YLE > Finland

Saturday, 26 May, 04:33

YLE - 18 maj 18 kl. 11:57

Det nya barnsjukhuset har överlåtits till HUS: "Det här är en gåvans dag"Det nya barnsjukhuset i Mejlans överläts till Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt HUS på fredagen. Sjukhuset blev klart under våren. HUS säger att verksamheten på sjukhuset inleds i höst..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
HUS, Mejlans, Helsingfors, Nylands

Dela artikeln

382 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Det nya barnsjukhusethar , överlåtitstill , HUSDet här , är en gåvans dag

Fler nyheter från YLE

YLE - 6 timmar sedan

Putin ställer inte upp i nästa presidentval

Rysslands president Vladimir Putin säger att han inte tänker ställa upp i nästa presidentval..

YLE - 8 timmar sedan

Kommentar: Överspänt läge i riksdagen – läckor och avhopp visar på en djup politisk misstro

Ett överspänt läge råder i riksdagen inför de avgörande besluten om vård- och landskapsreformen närmar sig. Att icke-offentlig information läcker från grundlagsutskottet visar på den misstro som råder mellan partierna just nu..

YLE - 10 timmar sedan

Datasäkerhetsexpert: GDPR gör den digitala världen säkrare

På fredagen har den europeiska dataskyddsförordningen GDPR har trätt i kraft. Datasäkerhetsexpert Benjamin Särkkä anser att förordningen är ett steg i rätt riktning..

YLE - 11 timmar sedan

Henriksson: "För varje dag som går ökar svårigheterna för vårdreformen"

Anna-Maja Henriksson ser väldigt allvarligt på läckan från grundlagsutskottet. På frågan om regeringen vill förhandla med SFP om stöd för reformen svarar hon "Alltid kan man ju fråga" - men upprepar att SFP inte stöder regeringens vårdreform..

YLE - 12 timmar sedan

Doktorerna fick sina hattar och värjor - doktorspromotion vid Åbo Akademi

Åbo Akademi firade på fredagen doktorspromotion i strålande solsken och 4 jubeldoktorer, 13 hedersdoktorer och 91 personer som doktorerat vid Åbo Akademi promoverades..

YLE - 12 timmar sedan

"Ingen har koll på läget" - personal inom Vård i hemmet i Ekenäs är oroad för klienternas säkerhet

Läget är ohållbart inom Vård i hemmet i Ekenäs, skriver personalen i ett brev till social- och hälsovårdsnämnden i Raseborg. Personalen har inte längre läget under kontroll och en del klienter görs klara för natten redan vid 16-tiden..

YLE - 13 timmar sedan

Ännu ett fall där Vasa övningsskola besvärar sig om elev - Romeo nekas börja ettan: "Ska den skola som utbildar våra lärare få handplocka sina elever?"

Svenska Yle skrev nyligen om fallet Lucas där skolan besvärat sig hans skolgång. Nu uppdagas ännu ett fall där Övis, skolan som utbildar lärarna i Svenskfinland, motsätter sig att ett barn börjar sin skolgång där trots att han först fått grönt ljus. Nu vet inte föräldrarna var och om Romeo skall få börja ettan till hösten..

YLE - 14 timmar sedan

"Bambi" svalkade sig på Drumsö i Helsingfors - se video

Ett rådjur kom simmande och hoppade upp ur vattnet på Drumsö..

YLE - 14 timmar sedan

Försenade flyg: Finnair prickas för att snåla med ersättningar till passagerare

Finnair snålar fortfarande med att ersätta passagerare på försenade flyg, enligt Konsumenttvistenämnden. Finnair har redan år 2015 fått en anmärkning för sin ersättningslinje, och nu har nämnden upprepat anmärkningen..

YLE - 15 timmar sedan

Är medborgartjänst möjlig för Åland? Åsikterna går lite isär

På Åland hörs försiktigt positiva reaktioner på förslaget om medborgartjänst, som skulle ersätta militär- och civiltjänstgöringen. Men det finns också de som säger att självstyrelselagen sätter stopp för all slags tjänstgöring..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.