YLE > Finland

Saturday, 26 May, 04:32

YLE - 18 maj 18 kl. 05:08

Stugägare upprörda över fiskfett i havet vid Käldinge fiskehamnEn video med fiskfett som flyter på ytan i Lillviken nära Sandö färjfäste cirkulerar på sociala medier. Pargas stad är medveten om fettet som släpps ut i Käldinge fiskehamn..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Käldinge, Lillviken, Sandö

Dela artikeln

15 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stugägare, upprördaöver , fiskfetti , havetvid , Käldinge, fiskehamn
YLE - 21 maj 13 kl. 14:15

Dyra tomter upprör stugägare vid Andra sjön

Nykarleby stad och Föreningen Andra sjön har hamnat på kollisionskurs. Stadens prisnivå på stugtomterna vid Andra sjön är otänkbar, säger Jan-Erik Frostdahl, själv politiker och stugägare. Stadens värderingsman har uppskattat att tomterna är värda från 60 000 till 80 000 euro styck beroende på läge.

Nerikes Allehanda - 21 maj 17 kl. 21:42

Koloni utsatt för omfattande skadegörelse - stugägare låter sig inte skrämmas: "Vi kommer att stanna kvar"

Sönderslagna bilar, krossade rutor och förstörda stugor.
En omfattande skadegörelse inträffade under natten mot lördagen på Astrid Lindgrens koloni.
– Barnen är rädda och förstår inte hur någon kan göra så här, säger Sara Ahmad, som har en kolonilott i området..

HBL - 21 jul 12 kl. 07:00

Båthandlare i Västnyland oberörda av finanskrisen

Då båthandeln i Finland överlag sägs ha back i seglen, kan båthandlare i Västnyland berätta om rejäl medvind. ? Bästa året sedan lågkonjunkturen började, säger Roger Lindqvist i Pojo.

YLE - 14 jan 16 kl. 06:08

Chockhöjningar av stugarrenden i Kvarkens yttre skärgård

Forststyrelsen vill stegvis höja arrenden för stugor i Kvarkens yttre skärgård från 85-170 euro idag till 500 euro 2019. Stugägarna är upprörda. Forststyrelsen var ute i samma ärende redan 2010-2011 men då beslöts att höjningen får vänta till 2015 och att diskussioner skall föras före det med berörda parter.

BT - 07 dec 13 kl. 11:51

Hög kostnad för sanering i Viared

Hela Viared sommarstad ska VA-saneras och arbetena kan dra igång redan nästa år. För varje husägare rör det sig om en kostnad på runt 140 000 kronor. Men alla är inte positiva.

YLE - 20 jul 14 kl. 17:00

Snart har den sista mattan tvättats

Fortfarande tvättas det mattor i havet runtom i landet under sommaren. Det här trots att det i många år har diskuterats om det helt borde förbjudas på grund av miljöskadorna. Vi besökte några mattbryggor i Helsingfors där det fortfarande skrubbas på som aldrig förr.

NSD - 13 feb 13 kl. 18:50

"En gruvbrytning kan förstöra väldigt mycket"

LKAB har fått tillstånd att prospekteringsborra vid Sikträsk stugområde. Bland stugägare och bofasta hörs upprörda röster. - Det är bara fråga om exploatering, grundvattnet förstörs och vi har ingen vinning av detta, säger Kjell Lundberg..

YLE - 29 mar 17 kl. 20:40

"Vi är ganska maktlösa inför skarven"

Inte bara yrkesfiskarna räds skarvens framfart. Den är också ett hot mot stugägare, paddlare och båtfolk säger Mats Söderlund, ordförande för Gerby-Västervik skärgårdsförening. - Ännu flyger skarvarna bara över vattnet i Gerby-Västervik.

YA - 12 nov 13 kl. 08:00

Fisketuristerna lämnar Österlen

Foto: Johanna Wallin
Havet ligger lugnt och solen lyser från en blå himmel. Det är en perfekt dag för laxtrolling. Men fisketuristerna lyser med sin frånvaro.

Kristianstadsbladet - 18 jul 13 kl. 15:36

Dricksvattnet sinar i Åhus

Foto: Tommy Svensson
Akut vattenbrist har uppstått i Åhus. Mitt under den pågående beachhandbollsfestivalen varnar Kristianstads kommun för att vattnet tar slut om inte boende och besökare sparar.
Just nu pågår årets största evenemang i Åhus, bechhandbollsfestivalen.

Fler nyheter från YLE

YLE - 6 timmar sedan

Putin ställer inte upp i nästa presidentval

Rysslands president Vladimir Putin säger att han inte tänker ställa upp i nästa presidentval..

YLE - 8 timmar sedan

Kommentar: Överspänt läge i riksdagen – läckor och avhopp visar på en djup politisk misstro

Ett överspänt läge råder i riksdagen inför de avgörande besluten om vård- och landskapsreformen närmar sig. Att icke-offentlig information läcker från grundlagsutskottet visar på den misstro som råder mellan partierna just nu..

YLE - 10 timmar sedan

Datasäkerhetsexpert: GDPR gör den digitala världen säkrare

På fredagen har den europeiska dataskyddsförordningen GDPR har trätt i kraft. Datasäkerhetsexpert Benjamin Särkkä anser att förordningen är ett steg i rätt riktning..

YLE - 11 timmar sedan

Henriksson: "För varje dag som går ökar svårigheterna för vårdreformen"

Anna-Maja Henriksson ser väldigt allvarligt på läckan från grundlagsutskottet. På frågan om regeringen vill förhandla med SFP om stöd för reformen svarar hon "Alltid kan man ju fråga" - men upprepar att SFP inte stöder regeringens vårdreform..

YLE - 12 timmar sedan

Doktorerna fick sina hattar och värjor - doktorspromotion vid Åbo Akademi

Åbo Akademi firade på fredagen doktorspromotion i strålande solsken och 4 jubeldoktorer, 13 hedersdoktorer och 91 personer som doktorerat vid Åbo Akademi promoverades..

YLE - 12 timmar sedan

"Ingen har koll på läget" - personal inom Vård i hemmet i Ekenäs är oroad för klienternas säkerhet

Läget är ohållbart inom Vård i hemmet i Ekenäs, skriver personalen i ett brev till social- och hälsovårdsnämnden i Raseborg. Personalen har inte längre läget under kontroll och en del klienter görs klara för natten redan vid 16-tiden..

YLE - 13 timmar sedan

Ännu ett fall där Vasa övningsskola besvärar sig om elev - Romeo nekas börja ettan: "Ska den skola som utbildar våra lärare få handplocka sina elever?"

Svenska Yle skrev nyligen om fallet Lucas där skolan besvärat sig hans skolgång. Nu uppdagas ännu ett fall där Övis, skolan som utbildar lärarna i Svenskfinland, motsätter sig att ett barn börjar sin skolgång där trots att han först fått grönt ljus. Nu vet inte föräldrarna var och om Romeo skall få börja ettan till hösten..

YLE - 14 timmar sedan

"Bambi" svalkade sig på Drumsö i Helsingfors - se video

Ett rådjur kom simmande och hoppade upp ur vattnet på Drumsö..

YLE - 14 timmar sedan

Försenade flyg: Finnair prickas för att snåla med ersättningar till passagerare

Finnair snålar fortfarande med att ersätta passagerare på försenade flyg, enligt Konsumenttvistenämnden. Finnair har redan år 2015 fått en anmärkning för sin ersättningslinje, och nu har nämnden upprepat anmärkningen..

YLE - 15 timmar sedan

Är medborgartjänst möjlig för Åland? Åsikterna går lite isär

På Åland hörs försiktigt positiva reaktioner på förslaget om medborgartjänst, som skulle ersätta militär- och civiltjänstgöringen. Men det finns också de som säger att självstyrelselagen sätter stopp för all slags tjänstgöring..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.