Realtid > Ekonomi

Thursday, 16 August, 12:39

Realtid - 18 maj 18 kl. 13:01

Allt fler cyberangrepp mot finansbranschenHälften av Sveriges företag drabbades av cyberattacker förra året. "Vi ser tyvärr allt fler indikationer på att cyberbrotten även ökar inom bank- och finansbranschen", säger Jakob Bundgaard på PwC Sverige som varnar för allvarliga följer..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Sveriges, Jakob Bundgaard, PwC Sverige

Dela artikeln

9 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Allt fler, cyberangreppmot , finansbranschen
Cornucopia - 01 dec 17 kl. 17:15

Fredagsmys: VA - Det blir inget #MeToo från finansbranschen

Dags för ett riktigt sjukt "fredagsmys". En av de branscher med den allra mest sjuka kvinnosynen är finansbranschen, vilket många läsare informellt påtalat. Läget är så illa att det nog inte kommer något #metoo-uppror skriver investeraren Cornelia Gustafzon i Veckans Affärer.

Cornucopia - 15 apr 16 kl. 10:53

Flera oklarheter i Luftfartsverkets förnekande av cyberangrepp

Efter att AldriMer, jag själv och även Schibsted/Aftonbladet uppmärksammat uppgifterna om att LFV:s radarhaveri kunde vara ett cyberangrepp eller elektronisk krigföring från Ryssland, har Luftfartsverket släppt ett pressmeddelande där man förnekar cyberangrepp. PM:et innehåller flera oklarheter och man förnekar inte uppgifterna om elektronisk krigföring.

Dagen efter jag publicerade här på bloggen gjorde Schibsted/Aftonbladet en utvecklad kopia på min artikel, där man gör sådant som journalister gör, dvs ringer och frågar och får "inga kommentarer" som svar.

DI - 03 okt 16 kl. 12:03

Fler tjänar multum i den svenska finansbranschen

Fler tjänar mer i den svenska finansbranschen. Antalet högavlönade personer ökade under fjolåret till 23 stycken, visar statistik från Finansinspektionen..

SvD - 02 jun 14 kl. 08:01

Anställda går på knäna i finansbranschen

Det är hårda tider, folk går på knäna – och för mycket kompetens har tvingats lämna företagen. Sju av tio anställda räknar med ännu fler sparpaket. Nu har många i finansbranschen fått nog av pressen, visar tidningen Finanslivs senaste undersökning..

DI - 08 mar 16 kl. 11:52

Hur får vi fler kvinnor i toppen?

Det är 24 år kvar till jämställda ledningsgrupper i börsbolagen.Men finansbranschen har tagit ett rejält kliv framåt under året."Finansbranschen visar att de inte bara kan investera i företag, de kan också investera i kvinnor", säger säger Amanda Lundeteg, vd på Allbright, som har gjort en stor kartläggningen om jämställdheten i näringslivet.

Dagens PS - 27 feb 17 kl. 08:31

Jubel i svenska finansbranschen

Så kommenterade Elisabeth Thand Ringqvist, ordförande i riskkapitalföreningen SCVA, regeringens besked i fredags kväll att förslaget på bankskatten skrotas, skriver Dagens Industri på måndagen. Hon anser att förslaget var uselt och får stöd för den åsikten av Eva Nordmark, ordförande i TCO, som twittrade ut att det är ”mycket bra att bankskatten läggs ned”. Finansminister Magdalena Andersson (S) anger som skäl för att hon inte går vidare med bankskatten att den ”skulle bli för bred” och slå mot många fler bolag än bara företag inom finanssektorn, skriver Di.

Realtid - 08 jun 17 kl. 08:53

Finansbranschen bäst i klassen på molntjänster

Allt fler svenska företag använder molnlösningar. Men bara en av sju eller 14 procent av dem är "molntjänstmogna". Högst är mognaden i bank- och finansbranschen..

Realtid - 15 jan 18 kl. 09:18

"Finansbranschen har blivit bättre på att kommunicera"

"Finansbranschen har blivit betydligt bättre på kommunikation jämfört med vad den var för några år sedan". Det säger Ingmar Rentzhog, vd och grundare av kommunikationsbyrån Laika Consulting, till Realtid. Han ser en tydlig trend i att byrån får in fler onoterade bolag som kunder och att intresset för gröna investeringar ökar.

Helsingborgs Dagblad - 31 jan 18 kl. 02:28

Metoo pressar finansbranschen i USA

Metoo-rörelsen sätter press på finansbranschen i USA. Allt fler aktieägare kräver insyn i hur det ser ut med mångfalden i finansföretagen, som ofta har många kvinnliga anställda, men få kvinnor som chefer. Ett exempel är it-företaget Palo Alto Networks,.

Kristianstadsbladet - 31 jan 18 kl. 02:28

Metoo pressar finansbranschen i USA

Metoo-rörelsen sätter press på finansbranschen i USA. Allt fler aktieägare kräver insyn i hur det ser ut med mångfalden i finansföretagen, som ofta har många kvinnliga anställda, men få kvinnor som chefer.(TT).

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 45 minuter sedan

Trygg-Hansas vd slutar

Trygg-Hansas vd Niclas Ward lämna företaget med anledning av ledningen och Niclas Ward inte är överens om hur bolaget skall drivas..

Realtid - 2 timmar sedan

Net Insight:s CTO lämnar bolaget

Martin Karlsson, CTO på Net Insight, lämnar bolaget för att anta nya utmaningar utanför företaget..

Realtid - 3 timmar sedan

Iapotek köper Eprix

Det nätbaserade apoteket Iapotek köper samtliga aktier i postorderfirman Eprix för 11 miljoner kronor..

Realtid - 3 timmar sedan

Kinnevik investerar i tysk fintech

Kinnevik investerar i tyska fintechbolaget Deposit Solutions senaste investeringsrunda på 100 miljoner dollar..

Realtid - 3 timmar sedan

Kraftig ökad vinst för Bure

Bure ökar resultatet till 637 miljoner kronor för andra kvartalet jämfört med 298 miljoner kronor samma kvartal föregående år..

Realtid - 4 timmar sedan

SBB förhandlar om miljardköp

SBB (Samhällsbyggnadsbolaget i Norden) förhandlar om ett fastighetsförvärv om totalt 2 miljarder kronor..

Realtid - 6 timmar sedan

Dra lärdomar av IT-kraschen som slog ut börshandeln

Datakraschen som slog ut börshandeln på de nordiska och baltiska börserna tidigare i år visar hur störningar i ett datacenter kan lamslå affärskritiska verksamheter. Därför finns det viktiga lärdomar att dra av börsdramat, skriver Maria Sundvall på Equinix Sverige..

Realtid - 6 timmar sedan

Intelligent automatisering driver på finanssektorn

Bank- och finanssektorn kan öka sina globala intäkter med upp till 512 miljarder dollar genom intelligent automatisering till år 2020, visar en ny rapport från Capgemini. Det innebär att robotar, artificiell intelligens och automatisering kombineras för att stödja och vässa finansföretagens affärsverksamheter..

Realtid - 20 timmar sedan

Goldman Sachs och JP Morgan investerar i blockkedjestartup

Den New York-baserade startupen Axoni som arbetar med blockkedjeteknik har tagit in 32 miljoner dollar i en ny finansieringsrunda. Flera stora amerikanska investmentbanker återfinns bland investerarna..

Realtid - 21 timmar sedan

Digitaliseringen i särklass största utmaningen 

En förkrossande majoritet av juristerna anser att digitaliseringen är branschens största utmaning framåt. Jämställdhet hamnar på andra plats..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.