Realtid > Ekonomi

Saturday, 23 June, 02:38

Realtid - 18 maj 18 kl. 13:01

Allt fler cyberangrepp mot finansbranschenHälften av Sveriges företag drabbades av cyberattacker förra året. "Vi ser tyvärr allt fler indikationer på att cyberbrotten även ökar inom bank- och finansbranschen", säger Jakob Bundgaard på PwC Sverige som varnar för allvarliga följer..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Sveriges, Jakob Bundgaard, PwC Sverige

Dela artikeln

9 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Allt fler, cyberangreppmot , finansbranschen
Cornucopia - 01 dec 17 kl. 17:15

Fredagsmys: VA - Det blir inget #MeToo från finansbranschen

Dags för ett riktigt sjukt "fredagsmys". En av de branscher med den allra mest sjuka kvinnosynen är finansbranschen, vilket många läsare informellt påtalat. Läget är så illa att det nog inte kommer något #metoo-uppror skriver investeraren Cornelia Gustafzon i Veckans Affärer.

Cornucopia - 15 apr 16 kl. 10:53

Flera oklarheter i Luftfartsverkets förnekande av cyberangrepp

Efter att AldriMer, jag själv och även Schibsted/Aftonbladet uppmärksammat uppgifterna om att LFV:s radarhaveri kunde vara ett cyberangrepp eller elektronisk krigföring från Ryssland, har Luftfartsverket släppt ett pressmeddelande där man förnekar cyberangrepp. PM:et innehåller flera oklarheter och man förnekar inte uppgifterna om elektronisk krigföring.

Dagen efter jag publicerade här på bloggen gjorde Schibsted/Aftonbladet en utvecklad kopia på min artikel, där man gör sådant som journalister gör, dvs ringer och frågar och får "inga kommentarer" som svar.

DI - 03 okt 16 kl. 12:03

Fler tjänar multum i den svenska finansbranschen

Fler tjänar mer i den svenska finansbranschen. Antalet högavlönade personer ökade under fjolåret till 23 stycken, visar statistik från Finansinspektionen..

SvD - 02 jun 14 kl. 08:01

Anställda går på knäna i finansbranschen

Det är hårda tider, folk går på knäna – och för mycket kompetens har tvingats lämna företagen. Sju av tio anställda räknar med ännu fler sparpaket. Nu har många i finansbranschen fått nog av pressen, visar tidningen Finanslivs senaste undersökning..

DI - 08 mar 16 kl. 11:52

Hur får vi fler kvinnor i toppen?

Det är 24 år kvar till jämställda ledningsgrupper i börsbolagen.Men finansbranschen har tagit ett rejält kliv framåt under året."Finansbranschen visar att de inte bara kan investera i företag, de kan också investera i kvinnor", säger säger Amanda Lundeteg, vd på Allbright, som har gjort en stor kartläggningen om jämställdheten i näringslivet.

Dagens PS - 27 feb 17 kl. 08:31

Jubel i svenska finansbranschen

Så kommenterade Elisabeth Thand Ringqvist, ordförande i riskkapitalföreningen SCVA, regeringens besked i fredags kväll att förslaget på bankskatten skrotas, skriver Dagens Industri på måndagen. Hon anser att förslaget var uselt och får stöd för den åsikten av Eva Nordmark, ordförande i TCO, som twittrade ut att det är ”mycket bra att bankskatten läggs ned”. Finansminister Magdalena Andersson (S) anger som skäl för att hon inte går vidare med bankskatten att den ”skulle bli för bred” och slå mot många fler bolag än bara företag inom finanssektorn, skriver Di.

Realtid - 08 jun 17 kl. 08:53

Finansbranschen bäst i klassen på molntjänster

Allt fler svenska företag använder molnlösningar. Men bara en av sju eller 14 procent av dem är "molntjänstmogna". Högst är mognaden i bank- och finansbranschen..

Realtid - 15 jan 18 kl. 09:18

"Finansbranschen har blivit bättre på att kommunicera"

"Finansbranschen har blivit betydligt bättre på kommunikation jämfört med vad den var för några år sedan". Det säger Ingmar Rentzhog, vd och grundare av kommunikationsbyrån Laika Consulting, till Realtid. Han ser en tydlig trend i att byrån får in fler onoterade bolag som kunder och att intresset för gröna investeringar ökar.

Helsingborgs Dagblad - 31 jan 18 kl. 02:28

Metoo pressar finansbranschen i USA

Metoo-rörelsen sätter press på finansbranschen i USA. Allt fler aktieägare kräver insyn i hur det ser ut med mångfalden i finansföretagen, som ofta har många kvinnliga anställda, men få kvinnor som chefer. Ett exempel är it-företaget Palo Alto Networks,.

Kristianstadsbladet - 31 jan 18 kl. 02:28

Metoo pressar finansbranschen i USA

Metoo-rörelsen sätter press på finansbranschen i USA. Allt fler aktieägare kräver insyn i hur det ser ut med mångfalden i finansföretagen, som ofta har många kvinnliga anställda, men få kvinnor som chefer.(TT).

Fler nyheter från Realtid

Realtid - Igår: 16:34

Den förutsägbara jakten på konsolidering

I jakten på nya branscher att konsolidera, har de stora PE-fonderna fått korn på redovisningstjänsterna. Som i andra ny- och välkonsoliderade branscher ska kunderna inte bli förvånade om de nya kunderbjudandena också innebär försök att etablera en ny, läs högre, prisbild..

Realtid - Igår: 12:41

Vasakronan köper fastighet i Uppsala

Vasakronan köper butiksfastighet av SEB Trygg Liv för 284,5 miljoner kronor..

Realtid - Igår: 13:21

Oscar Properties säljer fastigheter i Stockholm och Göteborg

Oscar Properties säljer två fastigheter i Stockholm och Göteborg till ett värdet på cirka 98 miljoner kronor..

Realtid - Igår: 11:50

"GDPR ökar risken för cyberangrepp"

Hackare kan använda GDPR i utpressningssyfte, hävdar försäkringsjätten AIG. Genom att sno och hota läcka personuppgifter kan de kräva stora lösesummor. "Advokaters och revisorers kvalificerade data lockar nätbrottslingar", menar bolaget cybersäkerhetsexpert Marc Camillo..

Realtid - Igår: 12:04

Nya regler för redovisningstillsynen klubbade

Riksdagen sa ja till regeringens förslag om att lägga ut redovisningstillsynen under den svenska självregleringen. Lagändringarna börjar gälla den 1 januari 2019. .

Realtid - Igår: 10:37

RI:s chef svarar på kritiken

Breddad kompetensbas, effektivare utbildning och höjd kvalité, är drivkrafterna bakom RI:s utbildningsreform. Det menar myndighetschef Per Johansson som bemöter kritiken från högskolesektorn. .

Realtid - Igår: 10:57

Capio rekryterar Attila Vegh till ny VD

Attila Vegh har utsetts till ny koncernchef och vd för Capio AB. Han är för närvarande vd för Penta Hospitals International, en sjukhuskedjan i Central- och Östeuropa. Attila Vegh ersätter Capios nuvarande vd Thomas Berglund..

Realtid - Igår: 10:17

Magnolia Bostad säljer fastigheter till Heimstaden

Heimstaden köper fastighetsportfölj av Magnolia Bostad till ett värde av cirka 10 miljarder kronor..

Realtid - Igår: 08:34

DNB och Sparebanken 1 bildar gemensamt försäkringsbolag

De norska bolagen DNB Forsikring och Sparebank 1 Skadeforsikring bildar ett gemensamt försäkringsbolag. De bildar Norges tredje största försäkringsbolag..

Realtid - Igår: 09:10

Avanza rekryterar Pauline Holst-Blomqvist

Avanza rekryterar Pauline Holst-Blomqvist som ny chef för Corporate Finance. Pauline kommer närmast från Keystone MCF Corporate Finance där hon arbetat som rådgivare inom bolagstransaktioner..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.