Expressen > Kultur

Friday, 19 October, 09:51

Expressen - 18 maj 18 kl. 14:05

Snille och smek – här är akademiledamotens novellEn manlig ledamot av Svenska Akademien har för 20 år sedan skickat en sexnovell till en känd kvinnlig författare, rapporterar Aftonbladet.Ankan kan med rodnande näbb publicera valda delar av ledamotens erotiska prosakonst..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Svenska Akademien, Aftonbladet

Dela artikeln

34 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Snilleoch , smekhär är , akademiledamotens, novell
Dagens PS - 11 apr 17 kl. 08:23

Svenskt it-snille plötsligt 100 Mkr rikare

Breakit berättar om Arne Andersson, professor i datalogik, som tillsammans med ett par forskarkollegor från Uppsala universitet startade ett mjukvarubolag, Trade Extensions, som nu köps upp av det börsnoterade amerikanska bolaget Coupa för motsvarande 408 miljoner kronor och i en hast gör Arne Andersson ekonomiskt oberoende. På frågan från sajten om vad han ska göra med alla pengar, svarar Arne Andersson och skrattar: ”Jag vill se dem först”. Han tänker i alla fall inte stoppa in kapitalet i startups, det har han inte tid med, förklarar han.

Kristianstadsbladet - 27 apr 13 kl. 07:00

Sista versen med Novell

Foto: Scanpix
Juholt, Idol och bröderna Herrey, det är något som läsarna av det allra sista numret av musiktidskriften Novell kommer att möta. Kulturredaktör Sune Johannesson är en av dem som kommer att sakna tidskiften.
Tidskrift
Novell.

UNT - 20 nov 14 kl. 21:00

Tröttnar på smak före smek

Smek är bättre än smak..

Helsingborgs Dagblad - 20 nov 14 kl. 21:02

Tröttnar på smak före smek

Smek är bättre än smak. Medan människor snabbt ledsnar på smaker och lukter tar det betydligt längre tid att tröttna på beröring, visar ny forskning..

Metro - 20 nov 14 kl. 21:01

Tröttnar på smak före smek

Smek är bättre än smak. Medan människor snabbt ledsnar på smaker och lukter tar det betydligt....

BT - 20 nov 14 kl. 21:00

Tröttnar på smak före smek

Smek är bättre än smak. Medan människor snabbt ledsnar på smaker och lukter tar det betydligt längre tid att tröttna på beröring, visar ny forskning.- Vi kan konstatera att smekningar är viktigare än man tror, säger Uta Sailer, professor vid psykologiska institutionen på Göteborgs universitet, till TT.

SvD - 20 nov 14 kl. 21:00

Tröttnar på smak före smek

Smek är bättre än smak..

GöteborgsPosten - 20 nov 14 kl. 21:01

Människan tröttnar på smak före smek

Smek är bättre än smak.Medan människor snabbt ledsnar på smaker och lukter tar det betydligt längre tid att tröttna på beröring, visar ny forskning..

Cornucopia - 08 jun 17 kl. 11:15

Min e-novell Berget finns nu att ladda ner

I väntan på att Höstsol släpps den 31:a augusti, så har jag nu i egen regi publicerat en kort e-novell med titeln Berget. Den finns att köpa och ladda ner från olika e-boksbutiker som Apple iBooks för 19:- SEK, Adlibris för 18:- SEK, Bokus för 19:- SEK, Dito för 19:- SEK, Bokon för 19:- SEK eller min egen anspråkslösa e-novellbutik för 19:- SEK.
Den korta novellen Berget har tidigare bara varit publicerad i antologin I skuldens skugga från Litet förlag, men är alltså nu allmänt tillgänglig som e-novell i egen regi.

Expressen - 23 mar 15 kl. 19:07

Bara den utan snille och smak säger "negerboll"

Ordet "negerboll" försvinner ur Svenska Akademiens ordlista. Det betyder inte att ordet försvinner. Bara att den som använder det saknar snille och smak..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 2 timmar sedan

Lunch med Montelius: Kvinnan som charkdisk

I det nya avsnittet äter Gunilla och Martina lunch på ett brasseri och pratar om slitna politiska metaforer, kvinnokroppen som charkdisk och de långdragna konsekvenserna av att inte ta en öl efter Opinion live..

Expressen - 2 timmar sedan

Redan de gamla grekerna tvekade vid Medelhavet

Kulturhuset Stadsteatern spelar Aischylos som svensk-palestinsk reading.Maria Edström ser en föreställning som inte riktigt litar på publiken..

Expressen - 3 timmar sedan

Lyssna på kyrkklockorna istället, Pekka Heino!

Joel Halldorf är kritisk till Pekka Heinos krig mot kyrkklockorna..

Expressen - 3 timmar sedan

Våra kroppar är en besvärjelse mot döden

Stina Wollters kroppsaktivism har flyttat in i böckernas värld.Elin Grelsson Almestad finner en oväntad vän i nöden..

Expressen - 4 timmar sedan

Lyssna på Lunch med Montelius – avsnitt 144

Martina & Gunilla är tillbaka med ett nytt avsnitt av sin podd – lyssna här!.

Expressen - 12 timmar sedan

Nej, klimatkrisen är inte världens största nyhet

Victor Malm om att det finns en mångårig intellektuell diskussion om klimatförändringarna..

Expressen - 18 timmar sedan

"Jag var ibland rädd att bilen skulle sprängas"

I år är det 20 år sedan konstutställningen "Ecce homo" öppnades. Fotografen Elisabeth Ohlson Wallin berättar i Kultur-Expressen om kärleken och ilskan som de bibliska bilderna har väckt.– Jag var otroligt naiv, säger hon..

Expressen - 21 timmar sedan

Jag vägrar bli reducerad till ett köttstycke

Ständigt dessa avkrävanden av känslor i relation till kroppar och män.Gunilla Brodrej svarar Annina Rabe och Åsa Beckman..

Expressen - Igår: 06:00

Hans maskulinitet är av ett särskilt slag

Carl-Johan Malmberg skriver om ett sätt att vara i världen och böckerna som snart inte finns.Hanna Nordenhök läser en trösterik biografi med befriande närvaro i konsten. .

Expressen - Igår: 14:14

Åldrandet är också en del i den kvinnliga erfarenhen

En tv-serie, en bok och en krönika i DN har väckt uppmärksamhet kring klimakteriet – men är det något att tjata om?Annina Rabe svarar Gunilla Brodrej i debatten om kvinnokroppen som diskussionsyta..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.