Expressen > Nyheter

Thursday, 24 May, 08:04

Expressen - 18 maj 18 kl. 13:02

Anders Borg ville strama åt migrationen – Reinfeldt sa nejAnders Borg ville ha en stramare migrationspolitik redan när alliansen hade regeringsmakten – men fick kalla handen från Fredrik Reinfeldt. Det säger han till Jörgen Huitfeldt i Kvartals "Fredagspodd". – Finansministrar får alltid ge vika när partiledare och statministrar bestämmer. I podden säger han också att alliansen borde sluta låtsas som att de kunde bilda en alliansregering .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Borg, Fredrik Reinfeldt, Jörgen Huitfeldt, Kvartals Fredagspodd

Dela artikeln

258 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Anders, Borgville , strama, åt, migrationen, Reinfeldtsa , nej
Nerikes Allehanda - 20 feb 14 kl. 05:02

Keynes, Bertil Ohlin och Anders Borg

Det blir inga fler jobbskatteavdrag. De som kör bensinslukande bilar får räkna med höjd fordonsskatt med omkring 900 kronor per år. Alkohol, cigaretter och snus kommer att bli dyrare.

DI - 18 maj 18 kl. 13:52

Anders Borg: SD:s ledning har inte nazistiska rötter längre

Tidigare finansministern Anders Borg ville strama åt invandringspolitiken redan 2011 men fick nej av Fredrik Reinfeldt och övriga borgerliga partiledare, säger han i Kvartals Fredagsintervjun. Han säger också att SD förändrats och inte längre kan anses ha nazistiska rötter.  .

Alliansfritt Sverige - 16 jun 14 kl. 15:40

De gånger Anders Borg sågats av experter – vi har hela listan

Anders Borg brukar ofta, framför allt från borgerligt håll, beskrivas som en extremt ansvarsfull finansminister som lotsat Sverige igenom en svår finanskris. Det är till viss del sant, men det är långt ifrån hela sanningen. Det är nämligen så att Borg int är någon felfri halvgud utan han har gjort flera flera felbedömningar framför allt i sitt arbete som finansminister vilket han fått massiv kritik för.

Alliansfritt Sverige - 24 jan 11 kl. 14:54

Anders Borg bromskloss i miljöpolitiken

MILJÖPOLITIK. Att försvarsdepartementet fjärrstyrs av Anders Borg på finansdepartementet är vid det här laget välkänt, och även skälet till den förra moderata försvarsministern Mikael Odenbergs avgång. Nu avslöjar Supermiljöbloggen att Borgs inflytande även sträcker sig till miljödepartementet:
Sveriges finansminister Anders Borg (m) har de senaste åren systematiskt motarbetat ett antal viktiga klimatsatsningar.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

"Här hittade Anders Borg sin feministiska inspiration"Om skribenten

Feminism och jämställdhet har seglat upp som en av de stora politiska frågorna, och nu har även Moderaterna hoppat på tåget. I en debattartikel hos Expressen skriver finansminister Anders Borg i dag om feminism, under rubriken Feminismens fem viktigaste stegModeraterna är kanske inte det parti som flest tänker på när de hör ordet feminism – tvärtom. Däremot är det är såklart bra att de nu har bestämt sig för att bryta tystnaden som präglat partiledningen, och äntligen visa hur de vill nå ett jämställt samhälle.

YLE - 10 mar 15 kl. 13:38

Anders Borg – en politiker i ekonomkläder eller tvärtom?

Anders Borg var finansminister i Sverige i åtta år. Under samma tid skakades hela Europa av den nedgång som eurokrisen förorsakat. Anders Borg - en leende, intellektuell man - klarade galant av krisen.

Svenskbladet - 30 nov 99 kl. 00:00

Anders Borg: "Jag drömmer om att den skulle vara lite mindre"

Han har kallats för Europas bästa finansminister. För sin kapacitet och för sin skärpa, intelligens och sin förmåga att fatta extremt kloka och väl avvägda beslut är han både älskad och åtrådd. Men Anders Borg är inte bara världens bästa finansminister.

BT - 20 sep 12 kl. 13:49

Hårda angrepp på Anders Borg

Oppositionen pressade Anders Borg när budgeten debatterades i riksdagen. Regeringen spräcker överskottsmålet, men sänker ändå bolagsskatten, sade talesmannen Fredrik Olovsson (S).
- Politisk opportunism, svarade finansministern.

Alliansfritt Sverige - 03 okt 12 kl. 17:29

Anders Borg trixar bort sig själv: skattesänkningar blir skattehöjningar


SIFFERTRIX. Under Moderaternas pressträff om Socialdemokraternas budget idag lyckades Anders Borg idag slå knut på sig själv i ett försök att utmåla Stefan Löfven som större skattehöjare än tidigare Socialdemokratiska partiledare.

Enligt Anders Borg ville socialdemokraterna under Mona Sahlin höja skatterna med 16 miljarder, under  Håkan Juholt höja med 22 miljarder och nu under Stefan Löfven vill Socialdemokraterna höja skatten med 30 miljarder.

Nyheter 24 - 08 jul 11 kl. 22:26

Anders Borg - 5:e sexigaste politikern


Sveriges finansminister Anders Borg är femte sexigaste politiker. Hästsvansen, ringen i örat och de runda glasögonen. Sveriges näst mäktigaste har styrt den ekonomiska politiken med järnhand sedan 2006.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 10 minuter sedan

Personbil och lastbil i frontalkrock i Vetlanda – väg helt avstängd

En personbil och en lastbil har frontalkrockat på riksväg 31 vid Ekenässjön i Vetlanda.Vägen är helt avstängd för trafik.– En person har förts till sjukhus med ambulans, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen..

Expressen - 15 minuter sedan

Ikea återkallar prisbelönt cykel – efter flera olyckor

Ikeas prisbelönta cykel Sladda återkallas.Detta efter problem med drivremmen, något som orsakat flera incidenter. Totalt har elva olyckor rapporterats och två personer har fått lättare personskador.

Expressen - 15 minuter sedan

Ungdomar kastade sten mot räddningstjänst

När räddningstjänsten åkte för att kontrollera en eldning på en grillplats i Uddevalla utsattes de för stenkastning.
En av undomarna som befann sig på platsen ska då ha kastat en sten som träffade en av räddningstjänstens personal.– Det som är allvarligt är att man kastar sten mot blåljuspersonal som kommer för att hjälpa, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen i region Väst..

Expressen - 30 minuter sedan

S-veteranernas oro inför valet: ”Aldrig låtit så här”

Socialdemokraternas kräftgång med vikande opinionssiffror sprider oro bland partiets veteraner.Den tidigare vice statsministern Margareta Winberg säger till Aftonbladet:– Jag har varit i väldigt många valrörelser och det har aldrig låtit så här..

Expressen - 1 timme sedan

Larm om påkörd person

Vid 06.56 larmades polisen om att en person blivit påkörd på Verkövägen i Karskrona.Polis och ambulans är på väg till platsen..

Expressen - 1 timme sedan

Flera inbrott i Sydsverige under natten

Under natten har flera verskamheter runt om i södra Sverige utsatts för inbrott.Bland annat två restauranger..

Expressen - 1 timme sedan

Soni, 16, bad chefen om sin lön – styckmördades

Indiska Soni Kumari, 16, levde under slavförhållanden och skulle jobba för en lön på 650 kronor i månaden. Men hennes chef gav henne aldrig några pengar.När flickan till slut röt i från blev hon kallblodigt mördad..

Expressen - 1 timme sedan

Pengar kan ha läckt ur ännu en PPM-fond

PPM-fonden Independent Aktiv Max är hutlöst dyr, men har gått anmärkningsvärt dåligt. Enligt Expressens källor kan en förklaring vara att kostnader plockas ut ur fonden "bakvägen" via komplicerade finansiella instrument.– Generellt är det här upplägg vi tittar närmare på, bekräftar Erik Fransson, chef för Pensionsmyndighetens fondtorg.

Expressen - 1 timme sedan

Brand uppstod i container

En brand började i en container under natten.Branden spred sig till flera föremål..

Expressen - 1 timme sedan

Sjuksköterskan Maria: Därför sa jag upp mig

Dålig lön, hög stress och låg status – samtidigt livsviktiga.Tusentals sjuksköterskor väljer att sluta sitt yrke och vittnesmålen om den tuffa arbetsmiljön är många.– Folk vill ju få betalt för det jobb man utför, säger Maria Melkersson, 39, sjuksköterska som sadlat om..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.