DI > Ekonomi

Saturday, 26 May, 04:33

DI - 18 maj 18 kl. 13:52

Anders Borg: SD:s ledning har inte nazistiska rötter längreTidigare finansministern Anders Borg ville strama åt invandringspolitiken redan 2011 men fick nej av Fredrik Reinfeldt och övriga borgerliga partiledare, säger han i Kvartals Fredagsintervjun. Han säger också att SD förändrats och inte längre kan anses ha nazistiska rötter.  .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Borg, Anders Borg, Fredrik Reinfeldt, Kvartals Fredagsintervjun, SD

Dela artikeln

3374 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Anders, Borg, SD:s, ledninghar inte , nazistiska, rötterlängre
Ekonomistas - 04 jun 14 kl. 07:58

Anders Borg om att Finanspolitiska rådet kan få utvärdera penningpolitiken

I en debattartikel i Dagens Nyheter hävdade jag att den demokratiska kontrollen av Riksbanken behöver skärpas, mot bakgrund av att Riksbanken åsidosatt både inflationsmålet och stödet för den ekonomiska politikens viktigaste mål, full sysselsättning. Bland annat föreslog jag att Finanspolitiska rådet ska få utökade resurser och ett utökat mandat att också granska penningpolitiken. I det sammanhanget kan det också vara lämpligt att det nya Finans- och penningpolitiska rådet överförs till Riksdagen och får denna som huvudman.

BT - 19 aug 11 kl. 13:25

Anders Borg: Det är lugnare nu

Vid en pressträff i dag sade finansminister Anders Borg att de väldiga börsrörelserna är bekymmersamma men att marknaden fungerar.
- Det är en hög stressnivå, men vi bedömer ändå att det är lugnare former än tidigare. Vi har haft kontakt med myndigheterna och med börsen, och börsen gör bedömningen att marknaden ändå fungerar, fortsätter Borg.

DI - 04 dec 13 kl. 06:48

Anders Borg optimistisk om Kina

Finansminister Anders Borg, som under tisdagen reser till Kina för möten med landets ekonomiska ledning, är optimistisk om Kinas ekonomiska framtidsutsikter..

Expressen - 23 jan 14 kl. 14:09

Anders Borg försvarar Max kritiserade brev

Hamburgerkedjan Max ledning skrev i ett brev till de anställda att det "vore en katastrof" om S och V vann valet. Nu försvarar finansminister Anders Borg brevet. – Jag kan förstå att man från Max sida är väldigt oroliga...

BT - 10 dec 14 kl. 11:53

Borg: Ingen intressekonflikt

En politisk comeback för Anders Borg ser allt mer avlägsen ut - den förre finansministern tas nu in i Kinneviks styrelse. Samtidigt vaknar debatten om expolitiker som snabbt tar näringslivsjobb, men Borg är inte oroad.Valberedninge föreslår Borg som vice ordförande.

BT - 06 maj 14 kl. 15:13

Borg oroad över Pfizers bud

När finansminister Anders Borg i dag mötte sin brittiska kollega George Osborne i Bryssel så passade han på att diskutera Pfizers senaste bud på Astra Zeneca. - Vi är från svensk sida bekymrade över Pfizers bud på Astra Zeneca. Pfizer tog ju över Pharmacia för ett antal år sedan och då gjordes det relativt starka utfästelser om att man skulle prioritera och satsa på forskning i Sverige och det kan vi ju se i dag att de utfästelserna hade väldigt svag verkan, sade Anders Borg på en pressträff efter mötet.

YA - 16 aug 12 kl. 06:30

Stötande delning när skåning betalar ledning

Den gångna vintern var mild. Tur var det för skåningarna. Annars hade elräkningen nått nya rekordnivåer, efter indelningen i olika elområden i november 2011.

YLE - 11 jul 16 kl. 05:46

Stora höjningar av elavgifterna i Borgå de senaste åren

Borgå elnät har höjt sina elöverföringsavgifter med närmare det dubbla under de senaste åtta åren. Bland förklaringarna finns höjda skatter, ett stort investeringstryck och kraven i den nya ellagen. Sedan 2008 har Borgå elnät höjt sina elöverföringsavgifter med 87 procent.

YLE - 15 apr 16 kl. 14:53

Bostadskön blir längre om Borgå tar emot fler flyktingar

I maj ska stadsfullmäktige i Borgå besluta om staden ska ta emot 119 flyktingar som har fått uppehållstillstånd i år. Fler kommunplatser för med sig både fördelar och nackdelar. Närings, trafik och miljöcentralen i Nyland (NTM-centralen) föreslår att Borgå ska ta emot 119 flyktingar som har fått uppehållstillstånd i år.

YLE - 30 aug 17 kl. 16:36

Rapport: Rekordfå tomma affärslokaler i Borgå centrum

Borgå stadscentrum har god livskraft och klarar sig utmärkt i jämförelse med motsvarande städer i landet. Livskraftsexperten Martti Wilhelms färska utredning visar dessutom att det finns väldigt få tomma affärslokaler i centrum. Borgås stadskärna har ett livskraftsindex på 3,840, vilket innebär god vitalitet för sin storleksklass.

Fler nyheter från DI

DI - 5 timmar sedan

Så förhandlar du upp lönen

En lyckad löneförhandling kan ge klirr i plånboken.  Förhandlingsexperten Johan Lagerbielke ger sina bästa tips om hur du får upp din inkomst..

DI - 5 timmar sedan

FBI varnar för hundratusentals hackade routrar

USA:s federala polis FBI bekräftar nu att intrång gjorts i hundratusentals routrar av ryska hackare, som därmed kan komma över privat information och störa nätverkstrafiken..

DI - 6 timmar sedan

Trenden: Anrika bankpalats blir lyxhotell

Bankkontoren fortsätter att bomma igen i rasande takt. Men vad händer med de ofta anrika och pampiga lokalerna efter att tjänstemännen har lämnat bygget?.

DI - 6 timmar sedan

USA-börser: Lägre oljepriser tyngde börserna

USA-börserna tyngdes av energisektorn som tappade på kraftigt lägre oljepriser. Det var i övrigt lugn handel på börserna i New York inför en långhelg då marknaderna håller stängt på måndag för firandet av Memorial Day..

DI - 6 timmar sedan

Svältdöd hotar en miljard kycklingar

Svältdöden hotar en miljard kycklingar i Brasilien. Det skriver nyhetsbyrån Bloomberg..

DI - 7 timmar sedan

EU-populister köpte lyxvaror för fem miljoner

Populistgruppen EFN anklagas för bedrägeri och kan tvingas betala tillbaka pengar till EU.  Detta efter att parlamentets budgetkontrollutskott upptäckte att de köpt lyxvaror för nästan fem miljoner kronor.  .

DI - 8 timmar sedan

Oljepriset backar kraftigt

Oljepriset backar kraftigt på fredagen och noterar nivåer som inte setts på flera veckor. .

DI - 8 timmar sedan

Byggherrar tvingas tänka om – sänker priset på nybyggen

Det är bistra tider för bostadsutvecklarna som får gå fram med tippexpenseln i sina prislistor. Totalt har runt 8 procent av det nyproducerade utbudet av lägenheter i Stockholms län prissänkts – några har blivit upp till 30-40 procent billigare. .

DI - 8 timmar sedan

Sdiptech förvärvar KSS

Teknikkoncernen Sdiptech, listat på First North, har förvärvat KSS (Klimat- & Styrsystem) som värderas till 124 miljoner kronor vid övertagandet. Tidigare har bolaget kommunicerat två intentionsavtal varav detta förvärv utgör ett av dessa. .

DI - 8 timmar sedan

Deppigt: Investeringar i industrin vacklar

Trots att konjunktursolen står som högst tvekar företagen om nya investeringar. Industrin räknar med försiktigt minskade maskin- och fastighetsköp 2018, enligt en färsk enkät från SCB..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.