Skånskan > Opinion

Saturday, 19 January, 11:02

Skånskan - 18 maj 18 kl. 14:27

Lundakarnevalen är i full gångLUND Klockan 13 på fredagen invigdes Lundakarnevalen på Universitetsplatsen. Under helgen väntas den stora festen ta över det mesta av vardagslivet i Lund. Programmet på Stora scenen startade med den nionde nedräkningen och med att karnevalsledningen från 2014 högtidligt överlämnade till årets.– Är ni redo, för nu smäller det. Nu har Lundakarnevalen 2018 börjat, säger karnevalsgeneral  Freja Davidsson Bremborg och fick det tusental studenter som samlats framför scenen att jubla.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
LUND Klockan, Lundakarnevalen, Universitetsplatsen, Lund, Stora, Davidsson Bremborg, Torbjörn, Schantz, Lunds, Lundagård, Lilla, Gunhild Carling, Louisiana Avenue, Kamferdrops, Den Svenska Björnstammen,  räfven, AF, Athen, Festvåningen,  Freja Davidsson Bremborg, Tåget, Joakim Nyberg, Tetra Pak, Gastelyckan, Kungshuset, Sverige, Lundafesten

Dela artikeln

20 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lundakarnevalenär i , full, gång
Skånskan - 27 mar 18 kl. 18:00

Lundakarnevalen leverar starkt artistuppbåd

The Hives, Silvana Imam, Sabina Ddumba, Kamferdrops och Panetoz. Det är bara några av artisterna på årets upplaga av Lundakarnevalen.
– Vi är väldigt nöjda med vår line up, säger artistchefen Caroline Björklund.

YA - 13 apr 14 kl. 19:29

En liten fläkt av Lundakarnevalen

Foto: Gert Ljungqvist
Lundakarnevalen kom till Sjöbo på ett snabbt besök under lördagen. Med var förstås också generalen för karnevalen; Fanny Ramel.
- Vi åker runt hela Skåne och säljer Framtidningen, berättar hon.

Kristianstadsbladet - 15 maj 14 kl. 08:02

Festivalgeneralen svarar på frågor om Lundakarnevalen

Foto: Gert Ljungqvist
Fanny Ramel, mitten, bördig från Övedskloster, som är festivalgeneral för Lundakarnevalen som drar igång på fredag. Hon är den första kvinnliga generalen i karnevalens 150-åriga historia.
1 Varför ska man besöka Lundakarnevalen?

Skånskan - 09 maj 18 kl. 13:09

”Ta inte bilen till Lundakarnevalen”

Lund Det gäller att planera i god tid om man ska ge sig ut på Lundakarnevalen nästa helg, då det väntas hundratusentals besökare - med andra ord blir det en riktig utmaning för trafiken.Karnevalens yttre avgränsning är i år mindre än tidigare, men ställer högre krav på att besökare till staden, boende och verksamheter innanför avgränsningen planerar sina resor och transporter. För att karnevalståget ska kunna passera och åskådare få plats, ska de gator karnevalståget tar sig fram på tömmas på trafik och parkerade bilar.

Skånskan - 13 maj 18 kl. 14:00

400 000 personer i Lundakarnevalen

LUND Vart fjärde år är det folkinvasion i Lund. Det är Lundakarneval. 400 000 personer går man ur huse för att titta på ett skådespel som startade redan år 1849.

Helsingborgs Dagblad - 29 mar 11 kl. 10:37

Lundakarnevalen gav klirr i kassan

Den senaste Lundakarnevalen, den 21-23 maj i fjol, gick med 200 000 kronor i vinst varav 100 000 kronor nu har avsatts som säkerhet till nästa studentkarneval i Lund som sannolikt anordnas 2014. Resterande 100 000 kronor ska delas ut till en rad studentföreningar..

Sydsvenskan - 04 feb 13 kl. 22:32

De ska skapa Lundakarnevalen 2014

På måndagskvällen skapades embryot till Lundakarnevalen 2014. Elva personer valdes till den kommitté som ska driva processen fram till jättefesten..

Sydsvenskan - 04 feb 13 kl. 22:32

De ska skapa Lundakarnevalen

På måndagskvällen skapades embryot till Lundakarnevalen 2014. Elva personer valdes till den kommitté som ska driva processen fram till jättefesten..

Sydsvenskan - 12 sep 13 kl. 14:08

TV: Tema för Lundakarnevalen

På torsdagen släpptes temat på Lundakarnevalen 2014..

Sydsvenskan - 25 feb 14 kl. 14:57

Lundakarnevalen fick rätt mot Skatteverket

Lundakarnevalen får tillbaka 108 430 kronor som Skatteverket krävt i arbetsgivaravgifter. Beslutet fattades av kammarrätten i Göteborg dit karnevalen överklagat efter nederlag i förvaltningsrätten..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 3 minuter sedan

Vollmers återigen årets skånska krog

Malmö På fredagskvällen avslöjades vinnarna av Skånska Gastronomipriset 2018.Återigen tog Vollmers hem priset i kategorin Årets skånska krog. – Jag är oerhört stolt över att vinna Årets skånska krog två år i rad.

Skånskan - just nu

Nya ägare till tomt i Hörby kommun

Bertil och Ove Evert Persson, 57 och 60 år, från Hörby, är nya ägare till tomten Kölleröd 2:9 i Hörby kommun. Säljare är Maj-Britt Franssons dödsbo. Ägarbytet blev klart i december 2018 och priset blev 30 000 kronor.

Skånskan - 1 timme sedan

Tomt i Ludvigsborg har fått ny ägare

Ludvigsborg Nils Henric Mikael Bengtsson, 58, från Veberöd, är ny ägare till tomten på adressen Ringvägen 8 i Ludvigsborg. Säljare är Bengt Åke Andersson. Ägarbytet blev klart i december 2018 och priset blev 2 400 000 kronor.

Skånskan - 2 timmar sedan

Hus på 125 kvadratmeter i Svalöv har fått ny ägare

Svalöv Fastigheten på adressen Idrottsgatan 12 i Svalöv har fått en ny ägare. Köpare är Måns Ola Joakim Persson, 38, och säljare är Magnus Lindberg. Köpet blev klart i december 2018 och priset blev 1 840 000 kronor.

Skånskan - 2 timmar sedan

Rånförsök med pistolliknande föremål

Malmö En man och en kvinna ska ha försökt råna flera personer med ett pistolliknande föremål. Händelsen inträffade på Kyrkogatan.Polispatrull skickas till området vid Kyrkgatan vid halv fyra-tiden på lördagsmorgonen.

Skånskan - 10 timmar sedan

Barn måste ha rätt till as­si­stans

LSS-ut­red­ningen är pre­sen­terad och för­sla­gen när det gäller per­son­lig as­si­stans är pre­cis så usla som vi be­farade. Barn un­der 16 år ska inte läng­re ha rätt till per­son­lig as­si­stans. För­sla­get är för­ödan­de för våra med­lemmar.

Skånskan - 13 timmar sedan

Femte raka segern för Eslövs IK

Handboll Eslövs IK ångar på i damallsvenskan. Femte raka segern kom hemma mot HK Drott.
– Skönt med seger och serieledning.

Skånskan - 15 timmar sedan

Nya möbler till Nils Holgersson

Skurup Snart är det ett minne blott med katedrar på Nils Holgersson skolan.
Nu ska det in nya möbler, ståbord, avskärmningsväggar och sköna soffor.Nils Holgerssons entreprenörcentrum har fått flera stadsbidrag för att ställa i ordning lärmiljöer för introduktionselever, lärcentrum och SFI-elever.

Skånskan - 15 timmar sedan

Lena och Boris Levin säljer Ringsjö krog och wärdshus

Gamla Boo Nu har Lena och Boris Levin fått sålt Ringsjö krog och wärdshus. I slutet av månaden gör de sitt sista arbetspass innan ett nytt krögarpar tar över.Redan 2012 bestämde sig Lena och Boris Levin för att sälja Ringsjö krog och wärdshus.

Skånskan - 18 timmar sedan

Huset på Fränninge Skogsväg 28 i Vollsjö sålt igen – andra gången på kort tid

Vollsjö Judit Valcz, 46 år, är ny ägare till fastigheten på adressen Fränninge Skogsväg 28 i Vollsjö. Ägarbytet blev klart i december 2018 och köpesumman blev 2 000 000 kronor. Den tidigare ägaren köpte huset så sent som så sent som i juni i år för 300 000 kronor.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.