Realtid > Ekonomi

Saturday, 19 January, 10:23

Realtid - 18 maj 18 kl. 13:01

Allt fler cyberangrepp mot finansbranschenHälften av Sveriges företag drabbades av cyberattacker förra året. "Vi ser tyvärr allt fler indikationer på att cyberbrotten även ökar inom bank- och finansbranschen", säger Jakob Bundgaard på PwC Sverige som varnar för allvarliga följer..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Sveriges, Jakob Bundgaard, PwC Sverige

Dela artikeln

9 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Allt fler, cyberangreppmot , finansbranschen
Cornucopia - 01 dec 17 kl. 17:15

Fredagsmys: VA - Det blir inget #MeToo från finansbranschen

Dags för ett riktigt sjukt "fredagsmys". En av de branscher med den allra mest sjuka kvinnosynen är finansbranschen, vilket många läsare informellt påtalat. Läget är så illa att det nog inte kommer något #metoo-uppror skriver investeraren Cornelia Gustafzon i Veckans Affärer.

Cornucopia - 15 apr 16 kl. 10:53

Flera oklarheter i Luftfartsverkets förnekande av cyberangrepp

Efter att AldriMer, jag själv och även Schibsted/Aftonbladet uppmärksammat uppgifterna om att LFV:s radarhaveri kunde vara ett cyberangrepp eller elektronisk krigföring från Ryssland, har Luftfartsverket släppt ett pressmeddelande där man förnekar cyberangrepp. PM:et innehåller flera oklarheter och man förnekar inte uppgifterna om elektronisk krigföring.

Dagen efter jag publicerade här på bloggen gjorde Schibsted/Aftonbladet en utvecklad kopia på min artikel, där man gör sådant som journalister gör, dvs ringer och frågar och får "inga kommentarer" som svar.

DI - 03 okt 16 kl. 12:03

Fler tjänar multum i den svenska finansbranschen

Fler tjänar mer i den svenska finansbranschen. Antalet högavlönade personer ökade under fjolåret till 23 stycken, visar statistik från Finansinspektionen..

SvD - 02 jun 14 kl. 08:01

Anställda går på knäna i finansbranschen

Det är hårda tider, folk går på knäna – och för mycket kompetens har tvingats lämna företagen. Sju av tio anställda räknar med ännu fler sparpaket. Nu har många i finansbranschen fått nog av pressen, visar tidningen Finanslivs senaste undersökning..

DI - 08 mar 16 kl. 11:52

Hur får vi fler kvinnor i toppen?

Det är 24 år kvar till jämställda ledningsgrupper i börsbolagen.Men finansbranschen har tagit ett rejält kliv framåt under året."Finansbranschen visar att de inte bara kan investera i företag, de kan också investera i kvinnor", säger säger Amanda Lundeteg, vd på Allbright, som har gjort en stor kartläggningen om jämställdheten i näringslivet.

Dagens PS - 27 feb 17 kl. 08:31

Jubel i svenska finansbranschen

Så kommenterade Elisabeth Thand Ringqvist, ordförande i riskkapitalföreningen SCVA, regeringens besked i fredags kväll att förslaget på bankskatten skrotas, skriver Dagens Industri på måndagen. Hon anser att förslaget var uselt och får stöd för den åsikten av Eva Nordmark, ordförande i TCO, som twittrade ut att det är ”mycket bra att bankskatten läggs ned”. Finansminister Magdalena Andersson (S) anger som skäl för att hon inte går vidare med bankskatten att den ”skulle bli för bred” och slå mot många fler bolag än bara företag inom finanssektorn, skriver Di.

Realtid - 08 jun 17 kl. 08:53

Finansbranschen bäst i klassen på molntjänster

Allt fler svenska företag använder molnlösningar. Men bara en av sju eller 14 procent av dem är "molntjänstmogna". Högst är mognaden i bank- och finansbranschen..

Realtid - 15 jan 18 kl. 09:18

"Finansbranschen har blivit bättre på att kommunicera"

"Finansbranschen har blivit betydligt bättre på kommunikation jämfört med vad den var för några år sedan". Det säger Ingmar Rentzhog, vd och grundare av kommunikationsbyrån Laika Consulting, till Realtid. Han ser en tydlig trend i att byrån får in fler onoterade bolag som kunder och att intresset för gröna investeringar ökar.

Helsingborgs Dagblad - 31 jan 18 kl. 02:28

Metoo pressar finansbranschen i USA

Metoo-rörelsen sätter press på finansbranschen i USA. Allt fler aktieägare kräver insyn i hur det ser ut med mångfalden i finansföretagen, som ofta har många kvinnliga anställda, men få kvinnor som chefer. Ett exempel är it-företaget Palo Alto Networks,.

Kristianstadsbladet - 31 jan 18 kl. 02:28

Metoo pressar finansbranschen i USA

Metoo-rörelsen sätter press på finansbranschen i USA. Allt fler aktieägare kräver insyn i hur det ser ut med mångfalden i finansföretagen, som ofta har många kvinnliga anställda, men få kvinnor som chefer.(TT).

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 20 nov 18 kl. 16:05

Frankrike ber Ghosn avgå som vd för Renault

Realtid - 20 nov 18 kl. 13:54

Aktieägare i riskkapitalbolag får lägre skatt 

Elva delägare i riskkapitalbolagen Valedo Fund I AB samt Valedo Fund II AB ska beskattas endast i inkomstlaget kapital..

Realtid - 20 nov 18 kl. 13:07

Ahlsell säljer dotterbolag

Ahlsell säljer dotterbolaget Ahlsell Maskin AB till Mekana AB..

Realtid - 20 nov 18 kl. 13:08

BDO får ny skattechef

Håkan Behmer blir affärsområdeschef för rådgivning- och revisionsbyrån BDO:s skatteavdelning. Kommer tidigare från Carnegie Investment Bank och PwC..

Realtid - 20 nov 18 kl. 12:07

Välj rätt kapitalförsäkring när du flyttar utomlands

– Med Sveriges instabila politiska läge är det bra att skaffa sig en internationell kapitalförsäkring, säger Madelene Gorbutt Hägg, på Lombard International Assurance i Luxemburg..

Realtid - 20 nov 18 kl. 11:52

DLA värvar Maqs ordförande

DLA Piper rekryterar försäkringsexperten Peter Sarkia, som närmast kommer från Maqs där han hade ordförandeposten..

Realtid - 20 nov 18 kl. 11:11

Balder förvärvar byggrätter i Solvallastaden

Balder förvärvar 83.000 kvadratmeter byggrätter av Stockholms Travsällskap..

Realtid - 20 nov 18 kl. 09:31

Hemfosa ned 40 procent efter delning

Hemfosa-aktien ned med nära 40 procent efter beslutet att Hemfosas aktie handlas utan rätt till utdelning av aktier i Nyfosa från och med i dag..

Realtid - 20 nov 18 kl. 08:53

Latour säljer aktieinnehav i Diamorph

Latour säljer 28,2 procent av kapitalet i Diamorph till brittiska Epiris Fund II..

Realtid - 20 nov 18 kl. 08:55

Tekniskt underhåll på Realtid.se

Realtids sajt kan i perioder det kommande dygnet laddas något långsammare än vanligt. Detta på grund av tekniskt underhåll. Förhoppningsvis fungerar sajten som vanligt inom kort igen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.