Dagens PS > Ekonomi

Thursday, 24 May, 08:18

Dagens PS - 18 maj 18 kl. 12:13

Startup-succéns vd räknar med ”superkrafter”Jacob de Geer kommenterar amerikanska Paypals uppköp av bolaget för 19,2 miljarder. Som Dagens PS berättade i morse blev affären klar på torsdagen. Jätten Paypal förvärvar det svenska techbolaget och betaltjänsten Izettle, där Jacob de Geer är vd. Enligt honom är affären ”det bästa som någonsin kunde hända för Izettle”. Det säger han till Di Digital, som uppger att Paypals digitala betalningsplattform finns på över 200 marknader i världen, och att 19 miljoner är anslutna till systemet.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Geer, Paypals, Dagens PS, Paypal, Izettle, Jacob, Di Digital, Izettles, Stockholm, Sverige, San Francisco

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Startup-succénsvd , räknarmed , superkrafter
Dagens PS - 28 nov 16 kl. 11:07

Fick livsfarlig sjukdom – nu hägrar miljardvärdering

Dagens PS har tidigare skrivit om ”svensonkillen” som gjort succé i sociala medier, och som på bara fyra år sprängde miljardvallen. I ett reportage i amerikanska affärsmagasinet Forbes på nätet skriver man om en annan succé-svensk. Är det ett bolag man bör hålla koll på, på startup-himlen är det Mellanöstern-baserade taxitjänsten Careem, skriver Forbes.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 1 timme sedan

Anställda flyr Apples hemliga bilsatsning

Apple ska börja tillverka självkörande bilar med Volkswagen efter att ha tecknat ett avtal, men projektet är redan försenat och tar upp all tid med Apples team inom autonoma bilar. Det skriver The New York Times med hänvisning till källor. Enligt uppgift vill Apple omvandla Volkswagens nya T6 Transporter-kombibilar till självkörande fordon för anställda.

Dagens PS - 45 minuter sedan

Ericsson-bossen miljonköper aktier

Ronnie Leten har den 23 maj köpt 44.380 aktier i telekomjätten Ericsson, där han är styrelseordförande. Aktierna köptes till kursen 65,08 kronor per aktie, till ett totalt pris av 2.

Dagens PS - 45 minuter sedan

Trump överväger biltullar på 25 procent

USA överväger att införa importtullar på bilar med upp emot 25 procent, skriver Wall Street Journal med hänvisning till källor. Uppgifterna kommer efter att handelsdepartementet under onsdagen sagt att tullar kan bli implementerade med hänvisning till nationella säkerhetsskäl. President Donald Trump, som tidigare signalerat sin avsikt för biltullar, ska ha uppmanat till en utredning om nationella säkerhetsskäl kan åberopas under en säkerhetsregel i lagen 1962 Trade Expansion Act.

Dagens PS - 15 minuter sedan

Ikea återkallar farlig cykel

Elva incidenter har inträffat med cykeln Sladda, som den kallas. Enligt telegrammet har två av incidenterna orsakat lättare personskador, en av incidenterna har skett i Sverige, framgår det. ”Vi går nu ut så brett som möjligt och kommunicerar till våra kunder att de kan återlämna produkten där de köpt den”, säger Ikeas affärsområdeschef Daniel Jimenez till TT.

Dagens PS - 5 timmar sedan

MERCEDES – Framtiden stavas MBUX

Sponsrad artikel MBUX öppnar en helt ny värld Nya Mercedes A-Klass är utan tvekan den mest avancerade bilen i klassen. Förutom att den kommer ihåg hur just du vill ha din stol, din interiörbelysning, dina telefonkontakter och din instrumentpanel och mycket annat, så kan du prata med den. Det handlar inte om någon konversation utan om hur du ger kommandon.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Dåliga bromsar på Model 3 – Elon Musk försvarar

Tesla Model 3 har haft en minst sagt ”rocky start” med lägre produktionstakt än förväntat och nu senast den amerikanska konsumentsajten Consumer Reports ”sågning” av Model 3 där de inte rekommenderar modellen. Trots att Consumer Reports är tveksamma i sin bedömning av Model 3, har man även mycket positivt att säga om bl.a.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Här skapas framtidens smarta industrijobb

Nytt topplabb tros få avgörande betydelse för framtidens innovativa fabriker. Den 8 maj öppnade Stena Industry Innovation Laboratory på Chalmers campus Lindholmen, där det tidigare låg ett bibliotek. Ytan på testlabbet för digitalisering är hela 1.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Råstålsproduktionen går för högvarv

Under april ökade svensk råstålsproduktion, enligt ny statistik. Enligt siffrorna, som kommer från Jernkontoret och refereras av bland annat Verkstadstidningen, tillverkades 453 ton råstål i april. Det är en uppgång med nästan två procent jämfört med motsvarande månad i fjol.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Här är världens minsta industrirobot

Du som var på Elmia-mässan förra veckan kanske såg skapelsen. MotoMini från Yaskawa, som alltså är världens minsta robot för industriellt bruk, visades nämligen upp av Yaskawa Nordic på Elmias Produktionsmässor 15-18 maj. Den lilla industriroboten, som är knappt 40 centimeter hög och har en räckvidd på omkring 35 centimeter, har nyligen fått utmärkelsen Nikkei Superior Products and Services Awards 2017.

Dagens PS - 20 timmar sedan

Ericssons ex-vd inför rätta i korruptionshärva

Korruptionsrättegången mot flera Ericsson-chefer, däribland tidigare vd:n Kurt Hellström, inleddes i Aten på onsdagen, rapporterar Sveriges Radio. Hela processen är kopplad till avslöjandena från Ekot 2014. Då framkom det att Ericsson hade betalat över 100 miljoner kronor i misstänkta mutor i utbyte mot ett radarsystem till Grekland.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.