SmålandsPosten > Nyheter

Wednesday, 22 August, 05:32

SmålandsPosten - 18 maj 18 kl. 13:10

Skog. Hård kritik mot regeringens skogsprogramRegeringen presenterar i dag Sveriges första nationella skogsprogram. Och det möter omedelbart hård kritik. – Det är skrämmande innehållslöst, säger förre landsbygdsministern Eskil Erlandsson (C)..
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Sveriges, Eskil Erlandsson

Dela artikeln

44 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skog, Hård, kritikmot , regeringens, skogsprogram
Regeringen - 24 okt 16 kl. 08:30

Karolina Skog följer upp regeringens satsningar på skydd av värdefull natur i Jämtland

Den 26 oktober besöker miljöminister Karolina Skog Jämtland. Målet med resan är att få ta del av konkreta resultat av de satsningar på skydd av värdefull natur som regeringen gjort..

Supermiljöbloggen - 26 okt 14 kl. 18:39

Ris och ros till regeringens budget

Flera satsningar på klimat och naturvård. Men budgeten får kritik från Miljöpartiets egna ungdomsförbund.  I torsdags presenterade den nya röd-gröna regeringen sin budget.

Supermiljöbloggen - 16 apr 15 kl. 01:04

Regeringens vårbudget ur ett miljöperspektiv

Den rödgröna regeringen presenterade idag sin vårbudget. Bland förlagen märks satsningar på klimatinvesteringar, skötsel och skydd av natur, giftfri miljö, solenergi och järnvägsunderhåll. Men budgeten får också kritik för att vara otillräcklig  när det gäller solenergi och fossilfria fordon.

YLE - 24 nov 16 kl. 22:33

Oppositionen kritisk till regeringens klimatmål - "lyssnar hellre på Sannfinländarnas humbug än på experter"

Den hårdaste kritiken mot regeringens nya energistrategi kommer från de Grönas Ville Niinistö. Socialdemokraterna och Vänsterförbundet är mest oroliga för skogarna. – Regeringen lyssnar hellre på Sannfinländarnas humbug om vindkraftens bieffekter än på experter, säger de Grönas ordförande Ville Niinistö.

YLE - 24 jan 14 kl. 04:58

Programmet för att skydda skog haltar

Skyddsprogrammet Metso har gett skogsägare en möjlighet att skydda sin skog sedan 2008. Men skyddet bygger på frivillighet och möter därför en del kritik och myndigheter erkänner att man inte nått upp till målsättningarna. Programmet för att skydda våra skogar, det så kallade Metso-programmet har varit igång i sex år.

Supermiljöbloggen - 26 maj 16 kl. 12:43

Skog och Lövin om nya ministeruppdragen

Igår presenterade Stefan Löfven sin regeringsombildning. Ny miljöminister är Karolina Skog (MP) och ny minister för det internationella klimatarbetet blir Isabella Lövin (MP). Exakt hur ansvarsfördelningen ska se ut mellan Karolina Skog och Isabella Lövin är inte klart än, skriver SVT.

YLE - 24 mar 17 kl. 17:22

Oroade forskare sågar regeringens skogsstrategi - illa för klimatet och mångfalden

En grupp på 68 forskare anser att regeringens planer på att öka skogsavverkningen och användningen av virke förvärrar klimatförändringen och minskar den biologiska mångfalden. I ett ställningstagande betonar forskarna att användningen av fossila bränslen måste minska betydligt samtidigt som de så kallade kolsänkorna förstärks. Kolsänkor i stil med skog och hav tar upp koldioxid ur atmosfären.

YLE - 17 apr 15 kl. 04:30

Konstsamfundet avverkar omstridd skog på Kimitoön

Konstsamfundet kalhugger trettiofem hektar skog i natursköna området Purunpää på Kimitoön. Enligt biologen och forskaren i skogsekolog Panu Kunttu borde skogarna bevaras både med tanke på rekreation och naturens mångfald. - Här finns mångsidig natur; tallskog, björkar, aspar, gran.

Supermiljöbloggen - 01 apr 17 kl. 12:56

Miljöminister Karolina Skog byter namn – ”Vill inte förknippas med industrin”

De senaste veckorna har en vild debatt förts om den svenska skogsnäringen. Nu svarar miljöminister Karolina Skog med att byta namn. Karolina Skog (MP), tidigare Algotsson, säger nu i en intervju att hon byter tillbaka till sitt tidigare namn.

Länstidningen i Jämtland - 22 sep 17 kl. 05:30

Regeringen storsatsar på inventering av skyddsvärd skog – miljonregn över Skogsstyrelsen

Skogsägarna i Almåsa fick frisedel av landshövdingen.
Samtidigt spänner regeringen musklerna för att öka andelen skyddad skog.
I regeringens höstbudget får Skogsstyrelsen närmare en halv miljard kronor.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Låt Växjös fina 50-åring leva vidare

Växjö Simhall har funnits till glädje och gagn för Växjös befolkning i snart 50 år. En vital 50-åring i glas och betong. Den har blivit en institution - en plats dit man tar sig till fots eller cykel med lätthet..

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Tony utmanar sig själv

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Washington tillbaka som lågmäld våldsmaskin

Efter fyra år är Denzel Washington tillbaka som den lågmälda men effektiva våldsmaskinen McCall. "Equalizer 2" är den första uppföljare han har gjort under sin över 40 år långa karriär. Orsaken är enkel - ingen har frågat honom.

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

LA betalar miljoner för polisskott

Den amerikanska staden Los Angeles kommer att betala 1,95 miljoner dollar, nästan 18 miljoner svenska kronor, till anhöriga till en obeväpnad hemlös man som sköts till döds av polis 2015 Det står klar efter ett beslut av lokala myndigheter. Mannen sköts fem gånger utanför sitt tält på en trottoar och avled.(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Svenskt nej till migranter fast på fartyg

Sverige säger nej till att ta emot migranter som sedan flera dagar är fast på ett fartyg på Sicilien, rapporterar Sveriges Radios Ekot.(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Uppåt i Asien i linje med Wall Street

Tokyobörsen öppnade uppåt på onsdagen i linje med uppgångar på Wall Street där handlare hoppas på en lösning på handelskonflikten mellan USA och Kina. Nikkei 225-index steg med 0,2 procent på morgonen och det bredare Topixindex var svagt upp över nollstrecket i tidig handel.(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Brandvarning i Sverige 2018

Finansminister Magdalena Andersson är arg på moderatledaren Ulf Kristersson för att han svartmålat Sverige i en intervju i Financial Times. Men hon missar hela poängen. Man kan hitta anledningar att kritisera Kristerssons uttalanden, men det är i så fall motsatta anledningar.

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Något har gått sönder

Svenska regeringar brukar förlora stöd under en mandatperiod. Men att de blir omvalda en gång är inte ovanligt. Ska Löfven lyckas att vända opinionen krävs nu dock något av ett indiskt reptrick, även om Socialdemokraterna ofta brukar återta viss väljarterräng i slutet av valrörelserna..

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Utvisad återvände - åtalas för nya brott

En 45-årig man som dömts för bland annat misshandel av en kvinna åtalas för våldtäkt på samma kvinna efter att olagligt ha tagit sig in i landet, skriver Sydsvenskan.(TT).

SmålandsPosten - 3 timmar sedan

Facebook och Twitter rensar konton

Facebook har tagit bort 652 sidor, grupper och konton som har ägnat sig åt koordinerat otillförlitligt beteende på Facebook och på Instagram, meddelar företaget. Kontona uppges ha kopplingar till Iran och till vad USA har identifierat som rysk säkerhetstjänst.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.