YLE > Finland

Tuesday, 22 May, 10:08

Liknande nyheter

Taggar: Årets sommarutställningi , Fiskarsvisar världen i , keramikse , video
Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Sommarutställning släpper in mörkret

Solen och ljuset lyser med sin frånvaro i Kristinehamns konstmuseums sommarutställning. Här får man i stället uppleva natt, mörker och starka känslor med hjälp av Charlotte Gyllenhammars utställning..

LV - 01 aug 14 kl. 08:31

Sommarutställning i Stora Aby

För fjärde året i rad öppnade igår den lilla konsthallen i Stora Aby sin sommarutställning. Till och med söndag kan man titta på konst av Per-Olof Netterblad och Peter Thelin, båda från Göteborgstrakten..

SR - 24 mar 15 kl. 17:50

Efter bråket: Kalmar Konstmuseum tvingas ställa in sommarutställning

Bråket kring Kalmar konstmuseum fortsätter efter att styrelsen avskedade museets chef tidigare i mars. Nu ställs årets sommarutställning in.Utställningen skulle ha varit ett samarbete med Borås Konstmuseum, som nu meddelar att den avskedade chefen Bengt-Olof Johansson var en förutsättning för samarbetet..

SmålandsPosten - 26 maj 16 kl. 14:48

Kartor och gränser i årets sommarutställning

Årets sommarutställning på Kronobergs lantbruksmuseum, Hjärtenholm, handlar om gränser och om Härlöv..

NT - 15 jun 16 kl. 13:00

Sommarutställning öppnar i rådhuset

På lördag den 18 juni öppnar blandARTs sin sommarutställning i rådhuset..

Västerbottens Folkblad - 29 jun 16 kl. 11:57

Sommarutställning med kafé

I dag öppnar Församlingsgården i Vännäsby sin sommarutställning. Där går det att titta på gamla föremål sedan kyrkan byggdes, och ta en fika med utsikt över älven. På Församlingsgården öppnar också Vännäsbys första kafé på ca 40 år.

SmålandsPosten - 20 jul 16 kl. 21:33

Sommarutställning på Italienska

Jag hamnade på en liten sommarutställning i Växjö. Det är Italienska palatsets konstnärer som ger prov på sitt skapande. Här blandas olika temperament på ett spännande sätt, att jämföras och begrundas..

ÖstersundsPosten - 27 jul 16 kl. 11:00

Svarvat trä och dalakurbits på Galleri Kattens sommarutställning i Strömsund

Akvareller, smycken och svarvat hantverk målat med dalakurbits samsas om den lilla utställningsytan på Galleri Katten i Strömsund. Vid årets sommarutställning finns även verk gjorda av funktionsnedsatta vuxna..

DalaDemokraten - 12 feb 17 kl. 08:00

PLUS: Stor sommarutställning om fyra kulturdrottningar

Helena Hernmarck är för vävkonsten vad Bruce Spingsteen är för rockmusiken.
Wålstedts Textilverkstad och Alice Lund Textilverkstad är nationalklenoder i Hantverkssverige.
– Årets stora sommarutställning i Ottilia Adelborg-museet blir något av ett drottningmöte med fokus på Helena, Sonia, Frida och Ottilia, berättar Eva Kaiser och Katarina Tegen-Höckerlind..

Dalarnas tidningar - 12 feb 17 kl. 08:00

PLUS: Stor sommarutställning om fyra kulturdrottningar

Helena Hernmarck är för vävkonsten vad Bruce Spingsteen är för rockmusiken.
Wålstedts Textilverkstad och Alice Lund Textilverkstad är nationalklenoder i Hantverkssverige.
– Årets stora sommarutställning i Ottilia Adelborg-museet blir något av ett drottningmöte med fokus på Helena, Sonia, Frida och Ottilia, berättar Eva Kaiser och Katarina Tegen-Höckerlind..

Nya Wermlands Tidningen - 10 jun 17 kl. 17:11

Vernissage för sommarutställning

Under lördagen var det vernissage för Rackstadmuseets sommarutställning med Stefan Johansson och Axel Törneman..

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

Undersökning visar hurdan den finländska chefen är: Kunnig med fötterna på jorden, men dålig på att inspirera människor

Finländska chefer är bättre på ingenjörskonst än på att handskas med människor. Det innebär att de är mycket kunniga, men å andra sidan dåliga på att motivera personalen, visar en undersökning om särdrag hos finländskt ledarskap..

YLE - 5 timmar sedan

Revolutionerande fossilfri bensin har utvecklats på Åbo Akademi

En gammal Saab, en stuga i Västerbotten och ett mystiskt inbrott på laboratoriet kantade arbetet. Drivmedlet som kan ersätta dagens bensin utvecklades i största hemlighet för att hålla industrispioner på avstånd..

YLE - 2 timmar sedan

Helsingforsrektor misstänkt för tjänstebrott i sexualbrottshärva fick nytt jobb i Vanda

Den rektor som är åtalad för tjänstebrott i fallet där en tidigare lärare vid Hoplaxskolan i Helsingfors åtalas för sexualbrott, fick ett nytt rektorsjobb mitt under brottsutredningen. Personen ska nu bli rektor i Vanda. Enligt Vanda stad finns inga hinder för att anställa en rektor som är misstänkt för brott mot tjänsteplikt i sitt tidigare jobb..

YLE - 3 timmar sedan

HS-mätning: Finländarna efterlyser strängare straff för våld och sexualbrott

Finländarna vill att straffen blir strängare för våldsbrott och sexualbrott, visar en enkät i Helsingin Sanomat. Enligt den är tre av fyra för strängare straff..

YLE - 4 timmar sedan

Ny väg ska minska damm och buller på Hållsnäsvägen i Svartå - Nordkalk villigt att betala en del

Om Nordkalks planer på att mer än tredubbla brytningen av kalksten i Svartå blir verklighet kommer trafiken att öka markant. Företaget är därför berett att betala en del av en ny väg till kalkbrottet..

YLE - 4 timmar sedan

Morgonkollen: Forskning i Åbo kan revolutionera bilbränslena, FB-ledaren Mark Zuckerberg grillas av EU-politikerna

Forskare har lyckats utveckla ett bilbränsle som inte är fossilt, men som uppges fungera lika bra som bensin. Europaparlamentarikerna hör i kväll Facebooks ledare Mark Zuckerberg om den stora dataläckan..

YLE - 5 timmar sedan

Törstiga tomater vill ha mycket vatten

Den varma väderleken är uppskattad, men också utmanande för odlarna. Ekenäsborna köper mycket blommor och nyttoväxterna blir allt populärare..

YLE - 5 timmar sedan

Otrygga jobb gör att hälften av de unga forskarna överväger att lämna forskningen: "Att få en doktorandplats är som en lottovinst"

Akademisk karriär lockar allt färre unga forskare. Av de unga forskarna funderar över hälften på att byta till den privata sidan. Och många planerar att byta bransch helt, visar en undersökning från Forskarförbundet..

YLE - 5 timmar sedan

Nu förklarar Borgå krig mot råttorna i avloppsnätet

Råttfällor placeras ut på försök i avloppsrören i Gamla stan. På tiden, säger invånare. Ingen vill ha en råtta på sin gård..

YLE - 5 timmar sedan

Kvinnor och män är olika slags brottslingar: Männen står för de grövre brotten, kvinnor begår brott i det fördolda utan att åka fast

Män och kvinnor begår olika slags brott, men ju grövre brotten är desto tydligare blir könsskillnaderna. Kvinnornas andel inom vissa brottskategorier har dock ökat markant, bland annat vad gäller misshandel och narkotikabrott..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.