SVT > Inrikes

Sunday, 19 August, 06:07

SVT - 18 maj 18 kl. 14:33

Klimatminister Isabella Lövin har faktiskt helt fel om utsläppen”Nej det stämmer inte”, sa klimatminister Isabella Lövin (MP), som svar till Jan Björklund (L) när han hävdade att utsläppen minskat med 19 procent under Alliansen. Samma svar gav hon på Annie Lööfs (C) påstående om att utsläppen ”ökar nu när Miljöpartiet sitter i regeringen”. Det finns olika sätt att mäta klimatutsläpp men oavsett hur man räknar hade oppositionen stöd för sina påståenden medan klimatministern faktiskt hade helt fel..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Isabella Lövin, Jan Björklund, Alliansen, Annie Lööfs, Miljöpartiet

Dela artikeln

8501 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Klimatminister, Isabella, Lövinhar , faktiskt, helt, felom , utsläppen
Nyteknik - 11 sep 17 kl. 07:19

Klimatminister Isabella Lövin kritisk mot Volvotester

Klimatminister Isabella Lövin (MP) upprörs över uppgifter om att en av Volvos nya bilmodeller enligt ett test släpper ut långt mer kväveoxider än företagets officiella siffror..

ÖstersundsPosten - 23 mar 17 kl. 16:05

Så vill klimatminister Isabella Lövin (MP) rädda nattågen till Jämtland

Regeringen har nyligen gått ut med att man vill rädda nattågstrafiken till Jämtland. Nu berättar klimatminister tillika vice statsminister Isabella Lövin om anledningen bakom beslutet..

Länstidningen i Jämtland - 23 mar 17 kl. 16:05

Så vill klimatminister Isabella Lövin (MP) rädda nattågen till Jämtland

Regeringen har nyligen gått ut med att man vill rädda nattågstrafiken till Jämtland. Nu berättar klimatminister tillika vice statsminister Isabella Lövin om anledningen bakom beslutet..

SVT - 03 sep 16 kl. 15:37

Isabella Lövin om supermakternas besked: Oerhört glädjande

Klimatminister Isabella Lövin (MP) jublar över beskedet från USA och Kina att länderna godkänner klimatavtalet från Paris. – Det är en viktig signal till näringsliv och investerare, att nu ska världen ställa om till en fossilfri ekonomi, säger Isabella Lövin..

DN - 02 jul 16 kl. 23:28

Isabella Lövin: Att lägga ned har inte funnits som alternativ


Det gröna regeringspartiet får svidande kritik för brunkolsaffären från både miljörörelsen och ledande MP-politiker. Men klimatminister Isabella Lövin försvarar hårdnackat beslutet.– Att lägga ned har inte funnits som alternativ, säger hon..

DN - 03 sep 16 kl. 14:18

Isabella Lövin: Det här ger en viktig signal


”Ett stort kliv framåt”, säger klimatminister Isabella Lövin om Kinas och USA:s tillkännagivande att de ratificerar klimatavtalet. Hon tror att det ger viktiga klimatsignaler till världen. Men hon konstaterar samtidigt att ländernas nuvarande löften inte räcker..

Regeringen - 14 nov 16 kl. 08:35

Isabella Lövin till FN:s klimattoppmöte

Idag reser klimatminister Isabella Lövin till FN:s klimattoppmöte COP22 i Marrakech för att leda den svenska delegationen. Förhandlingar pågår redan om hur Parisavtalet ska genomföras i praktiken, och tack vare att avtalet hann träda i kraft, hålls i veckan det första partsmötet..

Dagens Media - 06 feb 17 kl. 08:32

Här är världsstjärnans hyllning till Isabella Lövin

"Se och lär" skriver världskända sångerskan Miley Cyrus i ett inlägg där hon uppmärksammar den virala bilden på klimatminister Isabella Lövin..

SR - 23 feb 17 kl. 15:03

Skarp kritik mot Isabella Lövin

Klimatminister Isabella Lövin får nu skarp kritik både från Vänsterpartiet och Allianspartierna för sitt uttalande i Ekot i morse - att den svenska regeringen inte kommer att argumentera för en skärpning av EU-parlamentets förslag att minska antalet utsläppsrätter med 2,2 procent om året..

Sydsvenskan - 15 mar 17 kl. 06:30

Klimathotet får Isabella Lövin att pendla mellan hopp och förtvivlan

Klimatminister Isabella Lövin (MP) pendlar mellan hopp och förtvivlan..

Fler nyheter från SVT

SVT - 12 timmar sedan

Utlandssvensken Tobias: ”Jag vill vara med och påverka”

I veckan öppnades möjligheten för utlandssvenskar att rösta i årets val. Och en som kommer ta tillvara på tillfället är Brysselbon Tobias Enell. – Jag vill vara med och påverka, säger han..

SVT - 14 timmar sedan

S: Bygg bostäder som unga har råd med

Socialdemokraterna vill sänka byggkraven för små bostäder. Detta menar de ska ge unga och studenter en större chans att få bostad. Lägenheterna, menar de, kan vara så små som 20 kvadratmeter.

SVT - 14 timmar sedan

Finansministern dömer ut M:s valmanifest

Finansminister Magdalena Andersson (S) dömer ut Moderaternas valmanifest med över 200 förslag. – Jag ser inga stora ambitioner för Sverige. Här finns inga nya idéer utan man vill ju bara sänka skatten och privatisera, säger hon till TT..

SVT - 16 timmar sedan

Sara Danius: Kulturprofilen bad om min meritförteckning

Just nu sänder Svenska akademiens förra ständiga sekreterare Sara Danius direkt i sommar i P1. Hittills har fokus legat på krisen inom Svenska Akademien..

SVT - 19 timmar sedan

Ny Arla-märkning ska stoppa svinn

För att folk ska slänga mindre mat inför Arla en ny datummärkning på produkter som mjölk, yoghurt, fil och grädde. Många mejeriprodukter håller mycket längre än bäst före-datumet, och därför införs en märkning som påminner om att en produkt kan hålla längre..

SVT - 22 timmar sedan

Skottlossning mot klubb i centrala Malmö

Flera personer har larmat polisen om att de hört skott avlossas vid ett uteställe i centrala Malmö under lördagsmorgonen. Det skriver polisen på sin hemsida..

SVT - Igår: 22:07

M: Fler som begår brott ska utvisas

Fler utvisningar för brott med lägre straffsats och ett it-system där butiksägare kan dela bilder på misstänkta rånare sinsemellan — två förslag från Moderaterna för att stävja vardagsbrott. Partiet föreslår även tillfälliga ”visitationszoner” i vapentäta områden..

SVT - Igår: 21:58

Därför har partiledarna slutat med kolbitar och hörselskydd

Kolbitar, tårtor och handbojor – det är bara några exempel på prylar som partiledare har plockat fram när ordets makt inte räckt till. Nu har de flesta slutat med rekvisitan. – Man kan uppfattas som löjlig, säger statsvetaren Jenny Madestam..

SVT - Igår: 21:58

Kolbitar, handbojor och en tårta – här är kupperna vi minns

Sveriges partiledare har haft med sig många märkliga saker till debatterna..

SVT - Igår: 21:57

Partiledarens utspel tog KD på sängen

Ebba Busch Thors oväntade kärnkraftsutspel, bilbränderna och det tuffa opinionsläget. Det är några av de politiska nyheterna från veckan som gått..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.