Nyan > Svenskfinland

Wednesday, 23 January, 23:17

Nyan - 18 maj 18 kl. 11:45

Åländsk odling tillbakaEfter några års uppehåll återkommer nu boken Åländsk odling. Ålands kulturhistoriska museum och Ålands konstmuseum lanserar sin nya publikation i samband med den internationella museidagen på fredagen.
Boken Åländsk Odling 2014-2017 handlar om ombyggnads- och förnyelseprocessen av Ålands kulturhistoriska museums och Ålands konstmuseums basutställningar. Den är skriven och producerad av personalen vid Ålands museum. Journalisten Helena Forsgård har bidragit med intervjuer och Rita Jokiranta har ansvarat för den grafiska formgivningen.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Åländsk, Ålands, Åländsk Odling, Helena Forsgård, Rita Jokiranta, Annika Dahlblom, Josephson, Nyan

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Åländsk, odlingtillbaka
Nyan - 29 nov 13 kl. 12:20

Åländsk odling söker nya skribenter

I dagarna ges den sextiosjunde upplagan av Åländsk odling ut. Samtidigt efterlyser redaktören Jan Andersson nya skribenter..

YLE - 23 feb 17 kl. 09:57

Odlingen av potatis och spannmål - men inte råg - täcker finländsk konsumtion

Den totala spannmålsskörden på 3,6 miljarder kilo hösten 2016 täcker konsumtionen i Finland så väl att hela 500 miljoner kilo går på export till utlandet. Också potatisskörden på närmare 600 miljoner räcker till för landets behov, visar Naturresursinstitutets statistik. Kornsskörden har varit på samma nivå under de senaste 40 åren men har tiofaldigats jämfört med läget för hundra år sedan.

Alliansfritt Sverige - 11 jul 14 kl. 16:02

Moderat kommunpolitiker ondgör sig över ekologisk odling

Mats Green (M) är kommunstyrelsens ordförande i Jönköping. Han är från och med nu någon som av någon egentligen oklar anledning gått igång på det där med ekologisk odling. På sin Facebooksida har han sagt sitt hjärtas mening om det.

Kristianstadsbladet - 14 apr 14 kl. 08:14

"Det skrivs rena dumheter om ekologisk odling nu"

Foto: Malin Palm
Replik på Arne Wannebros ”Ekologiska livsmedel ett hot”, 10/4.
Nu kan jag inte vara tyst längre. Det skrivs rena dumheter om ekologisk odling i media just nu.

Cornucopia - 13 nov 14 kl. 11:43

Svenskt jordbruk redan ledande inom ekologisk odling

Regeringen vill ha mer ekologisk odling i Sverige. I själva verket är Sverige redan ledande i Europa när det gäller andelen ekologisk odling och har trots att vi är ett relativt litet jordbruksland det femte största landet arealmässigt.Andel ekologisk odling i EU/EES mfl europeiska länder år 2010.

Supermiljöbloggen - 04 feb 14 kl. 10:33

Ekologisk odling bra för den biologiska mångfalden

Ny studie visar att det är stora skillnader mellan ekologisk och konventionell odling. Forskare från SLU har varit med i ett internationellt projekt där man gått igenom data från studier som sträcker sig tillbaka till 1989. Det man kommit fram till är att ekologisk odling i snitt verkar ge drygt 30 procent fler arter av växter, insekter och andra djur jämfört med konventionell odling.

Nya Wermlands Tidningen - 26 nov 14 kl. 06:00

Stort intresse för EKO-odling

EKO-ODLING. Tre professorer och en programchef från Sveriges Lantbruksuniversitet har lånat sig till ett propagandautspel om ekologisk odling. De menar att sådan odling kan leda till katastrof.

Skånskan - 06 maj 16 kl. 21:51

Satsning på urban odling

Lund Kommunen går nu vidare med arbetet för utveckla den urbana odlingen.Ett programförslag har tagits fram av tekniska förvaltningen och tekniska nämnden väntas vid nästa sammanträde skicka ut det på remiss. Syftet med programmet är att ta ett helhetsgrepp på olika slags småskalig odling i tätortsmiljön, och samtidigt bidra till hållbar utveckling.

Skånskan - 03 aug 16 kl. 09:22

”Odling ska vara en del av stadsmiljön”

lund För att utveckla Lunds gröna samarbeten, anställdes Janine Österman som kommunens första odlingssamordnare.
– Staden är verkligen full med engagerade odlare, säger Janine ÖstermanDet är första dagen efter semestern när Janine Österman visar upp Lunds äldsta kolonilott Öster I vid Dalbyvägen.
– Många vet nog inte att det är öppet här för allmänheten på dagarna.

BT - 09 dec 11 kl. 11:17

Krismedlem döms för knarkbrott: "Odling av industriell karaktär"

Den 30-årige eldsjäl i Kris som hade en stor odling av cannabis på en mindre ort i Ulricehamns kommun döms till 2,5 års fängelse för grovt narkotikabrott. BT har skrivit om fallet flera gånger tidigare. Mannen var eldsjäl i organisationen Kris, Kriminellas revansch i samhället, i Göteborg.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 1 timme sedan

Helenius kan möta Pulev

BOXNING. Robert ”The Nordic Nightmare” Helenius är på jakt efter ett nytt tungviktsmöte. .

Nyan - 3 timmar sedan

Ännu ingen lösning för Åland

Lantrådet Katrin Sjögren (lib) hördes i dag i riksdagens grundlagsutskott om landskapsreformen och dess påverkan på Åland. – Vi hade ett ganska omfattande skriftligt utlåtande som jag redogjorde för och presenterade för utskottet, säger Katrin Sjögren. – Sedan följde diskussion, och det kom ganska många frågor.

Nyan - 4 timmar sedan

Ministern: En varg finns kvar

I väntan på att lagtingets behandling av lagen om skyddsjakt ska behandlas en andra gång, lagen föll i lagstiftningskontrollen förra gången, beslutade jaktminister Camilla Gunell (S) på tisdagen att förlänga ett tidigare beslut som medför att ålänningar kan freda sina tamdjur vid en vargattack. Den här gången sträcker sig beslutet till den sista maj. Genom lagförslaget får djurägare rätt att skydda sig mot angrepp av rovdjur utan att det skulle behövas särskilt beslut av landskapsregeringen.

Nyan - 5 timmar sedan

Delgeneralplanen återremitterad

Stadsutvecklingsnämnden i Mariehamn beslöt på måndagen att återremittera ärendet gällande förslaget till delgeneralplanen för stadens centrum. – Det finns vissa frågor som vi ännu vill få förankrade innan vi skickar iväg den till stadsstyrelsen och fullmäktige, säger mötesordförande och nämndens viceordförande Peter Enberg (MSÅ). Nämnden beslöt också att bordlägga trafikssystemlösningen för Mariehamns centrum och den tas eventuellt upp på stadsutvecklingsnämndens nästa möte den 6 februari.

Nyan - 6 timmar sedan

Jurist leder Kraftnät Åland

Landskapsregeringen har utsett avdelningsjurist Ida Hellgren till styrelseordförande i Kraftnät Åland ab, som är helägt av landskapet. Ledamöter i styrelses är Barbro Sundback, Jim Bergbo och Tanja Sabel. (ms) Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.

Nyan - 7 timmar sedan

Nya segel gåva från Åland

Ålands Sjöfartsmuseum förbereder som bäst en gåva till museifartyget Peking i Hamburg: två nysydda segel. .

Nyan - 9 timmar sedan

Stormen orsak att ansöka om extra statsanslag

En händelse som nyårsstormen klassar in som orsak för Åland att ansöka om extra anslag av Finland.
Det berättade finansminister Mats Perämaa (Lib) på en pressträff i går. – Det är inte att gå med hatten i handen, utan handlar om att utnyttja de finansieringsmöjligheter som finns, säger han.

Nyan - 11 timmar sedan

Mötley Crües sångare på Pub Ettan

John Corabi, en gång sångare i Mötley Crüe, gästar i kväll Pub Ettan i ett opluggat framträdande. – I dag är han frontman i The Dead Daisies, säger Björn ”Grulle” Eklund på Pub Ettan. – De är en typ av musikkollektiv med roterande line-up.

Nyan - 13 timmar sedan

Gunell träffar riksminister

Minister Camilla Gunell (S) träffar i dag Finlands jord- och skogsbruksminister Jari Leppä (C) för att diskutera gemensamma EU-frågor. Nästa år påbörjas en ny period för EU:s jordbruksprogram, vilket gör att Åland ska ta fram ett nytt LBU-program. EU vill nu förenkla sin administration, vilket bland annat kan betyda att man vill ha enbart en CAP-strategi per EU-nation.

Nyan - 14 timmar sedan

”Hitta ett sätt att likställa examina”

Lagtingets talman Gun-Mari Lindholm vill, angående frågan om lärare som utbildats i Sverige och deras behörighet för åländska lärartjänster, att Åland ska använda det utrymme som självstyrelselagen ger till att bestämma vad som krävs för att få ett ordinarie arbete inom vissa yrkesområden, snarare än att använda finska examina som norm. – När det gäller hälso- och sjukvården får en sjukskötare sin examen godkänd i Finland – där har vi inte behörighet, säger hon. – Men där vi själva har behörighet kan vi hitta på något för att locka tillbaka våra egna ungdomar.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.