YLE > Finland

Friday, 19 October, 09:39

Liknande nyheter

Taggar: Årets sommarutställningi , Fiskarsvisar världen i , keramikse , video
Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Sommarutställning släpper in mörkret

Solen och ljuset lyser med sin frånvaro i Kristinehamns konstmuseums sommarutställning. Här får man i stället uppleva natt, mörker och starka känslor med hjälp av Charlotte Gyllenhammars utställning..

LV - 01 aug 14 kl. 08:31

Sommarutställning i Stora Aby

För fjärde året i rad öppnade igår den lilla konsthallen i Stora Aby sin sommarutställning. Till och med söndag kan man titta på konst av Per-Olof Netterblad och Peter Thelin, båda från Göteborgstrakten..

SR - 24 mar 15 kl. 17:50

Efter bråket: Kalmar Konstmuseum tvingas ställa in sommarutställning

Bråket kring Kalmar konstmuseum fortsätter efter att styrelsen avskedade museets chef tidigare i mars. Nu ställs årets sommarutställning in.Utställningen skulle ha varit ett samarbete med Borås Konstmuseum, som nu meddelar att den avskedade chefen Bengt-Olof Johansson var en förutsättning för samarbetet..

SmålandsPosten - 26 maj 16 kl. 14:48

Kartor och gränser i årets sommarutställning

Årets sommarutställning på Kronobergs lantbruksmuseum, Hjärtenholm, handlar om gränser och om Härlöv..

NT - 15 jun 16 kl. 13:00

Sommarutställning öppnar i rådhuset

På lördag den 18 juni öppnar blandARTs sin sommarutställning i rådhuset..

Västerbottens Folkblad - 29 jun 16 kl. 11:57

Sommarutställning med kafé

I dag öppnar Församlingsgården i Vännäsby sin sommarutställning. Där går det att titta på gamla föremål sedan kyrkan byggdes, och ta en fika med utsikt över älven. På Församlingsgården öppnar också Vännäsbys första kafé på ca 40 år.

SmålandsPosten - 20 jul 16 kl. 21:33

Sommarutställning på Italienska

Jag hamnade på en liten sommarutställning i Växjö. Det är Italienska palatsets konstnärer som ger prov på sitt skapande. Här blandas olika temperament på ett spännande sätt, att jämföras och begrundas..

ÖstersundsPosten - 27 jul 16 kl. 11:00

Svarvat trä och dalakurbits på Galleri Kattens sommarutställning i Strömsund

Akvareller, smycken och svarvat hantverk målat med dalakurbits samsas om den lilla utställningsytan på Galleri Katten i Strömsund. Vid årets sommarutställning finns även verk gjorda av funktionsnedsatta vuxna..

DalaDemokraten - 12 feb 17 kl. 08:00

PLUS: Stor sommarutställning om fyra kulturdrottningar

Helena Hernmarck är för vävkonsten vad Bruce Spingsteen är för rockmusiken.
Wålstedts Textilverkstad och Alice Lund Textilverkstad är nationalklenoder i Hantverkssverige.
– Årets stora sommarutställning i Ottilia Adelborg-museet blir något av ett drottningmöte med fokus på Helena, Sonia, Frida och Ottilia, berättar Eva Kaiser och Katarina Tegen-Höckerlind..

Dalarnas tidningar - 12 feb 17 kl. 08:00

PLUS: Stor sommarutställning om fyra kulturdrottningar

Helena Hernmarck är för vävkonsten vad Bruce Spingsteen är för rockmusiken.
Wålstedts Textilverkstad och Alice Lund Textilverkstad är nationalklenoder i Hantverkssverige.
– Årets stora sommarutställning i Ottilia Adelborg-museet blir något av ett drottningmöte med fokus på Helena, Sonia, Frida och Ottilia, berättar Eva Kaiser och Katarina Tegen-Höckerlind..

Nya Wermlands Tidningen - 10 jun 17 kl. 17:11

Vernissage för sommarutställning

Under lördagen var det vernissage för Rackstadmuseets sommarutställning med Stefan Johansson och Axel Törneman..

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Övervakande myndigheten vill kasta ut Matti Koivurinta ur stiftelsen som han grundat – advokaten idiotstämplar Patent- och registerstyrelsen

Patent- och registerstyrelsen vill ha rätt till att avsätta en styrelsemedlem eller hela styrelsen som leder en stiftelse. I nuläget måste PRS föra varje mål till tingsrätten för behandling. Saken är aktuell i Åbo där Matti Koivurinta-stiftelsen varit en nagel i ögat för myndigheten i flera års tid..

YLE - 1 timme sedan

Raseborgs energiska vattenaffärer - åtta frågor inför måndagens beslut

Vem har försökt förstå vad det handlar om när Raseborgs stadsfullmäktige på måndag beslutar om vattenverket ska bli en del av energibolaget? Är det över huvudtaget viktigt att förstå sig på affären som känns lite torr, byråkratisk och siffertung?.

YLE - 1 timme sedan

90 år sedan Rettigska tobakspalatset i Åbo stod färdigt – museet firar med specialutställning

Tobaksfabrikören Hans von Rettig lät bygga en stor privatbostad åt sig och sin familj bredvid tobaksfabriken vid Tavastgatan i Åbo. Nu kan du få en inblick i den jättelika lyxvillans förflutna där det har funnit både biljardsalong och observatorium..

YLE - 1 timme sedan

Hovrätten: Polisen hade rätt att göra husrannsakan hos journalist - och att beslagta källskyddat material

Helsingfors hovrätt har slagit fast att polisen inte begick något fel vid husrannsakan hemma hos Helsingin Sanomats journalist Laura Halminen. Polisen hade enigt utslaget rätt att beslagta hennes datorer och usb-minnen. Tillslaget hade att göra med tidningens avslöjande om Försvarsmaktens underrättelseverksamhet..

YLE - 3 timmar sedan

Morgonkollen: Åldersgränsen för tobak kan höjas till 20 år, mördad journalist efterletas i skog i Istanbul

Åldersgränsen för att få röka föreslås bli 20 år och mängden snus man får ta med för eget bruk från en resa begränsas till två dosor. Polisen i Turkiet söker nu igenom en skog i Istanbul i jakten på kvarlevor efter den försvunne saudiske journalisten..

YLE - 3 timmar sedan

Polisen får hjälp av armén när allvarligt våldsbrott utreds i Pertunmaa

Under natten till fredag har en stor polisoperation pågått i Pertunmaa kommun i södra Savolax. Undersökningarna kring en servicestation i byn Kuortti uppges handla om ett allvarligt brott mot liv och hälsa..

YLE - 4 timmar sedan

Tekniska nämnden: Hangö borde låna pengar för undergång

Den planerade tunneln för fotgängare och cyklister under järnvägen i Hangö är dyr. Tekniska nämnden är oroad över att tunnelbygget gör att andra viktiga investeringar måste skjutas på framtiden..

YLE - 5 timmar sedan

Arbetet för ny drogförebyggande modell går framåt – men vuxna upplever att det är svårt att nå fram till de unga

Arbetet med projektet Pepp, den österbottniska drogförebyggande modellen, går snabbt framåt. Nu analyseras svaren av den enkät som riktats till lärare, elever och elevvårdspersonal..

YLE - 5 timmar sedan

Så här fungerar blockkedjor – Martin Wichmann jobbar med dem: "Branschen blir mycket viktig i framtiden men Finland motverkar oss"

Pengar, innovation och kunnande har under senare tid strömmat in till uppstartsföretag som sysslar med blockkedjeteknik. Företagen sysselsätter flera finländare, men främst utomlands. De upplever att det inte är lockande att bilda sådana här företag i Finland eller att stanna kvar här..

YLE - 5 timmar sedan

20-års åldersgräns för rökning och högst två dosor snus med från utlandsresan – så ska Finland bli nikotinfritt

Finland ska vara rökfritt år 2030. För att det ska bli verklighet föreslår Social- och hälsovårdsministeriet en lång rad åtgärder som borde genomföras under de kommande regeringsperioderna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.