DI > Ekonomi

Wednesday, 22 August, 03:52

DI - 18 maj 18 kl. 13:52

Anders Borg: SD:s ledning har inte nazistiska rötter längreTidigare finansministern Anders Borg ville strama åt invandringspolitiken redan 2011 men fick nej av Fredrik Reinfeldt och övriga borgerliga partiledare, säger han i Kvartals Fredagsintervjun. Han säger också att SD förändrats och inte längre kan anses ha nazistiska rötter.  .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Borg, Anders Borg, Fredrik Reinfeldt, Kvartals Fredagsintervjun, SD

Dela artikeln

3705 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Anders, Borg, SD:s, ledninghar inte , nazistiska, rötterlängre
Ekonomistas - 04 jun 14 kl. 07:58

Anders Borg om att Finanspolitiska rådet kan få utvärdera penningpolitiken

I en debattartikel i Dagens Nyheter hävdade jag att den demokratiska kontrollen av Riksbanken behöver skärpas, mot bakgrund av att Riksbanken åsidosatt både inflationsmålet och stödet för den ekonomiska politikens viktigaste mål, full sysselsättning. Bland annat föreslog jag att Finanspolitiska rådet ska få utökade resurser och ett utökat mandat att också granska penningpolitiken. I det sammanhanget kan det också vara lämpligt att det nya Finans- och penningpolitiska rådet överförs till Riksdagen och får denna som huvudman.

BT - 19 aug 11 kl. 13:25

Anders Borg: Det är lugnare nu

Vid en pressträff i dag sade finansminister Anders Borg att de väldiga börsrörelserna är bekymmersamma men att marknaden fungerar.
- Det är en hög stressnivå, men vi bedömer ändå att det är lugnare former än tidigare. Vi har haft kontakt med myndigheterna och med börsen, och börsen gör bedömningen att marknaden ändå fungerar, fortsätter Borg.

DI - 04 dec 13 kl. 06:48

Anders Borg optimistisk om Kina

Finansminister Anders Borg, som under tisdagen reser till Kina för möten med landets ekonomiska ledning, är optimistisk om Kinas ekonomiska framtidsutsikter..

Expressen - 23 jan 14 kl. 14:09

Anders Borg försvarar Max kritiserade brev

Hamburgerkedjan Max ledning skrev i ett brev till de anställda att det "vore en katastrof" om S och V vann valet. Nu försvarar finansminister Anders Borg brevet. – Jag kan förstå att man från Max sida är väldigt oroliga...

BT - 10 dec 14 kl. 11:53

Borg: Ingen intressekonflikt

En politisk comeback för Anders Borg ser allt mer avlägsen ut - den förre finansministern tas nu in i Kinneviks styrelse. Samtidigt vaknar debatten om expolitiker som snabbt tar näringslivsjobb, men Borg är inte oroad.Valberedninge föreslår Borg som vice ordförande.

BT - 06 maj 14 kl. 15:13

Borg oroad över Pfizers bud

När finansminister Anders Borg i dag mötte sin brittiska kollega George Osborne i Bryssel så passade han på att diskutera Pfizers senaste bud på Astra Zeneca. - Vi är från svensk sida bekymrade över Pfizers bud på Astra Zeneca. Pfizer tog ju över Pharmacia för ett antal år sedan och då gjordes det relativt starka utfästelser om att man skulle prioritera och satsa på forskning i Sverige och det kan vi ju se i dag att de utfästelserna hade väldigt svag verkan, sade Anders Borg på en pressträff efter mötet.

YA - 16 aug 12 kl. 06:30

Stötande delning när skåning betalar ledning

Den gångna vintern var mild. Tur var det för skåningarna. Annars hade elräkningen nått nya rekordnivåer, efter indelningen i olika elområden i november 2011.

YLE - 11 jul 16 kl. 05:46

Stora höjningar av elavgifterna i Borgå de senaste åren

Borgå elnät har höjt sina elöverföringsavgifter med närmare det dubbla under de senaste åtta åren. Bland förklaringarna finns höjda skatter, ett stort investeringstryck och kraven i den nya ellagen. Sedan 2008 har Borgå elnät höjt sina elöverföringsavgifter med 87 procent.

YLE - 15 apr 16 kl. 14:53

Bostadskön blir längre om Borgå tar emot fler flyktingar

I maj ska stadsfullmäktige i Borgå besluta om staden ska ta emot 119 flyktingar som har fått uppehållstillstånd i år. Fler kommunplatser för med sig både fördelar och nackdelar. Närings, trafik och miljöcentralen i Nyland (NTM-centralen) föreslår att Borgå ska ta emot 119 flyktingar som har fått uppehållstillstånd i år.

YLE - 30 aug 17 kl. 16:36

Rapport: Rekordfå tomma affärslokaler i Borgå centrum

Borgå stadscentrum har god livskraft och klarar sig utmärkt i jämförelse med motsvarande städer i landet. Livskraftsexperten Martti Wilhelms färska utredning visar dessutom att det finns väldigt få tomma affärslokaler i centrum. Borgås stadskärna har ett livskraftsindex på 3,840, vilket innebär god vitalitet för sin storleksklass.

Fler nyheter från DI

DI - 5 timmar sedan

Frida Wallnor: Advokatens erkännande är dåliga nyheter för Trump

Michael Cohen, president Donald Trumps personliga advokat och rådgivare under många år, har enligt uppgifter på tisdagen nått en uppgörelse med de federala myndigheterna i USA. Han erkänner sig skyldig till anklagelser om bank- och skattebedrägeri samt brott mot kampanjfinansieringsreglerna. Genom erkännandet accepterar Cohen att betala höga bötesbelopp samt en fängelsedom, enligt CNN..

DI - 5 timmar sedan

Oklart om cricketstjärnan kan rädda kärnvapenlandet

HONGKONG Pakistans nya premiärminister, den förre cricketstjärnan Imran Khan, står inför en massiv utmaning för att rädda landets sargade ekonomi. Landet kan nu tvingas till nödlån av IMF, vilket USA motsätter sig..

DI - 5 timmar sedan

USA-börser: Techbolaget hämtar igen raset

New York-börserna handlades upp något på tisdagen och S&P 500 nådde ny rekordnivå efter några timmars handel. Börserna föll dock tillbaka något mot slutet av handelsdagen. Viss optimism över handelsläget mellan USA och Kina kunde skönjas under en dag då flera rapporterande bolag var i fokus..

DI - 5 timmar sedan

Löfven vill göra om reseavdragen

Socialdemokraterna går till val på att göra om reseavdragen så att de baseras på avstånd i stället för som i dag på tidsvinst..

DI - 6 timmar sedan

Brittiska ministern vill att EU tar krafttag mot Putin

Storbritannien manar EU att öka pressen mot Ryssland, för att se till att Moskva följer internationella regler. Utrikesminister Jeremy Hunt säger att president Putin "har gjort världen till en farligare plats"..

DI - 6 timmar sedan

Nya USA-sanktioner mot Ryssland

USA har infört sanktioner mot ytterligare två ryska medborgare, ett ryskt bolag och ett slovakiskt företag. De anklagas för att ha hjälpt ett annat ryskt bolag att kringgå tidigare amerikanska sanktioner som infördes i juni efter anklagelser om cyberspionage..

DI - 6 timmar sedan

Magnus Dagel: Efter rusningen – nu är det dags för paus

Fastighetsbolagens halvårsrapporter var fortsatt starka med god vinsttillväxt. Men värderingarna har ökat markant efter sommarrallyt och det är inte uppenbart billigt längre. Sektorn behöver nu en paus för att växa in i sina värderingar.

DI - 6 timmar sedan

USA-börser på ny rekordnivå

USA-index S&P 500 steg till ett nytt all-time high efter ett par timmars handel på tisdagen. Wall Street är dessutom bara en hårsmån från att uppnå historiens längsta börsuppgång, rapporterar Financial Times..

DI - 7 timmar sedan

Uppgift: Brottsmisstänkte Trump-advokaten har nått en uppgörelse

Donald Trumps före detta advokat Michael Cohen har nått en uppgörelse med federala åklagare, rapporterar ABC News , med hänvisning till anonyma källor..

DI - 7 timmar sedan

Vinnaren i fjol vidgar sitt område

Förra årets Supergasell, Byggprojekt i Dalarna, har fylld orderstock till 2019 och expanderar regionalt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.