SVT > Inrikes

Sunday, 21 October, 13:13

SVT - 18 maj 18 kl. 14:33

Klimatminister Isabella Lövin har faktiskt helt fel om utsläppen”Nej det stämmer inte”, sa klimatminister Isabella Lövin (MP), som svar till Jan Björklund (L) när han hävdade att utsläppen minskat med 19 procent under Alliansen. Samma svar gav hon på Annie Lööfs (C) påstående om att utsläppen ”ökar nu när Miljöpartiet sitter i regeringen”. Det finns olika sätt att mäta klimatutsläpp men oavsett hur man räknar hade oppositionen stöd för sina påståenden medan klimatministern faktiskt hade helt fel..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Isabella Lövin, Jan Björklund, Alliansen, Annie Lööfs, Miljöpartiet

Dela artikeln

8612 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Klimatminister, Isabella, Lövinhar , faktiskt, helt, felom , utsläppen
Nyteknik - 11 sep 17 kl. 07:19

Klimatminister Isabella Lövin kritisk mot Volvotester

Klimatminister Isabella Lövin (MP) upprörs över uppgifter om att en av Volvos nya bilmodeller enligt ett test släpper ut långt mer kväveoxider än företagets officiella siffror..

ÖstersundsPosten - 23 mar 17 kl. 16:05

Så vill klimatminister Isabella Lövin (MP) rädda nattågen till Jämtland

Regeringen har nyligen gått ut med att man vill rädda nattågstrafiken till Jämtland. Nu berättar klimatminister tillika vice statsminister Isabella Lövin om anledningen bakom beslutet..

Länstidningen i Jämtland - 23 mar 17 kl. 16:05

Så vill klimatminister Isabella Lövin (MP) rädda nattågen till Jämtland

Regeringen har nyligen gått ut med att man vill rädda nattågstrafiken till Jämtland. Nu berättar klimatminister tillika vice statsminister Isabella Lövin om anledningen bakom beslutet..

SVT - 03 sep 16 kl. 15:37

Isabella Lövin om supermakternas besked: Oerhört glädjande

Klimatminister Isabella Lövin (MP) jublar över beskedet från USA och Kina att länderna godkänner klimatavtalet från Paris. – Det är en viktig signal till näringsliv och investerare, att nu ska världen ställa om till en fossilfri ekonomi, säger Isabella Lövin..

DN - 02 jul 16 kl. 23:28

Isabella Lövin: Att lägga ned har inte funnits som alternativ


Det gröna regeringspartiet får svidande kritik för brunkolsaffären från både miljörörelsen och ledande MP-politiker. Men klimatminister Isabella Lövin försvarar hårdnackat beslutet.– Att lägga ned har inte funnits som alternativ, säger hon..

DN - 03 sep 16 kl. 14:18

Isabella Lövin: Det här ger en viktig signal


”Ett stort kliv framåt”, säger klimatminister Isabella Lövin om Kinas och USA:s tillkännagivande att de ratificerar klimatavtalet. Hon tror att det ger viktiga klimatsignaler till världen. Men hon konstaterar samtidigt att ländernas nuvarande löften inte räcker..

Regeringen - 14 nov 16 kl. 08:35

Isabella Lövin till FN:s klimattoppmöte

Idag reser klimatminister Isabella Lövin till FN:s klimattoppmöte COP22 i Marrakech för att leda den svenska delegationen. Förhandlingar pågår redan om hur Parisavtalet ska genomföras i praktiken, och tack vare att avtalet hann träda i kraft, hålls i veckan det första partsmötet..

Dagens Media - 06 feb 17 kl. 08:32

Här är världsstjärnans hyllning till Isabella Lövin

"Se och lär" skriver världskända sångerskan Miley Cyrus i ett inlägg där hon uppmärksammar den virala bilden på klimatminister Isabella Lövin..

SR - 23 feb 17 kl. 15:03

Skarp kritik mot Isabella Lövin

Klimatminister Isabella Lövin får nu skarp kritik både från Vänsterpartiet och Allianspartierna för sitt uttalande i Ekot i morse - att den svenska regeringen inte kommer att argumentera för en skärpning av EU-parlamentets förslag att minska antalet utsläppsrätter med 2,2 procent om året..

Sydsvenskan - 15 mar 17 kl. 06:30

Klimathotet får Isabella Lövin att pendla mellan hopp och förtvivlan

Klimatminister Isabella Lövin (MP) pendlar mellan hopp och förtvivlan..

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Svensk medborgare efterlyst för mord i Norge

Norsk polis har gått ut med en efterlysning på en svensk medborgare som misstänks ha knivmördat en person i Oslo tidigare i veckan. Mannen misstänks också ha utfört ett knivrån i staden..

SVT - 4 timmar sedan

Allt fler polisanmäls för vab-fusk – explosionsartad ökning

Det upptäckta vab-fusket ökar explosionsartat i år. Hittills har över 43 miljoner kronor krävts tillbaka från föräldrar som gjort fel, enligt siffror som TT tagit del av. Antalet polisanmälningar har nästan fördubblats..

SVT - 5 timmar sedan

Säpo: Raderad mobilinfo försvårar arbete

Säkerhetspolisen oroas över att vissa telefonoperatörer raderar information om sina abonnenter. Det kan försvåra arbetet mot terrorbrott, varnar myndigheten..

SVT - 21 timmar sedan

Högskoleprov i helgen – allt färre väntas fuska

Klockan 08.10 på söndag går startskottet. Närmare 50 000 personer ger sig då i kast med de 160 frågor som kan bana väg till en hett eftertraktad högskoleutbildning.

SVT - 21 timmar sedan

Åkesson: Extraval ”i den bästa av världar”

SD:s partiledare Jimmie Åkesson efterlyser vid sitt tal i Norrköping på nytt samtal med andra partier, men säger att han inte kommer att ge sitt stöd till någon utan att få något tillbaka. Ett extraval säger han sig tro vara osannolikt, men han framhåller att det skulle gynna SD. – I den bästa av världar kommer vi dit.

SVT - I förrgår: 16:03

Flera apotek vittnar: Rasism mot anställda ett växande problem

”N-ordet”, muslimhat och kunder som kräver att få hjälp av enbart ”svenskar”. Det är vad som möter somliga av de över tiotusen anställda på Sveriges apotek. Nu reagerar apotekskedjorna på det som flera av dem menar är ett nytt och växande arbetsmiljöproblem – och säger att kunder som uttrycker eller beter sig rasistiskt kommer att polisanmälas..

SVT - Igår: 11:21

Rasism och islamofobi – anställda på apotek vittnar om kundernas hat

”Vill inte ha hjälp från en sådan som du” och ”ska du inte anpassa dig till vårt land?” Att som anställd på apotek bli utsatt för rasism av kunder tillhör vardagen. Det uppger tre personer som anonymt vittnar om sina erfarenheter för SVT Nyheter.

SVT - Igår: 11:21

Så bemöter du rasism – i olika fem olika situationer

Det kan vara på släktmiddagen, på bussen eller i fikarummet. Någon säger en rasistisk kommentar riktad mot dig eller mot andra. Retorikexperten Elaine Eksvärd ger dig svar på tal i klippet..

SVT - Igår: 20:12

MP:s förslag till C och L: Kan tänka sig höjda skatter

Sverige har fortfarande ingen ny regering, snart sex veckor efter valet. Nu ger sig Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin in i förhandlingarna i ett försök att bilda en mittenregering. MP erbjuder C och L att sänka värn- och företagsskatten – i utbyte mot höjda miljöskatter, skriver Dagens Nyheter..

SVT - Igår: 19:45

Bankernas skattesvindel: Så mycket hade 70 miljarder räckt till

Hela svenska barnomsorgen – så mycket hade de bortsvindlade pengarna räckt till.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.