Nyan > Svenskfinland

Wednesday, 22 August, 05:33

Nyan - 18 maj 18 kl. 11:45

Åländsk odling tillbakaEfter några års uppehåll återkommer nu boken Åländsk odling. Ålands kulturhistoriska museum och Ålands konstmuseum lanserar sin nya publikation i samband med den internationella museidagen på fredagen.
Boken Åländsk Odling 2014-2017 handlar om ombyggnads- och förnyelseprocessen av Ålands kulturhistoriska museums och Ålands konstmuseums basutställningar. Den är skriven och producerad av personalen vid Ålands museum. Journalisten Helena Forsgård har bidragit med intervjuer och Rita Jokiranta har ansvarat för den grafiska formgivningen.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Åländsk, Ålands, Åländsk Odling, Helena Forsgård, Rita Jokiranta, Annika Dahlblom, Josephson, Nyan

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Åländsk, odlingtillbaka
Nyan - 29 nov 13 kl. 12:20

Åländsk odling söker nya skribenter

I dagarna ges den sextiosjunde upplagan av Åländsk odling ut. Samtidigt efterlyser redaktören Jan Andersson nya skribenter..

YLE - 23 feb 17 kl. 09:57

Odlingen av potatis och spannmål - men inte råg - täcker finländsk konsumtion

Den totala spannmålsskörden på 3,6 miljarder kilo hösten 2016 täcker konsumtionen i Finland så väl att hela 500 miljoner kilo går på export till utlandet. Också potatisskörden på närmare 600 miljoner räcker till för landets behov, visar Naturresursinstitutets statistik. Kornsskörden har varit på samma nivå under de senaste 40 åren men har tiofaldigats jämfört med läget för hundra år sedan.

Alliansfritt Sverige - 11 jul 14 kl. 16:02

Moderat kommunpolitiker ondgör sig över ekologisk odling

Mats Green (M) är kommunstyrelsens ordförande i Jönköping. Han är från och med nu någon som av någon egentligen oklar anledning gått igång på det där med ekologisk odling. På sin Facebooksida har han sagt sitt hjärtas mening om det.

Kristianstadsbladet - 14 apr 14 kl. 08:14

"Det skrivs rena dumheter om ekologisk odling nu"

Foto: Malin Palm
Replik på Arne Wannebros ”Ekologiska livsmedel ett hot”, 10/4.
Nu kan jag inte vara tyst längre. Det skrivs rena dumheter om ekologisk odling i media just nu.

Cornucopia - 13 nov 14 kl. 11:43

Svenskt jordbruk redan ledande inom ekologisk odling

Regeringen vill ha mer ekologisk odling i Sverige. I själva verket är Sverige redan ledande i Europa när det gäller andelen ekologisk odling och har trots att vi är ett relativt litet jordbruksland det femte största landet arealmässigt.Andel ekologisk odling i EU/EES mfl europeiska länder år 2010.

Supermiljöbloggen - 04 feb 14 kl. 10:33

Ekologisk odling bra för den biologiska mångfalden

Ny studie visar att det är stora skillnader mellan ekologisk och konventionell odling. Forskare från SLU har varit med i ett internationellt projekt där man gått igenom data från studier som sträcker sig tillbaka till 1989. Det man kommit fram till är att ekologisk odling i snitt verkar ge drygt 30 procent fler arter av växter, insekter och andra djur jämfört med konventionell odling.

Nya Wermlands Tidningen - 26 nov 14 kl. 06:00

Stort intresse för EKO-odling

EKO-ODLING. Tre professorer och en programchef från Sveriges Lantbruksuniversitet har lånat sig till ett propagandautspel om ekologisk odling. De menar att sådan odling kan leda till katastrof.

Skånskan - 06 maj 16 kl. 21:51

Satsning på urban odling

Lund Kommunen går nu vidare med arbetet för utveckla den urbana odlingen.Ett programförslag har tagits fram av tekniska förvaltningen och tekniska nämnden väntas vid nästa sammanträde skicka ut det på remiss. Syftet med programmet är att ta ett helhetsgrepp på olika slags småskalig odling i tätortsmiljön, och samtidigt bidra till hållbar utveckling.

Skånskan - 03 aug 16 kl. 09:22

”Odling ska vara en del av stadsmiljön”

lund För att utveckla Lunds gröna samarbeten, anställdes Janine Österman som kommunens första odlingssamordnare.
– Staden är verkligen full med engagerade odlare, säger Janine ÖstermanDet är första dagen efter semestern när Janine Österman visar upp Lunds äldsta kolonilott Öster I vid Dalbyvägen.
– Många vet nog inte att det är öppet här för allmänheten på dagarna.

BT - 09 dec 11 kl. 11:17

Krismedlem döms för knarkbrott: "Odling av industriell karaktär"

Den 30-årige eldsjäl i Kris som hade en stor odling av cannabis på en mindre ort i Ulricehamns kommun döms till 2,5 års fängelse för grovt narkotikabrott. BT har skrivit om fallet flera gånger tidigare. Mannen var eldsjäl i organisationen Kris, Kriminellas revansch i samhället, i Göteborg.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 9 timmar sedan

President Niinistö till Åland

President Sauli Niinistö ska inviga den parlamentariska Östersjökonferensen. Under sitt Ålandsbesök ska presidenten också träffa landskapsföreträdare.
Östersjökonferensen anordnas i år på Åland och såsom Nya Åland tidigare rapporterat är invigningstalare republikens president.

Nyan - 11 timmar sedan

De gör upp i Paf Masters

CURLING. Tio lag från sammanlagt sex nationer kommer till start i årets upplaga av Paf Masters Women’s Curling Tour. Precis som i fjol uppgår den totala prissumman i 18 000 euro.

Nyan - 13 timmar sedan

Finska vårdreformen under åländsk lupp – igen

Den finländska vårdreformen kommer att leda till begreppsförvirring. Och det råder fortfarande oklarheter kring skattegottgörelsen. Nu vill landskapsregeringen att Finland tillsätter en Ålands-expert för att reda ut konsekvenserna av reformen.

Nyan - 15 timmar sedan

Vattnet fortsätter sjunka i Långsjön

Idag möts styrelsen för Ålands vatten för att diskutera vattensituationen. I går morse låg vattnivån på – 63,8 centimeter vid Kalders dammlucka i Långsjön, vilket innebär att den sjunkit med fem centimeter på en vecka. Tillståndsgränsen för bevattningsuttag går numera vid –65 centimeter och för dricksvattenuttag vid –70 centimeter.

Nyan - 15 timmar sedan

Landslaget kallar på Engman

FOTBOLL. Adelina Engman, till vardags i Chelsea FC, är en av 23 spelare som förbundskapten Anna Signeul tagit ut till VM-kvalmatcherna borta mot Spanien och Österrike. Finland möter Spanien i Santander den 31 augusti och Österrike i Wiener Neustadt den 4 september.

Nyan - 16 timmar sedan

Konkurrensavtalsföreläsning på lagtinget ikväll

Konkurrenskraftavtalet-Effekter på arbetslivet och jämställdheten är rubriken på den föreläsning som hålls i kväll klockan 19 i lagtinget  Marhällan. Obs platsen då annan plats uppgavs i tisdagens Obs det händer! Sociolog och akademilektor Mika Helander vid Åbo Akademi föreläser om hur konkurrenskraftavtalet påverkat vardagslivet.

Nyan - 17 timmar sedan

Barbershop-kväll med Seaside singers

Ikväll anordnar kören Seaside singers en gästkväll i Medborgarinstitutet där alla sångintresserade kvinnor är välkomna att delta. Seaside Singers består av 18 medlemmar, och kören är specialiserad på Barbershop-sång.
Jenni Nurmi är vicedirigent i Seaside Singers, och hon hoppas att gästkvällen ska väcka ett intresse för musikstilen.

Nyan - Igår: 08:00

Fler ägare i Andelsbanken

7 437. Så många ägare har Andelsbanken Åland. Det är en ökning med 430 stycken från samma period ifjol.

Nyan - 19 timmar sedan

Hovrätten skärper straff för förälders misshandel

Tingsrätten ansåg att mannen hade misshandlat sitt barn – men han dömdes inte till något straff. Hovrätten ger honom dagsböter.
Åklagaren som besvärade sig i hovrätten yrkade på att mannen skulle dömas till ett bötesstraff.

Nyan - 20 timmar sedan

Bortslängd brandvarnare orsakade pådrag

Ett brandlarm tjöt på måndagskvällen i ett bostadsområde i Mariehamn, men källan var desto svårare att hitta. – De boende hade själva gått runt i området och inte kunnat lokalisera ljudet, så vi rullade dit med några enheter, säger brandbefäl Ted Andersson. På plats hittade man till slut ett stort flak med elektroniksopor.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.