Nyan > Svenskfinland

Friday, 19 October, 09:05

Nyan - 18 maj 18 kl. 11:45

Åländsk odling tillbakaEfter några års uppehåll återkommer nu boken Åländsk odling. Ålands kulturhistoriska museum och Ålands konstmuseum lanserar sin nya publikation i samband med den internationella museidagen på fredagen.
Boken Åländsk Odling 2014-2017 handlar om ombyggnads- och förnyelseprocessen av Ålands kulturhistoriska museums och Ålands konstmuseums basutställningar. Den är skriven och producerad av personalen vid Ålands museum. Journalisten Helena Forsgård har bidragit med intervjuer och Rita Jokiranta har ansvarat för den grafiska formgivningen.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Åländsk, Ålands, Åländsk Odling, Helena Forsgård, Rita Jokiranta, Annika Dahlblom, Josephson, Nyan

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Åländsk, odlingtillbaka
Nyan - 29 nov 13 kl. 12:20

Åländsk odling söker nya skribenter

I dagarna ges den sextiosjunde upplagan av Åländsk odling ut. Samtidigt efterlyser redaktören Jan Andersson nya skribenter..

YLE - 23 feb 17 kl. 09:57

Odlingen av potatis och spannmål - men inte råg - täcker finländsk konsumtion

Den totala spannmålsskörden på 3,6 miljarder kilo hösten 2016 täcker konsumtionen i Finland så väl att hela 500 miljoner kilo går på export till utlandet. Också potatisskörden på närmare 600 miljoner räcker till för landets behov, visar Naturresursinstitutets statistik. Kornsskörden har varit på samma nivå under de senaste 40 åren men har tiofaldigats jämfört med läget för hundra år sedan.

Alliansfritt Sverige - 11 jul 14 kl. 16:02

Moderat kommunpolitiker ondgör sig över ekologisk odling

Mats Green (M) är kommunstyrelsens ordförande i Jönköping. Han är från och med nu någon som av någon egentligen oklar anledning gått igång på det där med ekologisk odling. På sin Facebooksida har han sagt sitt hjärtas mening om det.

Kristianstadsbladet - 14 apr 14 kl. 08:14

"Det skrivs rena dumheter om ekologisk odling nu"

Foto: Malin Palm
Replik på Arne Wannebros ”Ekologiska livsmedel ett hot”, 10/4.
Nu kan jag inte vara tyst längre. Det skrivs rena dumheter om ekologisk odling i media just nu.

Cornucopia - 13 nov 14 kl. 11:43

Svenskt jordbruk redan ledande inom ekologisk odling

Regeringen vill ha mer ekologisk odling i Sverige. I själva verket är Sverige redan ledande i Europa när det gäller andelen ekologisk odling och har trots att vi är ett relativt litet jordbruksland det femte största landet arealmässigt.Andel ekologisk odling i EU/EES mfl europeiska länder år 2010.

Supermiljöbloggen - 04 feb 14 kl. 10:33

Ekologisk odling bra för den biologiska mångfalden

Ny studie visar att det är stora skillnader mellan ekologisk och konventionell odling. Forskare från SLU har varit med i ett internationellt projekt där man gått igenom data från studier som sträcker sig tillbaka till 1989. Det man kommit fram till är att ekologisk odling i snitt verkar ge drygt 30 procent fler arter av växter, insekter och andra djur jämfört med konventionell odling.

Nya Wermlands Tidningen - 26 nov 14 kl. 06:00

Stort intresse för EKO-odling

EKO-ODLING. Tre professorer och en programchef från Sveriges Lantbruksuniversitet har lånat sig till ett propagandautspel om ekologisk odling. De menar att sådan odling kan leda till katastrof.

Skånskan - 06 maj 16 kl. 21:51

Satsning på urban odling

Lund Kommunen går nu vidare med arbetet för utveckla den urbana odlingen.Ett programförslag har tagits fram av tekniska förvaltningen och tekniska nämnden väntas vid nästa sammanträde skicka ut det på remiss. Syftet med programmet är att ta ett helhetsgrepp på olika slags småskalig odling i tätortsmiljön, och samtidigt bidra till hållbar utveckling.

Skånskan - 03 aug 16 kl. 09:22

”Odling ska vara en del av stadsmiljön”

lund För att utveckla Lunds gröna samarbeten, anställdes Janine Österman som kommunens första odlingssamordnare.
– Staden är verkligen full med engagerade odlare, säger Janine ÖstermanDet är första dagen efter semestern när Janine Österman visar upp Lunds äldsta kolonilott Öster I vid Dalbyvägen.
– Många vet nog inte att det är öppet här för allmänheten på dagarna.

BT - 09 dec 11 kl. 11:17

Krismedlem döms för knarkbrott: "Odling av industriell karaktär"

Den 30-årige eldsjäl i Kris som hade en stor odling av cannabis på en mindre ort i Ulricehamns kommun döms till 2,5 års fängelse för grovt narkotikabrott. BT har skrivit om fallet flera gånger tidigare. Mannen var eldsjäl i organisationen Kris, Kriminellas revansch i samhället, i Göteborg.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 1 timme sedan

40 dagsböter för misshandel

En man har dömts till 40 dagsböter på sammanlagt 1 160 euro för misshandel. Mannen döms för att ha skallat en annan man i ansiktet. Den danska skallen resulterade i ett blödande sår vid ögonbrynet.

Nyan - 3 timmar sedan

”Dödsstöten” för åländskt EU-mandat

Initiativet om ett åländskt EU-parlamentsmandat ser ut att ha fallit. Centerns riksdagsgrupp har beslutat att frågan inte kommer att behandlas under denna mandatperiod. Yle rapporterar att de två andra regeringspartiernas riksdagsgrupper sagt nej.

Nyan - 13 timmar sedan

Blomquist lämnar Åland United

FOTBOLL. På lördag spelar Åland United om bronset i Damligan.
För Sydney Blomquist, men också Isabella Mattsson, blir det en speciell match då det nu står klart att båda kommer att lämna laget efter säsongen.

Nyan - 14 timmar sedan

Ingen EU-plats till Åland

Det blir ingen EU-plats för Åland. Det rapporterar Yles svenska nyheter. – I och med brexit ökar Finlands mandat i Europaparlamentet från 13 till 14.

Nyan - 14 timmar sedan

Eldorado för naturfotografer

Varje torsdag bidrar Facebookgruppen Vädersidan med en väderuppdatering från veckan som gått.
Varmluften som strömmat upp över Europa har vi bara fått smaka lite på men det blev främst Sverige som märkte av den med temperaturer lokalt över 20 grader. I Finland och på Åland nådde vi inte liknande temperaturer.

Nyan - 15 timmar sedan

Polisen beslagtog narkotika och cigaretter

Polisen fortsatte sin gatuövervakning för att stävja narkotikabrott under torsdagen. Av de personer som polisen stoppade hade en en mindre mängd illegala droger på sig och bötfälldes för straffbart bruk av narkotika. Under dagen var polisen även ute på platser där unga brukar tillbringa tid.

Nyan - 15 timmar sedan

Nämnd godkände stadsplaner

Den preliminära utkastet till ny stadsplan för Östra hamnen, där ett promenadstråk med aktivitetsmöjligheter ingår, godkändes av stadsutvecklingsnämnden i måndags. Nu vill man att stadsstyrelsen utnämner en planeringsgrupp för att ta fram detaljplaner för att genomföra projektet. På samma möte beslutade nämnden att omfatta utkastet till ändring av stadsplanen för Kasberget, där man vill bygga radhus i stället för höghus.

Nyan - 16 timmar sedan

Ålands Framtid på Yorkshire-möte

Ålands Framtids Anders Eriksson representerade den oberoende självstyrelsepolitiska grupperingen European Free Alliance (EFA) vid Yorkshire Partys höstkonferens i Hull, England den 12-13 oktober. Partiet strävar efter att få ett eget parlament i landskapet Yorkshire. – Vid konferensen höll Anders Eriksson ett anförande under rubriken ”Bringing Decisions Closer to Your People” där han bland annat beskrev den historiska bakgrunden till Ålands självstyrelse, dagens situation och Ålands Framtids roll i att försöka utveckla Ålands självbestämmande, sägs i ett pressmeddelande.

Nyan - 17 timmar sedan

Havsgatan byggs om

Grävningsarbeten för byte av vatten- och avloppsledningar pågår just nu på Havsgatan och Skillnadsgatan. Det skriver Mariehamns stads samhällstekniska avdelning i ett pressmeddelande. Havsgatan var stängd under onsdagen och kommer från och till att stängas av under perioder fram till maj 2019.

Nyan - 19 timmar sedan

Från 100 kilo fosfor till 13

Med den nya reningen kommer landskapets fiskodling i Guttorp att förbättra fosforreningen från dagens 10 procent till 95 procent. Det betyder att mängden fosfor som släpps ut minskar från dagens cirka 100 kilo till bara 13.
Fastighetsverkets vd Stefan Rumander presenterade förslaget till reningsmetod på mötet i Klippan i tisdags.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.