. 19:44

Avslag på begäran från Manning


Bradley Manning, USA-soldaten som anklagas för att ha läckt hemlig militär information till avslöjarsajten Wikileaks, fick på tisdagen avslag på en begäran om att målet mot honom ska läggas ned.Mannings advokater hävdade att soldatens rätt till en snar rättslig prövning kränkts, en argumentation som underkändes av domaren Denise Lind.Förberedelserna för en rättegång i militär domstol pågår på basen Fort Meade i delstaten Maryland..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Syrisk-ortodoxa kyrkan får ta ut skatt

Nu står det klart att de båda syrisk-ortodoxa kyrkorna i Sverige får ta ut skatt av sina medlemmar för att finansiera verksamheten.Det gäller de båda inriktningarna med huvudsäte i Hovsjö, repsektive Geneta. Regeringen har genom civil- och bostadsminister Stefan Attefall (KD), meddelat beslutet.

Kristianstadsbladet - 23 aug 14 kl. 01:52

Kyrkan: Ge Irakflyktingar en fristad


Svenska politiker och migrationsmyndigheter måste stå upp för förföljda och hotade religiösa minoriteter när den humanitära katastrofen i Irak nu blir allt värre, skriver företrädare för Svenska kyrkan, däribland ärkebiskop Antje Jackelén, på SvD Brännpunkt.Det är allt för uppenbart att människor hotas till döden på grund av sin religiösa tillhörighet, och allt flyktingansvar kan inte läggas på länderna i Mellanöstern. Europa, och Sverige, bör erbjuda dessa människor en fristad, skriver de.

BT - 23 aug 14 kl. 01:52

Kyrkan: Ge Irakflyktingar en fristad

Svenska politiker och migrationsmyndigheter måste stå upp för förföljda och hotade religiösa minoriteter när den humanitära katastrofen i Irak nu blir allt värre, skriver företrädare för Svenska kyrkan, däribland ärkebiskop Antje Jackelén, på SvD Brännpunkt. Det är allt för uppenbart att människor hotas till döden på grund av sin religiösa tillhörighet, och allt flyktingansvar kan inte läggas på länderna i Mellanöstern. Europa, och Sverige, bör erbjuda dessa människor en fristad, skriver de.

SmålandsPosten - 11 maj 18 kl. 10:22

TV: Katolska kyrkan nekades klockringning — kunde störa villaområde

Katolska kyrkans Sankt Mikaels församling i Växjö ansökte om klockringning vid gudstjänster i kyrkan men fick nej. Enligt kyrkoherde Ingvar Fogelqvist fick de avslag för att klockan kunde störa i villaområdet på Väster. Stiftelsen Växjös muslimer fick tillstånd till böneutrop i veckan och nu tänker Sankt Mikaels församling skicka in en ny ansökan om klockringning..

UNT - 26 nov 13 kl. 10:15

Avslag för klimatflykting

En man från Stillahavsöarna som sökt status som världens första klimatflykting har fått nej av en domstol i Auckland i Nya Zeeland. Mannen hävdade att hans hem i den lilla önationen Kiribati hotas av stigande vattennivåer.(TT).

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Undersköterskan Karin: ”Jag blev förvånad"

Karin Vahlgren, undersköterska från Gävle, har gjorts Expressens valkompass. – Det är första gången jag kommer i kontakt med den. Jag tror att den är bra för väljarna, säger hon.

Expressen - 1 timme sedan

Flera bilar eldhärjades – misstänkt anlagda

Flera bilar har eldhärjats i Västsverige under natten mot söndag.Två bilar vardera stod i brand i både Borås och i Göteborg – där tre personer också kunde ses fly platsen. – Vi har haft en patrull och spårhundar som letat i närområdet, säger Per Sahlgren, vakthavande befäl vid polisen i västra Götaland.

Expressen - 1 timme sedan

Man anträffad knivskuren i magen – förd till sjukhus

En man i 30-årsåldern blev knivskuren i magen i en bostad utanför Kungsbacka under lördagsnatten. En annan man kunde gripas under odramatiska former.– Den målsägande mannen har förts till Sahlgrenska sjukhus, säger Per Sahlgren, vakthavande befäl vid polisen i västra Götaland.

Expressen - 1 timme sedan

14 till sjukhus efter kraftig storm under konsert

Minst 14 personer har förts till sjukhus efter att kraftig storm fått en byggnadsstruktur att falla i Oklahoma i USA, skriver CNN.  Händelsen utspelade sig under en konsert med Backstreet Boys och 98 Degrees..

Expressen - 2 timmar sedan

Stort jordskalv i Stilla havet – kraftigaste hittills i år

Ett stort jordskalv har skakat om Stilla havet nära Fiji, meddelar USA:s geologiska myndighet, USGS.  Skalvet hade magnituden 8,2 – och anses vara det kraftigaste hittills i år.Tack vare att epicentrumet legat så djupt anses skalvet inte utlösa någon risk för tsunamis.

Expressen - 4 timmar sedan

Svensk man brutalt mördad i Spanien

En svensk man har hittats brutalt mördad på den spanska solkusten. Ytterligare en svensk person har förts till sjukhus efter att ha blivit både skjuten och knivhuggen, skriver lokala medier. Tre svenskar sitter gripna – efter att de försökt fly till Marocko..

Expressen - 5 timmar sedan

Två knivhuggna utanför restaurang – allvarligt skadade

Två personer har blivit knivhuggna utanför en restaurang i Surahammar, det skriver Aftonbladet. Polisen har inlett en förundersökning om mordförsök. .

Expressen - 6 timmar sedan

Mp-språkrören ryter ifrån: ”Köp och släng-samhälle"

Svenskar överkonsumerar och vi lever i ett ”köp och släng-samhälle”.Det hävdar Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin och Gustav Fridolin på DN Debatt – och presenterar fem förslag som ska minska vår konsumtion.– Det är dåligt när det inte finns ordentliga alternativ, säger Gustav Fridolin..

Expressen - 6 timmar sedan

Man gripen misstänkt för grov misshandel

En man har gripits misstänkt för grov misshandel.Han misstänks ha tillfogat en annan man skärskador i samband med ett bråk..

Expressen - 7 timmar sedan

JUST NU: Fraktskepp har gått på grund utanför Danmark

Ett 75 långt fraktskepp ska ha gått på grund utanför den danska ön Årø i Lilla Bält, skriver Ekstrabladet. Danska försvaret är på väg till platsen.Övriga omständigheter är fortfarande oklara..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.