Dagens PS > Ekonomi

Tuesday, 22 May, 09:57

Dagens PS - 18 maj 18 kl. 11:01

Icahn storköper för att stoppa miljardaffärAktivisten och miljardären Carl Icahn har tillkännagivit en post på 9,38 procent i försäkringsbolaget AmTrust Financial, skriver Reuters. Hans intåg är till för att stoppa företaget från att köpas ut från börsen, enligt ett brev till styrelsen. Den första 1 mars i år meddelade AmTrust Financial att det kommer att köpas ut för 2,8 miljarder dollar av en grupp aktieägare, inklusive grundarfamiljen och bolagets vd. Carl Icahns avslöjande om posten i AmTrust Financial efter att börsen stängt igår fick aktien att stiga med 5,8 procent under efterhandeln. Bortsett från att vara emot ett utköp av AmTrust Financial vill Carl Icahn också att datumet för den planerade extra bolagsstämman flyttas från 4 juni..
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Carl Icahn, AmTrust Financial, Reuters, Icahns

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Icahn, storköperför att , stoppa, miljardaffär
DI - 13 aug 13 kl. 22:07

Icahn storköper i Apple

Apple-aktien tog ett kliv högre under tisdagskvällens handel på Nasdaq-börsen, efter att miljardären Carl Icahn meddelat att han byggt upp ett stort innehav i bolaget. Icahn är också sedan länge affärspartner med Christer Gardell..

DI - 18 jul 13 kl. 10:02

Oljefonder storköper aktier i Sverige

Oljefonder från Norge, Saudi Arabien och Abu Dhabi storköper aktier på Stockholmsbörsen. Bland favoritköpen kan nämnas de svenska storbankerna och Volvo..

Dagens PS - 03 maj 17 kl. 10:55

Mutmisstänkt topp storköper aktier

Mutmisstänkte miljardären Fredrik Lundberg har tankat 1 miljon A-aktier i Handelsbanken, där han är vice ordförande. (Foto: TT) Fredrik Lundberg, vice ordförande i Handelsbanken (SHB) och som är misstänkt för givande av muta i härvan med jaktresor där bland andra även den tidigare finansministern Anders Borg är misstänkt, har i dag, tisdag, köpt 400.000 A-aktier i Handelsbanken.

DI - 08 jan 18 kl. 12:00

Insiderkrönikan: Nye vd:n storköper aktier – ta rygg

Insiderkrönikan bjuder på ett köptips där en nytillträdd vd storköper och så ger Erik Lidén sin syn på vad du bör hålla koll på under börsåret 2018..

DI - 29 feb 16 kl. 14:08

Icahn köper upp hela Federal-Mogul

Icahn Enterprises, som kontrolleras av aktivistinvesteraren Carl Icahn, lägger ett bud på resterande aktier i Federal-Mogul..

Affärsvärlden - 10 feb 15 kl. 10:07

Carl Icahn köper bildelsbolag

Finansmannen Carl Icahns bolag Icahn Enterprises köper i princip alla tillgångar i Uni-Select USA, vilket är en bildelsleverantör för inhemska och utländska fordon..

DI - 28 jan 14 kl. 17:53

Carl Icahn köper Apple-aktier för miljarder

Aktivistinvesteraren Carl Icahn har ökat sitt ägande i Apple ytterligare, genom att köpa aktier för 500 miljoner dollar, drygt 3,2 miljarder kronor..

Affärsvärlden - 02 okt 15 kl. 15:50

Carl Icahn köper ny storpost i ”katastrofaktien”

Wall Street-aktivisten Carl Icahn fortsätter shoppa aktier i energibolaget Cheniere Energy..

Affärsvärlden - 31 maj 16 kl. 15:49

Carl Icahn köper storpost i Allergan

Investeraraktivisten Carl Icahn har enligt egen utsago köpt en större post i läkemedelsbolaget Allergan och visar sitt stöd för vd:n Brent Saunders. Det framgår av ett meddelande på Carl Icahns hemsida..

DI - 01 jun 12 kl. 13:16

Oljemiljardär storköper i AIK

Oljemiljardären och Solnasonen Torbjörn Törnqvist fortsätter att storköpa aktier i AIK Fotboll AB. Aktien har stigit med fyra procent det senaste året, skriver Dagens industri..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 15 minuter sedan

Så placerar du som ordenssällskapen

Di har grävt fram hur deras börsinvesteringar ser ut. Tidningen, som fått hjälp av ägardatatjänsten Holdings, konstaterar att storbanker, verkstadsbolag investmentbolag är populära hos de svenska ordenssällskapen. Svenska Frimurare Orden har den största aktieportföljen, dess välgörande stiftelser uppges äga svenska aktier för omkring 400 miljoner kronor där den största posten är SEB följt av Atlas Copco.

Dagens PS - 45 minuter sedan

JUST NU: Aktie klättrar på köprekommendation

Sitter du pappret som startat bäst nu på morgonen? Det är Elekta som enligt DiTV:s Börsmorgon är upp med 2,1 procent efter att Nordea höjt riktkursen för bolaget och upprepar köprekommendationen. Elektra är det storbolag som öppnat starkast på Stockholmsbörsens storbolagslista.

Dagens PS - 1 timme sedan

Rapport: Företagarna hukar under skatter

Det hävdar i alla fall Svenskt Näringsliv, som gjort en jämförelse. Di skriver om att organisationen kikat på den svenska beskattningen av företagare, den så kallade ägarskatten, och gjort en jämförelse mellan 15 konkurrentländer inom OECD. Enligt siffrorna hamnar Sverige i toppskiktet i världen när det gäller den här typen av beskattning, vilket enligt Svenskt Näringsliv får flera negativa konsekvenser.

Dagens PS - 1 timme sedan

Aktietorget byter namn efter 21 år

Aktietorget byter namn till Spotlight Stock Market som blir marknadsplatsens nya varumärke. Aktietorget startades för mer än 20 år sedan med syftet att hjälpa bolag att växa. Målet är att erbjuda en väl fungerande marknadsplats där tillväxtbolag kan ta in det kapital de behöver för att kunna växa i den takt de vill.

Dagens PS - 1 timme sedan

Christer Fuglesang ska ta Saab till rymden

Försvarsjätten Saab satsar på rymden med ny radarteknologi som ska användas för militär underrättelseinhämtning, upptäckande av satelliter och analys av rymdskrot. Det rapporterar TT och Dagens Industri. Man ska dels fusionera satellitdata med Saabs redan befintliga produkter och dels använda ny sensorteknik som riktas uppåt mot rymden.

Dagens PS - 1 timme sedan

PPM-fonder tvingas skärpa sig

Fonderna riskerar annars att bli utkastade från fondtorget. Det här skriver Dagens Industri och uppger att fonderna måste anpassa sig till Pensionsmyndighetens skärpta krav. ”De första 29 punkterna är till för att släcka bränder.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Glädje på Wall Street efter begravd stridsyxa

New York-börsen vände uppåt under måndagens handel efter signaler från amerikanska finansministern Steven Mnuchin om att handelskriget mellan USA och Kina har pausats. Exportbolag sågs under dagen som en vinnare på den lättade oron för eskalerad handelskonflikt. På den breda marknaden steg S&P 500 index med 0,74 procent till 2 733,01.

Dagens PS - 2 timmar sedan

WSJ: USA och Kina nära avtal om ZTE-förbud

USA och Kina har kommit överens om en bredare skiss av ett avtal som lyfter ZTE:s handelsförbud samt kräver stora ledningsförändringar i bolaget. Det rapporterar Wall Street Journal med hänvisning till källor. Detaljerna i avtalet är fortfarande under bearbetning.

Dagens PS - 1 timme sedan

Sveriges höga utsläpp oroar klimatexpert

Höjer krav på att alla måste göra mer. ”Inte bara politiken måste göra mer, utan även näringslivet och vi individer”, säger Jonas Allerup, klimatanalytiker på Naturvårdsverket, till Di. Enligt tidningen sjönk utsläppen med 1,4 procent under fjolåret och kraftvärmeverken svarade för den största minskningen.

Dagens PS - 2 timmar sedan

FI tar bank-vd:n i örat efter mångmiljonfadäs

Finansinspektionen (FI) riktar kritik mot Handelsbanken för hanteringen av den brittiska byggjätten Carillion som gick i konkurs. Det rapporterar Dagens Industri. Dagens Industri rapporterade under gårdagen att FI kritiserat bankens brittiska verksamhet, då man uppdagat att banken både saknar bland annat rutiner och kompetens vid kreditgivning.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.