Kristianstadsbladet > Nyheter

Friday, 19 October, 10:01

Liknande nyheter

Taggar: 817, 164kronor för att 21 personer ska , , klimatångestterapi
Supermiljöbloggen - 26 jun 18 kl. 11:44

Statligt stöd till klimatångestterapi

Kurser i klimatångestterapi och koldioxidbantning har fått hundratusentals kronor av det statliga initiativet Klimatklivet, rapporterar Aktuell Hållbarhet. Flera kommuner i Sverige ska ha fått pengar för att införa kursen. Studiefrämjandet i Luleå anordnade under förra året genom pilotprojektet Be change kursen "klimatbanta med klimatångestterapi" där 21 deltagare fick hjälp att minska sitt koldioxidavtryck.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Stockholm öppnar dörren för OS

Stockholms stad öppnar nu dörren på glänt för ett OS i staden 2026. - Frågan kommer i ett annat läge om Stockholm inte ska underteckna en ansökan eller stå för några garantier, säger idrottsborgarrådet Karin Ernlund (C) till Aftonbladet.(TT).

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Åke Ortmark död

Journalisten, författaren och programledaren Åke Ortmark är död, rapporterar Dagens Nyheter. Han avled på torsdagen efter en tids sjukdom och blev 89 år. Ortmark arbetade över 50 år som journalist.

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Kan bli olagligt att håna dialekter

- Kan någon fråga mig något på franska i stället? Och göra det lite mer begripligt? Den franske vänsterledaren Jean-Luc Mélenchon fångades på onsdagen på film när han hånade en journalist med sydlig dialekt.

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Interreligiöst råd ska öka integrationen

Ett interreligiöst råd kan snart bli verklighet i Kristianstad. Kommunen är positiv till samarbete med de olika trossamfunden. .

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Tulltjänstemannen som blev utlandskyrkans högsta chef

Han är den tidigare tulltjänstemannen som gjorde karriär inom IT-branschen. Sedan ett år tillbaka är Kristianstadsbördige Rickard Jönsson Svenska Kyrkan i utlandets högsta chef. .

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Nyfödda riskerar vård på infektionsavdelning

BB-lokalerna på Nya Karolinska sjukhuset i Solna, NKS, räcker inte till. Därför riskerar en del av de nyfödda att placeras i rum inne på barninfektionsavdelningen genom att sju av BB-rummen placeras där, skriver SvD.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Österlenskt mathantverk prisat i SM – saffransglass från Köpingebro tog guld

Guldmedaljer blev det både till Österlenkryddor och Österlens kött och vilt i Brösarp, när SM i mathantverk arrangerades i Malmö i veckan. .

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Världsarv utan bygglov - betalar 368 miljoner

Katedralen Sagrada Familia i Barcelona, en av världens mest kända byggnader, har gått med på att betala motsvarande 368 miljoner kronor till stadens myndigheter. Orsaken är att den spektakulära konstruktionen saknat bygglov och bygget har pågått olovandes i 136 år, rapporterar BBC.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Skanska avstår från stora projekt i USA

Efter gårdagens vinstvarning meddelar byggjätten Skanska att koncernen avstår från stora projekt i USA. - Vi tror att vi kommer att ha arbetat av orderstocken år 2021, säger Skanskas finansdirektör Magnus Persson under en telefonkonferens.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Prins Harry och Meghan med sand mellan tårna

Med färgglada blomkransar runt halsen, sparkade det brittiska prinsparet av sig skorna och fick ett varmt välkomnande på den populära badstranden Bondi Beach i Sydney i Australien.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.