Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 22 August, 05:30

Dagens PS - 18 maj 18 kl. 09:42

Kanonrapport får aktie att rusa 25 procentStockholmsbörsen har som väntat öppnat med små förändringar på fredagen. Efter 25 minuters handel var det utdelningsjusterade OMXS30-indexet upp 0,12 procent. Spelutgivaren Paradox rusade inledningsvis med runt 20 procent efter morgonens starka delårsrapport och aktien gör nu flera av de andra i sektorn sällskap med ett nytt kursrekord. Omkring lunchtid på fredagen hade kursen stigit ytterligare till plus 25 procent.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
OMXS30, Paradox, Fredrik Wester, Surviving Mars, Kursförändring Kommentar, Borg, USA, Ref, CLX

Dela artikeln

11 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kanonrapportfår , aktieatt , rusa25 procent
PrivataAffärer - 20 apr 16 kl. 12:41

Kommentar: Kanonrapport från Intrum

En starkt förbättrad lönsamhet visar Intrum Justitia i sin delårsrapport och det fick aktien att rusa på förmiddagen som noterade all-time-high innan det lugnade ner sig. Men rapporten kommer leda till uppjusteringar av analytikernas....

Dagens PS - 27 jun 18 kl. 07:44

Kappahl drämmer till med kanonrapport

Klädkedjan Kappahl redovisar en omsättning som var högre än väntat under tredje kvartalet. Resultatet var positivt och bättre än väntat. Jämfört med föregående år steg vinsten.

Dagens PS - 24 jul 18 kl. 07:11

Intrum drämmer till med kanonrapport

Kredithanteringsbolaget Intrum redovisar en omsättning som var högre än väntat under andra kvartalet. Bolaget rapporterar högre än väntat nettovinst. Omsättningen uppgick till 3 630 miljoner kronor (1 796), att jämföra med Bloomberg analytikerkonsensus som låg på 3 291.

GöteborgsPosten - 15 jul 15 kl. 10:18

Bluff fick Twitters aktie att rusa

Ett fräckt bluffbud på en falsk ekonomisajt fick Twitters aktie att rusa..

Dagens PS - 19 dec 17 kl. 05:52

Affär fick börsrookie att rusa 2.400 procent

Galen explosion i aktien på nyhet om förvärv. Breakit berättar med hänvisning till Bloomberg om att det fram till nu okända börsbolaget Longfin förvärvat blockchain-plattformen Ziddu.com, som alltså är den teknik som används vid handel av kryptovalutor som bitcoin.

Realtid - 14 okt 14 kl. 09:49

Mångmiljardbud får Sanitec att rusa

Schweiziska Geberit vill köpa EQT:s portföljbolag Sanitec för 97 kronor per aktie. Beskedet får aktien att rusa..

DI - 05 apr 16 kl. 09:49

Mastercard-flört fick Twitters aktie att rusa

Mastercard vill sammarbeta med sociala mediejättar som satsar på egna betaltjänster. Beskedet fick Twitter-aktien att rusa med 7 procent..

Expressen - 12 jul 16 kl. 16:51

Pokémon Go får Nintendo att rusa

Nya mobilspelet Pokémon Go har fått Nintendos aktie att rusa. Sedan spelet lanserades förra veckan har aktien stigit 58 procent och marknadsvärdet på Nintendo har ökat med 77 miljarder kronor..

Dagens PS - 27 mar 17 kl. 08:37

Slaktad folkaktie ska rusa 245 procent

I fredags stängde krisande Fingerprint Cards aktie på 35,49 kronor. Men egentligen borde kursen ligga på 120 kronor, det vill säga 245 procent högre. Det skriver Redeye, enligt nyhetsbyrån Direkt, i en analys om den svenska folkaktien som straffades hårt på börsen efter förra veckans vinstvarning, som DagensPS.

Dagens PS - 11 dec 17 kl. 07:23

Bolag väntas rusa 10.000 procent: Aktien ”för dyr”

Förflyttningshjälpmedelsbolaget Handicare har handlats upp för mycket på börsen de senaste två veckorna, skriver Dagens industri i Veckans aktie som publiceras i måndagsutgåvan. Handicare har haft en svängig resa på börsen sedan noteringen i oktober. Efter en inledande uppgång föll kursen med 20 procent på en månad men de senaste veckorna är aktien upp med 35 procent.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 14 timmar sedan

Back to work – rivstart eller mjukstart?

Hur gör man för att komma in i rutinerna igen efter semestern? Hur mjuk får en mjukstart egentligen vara och varför ligger hemligheten i att komma tillbaka från sommarens ledighet i hur vi lämnade kontoret FÖRE semestern. Vi är lediga i runda slängar två månader varje år.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Qviberg om ”brandbilar”

Qviberg’s Corner – Dagens PS följer finansmannen Mats Qvibergs vassa tunga. I dag: ett brännande hett ämne. pic.

Dagens PS - 17 timmar sedan

PS – podden: Tänk nya tankar

Missa inte chansen att få hjälp med att börja tänka nya tankar. PS-podden hjälper er med det. Hösten är här.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Norska oljefonden levererar – igen

Norska oljefonden, som formellt heter Statens pensjonsfond utland, hade en avkastning på 1,8 procent i det andra kvartalet. Det innebär att fonden ökade 167 miljarder norska kronor. Avkastningen beskrivs ha varit 0,2 procentenheter lägre än jämförelseindex.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Tsipras: Grekland bestämmer sitt öde

Grekland har i och med att man lämnat räddningsstadiet möjlighet att bestämma sitt eget öde. Det säger premiärminister Alexis Tsipras i ett tal till nationen på tisdagen med anledning av att det sydeuropeiska landet lämnat räddningsstadiet. Tsipras står politiskt till vänster.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Uteblivna betalningar oroar Tesla-leverantörer

Vissa Tesla-leverantörer är oroliga över uteblivna betalningar från biltillverkaren. Det rapporterar Wall Street Journal. En ny undersökning som skickats ut av en välkänd leverantörsorganisation delger att 18 av 22 respondenter tror att Tesla nu är en finansiell risk för deras företag.

Dagens PS - Igår: 07:17

Klart i natt: Greklands krisprogram slutförs

Greklands krisprogram slutförs när landet nu tar emot den sista utbetalningen av de tre nödlånspaket som landet fick i samband med skuldkrisen 2010. Det rapporterar Sveriges Radio. Landet har fått mer än 260 miljarder euro i nödlån från andra länder i eurozonen och den internationella valutafonden IMF sedan skuldkrisen bröt ut.

Dagens PS - 21 timmar sedan

Smäll på 8,9 miljoner dollar för bankbjässe

Merill Lynchs Equity analysavdelning betalar 8,9 miljoner dollar i en uppgörelse med finansinspektionen, SEC, efter att man misslyckats med att delge intressekonflikt i samband med rådgivning till kunder. Det rapporterar Reuters. Det rör sig om kundrådgivning kring tredjepartsprodukter.

Dagens PS - Igår: 06:31

Kina sparkar sex chefer efter vaccinskandalen

Kina låter nu kvasten gå i sin myndighet för tillsyn av mat och läkemedel, CFDA. Bakgrunden är säkerhetsskandalen kring vaccintillverkaren Changsheng Biotechnology, rapporterar Reuters. Totalt sparkas sex högt uppsatta personer inom CFDA.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Jasplan har störtat – fågel bakom kraschen

”Det är en fågelkollision. Piloten har skjutit ut sig och har klarat sig.” Det säger Johan Lundgren, presskommunikatören på Försvarsmakten, till Aftonbladet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.