SmålandsPosten > Nyheter

Saturday, 19 January, 11:03

SmålandsPosten - 18 maj 18 kl. 13:10

Skog. Hård kritik mot regeringens skogsprogramRegeringen presenterar i dag Sveriges första nationella skogsprogram. Och det möter omedelbart hård kritik. – Det är skrämmande innehållslöst, säger förre landsbygdsministern Eskil Erlandsson (C)..
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Sveriges, Eskil Erlandsson

Dela artikeln

44 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skog, Hård, kritikmot , regeringens, skogsprogram
Regeringen - 24 okt 16 kl. 08:30

Karolina Skog följer upp regeringens satsningar på skydd av värdefull natur i Jämtland

Den 26 oktober besöker miljöminister Karolina Skog Jämtland. Målet med resan är att få ta del av konkreta resultat av de satsningar på skydd av värdefull natur som regeringen gjort..

Supermiljöbloggen - 26 okt 14 kl. 18:39

Ris och ros till regeringens budget

Flera satsningar på klimat och naturvård. Men budgeten får kritik från Miljöpartiets egna ungdomsförbund.  I torsdags presenterade den nya röd-gröna regeringen sin budget.

Supermiljöbloggen - 16 apr 15 kl. 01:04

Regeringens vårbudget ur ett miljöperspektiv

Den rödgröna regeringen presenterade idag sin vårbudget. Bland förlagen märks satsningar på klimatinvesteringar, skötsel och skydd av natur, giftfri miljö, solenergi och järnvägsunderhåll. Men budgeten får också kritik för att vara otillräcklig  när det gäller solenergi och fossilfria fordon.

YLE - 24 nov 16 kl. 22:33

Oppositionen kritisk till regeringens klimatmål - "lyssnar hellre på Sannfinländarnas humbug än på experter"

Den hårdaste kritiken mot regeringens nya energistrategi kommer från de Grönas Ville Niinistö. Socialdemokraterna och Vänsterförbundet är mest oroliga för skogarna. – Regeringen lyssnar hellre på Sannfinländarnas humbug om vindkraftens bieffekter än på experter, säger de Grönas ordförande Ville Niinistö.

YLE - 24 jan 14 kl. 04:58

Programmet för att skydda skog haltar

Skyddsprogrammet Metso har gett skogsägare en möjlighet att skydda sin skog sedan 2008. Men skyddet bygger på frivillighet och möter därför en del kritik och myndigheter erkänner att man inte nått upp till målsättningarna. Programmet för att skydda våra skogar, det så kallade Metso-programmet har varit igång i sex år.

Supermiljöbloggen - 26 maj 16 kl. 12:43

Skog och Lövin om nya ministeruppdragen

Igår presenterade Stefan Löfven sin regeringsombildning. Ny miljöminister är Karolina Skog (MP) och ny minister för det internationella klimatarbetet blir Isabella Lövin (MP). Exakt hur ansvarsfördelningen ska se ut mellan Karolina Skog och Isabella Lövin är inte klart än, skriver SVT.

YLE - 24 mar 17 kl. 17:22

Oroade forskare sågar regeringens skogsstrategi - illa för klimatet och mångfalden

En grupp på 68 forskare anser att regeringens planer på att öka skogsavverkningen och användningen av virke förvärrar klimatförändringen och minskar den biologiska mångfalden. I ett ställningstagande betonar forskarna att användningen av fossila bränslen måste minska betydligt samtidigt som de så kallade kolsänkorna förstärks. Kolsänkor i stil med skog och hav tar upp koldioxid ur atmosfären.

YLE - 17 apr 15 kl. 04:30

Konstsamfundet avverkar omstridd skog på Kimitoön

Konstsamfundet kalhugger trettiofem hektar skog i natursköna området Purunpää på Kimitoön. Enligt biologen och forskaren i skogsekolog Panu Kunttu borde skogarna bevaras både med tanke på rekreation och naturens mångfald. - Här finns mångsidig natur; tallskog, björkar, aspar, gran.

Supermiljöbloggen - 01 apr 17 kl. 12:56

Miljöminister Karolina Skog byter namn – ”Vill inte förknippas med industrin”

De senaste veckorna har en vild debatt förts om den svenska skogsnäringen. Nu svarar miljöminister Karolina Skog med att byta namn. Karolina Skog (MP), tidigare Algotsson, säger nu i en intervju att hon byter tillbaka till sitt tidigare namn.

Länstidningen i Jämtland - 22 sep 17 kl. 05:30

Regeringen storsatsar på inventering av skyddsvärd skog – miljonregn över Skogsstyrelsen

Skogsägarna i Almåsa fick frisedel av landshövdingen.
Samtidigt spänner regeringen musklerna för att öka andelen skyddad skog.
I regeringens höstbudget får Skogsstyrelsen närmare en halv miljard kronor.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Näslund utslagen i Idre

Vinden ställde till det för skicross-stjärnan Sandra Näslund i dagens åttondelsfinal. - Det är motvind och jag kom inte över hoppen, då tappade jag mer och mer fart, säger hon. Abby McEwen, Kanada, vann före Lisa Andersson, Sverige, och därmed är duon klar för kvartsfinal i världscupen i Idre.

SmålandsPosten - 5 minuter sedan

UD fortsatt tyst om Nordkoreasamtal

Utrikesdepartementet behåller locket på om det hemliga mötet mellan Nordkorea och USA i Sverige. - Jag kan inte gå in på mer detaljer, säger Buster Mirow Emitslöf, presskommunikatör på UD.(TT).

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Kaniner släpptes ut och slogs ihjäl i Sala

Tio kaniner har hittats ihjälslagna vid en kaninuppfödning i Sala, och ytterligare 30 kaniner är försvunna. Vid 23-tiden på fredagskvällen upptäckte kaninuppfödaren att flera burar stod öppna och var tomma. Framför burarna låg de tio ihjälslagna kaninerna.

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Nytt smakprov från Åkerlunds "Lords of chaos"

Jonas Åkerlunds film "Lords of chaos", som skildrar det norska black metalbandet Mayhems tidiga år, har fått en officiell trailer. Klippet bjuder på smakprov från när bandmedlemmarna träffas, börjar spela tillsammans och slår igenom, samtidigt som de dras allt mer mot våld och kyrkbränningar.(TT).

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

En svårt skadad när bil krockade med tåg

En bilist har kolliderat med att tåg på sträckan Rimforsa-Kisa i Kinda kommun i Östergötlands län. Larmet kom vid 9-tiden på morgonen. Personen i bilen är förd till sjukhus med ambulans, och ska vara mycket allvarligt skadad, enligt polisen.

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Djokovic vann - och sågade arrangören

Novak Djokovic slog ut kanadensaren Denis Shapovalov, 6-3, 6-4, 4-6, 6-0, och är klar för fjärde omgången i Australian Open. Ändå var den toppseedade serben sur efteråt.(TT).

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Svag årsdebut för Duplantis

2018 var ett fantastiskt år för stavhopparen Armand Duplantis. 2019 började inte lika bra. Det blev bara ett lyckat hopp för den svenske EM-guldmedaljören i årsdebuten i en tävling i Reno, Nevada.

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Billiga bönor ger bittra konsekvenser

Kaffepriset fortsätter att sjunka. Men samtidigt som konsumenterna gläds åt billigt fika innebär det låga priset ett hot mot odlarna och kan på sikt leda till kaffebrist.(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Vittnen hörda om dödsfall vid bad

En teknisk undersökning av platsen i södra Stockholm där två personer i går hittades döda i en bil är färdig. Resultatet kommer att analyseras under dagen, uppger polisen för TT. Ett antal vittnen har också hörts, men polisen är i övrigt förtegen om händelsen.

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Arnesson: "Har gott självförtroende"

Jim Gottfridssons skada innebär mer speltid och ansvar för Linus Arnesson i handbolls-VM. Till att börja med mot Tunisien i kväll. - Jag har gott självförtroende, säger mittnian.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.