Expressen > Kultur

Saturday, 26 May, 04:30

Expressen - 18 maj 18 kl. 14:05

Snille och smek – här är akademiledamotens novellEn manlig ledamot av Svenska Akademien har för 20 år sedan skickat en sexnovell till en känd kvinnlig författare, rapporterar Aftonbladet.Ankan kan med rodnande näbb publicera valda delar av ledamotens erotiska prosakonst..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Svenska Akademien, Aftonbladet

Dela artikeln

33 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Snilleoch , smekhär är , akademiledamotens, novell
Dagens PS - 11 apr 17 kl. 08:23

Svenskt it-snille plötsligt 100 Mkr rikare

Breakit berättar om Arne Andersson, professor i datalogik, som tillsammans med ett par forskarkollegor från Uppsala universitet startade ett mjukvarubolag, Trade Extensions, som nu köps upp av det börsnoterade amerikanska bolaget Coupa för motsvarande 408 miljoner kronor och i en hast gör Arne Andersson ekonomiskt oberoende. På frågan från sajten om vad han ska göra med alla pengar, svarar Arne Andersson och skrattar: ”Jag vill se dem först”. Han tänker i alla fall inte stoppa in kapitalet i startups, det har han inte tid med, förklarar han.

Kristianstadsbladet - 27 apr 13 kl. 07:00

Sista versen med Novell

Foto: Scanpix
Juholt, Idol och bröderna Herrey, det är något som läsarna av det allra sista numret av musiktidskriften Novell kommer att möta. Kulturredaktör Sune Johannesson är en av dem som kommer att sakna tidskiften.
Tidskrift
Novell.

UNT - 20 nov 14 kl. 21:00

Tröttnar på smak före smek

Smek är bättre än smak..

Helsingborgs Dagblad - 20 nov 14 kl. 21:02

Tröttnar på smak före smek

Smek är bättre än smak. Medan människor snabbt ledsnar på smaker och lukter tar det betydligt längre tid att tröttna på beröring, visar ny forskning..

Metro - 20 nov 14 kl. 21:01

Tröttnar på smak före smek

Smek är bättre än smak. Medan människor snabbt ledsnar på smaker och lukter tar det betydligt....

BT - 20 nov 14 kl. 21:00

Tröttnar på smak före smek

Smek är bättre än smak. Medan människor snabbt ledsnar på smaker och lukter tar det betydligt längre tid att tröttna på beröring, visar ny forskning.- Vi kan konstatera att smekningar är viktigare än man tror, säger Uta Sailer, professor vid psykologiska institutionen på Göteborgs universitet, till TT.

SvD - 20 nov 14 kl. 21:00

Tröttnar på smak före smek

Smek är bättre än smak..

GöteborgsPosten - 20 nov 14 kl. 21:01

Människan tröttnar på smak före smek

Smek är bättre än smak.Medan människor snabbt ledsnar på smaker och lukter tar det betydligt längre tid att tröttna på beröring, visar ny forskning..

Cornucopia - 08 jun 17 kl. 11:15

Min e-novell Berget finns nu att ladda ner

I väntan på att Höstsol släpps den 31:a augusti, så har jag nu i egen regi publicerat en kort e-novell med titeln Berget. Den finns att köpa och ladda ner från olika e-boksbutiker som Apple iBooks för 19:- SEK, Adlibris för 18:- SEK, Bokus för 19:- SEK, Dito för 19:- SEK, Bokon för 19:- SEK eller min egen anspråkslösa e-novellbutik för 19:- SEK.
Den korta novellen Berget har tidigare bara varit publicerad i antologin I skuldens skugga från Litet förlag, men är alltså nu allmänt tillgänglig som e-novell i egen regi.

Expressen - 23 mar 15 kl. 19:07

Bara den utan snille och smak säger "negerboll"

Ordet "negerboll" försvinner ur Svenska Akademiens ordlista. Det betyder inte att ordet försvinner. Bara att den som använder det saknar snille och smak..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 6 timmar sedan

Bonnier är i ett krig med många flanker

En försäljning av TV4 till Telia skulle ge Bonnier en lika delar imponerande som nödvändig krigskassa, skriver mediekännaren Mattias Fyrenius..

Expressen - 11 timmar sedan

Ridläraren på hästgården påminner om kulturprofilen

Det här är ridvärldens grymma version av kulturprofilen.Gunilla Brodrej lyssnar på P1-dokumentären "Hästgården"..

Expressen - 16 timmar sedan

Hur kan vi svika dem som drabbats av det allra värsta?

Självmord står för 94 procent av allt dödligt våld i Sverige – ändå vänder samhället bort blicken. Jonas Gardell skriver om vännerna som borde ha fått leva sitt enda liv till slut, och om frågorna de lämnar kvar..

Expressen - 15 timmar sedan

Eric Schüldt: "Jag lyssnar bara på sjörapporten"

Kommer podcastarna att slå ut PM-radion? Veckans Kultur-Expressen gästas av radiojournalisten Eric Schüldt, aktuell med en ny och avslutande säsong av intervjupodcasten "60 minuter"..

Expressen - 22 timmar sedan

Hela konsthistorien är kritvit men han är ändå störst

Hur var stämningen på den stora Jean-Michel Basquiat-utställningen i Frankfurt och vilka var det som pratade högt i publiken till operan "Parken" i Malmö?.

Expressen - 23 timmar sedan

Lyssna på Lunch med Montelius – avsnitt 133

Martina & Gunilla med ett nytt avsnitt av deras podcast – lyssna direkt här!.

Expressen - Igår: 20:00

Kerstin Ekmans känsla för naturen är smittsam

"Gubbas hage" är den plats som Kerstin Ekman efter idogt arbete kallar sitt hem.Helena Granström läser en spränglärd essä – och inspireras att ta floran ut i skogen..

Expressen - Igår: 16:31

Skolan backar från flaggkravet

Bara svenska flaggor skulle vara tillåtna på studenten vid Nacka gymnasium. Men nu ändrar skolan instruktionerna..

Expressen - Igår: 15:09

Horace sumpar nog hellre Nobelpriset än slutar

Fejderna inom Svenska Akademien blir alltmer plågsamma att följa..

Expressen - I förrgår: 20:00

Ulf Lundell sörjer den förlorade manligheten

I Ulf Lundells "Vardagar" tar sig nationalskalden an naturen, tv-utbudet och politiken.Nina Lekander fylls av ömma känslor för ensamvargen på Österlen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.