DI > Ekonomi

Wednesday, 24 October, 04:31

DI - 18 maj 18 kl. 13:52

Anders Borg: SD:s ledning har inte nazistiska rötter längreTidigare finansministern Anders Borg ville strama åt invandringspolitiken redan 2011 men fick nej av Fredrik Reinfeldt och övriga borgerliga partiledare, säger han i Kvartals Fredagsintervjun. Han säger också att SD förändrats och inte längre kan anses ha nazistiska rötter.  .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Borg, Anders Borg, Fredrik Reinfeldt, Kvartals Fredagsintervjun, SD

Dela artikeln

3705 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Anders, Borg, SD:s, ledninghar inte , nazistiska, rötterlängre
Ekonomistas - 04 jun 14 kl. 07:58

Anders Borg om att Finanspolitiska rådet kan få utvärdera penningpolitiken

I en debattartikel i Dagens Nyheter hävdade jag att den demokratiska kontrollen av Riksbanken behöver skärpas, mot bakgrund av att Riksbanken åsidosatt både inflationsmålet och stödet för den ekonomiska politikens viktigaste mål, full sysselsättning. Bland annat föreslog jag att Finanspolitiska rådet ska få utökade resurser och ett utökat mandat att också granska penningpolitiken. I det sammanhanget kan det också vara lämpligt att det nya Finans- och penningpolitiska rådet överförs till Riksdagen och får denna som huvudman.

BT - 19 aug 11 kl. 13:25

Anders Borg: Det är lugnare nu

Vid en pressträff i dag sade finansminister Anders Borg att de väldiga börsrörelserna är bekymmersamma men att marknaden fungerar.
- Det är en hög stressnivå, men vi bedömer ändå att det är lugnare former än tidigare. Vi har haft kontakt med myndigheterna och med börsen, och börsen gör bedömningen att marknaden ändå fungerar, fortsätter Borg.

DI - 04 dec 13 kl. 06:48

Anders Borg optimistisk om Kina

Finansminister Anders Borg, som under tisdagen reser till Kina för möten med landets ekonomiska ledning, är optimistisk om Kinas ekonomiska framtidsutsikter..

Expressen - 23 jan 14 kl. 14:09

Anders Borg försvarar Max kritiserade brev

Hamburgerkedjan Max ledning skrev i ett brev till de anställda att det "vore en katastrof" om S och V vann valet. Nu försvarar finansminister Anders Borg brevet. – Jag kan förstå att man från Max sida är väldigt oroliga...

BT - 10 dec 14 kl. 11:53

Borg: Ingen intressekonflikt

En politisk comeback för Anders Borg ser allt mer avlägsen ut - den förre finansministern tas nu in i Kinneviks styrelse. Samtidigt vaknar debatten om expolitiker som snabbt tar näringslivsjobb, men Borg är inte oroad.Valberedninge föreslår Borg som vice ordförande.

BT - 06 maj 14 kl. 15:13

Borg oroad över Pfizers bud

När finansminister Anders Borg i dag mötte sin brittiska kollega George Osborne i Bryssel så passade han på att diskutera Pfizers senaste bud på Astra Zeneca. - Vi är från svensk sida bekymrade över Pfizers bud på Astra Zeneca. Pfizer tog ju över Pharmacia för ett antal år sedan och då gjordes det relativt starka utfästelser om att man skulle prioritera och satsa på forskning i Sverige och det kan vi ju se i dag att de utfästelserna hade väldigt svag verkan, sade Anders Borg på en pressträff efter mötet.

YA - 16 aug 12 kl. 06:30

Stötande delning när skåning betalar ledning

Den gångna vintern var mild. Tur var det för skåningarna. Annars hade elräkningen nått nya rekordnivåer, efter indelningen i olika elområden i november 2011.

YLE - 11 jul 16 kl. 05:46

Stora höjningar av elavgifterna i Borgå de senaste åren

Borgå elnät har höjt sina elöverföringsavgifter med närmare det dubbla under de senaste åtta åren. Bland förklaringarna finns höjda skatter, ett stort investeringstryck och kraven i den nya ellagen. Sedan 2008 har Borgå elnät höjt sina elöverföringsavgifter med 87 procent.

YLE - 15 apr 16 kl. 14:53

Bostadskön blir längre om Borgå tar emot fler flyktingar

I maj ska stadsfullmäktige i Borgå besluta om staden ska ta emot 119 flyktingar som har fått uppehållstillstånd i år. Fler kommunplatser för med sig både fördelar och nackdelar. Närings, trafik och miljöcentralen i Nyland (NTM-centralen) föreslår att Borgå ska ta emot 119 flyktingar som har fått uppehållstillstånd i år.

YLE - 30 aug 17 kl. 16:36

Rapport: Rekordfå tomma affärslokaler i Borgå centrum

Borgå stadscentrum har god livskraft och klarar sig utmärkt i jämförelse med motsvarande städer i landet. Livskraftsexperten Martti Wilhelms färska utredning visar dessutom att det finns väldigt få tomma affärslokaler i centrum. Borgås stadskärna har ett livskraftsindex på 3,840, vilket innebär god vitalitet för sin storleksklass.

Fler nyheter från DI

DI - 5 timmar sedan

Sju tips för att bygga drömföretaget

Våga dumpa kunder, sätt priserna på en hög nivå redan från start och håll järnfokus på visionen. Här är råden för att bygga det bolag som du drömmer om. .

DI - 5 timmar sedan

Svenskarna: Därför vågar vi inte bli företagare

Starta bolag står högt i kurs på svenskarnas drömlista. Ändå avstår majoriteten från att bli företagare. Anledningen?

DI - 6 timmar sedan

Texas Instruments vinst högre än väntat

Elektronikföretaget Texas Instruments redovisar ett resultat per aktie på 1:58 dollar för det tredje kvartalet 2018..

DI - 6 timmar sedan

Professorn rasar mot bokraven: ”Det är absurt”

De allt tuffare kraven på bolåntagare gör mer skada än nytta. Amorteringskrav, bolånetak och bankernas kalkylskärpningar borde rullas tillbaka, anser John Hassler. Skrämmande bostadsrisker är här för att stanna, enligt ekonomiprofessorn.

DI - 6 timmar sedan

Elektakonkurrent levererar vinst under förväntan

Varian Medical Systems, konkurrent till Elekta, redovisar ett justerat resultat per aktie på 1,16 dollar för det brutna räkenskapsårets fjärde kvartal..

DI - 6 timmar sedan

Millicom redovisar rörelseresultat på 564 miljoner dollar

Teleoperatören Millicoms ebitda-resultat blev 564 miljoner dollar för det tredje kvartalet 2018..

DI - 6 timmar sedan

USA-börserna vände upp – men stannade under nollan

När Dow Jones tappat 500 punkter och nådde under 2.700-nivån var det en köpsignal till investerarna som fick handelsdagen att sluta åtminstone i en mindre djupröd färg..

DI - 6 timmar sedan

Först då vet vi vad Sandvik-vd:ns ord är värda

Bolaget växer vidare. Realtidsindikatorn skären signalerar fortsatt tillväxt och metallpriserna är tillräckligt höga för att gruvbolagen ska fortsätta investera, särskilt i länder som Sverige och tillväxtländer där valutorna försvagats mot dollarn. Även stålrörelsen gör framsteg.

DI - 6 timmar sedan

Sandviks vd har järnkoll på konjunkturen - "Vi har enorm striking power"

Sandviks vd Björn Rosengren med börsens bästa känselspröt hör ännu inte någon konjunkturnedgång. Och skulle den komma är bolaget väl förberett med beredskapsplaner och ”enorm striking power”.  Trots det och ett ännu ett starkt tillväxtkvartal spolade börsen ned verkstadsaktien på tisdagen..

DI - 6 timmar sedan

Doldismiljardär kliver in i riktad emission i Index Pharma

Läkemedelsbolaget Index Pharmaceuticals planerar enligt ett pressmeddelande på tisdagskvällen för en riktad nyemission på 6,2 miljoner aktier som kommer att tillföra bolaget 37,5 miljoner kronor..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.