DI > Ekonomi

Monday, 21 January, 00:00

DI - 18 maj 18 kl. 13:52

Anders Borg: SD:s ledning har inte nazistiska rötter längreTidigare finansministern Anders Borg ville strama åt invandringspolitiken redan 2011 men fick nej av Fredrik Reinfeldt och övriga borgerliga partiledare, säger han i Kvartals Fredagsintervjun. Han säger också att SD förändrats och inte längre kan anses ha nazistiska rötter.  .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Borg, Anders Borg, Fredrik Reinfeldt, Kvartals Fredagsintervjun, SD

Dela artikeln

3705 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Anders, Borg, SD:s, ledninghar inte , nazistiska, rötterlängre
Ekonomistas - 04 jun 14 kl. 07:58

Anders Borg om att Finanspolitiska rådet kan få utvärdera penningpolitiken

I en debattartikel i Dagens Nyheter hävdade jag att den demokratiska kontrollen av Riksbanken behöver skärpas, mot bakgrund av att Riksbanken åsidosatt både inflationsmålet och stödet för den ekonomiska politikens viktigaste mål, full sysselsättning. Bland annat föreslog jag att Finanspolitiska rådet ska få utökade resurser och ett utökat mandat att också granska penningpolitiken. I det sammanhanget kan det också vara lämpligt att det nya Finans- och penningpolitiska rådet överförs till Riksdagen och får denna som huvudman.

BT - 19 aug 11 kl. 13:25

Anders Borg: Det är lugnare nu

Vid en pressträff i dag sade finansminister Anders Borg att de väldiga börsrörelserna är bekymmersamma men att marknaden fungerar.
- Det är en hög stressnivå, men vi bedömer ändå att det är lugnare former än tidigare. Vi har haft kontakt med myndigheterna och med börsen, och börsen gör bedömningen att marknaden ändå fungerar, fortsätter Borg.

DI - 04 dec 13 kl. 06:48

Anders Borg optimistisk om Kina

Finansminister Anders Borg, som under tisdagen reser till Kina för möten med landets ekonomiska ledning, är optimistisk om Kinas ekonomiska framtidsutsikter..

Expressen - 23 jan 14 kl. 14:09

Anders Borg försvarar Max kritiserade brev

Hamburgerkedjan Max ledning skrev i ett brev till de anställda att det "vore en katastrof" om S och V vann valet. Nu försvarar finansminister Anders Borg brevet. – Jag kan förstå att man från Max sida är väldigt oroliga...

BT - 10 dec 14 kl. 11:53

Borg: Ingen intressekonflikt

En politisk comeback för Anders Borg ser allt mer avlägsen ut - den förre finansministern tas nu in i Kinneviks styrelse. Samtidigt vaknar debatten om expolitiker som snabbt tar näringslivsjobb, men Borg är inte oroad.Valberedninge föreslår Borg som vice ordförande.

BT - 06 maj 14 kl. 15:13

Borg oroad över Pfizers bud

När finansminister Anders Borg i dag mötte sin brittiska kollega George Osborne i Bryssel så passade han på att diskutera Pfizers senaste bud på Astra Zeneca. - Vi är från svensk sida bekymrade över Pfizers bud på Astra Zeneca. Pfizer tog ju över Pharmacia för ett antal år sedan och då gjordes det relativt starka utfästelser om att man skulle prioritera och satsa på forskning i Sverige och det kan vi ju se i dag att de utfästelserna hade väldigt svag verkan, sade Anders Borg på en pressträff efter mötet.

YA - 16 aug 12 kl. 06:30

Stötande delning när skåning betalar ledning

Den gångna vintern var mild. Tur var det för skåningarna. Annars hade elräkningen nått nya rekordnivåer, efter indelningen i olika elområden i november 2011.

YLE - 11 jul 16 kl. 05:46

Stora höjningar av elavgifterna i Borgå de senaste åren

Borgå elnät har höjt sina elöverföringsavgifter med närmare det dubbla under de senaste åtta åren. Bland förklaringarna finns höjda skatter, ett stort investeringstryck och kraven i den nya ellagen. Sedan 2008 har Borgå elnät höjt sina elöverföringsavgifter med 87 procent.

YLE - 15 apr 16 kl. 14:53

Bostadskön blir längre om Borgå tar emot fler flyktingar

I maj ska stadsfullmäktige i Borgå besluta om staden ska ta emot 119 flyktingar som har fått uppehållstillstånd i år. Fler kommunplatser för med sig både fördelar och nackdelar. Närings, trafik och miljöcentralen i Nyland (NTM-centralen) föreslår att Borgå ska ta emot 119 flyktingar som har fått uppehållstillstånd i år.

YLE - 30 aug 17 kl. 16:36

Rapport: Rekordfå tomma affärslokaler i Borgå centrum

Borgå stadscentrum har god livskraft och klarar sig utmärkt i jämförelse med motsvarande städer i landet. Livskraftsexperten Martti Wilhelms färska utredning visar dessutom att det finns väldigt få tomma affärslokaler i centrum. Borgås stadskärna har ett livskraftsindex på 3,840, vilket innebär god vitalitet för sin storleksklass.

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Brexitkrisen får biljätten att hamstra: "Antar det värsta"

Det nedröstade utträdesavtalet fick bilindustrin i Storbritannien och övriga EU att tappa hoppet om en lösning. Flera bygger upp extra lager och letar alternativa leveransvägar för att undvika väntat hamnkaos. "Jag har räknat med det värsta", säger Andy Palmer, vd för Aston Martin..

DI - 1 timme sedan

Stefan Löfven presenterar sin regering – vi sänder live

Under måndagen presenterar statsminister Stefan Löfven sin nya regering och avger regeringsförklaring. Vi kommer även få veta vilka ministrar som kommer ingå i regeringen. Di TV kommer sända live med start cirka 11.

DI - 1 timme sedan

Lista: Bankerna som höjer – här får du bäst sparränta

För den som söker en riskfri placering är bankkontot just nu bättre än en räntefond. Två nischbanker har skruvat upp sparräntan sedan Riksbanken höjde styrräntan. Men hos storbankerna är den fortfarande noll..

DI - 2 timmar sedan

Trump efter nobben: Pelosi är irrationell

Donald Trump fortsätter ordkriget mot toppdemokraten Nancy Pelosi. Efter att den amerikanske presidentens försök att budgetkompromissa möttes av ett tvärt nej anklagar han Pelosi för en radikal vänstersväng..

DI - 2 timmar sedan

Nätverk av daytraders misstänks för kursmanipulation

Ett nätverk av daytraders manipulerar kurserna i stora likvida aktier. Det misstänker Ekobrottsmyndigheten som nystat i alla de anmälningar som kommer in. "De kan göra sig en miljon på en dag", säger kammaråklagare Jan Leopoldson.

DI - 3 timmar sedan

Falska 500-kronorssedlar i omlopp

Det cirkulerar falska 500-kronorssedlar i södra Sverige. .

DI - 4 timmar sedan

Fortsatt tyst runt Koreamöte – Eliasson med

Det högnivåmöte om det koreanska säkerhetsläget som pågår i Sverige omgärdas av ett stort hemlighetsmakeri. Med på mötet finns särskilda sändebud från Nordkorea, Sydkorea, USA och Sverige, bekräftar Sipri. Två av delegatarena är sydkoreanen Lee Do-Hoon och FN:s tidigare vice generalsekreterare Jan Eliasson..

DI - 4 timmar sedan

Medger samtal om Moskvabygge fram till valet

Donald Trump hade samtal om planer på en skyskrapa – ett Trump Tower – i Moskva under sin presidentvalskampanj, säger hans advokat Rudy Giuliani i NBC:s nyhetsprogram  "Meet the press" Trumplägret har tidigare inte tillstått att samtalen pågick såpass länge..

DI - 4 timmar sedan

Norrland bjuder på fastighetsguld

För utdelningsjägare väntar en härlig tid framöver när boksluten börjar komma in. Speciellt i fastighetssektorn. I stort sett alla bolagen väntas höja utdelningen och det finns flera aktier med hög direktavkastning..

DI - 5 timmar sedan

Krav på skärpta miljöregler vid bilbesiktning

Centerpartiet vill att reglerna för bilbesiktning skärps, rapporterar  Sveriges Radio Ekot Anledningen är att andelen bilar som underkänns av miljöskäl nästan har halverats, vilket branschorganisationen Fordonsbesiktningsbranschens genomgång visar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.