Realtid > Ekonomi

Wednesday, 24 October, 01:45

Realtid - 18 maj 18 kl. 13:01

Allt fler cyberangrepp mot finansbranschenHälften av Sveriges företag drabbades av cyberattacker förra året. "Vi ser tyvärr allt fler indikationer på att cyberbrotten även ökar inom bank- och finansbranschen", säger Jakob Bundgaard på PwC Sverige som varnar för allvarliga följer..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Sveriges, Jakob Bundgaard, PwC Sverige

Dela artikeln

9 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Allt fler, cyberangreppmot , finansbranschen
Cornucopia - 01 dec 17 kl. 17:15

Fredagsmys: VA - Det blir inget #MeToo från finansbranschen

Dags för ett riktigt sjukt "fredagsmys". En av de branscher med den allra mest sjuka kvinnosynen är finansbranschen, vilket många läsare informellt påtalat. Läget är så illa att det nog inte kommer något #metoo-uppror skriver investeraren Cornelia Gustafzon i Veckans Affärer.

Cornucopia - 15 apr 16 kl. 10:53

Flera oklarheter i Luftfartsverkets förnekande av cyberangrepp

Efter att AldriMer, jag själv och även Schibsted/Aftonbladet uppmärksammat uppgifterna om att LFV:s radarhaveri kunde vara ett cyberangrepp eller elektronisk krigföring från Ryssland, har Luftfartsverket släppt ett pressmeddelande där man förnekar cyberangrepp. PM:et innehåller flera oklarheter och man förnekar inte uppgifterna om elektronisk krigföring.

Dagen efter jag publicerade här på bloggen gjorde Schibsted/Aftonbladet en utvecklad kopia på min artikel, där man gör sådant som journalister gör, dvs ringer och frågar och får "inga kommentarer" som svar.

DI - 03 okt 16 kl. 12:03

Fler tjänar multum i den svenska finansbranschen

Fler tjänar mer i den svenska finansbranschen. Antalet högavlönade personer ökade under fjolåret till 23 stycken, visar statistik från Finansinspektionen..

SvD - 02 jun 14 kl. 08:01

Anställda går på knäna i finansbranschen

Det är hårda tider, folk går på knäna – och för mycket kompetens har tvingats lämna företagen. Sju av tio anställda räknar med ännu fler sparpaket. Nu har många i finansbranschen fått nog av pressen, visar tidningen Finanslivs senaste undersökning..

DI - 08 mar 16 kl. 11:52

Hur får vi fler kvinnor i toppen?

Det är 24 år kvar till jämställda ledningsgrupper i börsbolagen.Men finansbranschen har tagit ett rejält kliv framåt under året."Finansbranschen visar att de inte bara kan investera i företag, de kan också investera i kvinnor", säger säger Amanda Lundeteg, vd på Allbright, som har gjort en stor kartläggningen om jämställdheten i näringslivet.

Dagens PS - 27 feb 17 kl. 08:31

Jubel i svenska finansbranschen

Så kommenterade Elisabeth Thand Ringqvist, ordförande i riskkapitalföreningen SCVA, regeringens besked i fredags kväll att förslaget på bankskatten skrotas, skriver Dagens Industri på måndagen. Hon anser att förslaget var uselt och får stöd för den åsikten av Eva Nordmark, ordförande i TCO, som twittrade ut att det är ”mycket bra att bankskatten läggs ned”. Finansminister Magdalena Andersson (S) anger som skäl för att hon inte går vidare med bankskatten att den ”skulle bli för bred” och slå mot många fler bolag än bara företag inom finanssektorn, skriver Di.

Realtid - 08 jun 17 kl. 08:53

Finansbranschen bäst i klassen på molntjänster

Allt fler svenska företag använder molnlösningar. Men bara en av sju eller 14 procent av dem är "molntjänstmogna". Högst är mognaden i bank- och finansbranschen..

Realtid - 15 jan 18 kl. 09:18

"Finansbranschen har blivit bättre på att kommunicera"

"Finansbranschen har blivit betydligt bättre på kommunikation jämfört med vad den var för några år sedan". Det säger Ingmar Rentzhog, vd och grundare av kommunikationsbyrån Laika Consulting, till Realtid. Han ser en tydlig trend i att byrån får in fler onoterade bolag som kunder och att intresset för gröna investeringar ökar.

Helsingborgs Dagblad - 31 jan 18 kl. 02:28

Metoo pressar finansbranschen i USA

Metoo-rörelsen sätter press på finansbranschen i USA. Allt fler aktieägare kräver insyn i hur det ser ut med mångfalden i finansföretagen, som ofta har många kvinnliga anställda, men få kvinnor som chefer. Ett exempel är it-företaget Palo Alto Networks,.

Kristianstadsbladet - 31 jan 18 kl. 02:28

Metoo pressar finansbranschen i USA

Metoo-rörelsen sätter press på finansbranschen i USA. Allt fler aktieägare kräver insyn i hur det ser ut med mångfalden i finansföretagen, som ofta har många kvinnliga anställda, men få kvinnor som chefer.(TT).

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 7 timmar sedan

Handelsbankens vd på väg ut

Handelsbankens styrelse meddelar att den i dag av accepterat vd Anders Bouvins önskemål om att sluta. Han kommer att gå i pension nästa år..

Realtid - 8 timmar sedan

Carl Bennet får medalj av Handels i Göteborg

Carl Bennet är årets mottagare av medaljen Pro Studio et Scienti. Han belönas för sina mångåriga insatser för Handelshögskolan i Göteborg, bland annat för utvecklingen av ett internationellt gästprofessorprogram..

Realtid - 11 timmar sedan

Hovrätten friar Fortnoxägare för insiderbrott

Fortnox huvudägare Olof Hallrup har friats i Hovrätten efter att i fjol ha dömts för grovt insiderbrott..

Realtid - 11 timmar sedan

Atrium Ljungbergs vd köper aktier i bolaget för 1,5 miljoner kronor

Atrium Ljungbergs vd, Annica Ånäs,  har köpt aktier i fastighetsbolaget för 1,5 miljoner kronor. .

Realtid - 12 timmar sedan

Ökade intäkter i Wihlborgs

Trots ökade hyresintäkter och ett förvaltningsresultat som ökade med 19 procent landade Wihlborgs delårsresultat för årets tre första kvartal på samma nivå som föregående års resultat, 1,5 miljarder kronor..

Realtid - 15 timmar sedan

Corems resultat ökar

Fastighetsbolaget Corems resultat för årets tre första kvartal har ökat med 16 procent till 744 miljoner kronor, vilket motsvarar 1,89 kronor per stamaktie. En bidragande orsak till det förbättrade resultatet är värdeökningen i fastighetsportföljen, visar bolagets delårsrapport. .

Realtid - 13 timmar sedan

Sällsynt störning i Riksbankens betalningssystem

Riksbankens betalningssystem RIX har för närvarande driftstörningar. Driftstörningarna påverkar betalningar mellan bankerna. De påverkar inte betalningar som görs med Swish eller kort..

Realtid - 19 timmar sedan

Svenskar pekas ut som kommande stjärnor i riskkapitalbranschen

(Uppdaterad) Den brittiska branchtidskriften Realdeals har placerat Nordic Capitals Emil Andersson och Daniel Berglund på listan som pekar ut de hetaste framtidsnamnen i riskkapitalbranschen. ”Future 40 top emerging private equity dealmakers”..

Realtid - 15 timmar sedan

Corem resultatsiffror ökar

Fastighetsbolaget Corems resultat för perioden januari – september har ökat med 16 procent till 744 (638) miljoner kronor, vilket motsvarar 1,89 (1,56) kr per stamaktie. En bidragande orsak till det förbättrade resultatet är värdeökningen i fastighetsportföljen. Detta enligt bolagets delårsrapport som publicerades idag, tisdag.

Realtid - 16 timmar sedan

Minskat resultat i Victoria Park

I Victoria Park delårsrapport för det tredje kvartalet 2018 redovisar bolaget ett resultat efter skatt på 956 miljoner kronor vilket är 28 procent lägre, jämfört med samma period föregående år..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.