Expressen > Kultur

Wednesday, 22 August, 03:52

Expressen - 18 maj 18 kl. 14:05

Snille och smek – här är akademiledamotens novellEn manlig ledamot av Svenska Akademien har för 20 år sedan skickat en sexnovell till en känd kvinnlig författare, rapporterar Aftonbladet.Ankan kan med rodnande näbb publicera valda delar av ledamotens erotiska prosakonst..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Svenska Akademien, Aftonbladet

Dela artikeln

34 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Snilleoch , smekhär är , akademiledamotens, novell
Dagens PS - 11 apr 17 kl. 08:23

Svenskt it-snille plötsligt 100 Mkr rikare

Breakit berättar om Arne Andersson, professor i datalogik, som tillsammans med ett par forskarkollegor från Uppsala universitet startade ett mjukvarubolag, Trade Extensions, som nu köps upp av det börsnoterade amerikanska bolaget Coupa för motsvarande 408 miljoner kronor och i en hast gör Arne Andersson ekonomiskt oberoende. På frågan från sajten om vad han ska göra med alla pengar, svarar Arne Andersson och skrattar: ”Jag vill se dem först”. Han tänker i alla fall inte stoppa in kapitalet i startups, det har han inte tid med, förklarar han.

Kristianstadsbladet - 27 apr 13 kl. 07:00

Sista versen med Novell

Foto: Scanpix
Juholt, Idol och bröderna Herrey, det är något som läsarna av det allra sista numret av musiktidskriften Novell kommer att möta. Kulturredaktör Sune Johannesson är en av dem som kommer att sakna tidskiften.
Tidskrift
Novell.

UNT - 20 nov 14 kl. 21:00

Tröttnar på smak före smek

Smek är bättre än smak..

Helsingborgs Dagblad - 20 nov 14 kl. 21:02

Tröttnar på smak före smek

Smek är bättre än smak. Medan människor snabbt ledsnar på smaker och lukter tar det betydligt längre tid att tröttna på beröring, visar ny forskning..

Metro - 20 nov 14 kl. 21:01

Tröttnar på smak före smek

Smek är bättre än smak. Medan människor snabbt ledsnar på smaker och lukter tar det betydligt....

BT - 20 nov 14 kl. 21:00

Tröttnar på smak före smek

Smek är bättre än smak. Medan människor snabbt ledsnar på smaker och lukter tar det betydligt längre tid att tröttna på beröring, visar ny forskning.- Vi kan konstatera att smekningar är viktigare än man tror, säger Uta Sailer, professor vid psykologiska institutionen på Göteborgs universitet, till TT.

SvD - 20 nov 14 kl. 21:00

Tröttnar på smak före smek

Smek är bättre än smak..

GöteborgsPosten - 20 nov 14 kl. 21:01

Människan tröttnar på smak före smek

Smek är bättre än smak.Medan människor snabbt ledsnar på smaker och lukter tar det betydligt längre tid att tröttna på beröring, visar ny forskning..

Cornucopia - 08 jun 17 kl. 11:15

Min e-novell Berget finns nu att ladda ner

I väntan på att Höstsol släpps den 31:a augusti, så har jag nu i egen regi publicerat en kort e-novell med titeln Berget. Den finns att köpa och ladda ner från olika e-boksbutiker som Apple iBooks för 19:- SEK, Adlibris för 18:- SEK, Bokus för 19:- SEK, Dito för 19:- SEK, Bokon för 19:- SEK eller min egen anspråkslösa e-novellbutik för 19:- SEK.
Den korta novellen Berget har tidigare bara varit publicerad i antologin I skuldens skugga från Litet förlag, men är alltså nu allmänt tillgänglig som e-novell i egen regi.

Expressen - 23 mar 15 kl. 19:07

Bara den utan snille och smak säger "negerboll"

Ordet "negerboll" försvinner ur Svenska Akademiens ordlista. Det betyder inte att ordet försvinner. Bara att den som använder det saknar snille och smak..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 13 timmar sedan

Jag har varit mer förövare än feminist

Jenny Nordlanders bok om att vara kvinna och journalist ger Linda Skugge en obehaglig insikt..

Expressen - 22 timmar sedan

Maja Lundgrens ljusnande framtid är vår

Framtiden har anlänt till den svenska samtidslitteraturen. Men inget liknar det vildsinta ljudet av Maja Lundgrens prosa. Hanna Nordenhök njuter av bångstyrig futurism som egentligen handlar om oss..

Expressen - Igår: 16:46

Knytblusen är tillbaka hos borgerligheten

Camilla Thulin designade knytblusen som användes av Sara Danius. Nu visas Thulins senaste kollektion av borgerliga profiler som Alice Teodorescu och Dominika Peczynski. Emil Arvidson om den nya borgerliga kulturkvinnan.

Expressen - Igår: 12:23

När fascismen växer går ingen säker

Med "Krilon" fortsätter Carolina Frände och Joakim Sten sitt utforskande av människans ansvar. Maria Edström drabbas av existentiellt svårmod på Kulturhuset Stadsteatern..

Expressen - Igår: 12:03

Han dog med det Israel som han kämpat för

Göran Rosenberg minns Uri Avnery, den outtröttlige israeliske journalisten, politikern och fredsaktivisten..

Expressen - Igår: 06:00

Är Margaret Thatcher en förebild för min dotter?

Barnboken är politisk. Sommaren före valet tittar vi närmare på det aktuella utbudet. Jens Liljestrand läser "Godnattsagor för rebelltjejer" och funderar på systerskapets gränser..

Expressen - I förrgår: 17:00

Utan kristendom hänger människovärdet löst

Gud har återuppstått, och Joel Halldorf har skrivit en bok om hur det gick till.Carl Rudbeck tar sig an en solskenssaga om religionens lockelse..

Expressen - 18 aug 18 kl. 08:37

Inget kunde trösta Vilhelm Moberg efter succén

Vilhelm Moberg utvandrarserie var en formidabel succé men författaren blev ändå inte lycklig – snarare tvärtom.Ett exklusivt utdrag från Jens Liljestrands biografi "Mannen i skogen" berättar om grälsjukan och vilsenheten..

Expressen - 18 aug 18 kl. 07:00

Västerlandet har redan gått under

När man inte längre kan räkna med att allt ska bli bättre – innebär det att förtvivlan är allt som återstår?Bokaktuella Joel Halldorf och Kent Wisti skriver om hur vi måste återerövra hoppet..

Expressen - 17 aug 18 kl. 15:09

Ett barn skulle nog göra det här bättre

Är det bra att vara god? Den frågan ställde "Aktuellt" igår.Ida Ölmedal önskar att de hade gått till botten med saken..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.