Nyan > Svenskfinland

Tuesday, 22 May, 09:51

Nyan - 18 maj 18 kl. 11:45

Åländsk odling tillbakaEfter några års uppehåll återkommer nu boken Åländsk odling. Ålands kulturhistoriska museum och Ålands konstmuseum lanserar sin nya publikation i samband med den internationella museidagen på fredagen.
Boken Åländsk Odling 2014-2017 handlar om ombyggnads- och förnyelseprocessen av Ålands kulturhistoriska museums och Ålands konstmuseums basutställningar. Den är skriven och producerad av personalen vid Ålands museum. Journalisten Helena Forsgård har bidragit med intervjuer och Rita Jokiranta har ansvarat för den grafiska formgivningen.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Åländsk, Ålands, Åländsk Odling, Helena Forsgård, Rita Jokiranta, Annika Dahlblom, Josephson, Nyan

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Åländsk, odlingtillbaka
Nyan - 29 nov 13 kl. 12:20

Åländsk odling söker nya skribenter

I dagarna ges den sextiosjunde upplagan av Åländsk odling ut. Samtidigt efterlyser redaktören Jan Andersson nya skribenter..

YLE - 23 feb 17 kl. 09:57

Odlingen av potatis och spannmål - men inte råg - täcker finländsk konsumtion

Den totala spannmålsskörden på 3,6 miljarder kilo hösten 2016 täcker konsumtionen i Finland så väl att hela 500 miljoner kilo går på export till utlandet. Också potatisskörden på närmare 600 miljoner räcker till för landets behov, visar Naturresursinstitutets statistik. Kornsskörden har varit på samma nivå under de senaste 40 åren men har tiofaldigats jämfört med läget för hundra år sedan.

Alliansfritt Sverige - 11 jul 14 kl. 16:02

Moderat kommunpolitiker ondgör sig över ekologisk odling

Mats Green (M) är kommunstyrelsens ordförande i Jönköping. Han är från och med nu någon som av någon egentligen oklar anledning gått igång på det där med ekologisk odling. På sin Facebooksida har han sagt sitt hjärtas mening om det.

Kristianstadsbladet - 14 apr 14 kl. 08:14

"Det skrivs rena dumheter om ekologisk odling nu"

Foto: Malin Palm
Replik på Arne Wannebros ”Ekologiska livsmedel ett hot”, 10/4.
Nu kan jag inte vara tyst längre. Det skrivs rena dumheter om ekologisk odling i media just nu.

Cornucopia - 13 nov 14 kl. 11:43

Svenskt jordbruk redan ledande inom ekologisk odling

Regeringen vill ha mer ekologisk odling i Sverige. I själva verket är Sverige redan ledande i Europa när det gäller andelen ekologisk odling och har trots att vi är ett relativt litet jordbruksland det femte största landet arealmässigt.Andel ekologisk odling i EU/EES mfl europeiska länder år 2010.

Supermiljöbloggen - 04 feb 14 kl. 10:33

Ekologisk odling bra för den biologiska mångfalden

Ny studie visar att det är stora skillnader mellan ekologisk och konventionell odling. Forskare från SLU har varit med i ett internationellt projekt där man gått igenom data från studier som sträcker sig tillbaka till 1989. Det man kommit fram till är att ekologisk odling i snitt verkar ge drygt 30 procent fler arter av växter, insekter och andra djur jämfört med konventionell odling.

Nya Wermlands Tidningen - 26 nov 14 kl. 06:00

Stort intresse för EKO-odling

EKO-ODLING. Tre professorer och en programchef från Sveriges Lantbruksuniversitet har lånat sig till ett propagandautspel om ekologisk odling. De menar att sådan odling kan leda till katastrof.

Skånskan - 06 maj 16 kl. 21:51

Satsning på urban odling

Lund Kommunen går nu vidare med arbetet för utveckla den urbana odlingen.Ett programförslag har tagits fram av tekniska förvaltningen och tekniska nämnden väntas vid nästa sammanträde skicka ut det på remiss. Syftet med programmet är att ta ett helhetsgrepp på olika slags småskalig odling i tätortsmiljön, och samtidigt bidra till hållbar utveckling.

Skånskan - 03 aug 16 kl. 09:22

”Odling ska vara en del av stadsmiljön”

lund För att utveckla Lunds gröna samarbeten, anställdes Janine Österman som kommunens första odlingssamordnare.
– Staden är verkligen full med engagerade odlare, säger Janine ÖstermanDet är första dagen efter semestern när Janine Österman visar upp Lunds äldsta kolonilott Öster I vid Dalbyvägen.
– Många vet nog inte att det är öppet här för allmänheten på dagarna.

BT - 09 dec 11 kl. 11:17

Krismedlem döms för knarkbrott: "Odling av industriell karaktär"

Den 30-årige eldsjäl i Kris som hade en stor odling av cannabis på en mindre ort i Ulricehamns kommun döms till 2,5 års fängelse för grovt narkotikabrott. BT har skrivit om fallet flera gånger tidigare. Mannen var eldsjäl i organisationen Kris, Kriminellas revansch i samhället, i Göteborg.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 30 minuter sedan

Så stöder landskapet Guttorps fiskodling

Hur ser framtiden ut för Guttorps fiskodling efter att den planerade fiskvårdsavgiften togs bort, frågade Lars Häggblom (Ob) under lagtingets frågestund i går. – Ganska bra, svarade näringsministern Camilla Gunell (S). Fastighetsverket har kommit långt i projekteringen av ytterligare rening för att minimera utsläppen från anläggningen.

Nyan - 1 timme sedan

Lelöksområdet för daghem

Byggnads och miljönämnden i Lemland och Lumparland ska omgående upprätta ett förslag till ny generalplan samt detaljplan för Bengtsböle bostadsområde, för att kommunen ska kunna bygga ett daghem med fyra avdelningar på Lelöksområdet. Generalplanen bör ändras så att det inte krävs detaljplaneändring för att bygga på Lelöksområdet. Det här beslöt kommunstyrelsen i Lemland på sitt senaste möte.

Nyan - 2 timmar sedan

Med guld i mun

FRIIDROTT. Efter ett rafflande upplopp tog Celina Holmberg, Elsa Andersson, Ellen Mattsson och Ida-Maria Sjölund från ÖHS guld i stafettkarnevalen.
Under måndagen var de tillbaka i skolan.

Nyan - 3 timmar sedan

Inget stöd i förväg till konkursbolag

Landskapet har inte betalat miljonstöd till konkursade Nextjet i förväg.
Det sade infrastrukturministern Mika Nordberg (Ob) när Jörgen Pettersson (C) ville veta vad regeringen gör för att rädda flygtrafiken till Arlanda efter Nextjets konkurs. Frågan har högsta prioritet, försäkrade Mika Nordberg vid lagtingets frågestund på måndagen.

Nyan - 14 timmar sedan

Strandnäs FBK tog revansch

Strandnäs FBK tog brons när Svenskfinlands frivilliga brandkårer gjorde upp i förbundsmästerskapen i redskapshantering i Mariehamn i helgen.
Strandnäs FBK var det enda tävlande åländska laget när förbundsmästerskapen i redskapshantering ägde rum under lördagseftermiddagen. Totalt tävlade 14 lag, varav fyra damlag, från olika frivilliga brandkårer runt om i Svenskfinland.

Nyan - 16 timmar sedan

Ingen söker tjänst i Hammarland

Kyrkoherdetjänsten i Hammarlands församling har inom utsatt ansökningstid inte fått någon sökande. Det meddelar Domkapitlet i Borgå stift. (ms)   Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.

Nyan - 18 timmar sedan

Emeliastiftelsen satsar på ekvirke

Det blir en dansk firma, Dansk Skibstrae, som får den första virkesbeställningen av stiftelsen Emelia som ska bygga en skuta på traditionellt vis i Sjökvarteret.
Avtalet är inte undertecknat ännu men förhandlingarna med det danska bolagets ägare Paul Rasmussen har nått långt. – Grovjobbet är gjort, säger stiftelsens ordförande Björn-Olov Erikson efter torsdagens träff med Paul Rasmussen i Mariehamn.

Nyan - 18 timmar sedan

Olivia Weuro simmar junior-EM

SIMNING. Åländska Olivia Weuro kommer att få tävla för Finland i sommarens junior-EM i Helsingfors.
– Jag hade det nog på känn, säger 15-åringen.

Nyan - 19 timmar sedan

”Plasten är en sorglig symbol ”

Hundratals människor går varje år längs med den lettiska kusten tillsammans med Östersjöpristagarkampanjen Mana Jura och plockar bland annat mängder av plast. Men initiativtagaren Janis Ulme säger att man borde få börja fokusera på större hot.
Sedan 2012 har Mana Jura med grundaren Janis Ulme i spetsen finkammat de lettiska sandiga stränderna i jakt på skräp och skrot.

Nyan - 22 timmar sedan

Dånö hembygdsmuseum får eget drama

Robert Liewendahls pjäs Gefinas krona har premiär i slutet av juli. Handlingen kretsar kring Amanda Nordbloms stuga, det som i dag är Dånö hembygdsmuseum. Dånö hembygdsmuseum firar i år 90-års jubileum, och föreningen blir samtidigt 50 år.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.