Sydsvenskan > IT

Friday, 18 January, 02:04

Sydsvenskan - 18 maj 18 kl. 12:00

För att nå framgång i skolan krävs kreativa lösningarTvå moderater svarar på debattext om skolpolitiken i Kävlinge..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Kävlinge

Dela artikeln

23 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: För att , framgångi , skolan, krävs, kreativa, lösningar
SvD - 02 apr 15 kl. 19:41

Tre nycklar till den framgångsrika skolan

SvD reste till tre länder på jakt efter de goda skolexemplen..

BT - 17 dec 12 kl. 13:30

För många kockar i skolan

Det framgår tydligt att de senaste 20 årens kommunala+ huvudmannaskap lett utvecklingen i fel riktning. Staten måste ta tillbaka ansvaret för skolans undervisning, skriver Metta Fjelkner, Lärarnas riksförbund. Orsakerna till den svenska skolans problem ska sökas långt tillbaka.

Barometern - 31 mar 14 kl. 07:35

Skolan måste lära ut att hårt arbete alltid lönar sig

Se tillbaka på din klass på högstadiet eller gymnasiet. Hur klarade sig folk senare i karriären? Gick det bäst för dem som hade lättast för sig i skolan, eller någon med helt andra egenskaper?

Barometern - 31 mar 14 kl. 07:35

Skolan måste lära ut att hårt arbete alltid lönar sig

Se tillbaka på din klass på högstadiet eller gymnasiet. Hur klarade sig folk senare i karriären? Gick det bäst för dem som hade lättast för sig i skolan, eller någon med helt andra egenskaper?

BT - 06 jul 12 kl. 11:22

Skolan i Borås på rätt väg

Det har inte alltid varit lätt att förklara varför det ser ut som det gör i skolan, men de allra flesta inser att det finns ett samband mellan statliga skattesänkningar och minskad välfärd i kommunen, skriver socialdemokrater och vänsterpartister i Borås. Alla unga har rätt till en bra start i livet. En god utbildning lägger grunden för att våra unga även kan få en bra start i arbetslivet.

Trelleborgs Allehanda - 29 mar 14 kl. 07:00

Satsningen på skolan är lägre i Trelleborg

Om Trelleborgs kommun hade satsat lika mycket pengar på skolan som genomsnittskommunen i Sverige hade resursbristen för barn med behov av särskilt stöd kunnat halveras. Nu höjs röster för att skolan måste få mer pengar. – Vi måste omprioritera resurser inom kommunen eller höja skatten, säger bildningsnämndens vice ordförande Roland Hansson (KD).

SmålandsPosten - 16 aug 13 kl. 06:48

Biltrafik vid skolan största olycksrisken

Nästan hälften av rektorerna i Kronobergs län anser att föräldrar som lämnar med bil utanför skolan utgör den största trafikrisken. Det framgår av en undersökning där över tusen rektorer i landet, varav tjugofem i länet, svarat på frågor om trafiksäkerhet kring skolområdet. En av dem är Anders Tjäder som är rektor vid Pilbäckskolan i Växjö.

YLE - 17 sep 13 kl. 12:58

Nu tar skolan upp hyfs och pli

- Målet med en temavecka om hyfs och pli i skolan är att visa var och en att ett gott uppförande påverkar välbefinnandet i hela skolan, både för en själv och för alla andra, säger undervisningsrådet Christina Andersén vid Utbildningsstyrelsen. Genom sitt uppförande kan man skapa trivsel, betonar hon och en positiv atmosfär. Det här uppnår man bäst med god vilja och inget tvång, säger hon vidare.

SVT Debatt - 28 dec 13 kl. 06:00

Skolan är en ödesfråga för Sverige

DET POLITISKA ÅRET 2013 När kunskapsresultaten i de svenska skolorna sjunker dramatiskt – Sverige har sämst kunskapsutveckling i hela OECD – är det hög tid att inse att nyckeln till en skola som ser och hjälper varje elev att nå sin fulla potential är lärare som kan fokusera på undervisningen. Lärarnas administration måste minska. Men framförallt måste regeringen sluta sänka skatter på bekostnad av skolan.

SmålandsPosten - 20 feb 14 kl. 08:28

Staten sviker skolan

Leif Lewin har nu lämnat sin utvärdering om den så kallade kommunali­seringen av skolan. Spontant känns det som att han gjort ett bra arbete. Den borgerliga rege­ringen valde att bara utvärdera kommunali­seringen och utesluta alla övriga beslut i början av 1990-talet.

Sydsvenskan - 08 apr 14 kl. 08:55

Skolan är inte en kunskapsautomat

Den ena Pisa-undersökningen efter den andra ger upphov till oro med krav på förändring i skolvärlden. Som lärare ser jag en faktor som är helt avgörande för skolresultaten, men som sällan lyfts fram – elevers och föräldrars attityd till skolan. Föräldrars utbildningsnivå har mycket stor betydelse, men om inte viljan att ta eget ansvar är en naturlig del av synen på skolan så är utbildningstradition mindre väsentligt.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Många drabbades av halkan

Halkan ställde på torsdagen till det i södra Sverige. Många halkolyckor inträffade för både fotgängare och andra trafikanter och på flera orter blev det förseningar i kollektivtrafiken. SMHI:s halkvarning för Skåne togs bort i samband med att nederbörde.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Tuff årspremiär för Lindberg

Golfstjärnan Pernilla Lindbergs första tävlingsrond för året blev lång – mycket lång. Med 77 slag, sex över par, ligger hon sist i premiären på USA-touren, Tournament of Champions i Florida. I premiären är 26 turneringssegrare från de två senaste säsong.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Netflix fick färre nya abonnenter än väntat

Netflix fick 8,8 miljoner nya abonnenter under det fjärde kvartalet, meddelar strömningstjänsten i sin delårsrapport. Det var färre än analytiker trott, prognosen löd på 9,2 miljoner nya abonnenter. Bolagets aktie sjönk med 3 procent i efterhandeln..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Skellefteå vann finalrepris

I vårens finalspel krossade Växjö sin motståndare Skellefteå. Tack vare ett uppoffrande försvarsspel och en strålande Mantas Armalis i målet kunde västerbottningarna på torsdagen vinna med 3–0 och få lite revansch för den nesliga finalförlusten. Skellef.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Kvinna misstänks för vargavel

En kvinna i södra Finland misstänks för att ha köpt eller importerat tre vargar för avel. Vargarna var, när de hittades av polisen, i så dåligt skick att de avlivades omedelbart. Den misstänkta kvinnan bor i södra Finland och häktades den 12 januari på.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Hotade spränga kommunhus – frias av rätten

En man i 30-årsåldern som åtalats misstänkt för att ha planerat ett sprängdåd mot kommunhuset i Haninge söder om Stockholm frias av tingsrätten. Mannen har sagt till närstående att han skulle "spränga kommunhuset" men rätten hävdar att det bara kan ha v.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Fullt utvecklad brand i förskola

På torsdagen började det brinna i en förskola i Svedala. Räddningstjänsten är på plats med flera enheter..

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Cardi B och Musgraves klara för Grammygalan

De första artisterna som kommer att uppträda under årets amerikanska Grammygala har nu presenterats. Camila Caballo, Cardi B, Dan + Shay, Post Malone, Shawn Mendes, Janelle Monáe och Kacey Musgraves kommer alla stå på scen i Los Angeles den 10 februari..

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Putin varmt välkomnad i Belgrad

Rysslands president Vladimir Putin fick ett storslaget välkomnande vid sitt statsbesök i Serbien. Där prisar han sin ifrågasatte och ultranationalistiske motsvarighet Aleksandar Vucic – och riktar kritik i den infekterade Kosovofrågan. När Vladimir Puti.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Flickor blev smygfilmade i duschen

En familj i Lund har polisanmält att två flickor blivit smygfilmade..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.