SVT > Inrikes

Thursday, 24 May, 08:22

SVT - 18 maj 18 kl. 14:33

Klimatminister Isabella Lövin har faktiskt helt fel om utsläppen”Nej det stämmer inte”, sa klimatminister Isabella Lövin (MP), som svar till Jan Björklund (L) när han hävdade att utsläppen minskat med 19 procent under Alliansen. Samma svar gav hon på Annie Lööfs (C) påstående om att utsläppen ”ökar nu när Miljöpartiet sitter i regeringen”. Det finns olika sätt att mäta klimatutsläpp men oavsett hur man räknar hade oppositionen stöd för sina påståenden medan klimatministern faktiskt hade helt fel..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Isabella Lövin, Jan Björklund, Alliansen, Annie Lööfs, Miljöpartiet

Dela artikeln

7128 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Klimatminister, Isabella, Lövinhar , faktiskt, helt, felom , utsläppen
Nyteknik - 11 sep 17 kl. 07:19

Klimatminister Isabella Lövin kritisk mot Volvotester

Klimatminister Isabella Lövin (MP) upprörs över uppgifter om att en av Volvos nya bilmodeller enligt ett test släpper ut långt mer kväveoxider än företagets officiella siffror..

ÖstersundsPosten - 23 mar 17 kl. 16:05

Så vill klimatminister Isabella Lövin (MP) rädda nattågen till Jämtland

Regeringen har nyligen gått ut med att man vill rädda nattågstrafiken till Jämtland. Nu berättar klimatminister tillika vice statsminister Isabella Lövin om anledningen bakom beslutet..

Länstidningen i Jämtland - 23 mar 17 kl. 16:05

Så vill klimatminister Isabella Lövin (MP) rädda nattågen till Jämtland

Regeringen har nyligen gått ut med att man vill rädda nattågstrafiken till Jämtland. Nu berättar klimatminister tillika vice statsminister Isabella Lövin om anledningen bakom beslutet..

SVT - 03 sep 16 kl. 15:37

Isabella Lövin om supermakternas besked: Oerhört glädjande

Klimatminister Isabella Lövin (MP) jublar över beskedet från USA och Kina att länderna godkänner klimatavtalet från Paris. – Det är en viktig signal till näringsliv och investerare, att nu ska världen ställa om till en fossilfri ekonomi, säger Isabella Lövin..

DN - 02 jul 16 kl. 23:28

Isabella Lövin: Att lägga ned har inte funnits som alternativ


Det gröna regeringspartiet får svidande kritik för brunkolsaffären från både miljörörelsen och ledande MP-politiker. Men klimatminister Isabella Lövin försvarar hårdnackat beslutet.– Att lägga ned har inte funnits som alternativ, säger hon..

DN - 03 sep 16 kl. 14:18

Isabella Lövin: Det här ger en viktig signal


”Ett stort kliv framåt”, säger klimatminister Isabella Lövin om Kinas och USA:s tillkännagivande att de ratificerar klimatavtalet. Hon tror att det ger viktiga klimatsignaler till världen. Men hon konstaterar samtidigt att ländernas nuvarande löften inte räcker..

Regeringen - 14 nov 16 kl. 08:35

Isabella Lövin till FN:s klimattoppmöte

Idag reser klimatminister Isabella Lövin till FN:s klimattoppmöte COP22 i Marrakech för att leda den svenska delegationen. Förhandlingar pågår redan om hur Parisavtalet ska genomföras i praktiken, och tack vare att avtalet hann träda i kraft, hålls i veckan det första partsmötet..

Dagens Media - 06 feb 17 kl. 08:32

Här är världsstjärnans hyllning till Isabella Lövin

"Se och lär" skriver världskända sångerskan Miley Cyrus i ett inlägg där hon uppmärksammar den virala bilden på klimatminister Isabella Lövin..

SR - 23 feb 17 kl. 15:03

Skarp kritik mot Isabella Lövin

Klimatminister Isabella Lövin får nu skarp kritik både från Vänsterpartiet och Allianspartierna för sitt uttalande i Ekot i morse - att den svenska regeringen inte kommer att argumentera för en skärpning av EU-parlamentets förslag att minska antalet utsläppsrätter med 2,2 procent om året..

Sydsvenskan - 15 mar 17 kl. 06:30

Klimathotet får Isabella Lövin att pendla mellan hopp och förtvivlan

Klimatminister Isabella Lövin (MP) pendlar mellan hopp och förtvivlan..

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Därför ville vi göra dokumentär om lastbilsattacken

Ikväll visar SVT dokumentären Drottninggatans röster som handlar om de som drabbades av lastbilsattacken den 7 april 2017..

SVT - 1 timme sedan

”Spring, spring, det kommer en lastbil”

Marita Björkman och Raimo Mundér var i Stockholm för att fira Maritas 60-årsdag. I stället drabbades de av dådet på Drottninggatan och blev en del av Sveriges kanske största rättegång någonsin..

SVT - 1 timme sedan

Snart döms Akilov – drabbade berättar om rättegången i ny dokumentär

När Rakhmat Akilov inledde sin vansinnesfärd nerför Drottninggatan befann sig Marita Björkman och Raimo Mundér mitt i lastbilens väg. En ny SVT-dokumentär har följt dem under hela rättsprocessen – en resa som präglats av sorg och oro, men också lättnad. .

SVT - 2 timmar sedan

Lööf (C): Jobb nyckeln till integration

Det pågår en kamp om värderingar i hela västvärlden och då krävs förändringar som håller ihop Sverige snarare än splittrar det. Det säger Centerledaren Annie Lööf när hon presenterar sin vision för Sveriges framtid. – Jag vill se ett samhälle som bygger på tillit i stället för misstro, säger hon..

SVT - 3 timmar sedan

Fler chefer och administratörer inom vården

Medan antalet sjuksköterskor minskar i flera landsting och regioner, har samtidigt antalet höga chefer och administratörer ökat med nästan 36 procent, visar en granskning gjord av Vårdfokus..

SVT - 9 timmar sedan

Lööf och Lövin möttes i debatt om klimatet

I SVT:s Aktuellt debatterade Annie Lööf (C) och Isabella Lövin (MP) klimatpolitik. I diskussionen kring flygskatten anser Lööf (C) att Sverige behöver en grön omställning medan Lövin tyckte annorlunda. – Med den ökningstakt som vi ser nu i rika länder, där Sverige är en av dem värsta exemplen, så räcker det inte med att ersätta bränslet med biobränslen.

SVT - 10 timmar sedan

SVT-reportern minns mordnatten: ”Jag satt framför Palme på bion”

SVT-reportern Göran Åhgren satt i samma biosalong som statsminister Olof Palme den 28 februari 1986. Men efter filmen fick han rycka ut i tjänst när dödsbeskedet kom. – Jag trodde inte att det var sant, säger han..

SVT - 10 timmar sedan

”Ha inte för stora förväntningar på fler fällande domar”

De två största oppositionspartierna, Moderaterna och Sverigedemokraterna, röstade för samtyckeslagen i riksdagen men båda är tveksamma till om den kommer att leda till fler fällande domar och vill se fler åtgärder..

SVT - 12 timmar sedan

Miljonkostnader, heltidstjänster och artificiell intelligens – men inget förbud för skolfoto med GDPR

När myndigheter, kommuner och landsting ska anpassa sig till den nya dataskyddslagtiftningen krävs omfattande insatser. Heltidstjänster och miljonkostnader krävs för att följa den nya lagen. Men ibland går åtgärderna onödigt långt – som när Sundsvalls kommun stoppar skolfotograferingen..

SVT - 13 timmar sedan

Se de unika arkivbilderna med den utpekade mannen – visar platsen där Palme sköts

I april 1986, en månad efter mordet på Olof Palme, träffar SVT:s Folke Rydén mannen som nu pekats ut som möjlig mördare i tidningen Filter. Se arkivbilderna där mannen visar en rekonstruktion av Palmemordet och presenterar sin version av kvällens händelseförlopp..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.