SmålandsPosten > Nyheter

Sunday, 21 October, 18:21

SmålandsPosten - 18 maj 18 kl. 13:10

Skog. Hård kritik mot regeringens skogsprogramRegeringen presenterar i dag Sveriges första nationella skogsprogram. Och det möter omedelbart hård kritik. – Det är skrämmande innehållslöst, säger förre landsbygdsministern Eskil Erlandsson (C)..
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Sveriges, Eskil Erlandsson

Dela artikeln

44 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skog, Hård, kritikmot , regeringens, skogsprogram
Regeringen - 24 okt 16 kl. 08:30

Karolina Skog följer upp regeringens satsningar på skydd av värdefull natur i Jämtland

Den 26 oktober besöker miljöminister Karolina Skog Jämtland. Målet med resan är att få ta del av konkreta resultat av de satsningar på skydd av värdefull natur som regeringen gjort..

Supermiljöbloggen - 26 okt 14 kl. 18:39

Ris och ros till regeringens budget

Flera satsningar på klimat och naturvård. Men budgeten får kritik från Miljöpartiets egna ungdomsförbund.  I torsdags presenterade den nya röd-gröna regeringen sin budget.

Supermiljöbloggen - 16 apr 15 kl. 01:04

Regeringens vårbudget ur ett miljöperspektiv

Den rödgröna regeringen presenterade idag sin vårbudget. Bland förlagen märks satsningar på klimatinvesteringar, skötsel och skydd av natur, giftfri miljö, solenergi och järnvägsunderhåll. Men budgeten får också kritik för att vara otillräcklig  när det gäller solenergi och fossilfria fordon.

YLE - 24 nov 16 kl. 22:33

Oppositionen kritisk till regeringens klimatmål - "lyssnar hellre på Sannfinländarnas humbug än på experter"

Den hårdaste kritiken mot regeringens nya energistrategi kommer från de Grönas Ville Niinistö. Socialdemokraterna och Vänsterförbundet är mest oroliga för skogarna. – Regeringen lyssnar hellre på Sannfinländarnas humbug om vindkraftens bieffekter än på experter, säger de Grönas ordförande Ville Niinistö.

YLE - 24 jan 14 kl. 04:58

Programmet för att skydda skog haltar

Skyddsprogrammet Metso har gett skogsägare en möjlighet att skydda sin skog sedan 2008. Men skyddet bygger på frivillighet och möter därför en del kritik och myndigheter erkänner att man inte nått upp till målsättningarna. Programmet för att skydda våra skogar, det så kallade Metso-programmet har varit igång i sex år.

Supermiljöbloggen - 26 maj 16 kl. 12:43

Skog och Lövin om nya ministeruppdragen

Igår presenterade Stefan Löfven sin regeringsombildning. Ny miljöminister är Karolina Skog (MP) och ny minister för det internationella klimatarbetet blir Isabella Lövin (MP). Exakt hur ansvarsfördelningen ska se ut mellan Karolina Skog och Isabella Lövin är inte klart än, skriver SVT.

YLE - 24 mar 17 kl. 17:22

Oroade forskare sågar regeringens skogsstrategi - illa för klimatet och mångfalden

En grupp på 68 forskare anser att regeringens planer på att öka skogsavverkningen och användningen av virke förvärrar klimatförändringen och minskar den biologiska mångfalden. I ett ställningstagande betonar forskarna att användningen av fossila bränslen måste minska betydligt samtidigt som de så kallade kolsänkorna förstärks. Kolsänkor i stil med skog och hav tar upp koldioxid ur atmosfären.

YLE - 17 apr 15 kl. 04:30

Konstsamfundet avverkar omstridd skog på Kimitoön

Konstsamfundet kalhugger trettiofem hektar skog i natursköna området Purunpää på Kimitoön. Enligt biologen och forskaren i skogsekolog Panu Kunttu borde skogarna bevaras både med tanke på rekreation och naturens mångfald. - Här finns mångsidig natur; tallskog, björkar, aspar, gran.

Supermiljöbloggen - 01 apr 17 kl. 12:56

Miljöminister Karolina Skog byter namn – ”Vill inte förknippas med industrin”

De senaste veckorna har en vild debatt förts om den svenska skogsnäringen. Nu svarar miljöminister Karolina Skog med att byta namn. Karolina Skog (MP), tidigare Algotsson, säger nu i en intervju att hon byter tillbaka till sitt tidigare namn.

Länstidningen i Jämtland - 22 sep 17 kl. 05:30

Regeringen storsatsar på inventering av skyddsvärd skog – miljonregn över Skogsstyrelsen

Skogsägarna i Almåsa fick frisedel av landshövdingen.
Samtidigt spänner regeringen musklerna för att öka andelen skyddad skog.
I regeringens höstbudget får Skogsstyrelsen närmare en halv miljard kronor.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Länet: Slog sönder kylskåp på boende

En 18-årig man slog vid två olika tillfällen sönder inredning och köksutrustning på ett boende i Älmhults kommun. Nu döms han till vård..

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Snöskotrar värda miljoner stulna

En stor stöld har skett i Mora. Tjuvar har slagit till mot en firma och stulit 40 nya snöskotrar som förvarades i kartonger. - Jag vet inte det sammanlagda värdet, det är olika modeller.

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Flera döda i oroligt Kashmir

Minst 14 personer, varav sex civila, har dödats vid oroligheter i Kashmir i Indien. Vid en demonstration i Kulgam i östra Kashmir började några demonstranter kasta sten. Säkerhetsstyrkor svarade med att öppna eld och dödade tre misstänkta rebeller.

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

H65 Höör vidare i Europacupen

H65 Höör är vidare till den tredje kvalomgången i EHF-cupen i handboll. Skånelaget, som hade sex bollar att gå på från hemmamatchen, vann returmatchen borta mot turkiska Antalya med 31-26 och är vidare med totalt 62-51.(TT).

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Tusentals flaskor gin stulna

Totalt 3 600 flaskor gin har stulits i Örebro. Stölden från ett logistikföretag upptäcktes på söndagsmorgonen, rapporterar lokala medier.(TT).

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Testa: Klarar du Högskoleprovets alla svåra ord?

I dag skrev tusentals svenskar Högskoleprovet. Testa dig själv och se om du klarar orddelen. .

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Framgång i medicinstudie mot livmodercancer

Enligt läkemedelsbolagen Astra Zeneca och Merck har ett gemensamt utvecklat läkemedel mot livmodercancer visat sig framgångsrikt. En så kallad fas 3-prövning visar att medlet Lynparza bromsar upp tillväxten av cancerceller hos kvinnor med nydiagnostiserad livmodercancer med så kallad BRCA-mutation.(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Paulinhos dubbel sänkte Östersund

Häcken hakade på i jakten på Europaplatser och Paulinho tog ett stort kliv mot skytteligasegern i allsvenskan. Detta sedan superbrassen gjort två snygga mål i 2-0-segern över Östersund.(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Direktsändning kan bli verklighet

Ett medborgarförslag har inkommit om att webbsända kommunfullmäktige. Nu ska kommunledningsförvaltningen se över möjligheterna. – Det känns jättepositivt, säger Mikaela Gross (V) som tidigare föreslagit webbsändning.

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Grekisk seger i Stockholm Open

Grekiske tennisstjärnan Stefanos Tsitsipas tog karriärens första ATP-titel när han vann finalen i Stockholm Open över Ernests Gulbis, Lettland, med 6-4, 6-4. Den 20-årige greken har slagit igenom den här säsongen, är rankad 16:e i världen men hade förlorat sina två tidigare finalframträdanden under säsongen.(TT).

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.