SVT > Inrikes

Saturday, 19 January, 10:09

SVT - 18 maj 18 kl. 14:33

Klimatminister Isabella Lövin har faktiskt helt fel om utsläppen”Nej det stämmer inte”, sa klimatminister Isabella Lövin (MP), som svar till Jan Björklund (L) när han hävdade att utsläppen minskat med 19 procent under Alliansen. Samma svar gav hon på Annie Lööfs (C) påstående om att utsläppen ”ökar nu när Miljöpartiet sitter i regeringen”. Det finns olika sätt att mäta klimatutsläpp men oavsett hur man räknar hade oppositionen stöd för sina påståenden medan klimatministern faktiskt hade helt fel..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Isabella Lövin, Jan Björklund, Alliansen, Annie Lööfs, Miljöpartiet

Dela artikeln

8612 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Klimatminister, Isabella, Lövinhar , faktiskt, helt, felom , utsläppen
Nyteknik - 11 sep 17 kl. 07:19

Klimatminister Isabella Lövin kritisk mot Volvotester

Klimatminister Isabella Lövin (MP) upprörs över uppgifter om att en av Volvos nya bilmodeller enligt ett test släpper ut långt mer kväveoxider än företagets officiella siffror..

ÖstersundsPosten - 23 mar 17 kl. 16:05

Så vill klimatminister Isabella Lövin (MP) rädda nattågen till Jämtland

Regeringen har nyligen gått ut med att man vill rädda nattågstrafiken till Jämtland. Nu berättar klimatminister tillika vice statsminister Isabella Lövin om anledningen bakom beslutet..

Länstidningen i Jämtland - 23 mar 17 kl. 16:05

Så vill klimatminister Isabella Lövin (MP) rädda nattågen till Jämtland

Regeringen har nyligen gått ut med att man vill rädda nattågstrafiken till Jämtland. Nu berättar klimatminister tillika vice statsminister Isabella Lövin om anledningen bakom beslutet..

SVT - 03 sep 16 kl. 15:37

Isabella Lövin om supermakternas besked: Oerhört glädjande

Klimatminister Isabella Lövin (MP) jublar över beskedet från USA och Kina att länderna godkänner klimatavtalet från Paris. – Det är en viktig signal till näringsliv och investerare, att nu ska världen ställa om till en fossilfri ekonomi, säger Isabella Lövin..

SVT - 15 dec 18 kl. 23:26

Isabella Lövin (MP) efter klimatmötet i Polen: ”Får nog alla vara väldigt nöjda”

Lättad och nöjd. Så ser Sveriges klimatminister Isabella Lövin (MP) på det faktum att länderna vid FN:s klimatmöte i Katowice sent på lördagen kom överens om en regelbok för Parisavtalet. – Men det har varit mycket misstro, säger Lövin till SVT Nyheter.

DN - 02 jul 16 kl. 23:28

Isabella Lövin: Att lägga ned har inte funnits som alternativ


Det gröna regeringspartiet får svidande kritik för brunkolsaffären från både miljörörelsen och ledande MP-politiker. Men klimatminister Isabella Lövin försvarar hårdnackat beslutet.– Att lägga ned har inte funnits som alternativ, säger hon..

DN - 03 sep 16 kl. 14:18

Isabella Lövin: Det här ger en viktig signal


”Ett stort kliv framåt”, säger klimatminister Isabella Lövin om Kinas och USA:s tillkännagivande att de ratificerar klimatavtalet. Hon tror att det ger viktiga klimatsignaler till världen. Men hon konstaterar samtidigt att ländernas nuvarande löften inte räcker..

Regeringen - 14 nov 16 kl. 08:35

Isabella Lövin till FN:s klimattoppmöte

Idag reser klimatminister Isabella Lövin till FN:s klimattoppmöte COP22 i Marrakech för att leda den svenska delegationen. Förhandlingar pågår redan om hur Parisavtalet ska genomföras i praktiken, och tack vare att avtalet hann träda i kraft, hålls i veckan det första partsmötet..

Dagens Media - 06 feb 17 kl. 08:32

Här är världsstjärnans hyllning till Isabella Lövin

"Se och lär" skriver världskända sångerskan Miley Cyrus i ett inlägg där hon uppmärksammar den virala bilden på klimatminister Isabella Lövin..

SR - 23 feb 17 kl. 15:03

Skarp kritik mot Isabella Lövin

Klimatminister Isabella Lövin får nu skarp kritik både från Vänsterpartiet och Allianspartierna för sitt uttalande i Ekot i morse - att den svenska regeringen inte kommer att argumentera för en skärpning av EU-parlamentets förslag att minska antalet utsläppsrätter med 2,2 procent om året..

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Handbok ska stötta mot påverkanskampanjer

Svenska myndigheter måste kunna identifiera och bemöta påverkanskampanjer. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) ger nu ut en ny version av en handbok i ämnet och ska i vår utbilda personal vid ansvariga myndigheter..

SVT - 7 timmar sedan

Löfvens löften som bryts med överenskommelsen

Det krävdes en hel del ge och ta från Socialdemokraterna och Stefan Löfven för att riksdagen återigen skulle tolerera honom som statsminister..

SVT - 11 timmar sedan

Den kaosartade politiska hösten på två minuter

Från att vara helt låst har nu regeringsfrågan lösts, mer än fyra månader efter valet. Stefan Löfven (S) valdes till statsminister efter en kaotisk höst i svensk politik..

SVT - 15 timmar sedan

”Vi har väldigt mycket att stå i”

Många har ramlat och skadat sig på hala, isiga gator runtom i landet i veckan. I Uppsala är trycket hårt på Akademiska sjukhuset, säger Karin Bernhoff, verksamhetschef för ortopedi och handkirurgi. – När snön och halkan kommer blir befolkningen lite överraskad..

SVT - 16 timmar sedan

Regeringens utredare: Sverige bör inte skriva på FN:s kärnvapenförbud

Regeringens särskilda utredaren Lars-Erik Lundin säger att FN:s konvention om ett förbud mot kärnvapen är ”otydlig” och måste ”utvecklas”. – Vi måste kräva att den förändras. Min rekommendation är att Sverige inte skriver på, sade han..

SVT - 16 timmar sedan

Biskopen tog det tuffa kristendomstestet – fick underkänt: ”Fullständigt absurt”

En av många som reagerat på pastor Michaels sammanställning av kristendomsfrågor är Skaraborgs biskop, Åke Bonnier. Under gårdagskvällen testade han sig själv och fick den hårda domen: Underkänt. – Frågorna är omöjliga att svara på, vissa utav dem.

SVT - 17 timmar sedan

Stefan Löfven: Alternativet är en högerregering som är beroende av Sverigedemokraterna

Varför vill Stefan Löfven bli statsminister i en regering som ska genomföra politik som han i valrörelsen varnade för? Ikväll kommer han till Aktuellt för att svara på bland annat den frågan..

SVT - 17 timmar sedan

Gula knappen – varför finns den?

Stefan Löfven blev statsminister trots att fler röstade nej än ja. Hur kan det bli så? Och varför finns det en gul knapp om det inte spelar någon roll hur många som trycker på den?.

SVT - 22 timmar sedan

Analys: Löfven har skäl att fira – men hoten är många

I dag firar Stefan Löfven. Makten är säkrad liksom statsministerposten. Oppositionen har splittrats.

SVT - 22 timmar sedan

Därför är omröstningen historisk

De senaste månaderna har inte liknat något annat i svensk politik. Här är fem exempel som visar varför situationen är unik..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.