Expressen > Nyheter

Thursday, 24 May, 08:17

Expressen - 18 maj 18 kl. 14:42

Hävdade att kyrkan fått avslag på klockringning – var inte santEfter att en moské i Växjö fått tillstånd att ha böneutrop konstaterade kyrkoherde Ingvar Fogelqvist att katolska kyrkan inte fick tillstånd för klockringning när de sökte.Nu rapporterar Sveriges Radio Kronoberg att Sankt Mikaels församling aldrig ansökt  om tillstånd.– Jag kan bara säga som det är, att vi levt i en föreställning om att det blev ett avslag, säger kyrkoherden till Sveriges Radio. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Växjö, Ingvar Fogelqvist, Sveriges Radio Kronoberg, Sankt Mikaels, Sveriges Radio

Dela artikeln

391 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hävdadeatt , kyrkan, fått, avslag, klockringningvar inte , sant
YLE - 21 nov 16 kl. 03:53

Biskoparna träffar inrikesminister Risikko – ”Kyrkan slutar inte hjälpa människor i nöd”

I dag träffar kyrkans biskopar inrikesminister Paula Risikko (Saml) för att diskutera kyrkans inställning till asylsökande som fått avslag på sin ansökan. Enligt biskop Björn Vikström kommer kyrkan inte att sluta hjälpa människor i nöd, Risikko i sin tur vill att situationen ”sköts snyggt”. Då kyrkan och staten i dag möts för att diskutera flyktingfrågor är det kyrkans inställning till papperslösa som väntas stå högst på agendan.

Skånskan - 02 dec 15 kl. 06:00

Hörby lucia portas från kyrkan

HÖRBY Årets konsert med Hörbys officiella lucia och hennes tärnor har fått flyttas från kyrkan till Folkets hus. Detta sedan Hörby församling portat luciaföljet med hänvisning till att kyrkan inte är en konsertlokal.
Men det hindrar inte församlingen från att ordna en egen luciakonsert i kyrkan – den 12 december.

SmålandsPosten - 03 jul 13 kl. 07:11

Kyrkan måste plantera om

Stockarna från de fällda lönnarna måste läggas på anvisad plats och nya träd planteras.
-?Men vi anser inte att det ska finnas träd där, säger kyrkoherden Stefan­ Sträng.

YLE - 10 sep 12 kl. 16:22

Besvärsbolag fick avslag på besvär

Mannen bakom bolaget Petebost-Rommi har fått avslag på två besvär som gällde planläggningen i Jakobstad. Vasa förvaltningsdomstol förkastade båda besvären som ogrundade. Bolaget hävdade att politiker i Jakobstad har varit jäviga när de fattat beslut om ett skyddsområde på Granholmen och en detaljplan i stadsdelen London.

Kristianstadsbladet - 26 feb 13 kl. 19:44

Avslag på begäran från Manning


Bradley Manning, USA-soldaten som anklagas för att ha läckt hemlig militär information till avslöjarsajten Wikileaks, fick på tisdagen avslag på en begäran om att målet mot honom ska läggas ned.Mannings advokater hävdade att soldatens rätt till en snar rättslig prövning kränkts, en argumentation som underkändes av domaren Denise Lind.Förberedelserna för en rättegång i militär domstol pågår på basen Fort Meade i delstaten Maryland..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Syrisk-ortodoxa kyrkan får ta ut skatt

Nu står det klart att de båda syrisk-ortodoxa kyrkorna i Sverige får ta ut skatt av sina medlemmar för att finansiera verksamheten.Det gäller de båda inriktningarna med huvudsäte i Hovsjö, repsektive Geneta. Regeringen har genom civil- och bostadsminister Stefan Attefall (KD), meddelat beslutet.

Kristianstadsbladet - 23 aug 14 kl. 01:52

Kyrkan: Ge Irakflyktingar en fristad


Svenska politiker och migrationsmyndigheter måste stå upp för förföljda och hotade religiösa minoriteter när den humanitära katastrofen i Irak nu blir allt värre, skriver företrädare för Svenska kyrkan, däribland ärkebiskop Antje Jackelén, på SvD Brännpunkt.Det är allt för uppenbart att människor hotas till döden på grund av sin religiösa tillhörighet, och allt flyktingansvar kan inte läggas på länderna i Mellanöstern. Europa, och Sverige, bör erbjuda dessa människor en fristad, skriver de.

BT - 23 aug 14 kl. 01:52

Kyrkan: Ge Irakflyktingar en fristad

Svenska politiker och migrationsmyndigheter måste stå upp för förföljda och hotade religiösa minoriteter när den humanitära katastrofen i Irak nu blir allt värre, skriver företrädare för Svenska kyrkan, däribland ärkebiskop Antje Jackelén, på SvD Brännpunkt. Det är allt för uppenbart att människor hotas till döden på grund av sin religiösa tillhörighet, och allt flyktingansvar kan inte läggas på länderna i Mellanöstern. Europa, och Sverige, bör erbjuda dessa människor en fristad, skriver de.

SmålandsPosten - 11 maj 18 kl. 10:22

TV: Katolska kyrkan nekades klockringning — kunde störa villaområde

Katolska kyrkans Sankt Mikaels församling i Växjö ansökte om klockringning vid gudstjänster i kyrkan men fick nej. Enligt kyrkoherde Ingvar Fogelqvist fick de avslag för att klockan kunde störa i villaområdet på Väster. Stiftelsen Växjös muslimer fick tillstånd till böneutrop i veckan och nu tänker Sankt Mikaels församling skicka in en ny ansökan om klockringning..

UNT - 26 nov 13 kl. 10:15

Avslag för klimatflykting

En man från Stillahavsöarna som sökt status som världens första klimatflykting har fått nej av en domstol i Auckland i Nya Zeeland. Mannen hävdade att hans hem i den lilla önationen Kiribati hotas av stigande vattennivåer.(TT).

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 2 minuter sedan

JUST NU: Bilar i krock – Västerleden helt avstängd

Två personbilar har krockat på Västerleden i höjd med Fiskebäcksmotet-Räddningstjänsten är på plats med tre enheter.– Vi har stängt av hela vägen i båda körriktningar, säger Mårten Hultman, vid räddningstjänsten i Göteborg..

Expressen - 15 minuter sedan

Larmsiffran: Det behövs 45 000 nya sjuksköterskor

Det råder allvarlig sjuksköterskebrist i Sverige – trots att problemet var känt redan för 20 år sedan.  Mellan 39 000 och 45 000 nya sjuksköterskor behövs under det kommande decenniet, enligt olika bedömare. Expressens och Västerbottens-Kuriren har bett experter och sjukvårdspersonal förklara hur allt kunde bli så fel.

Expressen - 15 minuter sedan

Person påkörd av bil – oklart skadeläge

Polis, räddningstjänst och ambulans har larmats till en olycka i Strömstad.
Enligt de första uppgifterna är det en person som blivit påkörd av en bil.
– Det är en bil och en fotgängare inblandad, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid plisen region Väst.

Expressen - 15 minuter sedan

Personbil och lastbil i frontalkrock i Vetlanda – väg helt avstängd

En personbil och en lastbil har frontalkrockat på riksväg 31 vid Ekenässjön i Vetlanda.Vägen är helt avstängd för trafik.– En person har förts till sjukhus med ambulans, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen..

Expressen - 30 minuter sedan

Ikea återkallar prisbelönt cykel – efter flera olyckor

Ikeas prisbelönta cykel Sladda återkallas.Detta efter problem med drivremmen, något som orsakat flera incidenter. Totalt har elva olyckor rapporterats och två personer har fått lättare personskador.

Expressen - 30 minuter sedan

Ungdomar kastade sten mot räddningstjänst

När räddningstjänsten åkte för att kontrollera en eldning på en grillplats i Uddevalla utsattes de för stenkastning.
En av undomarna som befann sig på platsen ska då ha kastat en sten som träffade en av räddningstjänstens personal.– Det som är allvarligt är att man kastar sten mot blåljuspersonal som kommer för att hjälpa, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen i region Väst..

Expressen - 45 minuter sedan

S-veteranernas oro inför valet: ”Aldrig låtit så här”

Socialdemokraternas kräftgång med vikande opinionssiffror sprider oro bland partiets veteraner.Den tidigare vice statsministern Margareta Winberg säger till Aftonbladet:– Jag har varit i väldigt många valrörelser och det har aldrig låtit så här..

Expressen - 1 timme sedan

Larm om påkörd person

Vid 06.56 larmades polisen om att en person blivit påkörd på Verkövägen i Karskrona.Polis och ambulans är på väg till platsen..

Expressen - 1 timme sedan

Flera inbrott i Sydsverige under natten

Under natten har flera verskamheter runt om i södra Sverige utsatts för inbrott.Bland annat två restauranger..

Expressen - 1 timme sedan

Soni, 16, bad chefen om sin lön – styckmördades

Indiska Soni Kumari, 16, levde under slavförhållanden och skulle jobba för en lön på 650 kronor i månaden. Men hennes chef gav henne aldrig några pengar.När flickan till slut röt i från blev hon kallblodigt mördad..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.