Expressen > Nyheter

Saturday, 19 January, 09:00

Expressen - 18 maj 18 kl. 14:42

Hävdade att kyrkan fått avslag på klockringning – var inte santEfter att en moské i Växjö fått tillstånd att ha böneutrop konstaterade kyrkoherde Ingvar Fogelqvist att katolska kyrkan inte fick tillstånd för klockringning när de sökte.Nu rapporterar Sveriges Radio Kronoberg att Sankt Mikaels församling aldrig ansökt  om tillstånd.– Jag kan bara säga som det är, att vi levt i en föreställning om att det blev ett avslag, säger kyrkoherden till Sveriges Radio. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Växjö, Ingvar Fogelqvist, Sveriges Radio Kronoberg, Sankt Mikaels, Sveriges Radio

Dela artikeln

433 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hävdadeatt , kyrkan, fått, avslag, klockringningvar inte , sant
YLE - 21 nov 16 kl. 03:53

Biskoparna träffar inrikesminister Risikko – ”Kyrkan slutar inte hjälpa människor i nöd”

I dag träffar kyrkans biskopar inrikesminister Paula Risikko (Saml) för att diskutera kyrkans inställning till asylsökande som fått avslag på sin ansökan. Enligt biskop Björn Vikström kommer kyrkan inte att sluta hjälpa människor i nöd, Risikko i sin tur vill att situationen ”sköts snyggt”. Då kyrkan och staten i dag möts för att diskutera flyktingfrågor är det kyrkans inställning till papperslösa som väntas stå högst på agendan.

Skånskan - 02 dec 15 kl. 06:00

Hörby lucia portas från kyrkan

HÖRBY Årets konsert med Hörbys officiella lucia och hennes tärnor har fått flyttas från kyrkan till Folkets hus. Detta sedan Hörby församling portat luciaföljet med hänvisning till att kyrkan inte är en konsertlokal.
Men det hindrar inte församlingen från att ordna en egen luciakonsert i kyrkan – den 12 december.

SmålandsPosten - 03 jul 13 kl. 07:11

Kyrkan måste plantera om

Stockarna från de fällda lönnarna måste läggas på anvisad plats och nya träd planteras.
-?Men vi anser inte att det ska finnas träd där, säger kyrkoherden Stefan­ Sträng.

YLE - 10 sep 12 kl. 16:22

Besvärsbolag fick avslag på besvär

Mannen bakom bolaget Petebost-Rommi har fått avslag på två besvär som gällde planläggningen i Jakobstad. Vasa förvaltningsdomstol förkastade båda besvären som ogrundade. Bolaget hävdade att politiker i Jakobstad har varit jäviga när de fattat beslut om ett skyddsområde på Granholmen och en detaljplan i stadsdelen London.

Kristianstadsbladet - 26 feb 13 kl. 19:44

Avslag på begäran från Manning


Bradley Manning, USA-soldaten som anklagas för att ha läckt hemlig militär information till avslöjarsajten Wikileaks, fick på tisdagen avslag på en begäran om att målet mot honom ska läggas ned.Mannings advokater hävdade att soldatens rätt till en snar rättslig prövning kränkts, en argumentation som underkändes av domaren Denise Lind.Förberedelserna för en rättegång i militär domstol pågår på basen Fort Meade i delstaten Maryland..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Syrisk-ortodoxa kyrkan får ta ut skatt

Nu står det klart att de båda syrisk-ortodoxa kyrkorna i Sverige får ta ut skatt av sina medlemmar för att finansiera verksamheten.Det gäller de båda inriktningarna med huvudsäte i Hovsjö, repsektive Geneta. Regeringen har genom civil- och bostadsminister Stefan Attefall (KD), meddelat beslutet.

Kristianstadsbladet - 23 aug 14 kl. 01:52

Kyrkan: Ge Irakflyktingar en fristad


Svenska politiker och migrationsmyndigheter måste stå upp för förföljda och hotade religiösa minoriteter när den humanitära katastrofen i Irak nu blir allt värre, skriver företrädare för Svenska kyrkan, däribland ärkebiskop Antje Jackelén, på SvD Brännpunkt.Det är allt för uppenbart att människor hotas till döden på grund av sin religiösa tillhörighet, och allt flyktingansvar kan inte läggas på länderna i Mellanöstern. Europa, och Sverige, bör erbjuda dessa människor en fristad, skriver de.

BT - 23 aug 14 kl. 01:52

Kyrkan: Ge Irakflyktingar en fristad

Svenska politiker och migrationsmyndigheter måste stå upp för förföljda och hotade religiösa minoriteter när den humanitära katastrofen i Irak nu blir allt värre, skriver företrädare för Svenska kyrkan, däribland ärkebiskop Antje Jackelén, på SvD Brännpunkt. Det är allt för uppenbart att människor hotas till döden på grund av sin religiösa tillhörighet, och allt flyktingansvar kan inte läggas på länderna i Mellanöstern. Europa, och Sverige, bör erbjuda dessa människor en fristad, skriver de.

SmålandsPosten - 11 maj 18 kl. 10:22

TV: Katolska kyrkan nekades klockringning — kunde störa villaområde

Katolska kyrkans Sankt Mikaels församling i Växjö ansökte om klockringning vid gudstjänster i kyrkan men fick nej. Enligt kyrkoherde Ingvar Fogelqvist fick de avslag för att klockan kunde störa i villaområdet på Väster. Stiftelsen Växjös muslimer fick tillstånd till böneutrop i veckan och nu tänker Sankt Mikaels församling skicka in en ny ansökan om klockringning..

SVT - 25 nov 18 kl. 07:09

Svenska kyrkan i Paris: Nu kommer fler svensktalande afghaner än någonsin

De senaste två åren har hundratals unga svensktalande afghaner tagit dykt upp i Paris, i hopp om franskt uppehållstillstånd efter avslag på asylansökan i Sverige. Den här hösten är situationen för de som möter många av de unga svensk-afghanerna mer ansträngd än någonsin tidigare. – Det kommer fler nu, säger Tua Sällström, präst i Svenska kyrkan i Paris..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

Kvinna rånad av män på moped

En kvinna rånades under lördagsmorgonen i Biblioteksparken i Helsingborg av två män på moped.Männen ska ha rånat kvinnan på hennes väska och sedan åkt från platsen..

Expressen - 30 minuter sedan

Poliser attackerades vid utryckning till fest – en gripen

Under natten till lördagen åkte en polispatrull till en fest utanför Töreboda.Där möttes de av våld. En av poliserna har fått motta en spark och den andra ett slag.

Expressen - 45 minuter sedan

Hammarbytränaren ville köpa energidryck – blev pistolhotad

Hammarbytränaren Alli Darwich, 39, skulle bara köpa energidryck.I stället hamnade han mitt i ett väpnat butiksrån där gärningsmännen tvingat ner personalen på golvet.– Jag ropade "vad fan håller ni på med".

Expressen - 1 timme sedan

Pensionsfällorna i den sakpolitiska uppgörelsen

Pensionärerna pekas ut som vinnare i januariavtalet.Pensionärsorganisationerna jublar försiktigt – men SPF Seniorerna riktar ändå kritik mot överenskommelsen.– Jag saknar visioner om hur vi möter de stora utmaningarna, säger förbundsordförande Eva Eriksson..

Expressen - 1 timme sedan

JUST NU: En person hittad död i villabrand

En person har hittats död efter en villabrand i Vårgårda.Kroppen har ännu inte identifierats – men polisen har underrättat anhöriga till den man i 80-årsåldern som bor i huset.Polisen har inlett en förundersökning avseende mordbrand..

Expressen - 1 timme sedan

Ny anhållen efter dödskjutning i Borlänge

En man har anhållits på sannolika skäl misstänkt för mord och mordförsök efter dödskjutningen i Kvarnsveden i Borlänge förra fredagen, rapporterar lokala medier. Två män i 25-årsåldern sköts, den ene skadades så svårt att han senare avled..

Expressen - 2 timmar sedan

Larmet: Vapen och droger på härbärget för hemlösa

Knarksprutor bakom elementen, knivar på duschgolvet.Hemlöse Mathias är en av flera som vittnar om en allt mer utsatt tillvaro på härbärget i Kristianstad – där konflikter, droger och våld har blivit vardag.– Nya hemlösa ses som inkräktare och hot.

Expressen - 2 timmar sedan

Mammans chock – efter upptäckten om barnen

Katie adopterade en pojke.Sedan adopterade hon en flicka.Kort därpå fick hon ett oväntat besked om barnen som förvånade henne, skriver Daily Mail.

Expressen - 2 timmar sedan

Högerextremister misstänks för våldsam attack med kofot

Här attackeras mannen i 30-årsåldern av två män beväpnade man kofot.Offret slås till marken – sen matar gärningsmännen oavbrutet på med slag.Nu vädjar polisen om hjälp för att hitta de skyldiga.

Expressen - 4 timmar sedan

Ambulanspersonal rånad av pistolman

En ambulans rånades under fredagskvällen i Kungsör av en pistolbeväpnad man efter att ha lurats med ett falsklarm..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.