SmålandsPosten > Nyheter

Tuesday, 22 May, 10:00

SmålandsPosten - 18 maj 18 kl. 13:10

Skog. Hård kritik mot regeringens skogsprogramRegeringen presenterar i dag Sveriges första nationella skogsprogram. Och det möter omedelbart hård kritik. – Det är skrämmande innehållslöst, säger förre landsbygdsministern Eskil Erlandsson (C)..
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Sveriges, Eskil Erlandsson

Dela artikeln

43 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skog, Hård, kritikmot , regeringens, skogsprogram
Regeringen - 24 okt 16 kl. 08:30

Karolina Skog följer upp regeringens satsningar på skydd av värdefull natur i Jämtland

Den 26 oktober besöker miljöminister Karolina Skog Jämtland. Målet med resan är att få ta del av konkreta resultat av de satsningar på skydd av värdefull natur som regeringen gjort..

Supermiljöbloggen - 26 okt 14 kl. 18:39

Ris och ros till regeringens budget

Flera satsningar på klimat och naturvård. Men budgeten får kritik från Miljöpartiets egna ungdomsförbund.  I torsdags presenterade den nya röd-gröna regeringen sin budget.

Supermiljöbloggen - 16 apr 15 kl. 01:04

Regeringens vårbudget ur ett miljöperspektiv

Den rödgröna regeringen presenterade idag sin vårbudget. Bland förlagen märks satsningar på klimatinvesteringar, skötsel och skydd av natur, giftfri miljö, solenergi och järnvägsunderhåll. Men budgeten får också kritik för att vara otillräcklig  när det gäller solenergi och fossilfria fordon.

YLE - 24 nov 16 kl. 22:33

Oppositionen kritisk till regeringens klimatmål - "lyssnar hellre på Sannfinländarnas humbug än på experter"

Den hårdaste kritiken mot regeringens nya energistrategi kommer från de Grönas Ville Niinistö. Socialdemokraterna och Vänsterförbundet är mest oroliga för skogarna. – Regeringen lyssnar hellre på Sannfinländarnas humbug om vindkraftens bieffekter än på experter, säger de Grönas ordförande Ville Niinistö.

YLE - 24 jan 14 kl. 04:58

Programmet för att skydda skog haltar

Skyddsprogrammet Metso har gett skogsägare en möjlighet att skydda sin skog sedan 2008. Men skyddet bygger på frivillighet och möter därför en del kritik och myndigheter erkänner att man inte nått upp till målsättningarna. Programmet för att skydda våra skogar, det så kallade Metso-programmet har varit igång i sex år.

Supermiljöbloggen - 26 maj 16 kl. 12:43

Skog och Lövin om nya ministeruppdragen

Igår presenterade Stefan Löfven sin regeringsombildning. Ny miljöminister är Karolina Skog (MP) och ny minister för det internationella klimatarbetet blir Isabella Lövin (MP). Exakt hur ansvarsfördelningen ska se ut mellan Karolina Skog och Isabella Lövin är inte klart än, skriver SVT.

YLE - 24 mar 17 kl. 17:22

Oroade forskare sågar regeringens skogsstrategi - illa för klimatet och mångfalden

En grupp på 68 forskare anser att regeringens planer på att öka skogsavverkningen och användningen av virke förvärrar klimatförändringen och minskar den biologiska mångfalden. I ett ställningstagande betonar forskarna att användningen av fossila bränslen måste minska betydligt samtidigt som de så kallade kolsänkorna förstärks. Kolsänkor i stil med skog och hav tar upp koldioxid ur atmosfären.

YLE - 17 apr 15 kl. 04:30

Konstsamfundet avverkar omstridd skog på Kimitoön

Konstsamfundet kalhugger trettiofem hektar skog i natursköna området Purunpää på Kimitoön. Enligt biologen och forskaren i skogsekolog Panu Kunttu borde skogarna bevaras både med tanke på rekreation och naturens mångfald. - Här finns mångsidig natur; tallskog, björkar, aspar, gran.

Supermiljöbloggen - 01 apr 17 kl. 12:56

Miljöminister Karolina Skog byter namn – ”Vill inte förknippas med industrin”

De senaste veckorna har en vild debatt förts om den svenska skogsnäringen. Nu svarar miljöminister Karolina Skog med att byta namn. Karolina Skog (MP), tidigare Algotsson, säger nu i en intervju att hon byter tillbaka till sitt tidigare namn.

Dalarnas tidningar - 06 aug 14 kl. 07:21

Mer kritik skogsbränning

Privatpersoner fortsätter att höra av sig till miljökontoret med kritik mot naturvårdsbränning på Nästö i Runn. Bränningen ska gynna den biologiska mångfalden. Ett stort antal arter och organismer är beroende av bränd skog.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Döms: Växjöbo ”hittade pistol i skogen”

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Moderaterna vill sätta åt "moralpoliser"

Moderaterna vill göra det möjligt för polisen att utfärda tillträdesförbud till vissa platser för "moralpoliser", enligt partiet främst personer i utsatta områden som försöker hindra kvinnor att leva och klä sig som de vill.(TT).

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Polis stoppade semestersugna skolkare

Det kan straffa sig att ta med barnen på semester i stället för att skicka dem till skolan. Det blev flera tyska familjer varse när de bestämt sig för att resa bort några dagar innan pingsthelgen.(TT).

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Sony köper rättigheter till 2 miljoner låtar

Sony planerar att köpa upp musikförlaget EMI Music Publishing för motsvarande 20 miljarder kronor. Den japanska teknik- och nöjesjätten äger redan ett minoritetsinnehav i bolaget och i och med den nya affären kommer man att äga omkring 90 procent.(TT).

SmålandsPosten - 10 minuter sedan

Jakob Hellman till Växjö

Rocksångaren Jakob Hellman kommer till Växjö teater i september..

SmålandsPosten - 10 minuter sedan

Dyr hyrpersonal – sjukvården måste spara 40 miljoner

Trots nya skattemiljoner går hälso- och sjukvården i Region Kronoberg mot ett underskott i verksamheten på drygt 40 miljoner kronor. Och därmed kommer också sparkraven. – Jag har ett uppdrag från politiken och ska presentera våra tankar och förslag i juni, säger Per-Henrik Nilsson, hälso- och sjukvårdsdirektör..

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

SCB: 6,8 procent arbetslösa

I april var 366 000 personer arbetslösa, vilket motsvarar en arbetslöshet på 6,8 procent. Det är en minskning med 20 000 personer eller 0,4 procentenheter jämfört med motsvarande månad 2017, enligt Statistiska centralbyrån (SCB). Sysselsättningen har ökat med 77 000 personer till 5 043 000 personer.

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Ljummet på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen inleder dagen med försiktig handel. Efter cirka tio minuter är OMXS-index i princip oförändrat och i linje med övriga Europa. Bland storbolagen sticker SEB ut med en uppgång på 0,7 procent medan telekomjätten Tele2 går i motsatt riktning med en nedgång på fyra procent.

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Malmström tveksam om EU-bud räcker

EU:s handelskommissionär Cecilia Malmström väntar fortfarande på besked från USA om det ska bli något permanent undantag från de amerikanska stål- och aluminiumtullarna. - Vi har ingen klarhet ännu.(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Fortsatt sug efter Harry Potter

Suget efter Harry Potter-böcker håller sig - snart 20 år efter det att den första boken släpptes. Förlaget Bloomsbury kan redovisa ett tioprocentigt vinstlyft för det brutna räkenskapsåret som avslutades 28 februari.(TT).

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.