DI > Ekonomi

Friday, 19 April, 00:35

DI - 18 maj 18 kl. 11:44

Ikeas historiska satsning – så ska möbeljätten erövra SydamerikaMiljardinvesteringar väntar när Ikea nu ska etableras även i Mexiko och Sydamerika. Det blir familjen Kamprads Ikano och den chilenska börsjätten Falabella som vann prestigeuppdragen när heminredningskedjan fortsätter expansionen. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Sydamerika, Ikea, Mexiko, Kamprads Ikano, Falabella

Dela artikeln

274 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ikeas, historiska, satsning, ska , möbeljätten, erövra, Sydamerika
VA - 30 jul 18 kl. 10:25

Ikeas nya koncept: Öppnar mini-butik i centrala London

Minibutiker i city är Ikeas senaste satsning. .

Aftonbladet - 27 jul 15 kl. 10:01

Ikeas nya satsning - hundparkering

Nyteknik - 28 feb 17 kl. 11:09

Ikeas nya satsning: virtuella pannkakor

Prova vilken färg som passar bäst på skåpluckorna – eller stek pannkakor. Det är möjligt i ett virtuellt kök från den svenska möbeljätten..

VA - 23 jan 18 kl. 10:35

Här är Ikeas nya satsning – investerar i hajpad matsajt

Ikea blir delägare i Matsmart.se. .

Expressen - 10 feb 18 kl. 19:34

Ikeas nya satsning: Växtbaserat protein

Varuhuset Ikea ska tillsammans med ett tyskt företag ta fram en ny proteinkälla.Detta med anledning av att man i framtiden måste hitta andra proteiner än bara kött. Hur detta ska ske?

Expressen - 21 feb 18 kl. 14:59

Ikeas miljösatsning på ren energi i alla hushåll

Nu försöker Ikea få hushållen i Storbritannien att gå över till förnybar energi.Enligt möbeljätten skulle hushållen spara runt 3 600 kronor per år.Kampanjen heter ”Big Clean Switch” och , skriver The Guardian..

GöteborgsPosten - 04 dec 18 kl. 20:33

Manhattan först ut i Ikeas nya satsning

Möbeljätten varslar om att 650 tjänster kommer att försvinna i Sverige – samtidigt ska Ikea USA ska öppna sin första citybutik på Manhattan i New York. Planen är att företaget ska öppna 30 nya citybutiker och showrooms runt om i världen – möjligtvis i Göteborg..

GöteborgsPosten - 05 dec 18 kl. 14:59

Manhattan först ut i Ikeas nya satsning

Möbeljätten varslar om att 650 tjänster kommer att försvinna i Sverige – samtidigt ska Ikea USA ska öppna sin första citybutik på Manhattan i New York. Planen är att företaget ska öppna 30 nya citybutiker och showrooms runt om i världen – möjligtvis i Göteborg..

Expressen - 14 dec 18 kl. 10:47

Ikeas nya satsning: egenodlad sallad

Möbeljätten Ikea börjar odla sallad i containrar utanför varuhusen.Två varuhus är utvalda på prov för försöksverksamheten.– Som en del av Ikea:s strävan att hitta nya, innovativa och mer hållbara lösningar för matproduktion testar vi den här cirkulära odlingsmodellen för sallad, säger Jonas Carlehed, hållbarhetschef, Ikea Sverige i ett pressmeddelade..

Alliansfritt Sverige - 12 sep 12 kl. 09:22

Stoppar nedskärning - kallar det "historisk satsning"

HISTORIK. Först så skulle regeringen skulle dra ned på stödet till energiforskningen. Sen ändrade de sig.

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Skånefonder på frammarsch - “Här finns kapital och kompetens”

Det har vuxit fram ett kluster av fonder i Malmö och Lund, flera nischade inom ett smalt område. Lönenivån, tillgång till personal och tekniken gör att fondbolag inte som tidigare måste finnas i Stockholm..

DI - 2 timmar sedan

Undersökning: Så spenderar svenskarna skatteåterbäringen

Skatteåterbäringen börjar trilla in och många ser fram emot att få tillbaka en extra slant. En undersökning från Novus på uppdrag av Svea ekonomi visar hur svenskarna spenderar pengarna de får tillbaka. .

DI - 2 timmar sedan

USA-börsen avslutade i dur

En USA-börs i dur fick avsluta veckan innan påskledighet. Breda S&P 500 slutade upp 0,16 procent. Även Dow Jones stängde upp 0,42 procent och Nasdaq var upp 0,02 procent.

DI - 2 timmar sedan

Tencent får godkännande för Kina-försäljning

Tencent har fått ett godkännande som öppnar för att få börja sälja Nintendo Switch i Kina. .

DI - 2 timmar sedan

104 före detta politiker försörjs av riksdagen

104 före detta politiker försörjs fortfarande helt eller delvis av riksdagen.  En av dem är Socialdemokraternas Veronica Palm som hoppade av politiken för snart fyra år sedan och har levt på inkomstgarantin på nästan 47.000 kronor i månaden sedan dess, skriver DN..

DI - 3 timmar sedan

Andersson om tillväxtsmockan mot Sverige: ”Det bromsar ju in globalt”

WASHINGTON. Magdalena Andersson försvarar IMF:s kraftiga nedrevidering av Sverige som en effekt av den globala inbromsningen.  Hon ser samtidigt det generella budskapet från Trump-administrationen som ”mycket bekymmersamt”.

DI - 4 timmar sedan

Zuckerberg till Di: ”I've got this”

Samma riskkapitalister som tjänade miljarder på Google och Facebook gör nya superklipp när en ny våg av bolag går till börsen. Vad sägs till exempel om en avkastning på 76.000 procent på Uber?

DI - 5 timmar sedan

Förslag i USA: Höj åldern på tobaksköp

Majoritetsledaren i Senaten, republikanen Mitch McConnell, vill att kongressen höjer minimiåldern för köp av tobaksprodukter, inklusive e-cigaretter, till 21 från 18 i hela landet. Detta för att begränsa tonåringars tobaksanvändande som beskrivits som en epidemi..

DI - 5 timmar sedan

Pinterest rusar på USA-börsen

Hypade sociala medie-bolaget Pinterest rusar på New York-börsen efter att bolaget introducerats på torsdagen.  Drygt tre timmar in i handeln är aktien upp 28 procent..

DI - 5 timmar sedan

En pakt i förhandling

LEDARE. Vi lever längre och friskare än någonsin. Det bör därför finnas tid både för familjelycka och kunskaper, makt och rikedom för båda föräldrarna..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.