Skånskan > Opinion

Sunday, 21 October, 18:21

Skånskan - 18 maj 18 kl. 14:27

Lundakarnevalen är i full gångLUND Klockan 13 på fredagen invigdes Lundakarnevalen på Universitetsplatsen. Under helgen väntas den stora festen ta över det mesta av vardagslivet i Lund. Programmet på Stora scenen startade med den nionde nedräkningen och med att karnevalsledningen från 2014 högtidligt överlämnade till årets.– Är ni redo, för nu smäller det. Nu har Lundakarnevalen 2018 börjat, säger karnevalsgeneral  Freja Davidsson Bremborg och fick det tusental studenter som samlats framför scenen att jubla.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
LUND Klockan, Lundakarnevalen, Universitetsplatsen, Lund, Stora, Davidsson Bremborg, Torbjörn, Schantz, Lunds, Lundagård, Lilla, Gunhild Carling, Louisiana Avenue, Kamferdrops, Den Svenska Björnstammen,  räfven, AF, Athen, Festvåningen,  Freja Davidsson Bremborg, Tåget, Joakim Nyberg, Tetra Pak, Gastelyckan, Kungshuset, Sverige, Lundafesten

Dela artikeln

20 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lundakarnevalenär i , full, gång
Skånskan - 27 mar 18 kl. 18:00

Lundakarnevalen leverar starkt artistuppbåd

The Hives, Silvana Imam, Sabina Ddumba, Kamferdrops och Panetoz. Det är bara några av artisterna på årets upplaga av Lundakarnevalen.
– Vi är väldigt nöjda med vår line up, säger artistchefen Caroline Björklund.

YA - 13 apr 14 kl. 19:29

En liten fläkt av Lundakarnevalen

Foto: Gert Ljungqvist
Lundakarnevalen kom till Sjöbo på ett snabbt besök under lördagen. Med var förstås också generalen för karnevalen; Fanny Ramel.
- Vi åker runt hela Skåne och säljer Framtidningen, berättar hon.

Kristianstadsbladet - 15 maj 14 kl. 08:02

Festivalgeneralen svarar på frågor om Lundakarnevalen

Foto: Gert Ljungqvist
Fanny Ramel, mitten, bördig från Övedskloster, som är festivalgeneral för Lundakarnevalen som drar igång på fredag. Hon är den första kvinnliga generalen i karnevalens 150-åriga historia.
1 Varför ska man besöka Lundakarnevalen?

Skånskan - 09 maj 18 kl. 13:09

”Ta inte bilen till Lundakarnevalen”

Lund Det gäller att planera i god tid om man ska ge sig ut på Lundakarnevalen nästa helg, då det väntas hundratusentals besökare - med andra ord blir det en riktig utmaning för trafiken.Karnevalens yttre avgränsning är i år mindre än tidigare, men ställer högre krav på att besökare till staden, boende och verksamheter innanför avgränsningen planerar sina resor och transporter. För att karnevalståget ska kunna passera och åskådare få plats, ska de gator karnevalståget tar sig fram på tömmas på trafik och parkerade bilar.

Skånskan - 13 maj 18 kl. 14:00

400 000 personer i Lundakarnevalen

LUND Vart fjärde år är det folkinvasion i Lund. Det är Lundakarneval. 400 000 personer går man ur huse för att titta på ett skådespel som startade redan år 1849.

Helsingborgs Dagblad - 29 mar 11 kl. 10:37

Lundakarnevalen gav klirr i kassan

Den senaste Lundakarnevalen, den 21-23 maj i fjol, gick med 200 000 kronor i vinst varav 100 000 kronor nu har avsatts som säkerhet till nästa studentkarneval i Lund som sannolikt anordnas 2014. Resterande 100 000 kronor ska delas ut till en rad studentföreningar..

Sydsvenskan - 04 feb 13 kl. 22:32

De ska skapa Lundakarnevalen 2014

På måndagskvällen skapades embryot till Lundakarnevalen 2014. Elva personer valdes till den kommitté som ska driva processen fram till jättefesten..

Sydsvenskan - 04 feb 13 kl. 22:32

De ska skapa Lundakarnevalen

På måndagskvällen skapades embryot till Lundakarnevalen 2014. Elva personer valdes till den kommitté som ska driva processen fram till jättefesten..

Sydsvenskan - 12 sep 13 kl. 14:08

TV: Tema för Lundakarnevalen

På torsdagen släpptes temat på Lundakarnevalen 2014..

Sydsvenskan - 25 feb 14 kl. 14:57

Lundakarnevalen fick rätt mot Skatteverket

Lundakarnevalen får tillbaka 108 430 kronor som Skatteverket krävt i arbetsgivaravgifter. Beslutet fattades av kammarrätten i Göteborg dit karnevalen överklagat efter nederlag i förvaltningsrätten..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Tre nya inslag på marknaden

Skurup Ungerska kakor, enorma såpbubblor och fårskinn från Island var de nya inslagen på höstmarknaden på Skurups Folkets hus och park i helgen.Den traditionella marknaden erbjöd tivoli, utställning och ett 50-tal försäljare som sålde livsmedel, kläder och hantverk och arrangören sålde kvalitetskorv från orten.
– Eftersom vi inte fick tag på någon korvförsäljare fick vi själva ordna det, sa marknadsgeneralen Roland Hansson, kassör i den ekonomiska föreningen Folkets hus och park.

Skånskan - 8 timmar sedan

Bästa knepen för rosenrabatten

bostad Vill du ha en vackert blommande rosenrabatt i din trädgård nästa år? Nu är en utmärkt tid att plantera – i hela landet. Alla rosor gillar att komma i jorden när temperaturen sjunker och marken är fuktig och välkomnande.

Skånskan - 10 timmar sedan

Nej till 15 villor i Vikhög

Vikhög Byggmästare Arne Perssons förhoppning om att få bygga 15 villor och ett äldreboende i Vikhög möts av kalla handen från politikerna.När hans ansökan om att ta fram en plan för bygget behandlades i planutskottet sa politikerna nej.
I onsdags skrev Skånskan om byggmästare Arne Perssons planer på att bygga 15 villor och ett äldreboende med plats för nio boende i det lilla fiskeläget Vikhög utanför Löddeköpinge.

Skånskan - 12 timmar sedan

Har samlat in 650 000 med hjälp av musiken

HÖRBY Sedan starten för tolv år sedan har Roy Wilson Quintet samlat in 650 000 kronor till olika ideella projekt genom sin musik.
– Vi har fått väldigt fin respons från Hörbyborna, säger gitarristen Tommy Svensson.Bandet ligger i hårdträning inför konserten med Anita Larsson, operasångerskan Elisabet Strid från Hörby, och Engerkvartetten på Metropol den 11 november.

Skånskan - 20 timmar sedan

Bil övertänd vid olycka

Tygelsjö En bil övertändes i samband med en olycka nära Tygelsjö sent under lördagskvällen.
Även en annan bil var inblandad, men försvann från olycksplatsen.
Enligt Skånepolisen kolliderade två personbiler i korsningen Laavägen och Tygelsjövägen vid 21.

Skånskan - 23 timmar sedan

Personbil krockade med älg

Trafik En vilolycka inträffade på väg 21 under lördagskvällen. Enligt Skånepolisen krockade en bilförare med en älg på väg 21 i höjd med Örkened.
Bilen ska ha fått kraftiga skador vid kollisionen.

Skånskan - Igår: 15:40

Slängde in smällare på skola

HÖRBY Natten mellan tisdagen och onsdagen krossade någon ett fönster på Georgshillsskolan genom att kasta stenar genom rutan. När personalen kom till skolan på onsdagsmorgonen låg det stenar på golvet i rummet med det krossade fönstret, och det låg även en mindre smällare på golvet. Smällaren hade slocknat av sig själv..

Skånskan - Igår: 15:41

Stal kasserade bilbatterier

HÖRBY Kasserade bilbatterier värda omkring 500 kronor stals från en verkstadsfirma på Verkstadsgatan vid 16.30-tiden på tisdagen. Vittnen såg att en bil stannade till utanför verkstaden och hur en eller ett par personer lastade in batterierna i fordonet och körde iväg.

Skånskan - Igår: 15:41

Dieseltjuvar i farten

HÖRBY 150 liter diesel stals från två grävmaskiner i centrala Hörby någon gång mellan onsdagseftermiddagen och torsdagseftermiddagen. Grävmaskinerna används i samband med centrumombyggnaden, och stod parkerade på Storgatan. Under samma tidsperiod stals 150 liter diesel från en lastbil på Sliparegatan.

Skånskan - Igår: 15:41

Greps efter stöld av ljusstake

HÖRBY Den 30-åriga kvinnan stoppade på sig en ljusstake när hon var på Hörby Lågpris och smet ut genom kassorna utan att betala för den. Personalen observerade stölden och grep henne utanför butiken och tillkallade polis. Kvinnan är misstänkt för ringa stöld..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.