DI > Ekonomi

Sunday, 21 October, 19:26

DI - 18 maj 18 kl. 14:34

EU-kommissionen tipsar: Så rundas sanktionerna mot IranEU-kommissionen uppmanar EU-länderna att föra över engångssummor till Irans centralbank för att kunna betala köp av iransk olja trots USA:s embargo. Det tillkännagav kommissionen på fredagen i ett pressmeddelande..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Iran, EU, Irans, USA

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU-kommissionen, tipsar, , rundas, sanktionernamot , Iran

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Uppvaktad svensk industriklenod bjuds ut – kan mångmiljardnoteras

En svensk industriklenod med rötter i Dalarna som ägts av grundarfamiljen sedan 1940-talet kan säljas eller noteras i en mångmiljardaffär.  Det handlar om Dellnerkoncernens bolag, Dellner Couplers, som tillverkar delar till tåg som Di:s källor tror är värt en bra bit över 5 miljarder kronor. .

DI - 2 timmar sedan

LO pumpar in nära 100 miljoner i S-stöd – kan stoppa mittenregering

LO och dess förbund har inför årets val pumpat in 46 miljoner kronor i Socialdemokraternas valkassa, och lagt lika mycket till på sina egna kampanjer. Det visar Di:s granskning.  Men stödet kommer inte gratis och riskerar nu att stjälpa Stefan Löfvens försök att bilda en blocköverskridande regering.

DI - 2 timmar sedan

Efter väljarraset – Kommunal kritiserar bidragen: ”Att bara skicka iväg pengar är fel”

LO:s mångmiljonstöd till S ifrågasätts nu internt efter att andelen LO-medlemmar som röstar på S backat till den lägsta nivån någonsin. ”Att bara skicka iväg pengar till S på det här sättet är fel”, säger Kommunals ordförande Tobias Baudin..

DI - 2 timmar sedan

Tyskland vill ha global skatt på multinationella tech-bolag

Tysklands finansminister Olaf Scholz vill se en global minimibeskattning av de stora teknikgiganterna. Det uppger han i en intervju i Welt am Sonntag. .

DI - 2 timmar sedan

Moskva: Väldigt farligt steg att skrota avtal

Ryssland beskriver USA:s beslut att skrota det historiska nedrustningsavtalet INF som ett "väldigt farligt steg". Och i Tyskland uttrycker utrikesminister Heiko Maas oro för att det kan få konsekvenser för Europa..

DI - 2 timmar sedan

En politik för 2020-talet

Sverige och Bayern är lika som bär. 1000 år gamla kungariken, svartsjuka nationalstater, fattiga jordbruksekonomier som sent och plötsligt industrialiseras med tung orientering mot fordon, en dominerande stad, en dominerande morgontidning, en familj som är finare än alla andra och ett parti som är större och mäktiga än alla andra tillsammans..

DI - 3 timmar sedan

Bidragsbrotten skjuter i höjden – CSN för hopplös kamp

Sedan 2015 har antalet bidragsbrott bland utlandsstuderande hos CSN mer än fyrdubblats. Men trots regeländringar för att stoppa brotten räknar myndigheten inte med att antalet brott kommer att minska. .

DI - 4 timmar sedan

Omvärlden kräver bättre svar om Khashoggi

Saudiarabiens uppgifter om hur journalisten Jamal Khashoggi miste livet på landets konsulat i Istanbul möts av en växande skepsis från omvärlden. En allt större skara länder kräver fler och bättre svar..

DI - 5 timmar sedan

(M)otvilligt stöd till Stubb i EU-toppval

Moderaterna har valt ryttare i ett lopp de egentligen inte vill ska köras: Finländske Alexander Stubb i racet om att bli EU-kommissionens ordförande. Socialdemokraterna satsar på nederländske Frans Timmermans..

DI - 5 timmar sedan

Skistar-chefen lämnar ordförandeklubban i Svenska skidförbundet

Karin Mattsson har valts till ny förbundsordförande för Svenska skidförbundet. Hon ersätter Skistar-chefen Mats Årjes som lämnar för att istället bli ny styrelseordförande för Sveriges olympiska kommitté (SOK)..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.