Skånskan > Opinion

Tuesday, 22 May, 09:59

Skånskan - 18 maj 18 kl. 14:27

Lundakarnevalen är i full gångLUND Klockan 13 på fredagen invigdes Lundakarnevalen på Universitetsplatsen. Under helgen väntas den stora festen ta över det mesta av vardagslivet i Lund. Programmet på Stora scenen startade med den nionde nedräkningen och med att karnevalsledningen från 2014 högtidligt överlämnade till årets.– Är ni redo, för nu smäller det. Nu har Lundakarnevalen 2018 börjat, säger karnevalsgeneral  Freja Davidsson Bremborg och fick det tusental studenter som samlats framför scenen att jubla.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
LUND Klockan, Lundakarnevalen, Universitetsplatsen, Lund, Stora, Davidsson Bremborg, Torbjörn, Schantz, Lunds, Lundagård, Lilla, Gunhild Carling, Louisiana Avenue, Kamferdrops, Den Svenska Björnstammen,  räfven, AF, Athen, Festvåningen,  Freja Davidsson Bremborg, Tåget, Joakim Nyberg, Tetra Pak, Gastelyckan, Kungshuset, Sverige, Lundafesten

Dela artikeln

19 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lundakarnevalenär i , full, gång
Skånskan - 27 mar 18 kl. 18:00

Lundakarnevalen leverar starkt artistuppbåd

The Hives, Silvana Imam, Sabina Ddumba, Kamferdrops och Panetoz. Det är bara några av artisterna på årets upplaga av Lundakarnevalen.
– Vi är väldigt nöjda med vår line up, säger artistchefen Caroline Björklund.

YA - 13 apr 14 kl. 19:29

En liten fläkt av Lundakarnevalen

Foto: Gert Ljungqvist
Lundakarnevalen kom till Sjöbo på ett snabbt besök under lördagen. Med var förstås också generalen för karnevalen; Fanny Ramel.
- Vi åker runt hela Skåne och säljer Framtidningen, berättar hon.

Kristianstadsbladet - 15 maj 14 kl. 08:02

Festivalgeneralen svarar på frågor om Lundakarnevalen

Foto: Gert Ljungqvist
Fanny Ramel, mitten, bördig från Övedskloster, som är festivalgeneral för Lundakarnevalen som drar igång på fredag. Hon är den första kvinnliga generalen i karnevalens 150-åriga historia.
1 Varför ska man besöka Lundakarnevalen?

Skånskan - 09 maj 18 kl. 13:09

”Ta inte bilen till Lundakarnevalen”

Lund Det gäller att planera i god tid om man ska ge sig ut på Lundakarnevalen nästa helg, då det väntas hundratusentals besökare - med andra ord blir det en riktig utmaning för trafiken.Karnevalens yttre avgränsning är i år mindre än tidigare, men ställer högre krav på att besökare till staden, boende och verksamheter innanför avgränsningen planerar sina resor och transporter. För att karnevalståget ska kunna passera och åskådare få plats, ska de gator karnevalståget tar sig fram på tömmas på trafik och parkerade bilar.

Skånskan - 13 maj 18 kl. 14:00

400 000 personer i Lundakarnevalen

LUND Vart fjärde år är det folkinvasion i Lund. Det är Lundakarneval. 400 000 personer går man ur huse för att titta på ett skådespel som startade redan år 1849.

Helsingborgs Dagblad - 29 mar 11 kl. 10:37

Lundakarnevalen gav klirr i kassan

Den senaste Lundakarnevalen, den 21-23 maj i fjol, gick med 200 000 kronor i vinst varav 100 000 kronor nu har avsatts som säkerhet till nästa studentkarneval i Lund som sannolikt anordnas 2014. Resterande 100 000 kronor ska delas ut till en rad studentföreningar..

Sydsvenskan - 04 feb 13 kl. 22:32

De ska skapa Lundakarnevalen 2014

På måndagskvällen skapades embryot till Lundakarnevalen 2014. Elva personer valdes till den kommitté som ska driva processen fram till jättefesten..

Sydsvenskan - 04 feb 13 kl. 22:32

De ska skapa Lundakarnevalen

På måndagskvällen skapades embryot till Lundakarnevalen 2014. Elva personer valdes till den kommitté som ska driva processen fram till jättefesten..

Sydsvenskan - 12 sep 13 kl. 14:08

TV: Tema för Lundakarnevalen

På torsdagen släpptes temat på Lundakarnevalen 2014..

Sydsvenskan - 25 feb 14 kl. 14:57

Lundakarnevalen fick rätt mot Skatteverket

Lundakarnevalen får tillbaka 108 430 kronor som Skatteverket krävt i arbetsgivaravgifter. Beslutet fattades av kammarrätten i Göteborg dit karnevalen överklagat efter nederlag i förvaltningsrätten..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 2 timmar sedan

Inbrott i gymnasieskola

Staffanstorp Ingen person gripen.Under natten till tisdagen larmades polisen till Kabbarpsvägen i Staffanstorp. Ett inbrott ska ha skett i en verkstadslokal på en gymnasieskola, men det är oklart vad som har stulits.

Skånskan - 3 timmar sedan

Nu inleds årets ALMA-vecka

I dag inleds årets ALMA-vecka med att årets pristagare, den amerikanska författaren Jacqueline Woodson, anländer till Stockholm.ALMA-priset står för Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne och under den kommande veckan blir det fullt fokus på barn- och ungdomslitteratur. Woodson ska bland annat hålla författarsamtal på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm, träffa elever vid Hjulsta grundskola och besöka Astrid Lindgrens barndomshem i Vimmerby.

Skånskan - 5 timmar sedan

Hela Sverige be­hövs

Lands­bygden har kommit i fo­kus i den be­gynnande val­de­batten mer än på många, många år. Att alla par­ti­le­da­re med un­dan­tag för KD:s Ebba Busch Thor ställde upp på lands­bygds­riks­dagen, or­ga­ni­sa­tionen Hela Sverige ska levas stora kon­fe­rens, är ett tec­ken på det.
Vad de sa är ett an­nat tec­ken på att lands­bygden är ett mer cen­tralt ämne för årets val­rö­rel­se än på 1970-talet, då flytt­strömmarna från norr till Stockholm och andra stor­städer var en hu­vud­frå­ga för Thor­björn Fälldin och lade grunden för Cen­ter­par­ti­ets stora fram­gångar då.

Skånskan - 14 timmar sedan

35-åring gripen för stenkastning

Malmö Polis kallades till Kungsgatan efter uppgift om att en man i 35-årsåldern kastade sten mot en busskur.Det var efter samtal till polisen vid halv sju-tiden på måndagskvällen som gjorde att gärningsmannen kunde gripas på plats – misstänkt för stenkastning mot en busskur. Den misstänkte är född 1982.

Skånskan - 15 timmar sedan

Hockeyhjältarna hyllade av folket

ISHOCKEY De svenska guldhjältarna från hockey-VM hyllades traditionsenligt av folket i Kungdsträdgården i Stockholm på måndagkvällen.Runt 20 000 hade tagit sig till ”Kungsan” för att hylla det svenska guldlaget i ishockey. Framåt 17.

Skånskan - 15 timmar sedan

Två maskerade tonåringar rånade butik

Södra Sandby Det var vid sex-tiden på måndagskvällen som en butik vid busstorget rånades av två yngre män i övre tonåren.Polis kallas till Revingevägen i Södra Sandby med anledning av att två personer varit inne i en butik och rånat personalen på pengar. En av gärningsmännen ska ha haft ett pistolliknande föremål.

Skånskan - 15 timmar sedan

Sten kastades mot bil

SIMRISHAMN När en bilist med en passagerare, två kvinnor i 60-års åldern, körde på riksväg 19 i höjd med Baskemölla i lördags vid 18-tiden kastade någon en sten som träffade bilens högra sidruta som sprack. Det blev en rejäl smäll och kvinnorna chockades, enligt anmälan om skadegörelsen..

Skånskan - 15 timmar sedan

Fönster besköts med luftgevär

TOMELILLA Fyra ytterglas till fönster till en villa i tätorten förstördes när de besköts två gånger av ett luftgevär mellan klockan 9 och 10 i lördags. En granne hade hört oljud men vågade inte agera. Hennes fastighet hade tidigare utsatts för beskjutning.

Skånskan - 15 timmar sedan

Kvinna trakasseras

SMEDSTORP En kvinna har anmält försök till skadegörelse vid två tillfällen för att hon hittade i april och i maj glasskärvor i sin gräsmatta i Tunby, Smedstorp. Hon har också anmält olaga hot i samband med att hon hotades av en man i en bil, när hon promenerade med sina två hundar. Hon tror att hotet och glasskärvorna kan ha ett samband..

Skånskan - 15 timmar sedan

Drograttfull 20-åring stoppad

TOMELILLA En polispatrull stoppade en narkotikapåverkad 20-åring som körde en oregistrerad motorcykel på Torgen vid 9.30-tiden i söndags. Polisen kunde också konstatera att han körde olovligt.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.