Dagens PS > Ekonomi

Tuesday, 22 May, 10:02

Dagens PS - 18 maj 18 kl. 09:42

Kanonrapport får aktie att rusa 25 procentStockholmsbörsen har som väntat öppnat med små förändringar på fredagen. Efter 25 minuters handel var det utdelningsjusterade OMXS30-indexet upp 0,12 procent. Spelutgivaren Paradox rusade inledningsvis med runt 20 procent efter morgonens starka delårsrapport och aktien gör nu flera av de andra i sektorn sällskap med ett nytt kursrekord. Omkring lunchtid på fredagen hade kursen stigit ytterligare till plus 25 procent.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
OMXS30, Paradox, Fredrik Wester, Surviving Mars, Kursförändring Kommentar, Borg, USA, Ref, CLX

Dela artikeln

11 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kanonrapportfår , aktieatt , rusa25 procent
PrivataAffärer - 20 apr 16 kl. 12:41

Kommentar: Kanonrapport från Intrum

En starkt förbättrad lönsamhet visar Intrum Justitia i sin delårsrapport och det fick aktien att rusa på förmiddagen som noterade all-time-high innan det lugnade ner sig. Men rapporten kommer leda till uppjusteringar av analytikernas....

GöteborgsPosten - 15 jul 15 kl. 10:18

Bluff fick Twitters aktie att rusa

Ett fräckt bluffbud på en falsk ekonomisajt fick Twitters aktie att rusa..

Dagens PS - 19 dec 17 kl. 05:52

Affär fick börsrookie att rusa 2.400 procent

Galen explosion i aktien på nyhet om förvärv. Breakit berättar med hänvisning till Bloomberg om att det fram till nu okända börsbolaget Longfin förvärvat blockchain-plattformen Ziddu.com, som alltså är den teknik som används vid handel av kryptovalutor som bitcoin.

Realtid - 14 okt 14 kl. 09:49

Mångmiljardbud får Sanitec att rusa

Schweiziska Geberit vill köpa EQT:s portföljbolag Sanitec för 97 kronor per aktie. Beskedet får aktien att rusa..

DI - 05 apr 16 kl. 09:49

Mastercard-flört fick Twitters aktie att rusa

Mastercard vill sammarbeta med sociala mediejättar som satsar på egna betaltjänster. Beskedet fick Twitter-aktien att rusa med 7 procent..

Expressen - 12 jul 16 kl. 16:51

Pokémon Go får Nintendo att rusa

Nya mobilspelet Pokémon Go har fått Nintendos aktie att rusa. Sedan spelet lanserades förra veckan har aktien stigit 58 procent och marknadsvärdet på Nintendo har ökat med 77 miljarder kronor..

Dagens PS - 27 mar 17 kl. 08:37

Slaktad folkaktie ska rusa 245 procent

I fredags stängde krisande Fingerprint Cards aktie på 35,49 kronor. Men egentligen borde kursen ligga på 120 kronor, det vill säga 245 procent högre. Det skriver Redeye, enligt nyhetsbyrån Direkt, i en analys om den svenska folkaktien som straffades hårt på börsen efter förra veckans vinstvarning, som DagensPS.

Dagens PS - 11 dec 17 kl. 07:23

Bolag väntas rusa 10.000 procent: Aktien ”för dyr”

Förflyttningshjälpmedelsbolaget Handicare har handlats upp för mycket på börsen de senaste två veckorna, skriver Dagens industri i Veckans aktie som publiceras i måndagsutgåvan. Handicare har haft en svängig resa på börsen sedan noteringen i oktober. Efter en inledande uppgång föll kursen med 20 procent på en månad men de senaste veckorna är aktien upp med 35 procent.

Expressen - 28 apr 11 kl. 09:42

Swedbank avlivar bankfrossa med kanonrapport

Swedbank avlivade på morgonen effektivt den nya bankfrossan med en kanonrapport från årets första kvartal och lovar än bättre tider framöver. - Vi förväntar oss en successiv förbättring av resultatet, säger Swedbanks vd Michael Wolf..

DI - 06 jul 17 kl. 13:44

Richard Bråse: Kanonrapport väntar för Dometic

Urstark amerikansk husvagnsmarknad bäddar för en kanonrapport för Dometic om knappt två veckor. Men nybilsförsäljningen har toppat i USA och marknaden för fritidsfordon bör följa efter..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 15 minuter sedan

Så placerar du som ordenssällskapen

Di har grävt fram hur deras börsinvesteringar ser ut. Tidningen, som fått hjälp av ägardatatjänsten Holdings, konstaterar att storbanker, verkstadsbolag investmentbolag är populära hos de svenska ordenssällskapen. Svenska Frimurare Orden har den största aktieportföljen, dess välgörande stiftelser uppges äga svenska aktier för omkring 400 miljoner kronor där den största posten är SEB följt av Atlas Copco.

Dagens PS - 45 minuter sedan

JUST NU: Aktie klättrar på köprekommendation

Sitter du pappret som startat bäst nu på morgonen? Det är Elekta som enligt DiTV:s Börsmorgon är upp med 2,1 procent efter att Nordea höjt riktkursen för bolaget och upprepar köprekommendationen. Elektra är det storbolag som öppnat starkast på Stockholmsbörsens storbolagslista.

Dagens PS - 1 timme sedan

Rapport: Företagarna hukar under skatter

Det hävdar i alla fall Svenskt Näringsliv, som gjort en jämförelse. Di skriver om att organisationen kikat på den svenska beskattningen av företagare, den så kallade ägarskatten, och gjort en jämförelse mellan 15 konkurrentländer inom OECD. Enligt siffrorna hamnar Sverige i toppskiktet i världen när det gäller den här typen av beskattning, vilket enligt Svenskt Näringsliv får flera negativa konsekvenser.

Dagens PS - 1 timme sedan

Aktietorget byter namn efter 21 år

Aktietorget byter namn till Spotlight Stock Market som blir marknadsplatsens nya varumärke. Aktietorget startades för mer än 20 år sedan med syftet att hjälpa bolag att växa. Målet är att erbjuda en väl fungerande marknadsplats där tillväxtbolag kan ta in det kapital de behöver för att kunna växa i den takt de vill.

Dagens PS - 1 timme sedan

Christer Fuglesang ska ta Saab till rymden

Försvarsjätten Saab satsar på rymden med ny radarteknologi som ska användas för militär underrättelseinhämtning, upptäckande av satelliter och analys av rymdskrot. Det rapporterar TT och Dagens Industri. Man ska dels fusionera satellitdata med Saabs redan befintliga produkter och dels använda ny sensorteknik som riktas uppåt mot rymden.

Dagens PS - 1 timme sedan

PPM-fonder tvingas skärpa sig

Fonderna riskerar annars att bli utkastade från fondtorget. Det här skriver Dagens Industri och uppger att fonderna måste anpassa sig till Pensionsmyndighetens skärpta krav. ”De första 29 punkterna är till för att släcka bränder.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Glädje på Wall Street efter begravd stridsyxa

New York-börsen vände uppåt under måndagens handel efter signaler från amerikanska finansministern Steven Mnuchin om att handelskriget mellan USA och Kina har pausats. Exportbolag sågs under dagen som en vinnare på den lättade oron för eskalerad handelskonflikt. På den breda marknaden steg S&P 500 index med 0,74 procent till 2 733,01.

Dagens PS - 2 timmar sedan

WSJ: USA och Kina nära avtal om ZTE-förbud

USA och Kina har kommit överens om en bredare skiss av ett avtal som lyfter ZTE:s handelsförbud samt kräver stora ledningsförändringar i bolaget. Det rapporterar Wall Street Journal med hänvisning till källor. Detaljerna i avtalet är fortfarande under bearbetning.

Dagens PS - 1 timme sedan

Sveriges höga utsläpp oroar klimatexpert

Höjer krav på att alla måste göra mer. ”Inte bara politiken måste göra mer, utan även näringslivet och vi individer”, säger Jonas Allerup, klimatanalytiker på Naturvårdsverket, till Di. Enligt tidningen sjönk utsläppen med 1,4 procent under fjolåret och kraftvärmeverken svarade för den största minskningen.

Dagens PS - 2 timmar sedan

FI tar bank-vd:n i örat efter mångmiljonfadäs

Finansinspektionen (FI) riktar kritik mot Handelsbanken för hanteringen av den brittiska byggjätten Carillion som gick i konkurs. Det rapporterar Dagens Industri. Dagens Industri rapporterade under gårdagen att FI kritiserat bankens brittiska verksamhet, då man uppdagat att banken både saknar bland annat rutiner och kompetens vid kreditgivning.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.