DI > Ekonomi

Monday, 10 December, 20:52

DI - 18 maj 18 kl. 11:44

Ikeas historiska satsning – så ska möbeljätten erövra SydamerikaMiljardinvesteringar väntar när Ikea nu ska etableras även i Mexiko och Sydamerika. Det blir familjen Kamprads Ikano och den chilenska börsjätten Falabella som vann prestigeuppdragen när heminredningskedjan fortsätter expansionen. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Sydamerika, Ikea, Mexiko, Kamprads Ikano, Falabella

Dela artikeln

274 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ikeas, historiska, satsning, ska , möbeljätten, erövra, Sydamerika
VA - 30 jul 18 kl. 10:25

Ikeas nya koncept: Öppnar mini-butik i centrala London

Minibutiker i city är Ikeas senaste satsning. .

Aftonbladet - 27 jul 15 kl. 10:01

Ikeas nya satsning - hundparkering

Nyteknik - 28 feb 17 kl. 11:09

Ikeas nya satsning: virtuella pannkakor

Prova vilken färg som passar bäst på skåpluckorna – eller stek pannkakor. Det är möjligt i ett virtuellt kök från den svenska möbeljätten..

VA - 23 jan 18 kl. 10:35

Här är Ikeas nya satsning – investerar i hajpad matsajt

Ikea blir delägare i Matsmart.se. .

Expressen - 10 feb 18 kl. 19:34

Ikeas nya satsning: Växtbaserat protein

Varuhuset Ikea ska tillsammans med ett tyskt företag ta fram en ny proteinkälla.Detta med anledning av att man i framtiden måste hitta andra proteiner än bara kött. Hur detta ska ske?

Expressen - 21 feb 18 kl. 14:59

Ikeas miljösatsning på ren energi i alla hushåll

Nu försöker Ikea få hushållen i Storbritannien att gå över till förnybar energi.Enligt möbeljätten skulle hushållen spara runt 3 600 kronor per år.Kampanjen heter ”Big Clean Switch” och , skriver The Guardian..

GöteborgsPosten - 04 dec 18 kl. 20:33

Manhattan först ut i Ikeas nya satsning

Möbeljätten varslar om att 650 tjänster kommer att försvinna i Sverige – samtidigt ska Ikea USA ska öppna sin första citybutik på Manhattan i New York. Planen är att företaget ska öppna 30 nya citybutiker och showrooms runt om i världen – möjligtvis i Göteborg..

GöteborgsPosten - 05 dec 18 kl. 14:59

Manhattan först ut i Ikeas nya satsning

Möbeljätten varslar om att 650 tjänster kommer att försvinna i Sverige – samtidigt ska Ikea USA ska öppna sin första citybutik på Manhattan i New York. Planen är att företaget ska öppna 30 nya citybutiker och showrooms runt om i världen – möjligtvis i Göteborg..

Alliansfritt Sverige - 12 sep 12 kl. 09:22

Stoppar nedskärning - kallar det "historisk satsning"

HISTORIK. Först så skulle regeringen skulle dra ned på stödet till energiforskningen. Sen ändrade de sig.

Expressen - 26 jan 11 kl. 15:18

Ikeas satsning gjorde Saara till professor

Saara Taalas, 41, blir världens första Ikeaprofessor. Professuren ingår i Ikeas satsning på 25 miljoner kronor på Linnéuniversitet i Växjö. - Det handlar om synen på våra hem och inte bara när det gäller möblerna, säger hon till Kvällsposten..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Över 10.000 får gå när Hans Vestberg sparar

Den amerikanska mobiloperatören Verizon Communications uppgav på måndagen att omkring 10.400 anställda kommer att lämna fram till mitten av 2019. Det är en del av företagets program där anställda erbjudits ett frivilligt avgångspaket..

DI - 15 minuter sedan

EQT har ökat till 15 procent av aktierna i Karo Pharma

EQT VIII, som har lagt bud på specialistläkemedelsbolaget Karo Pharma, hade ökat innehavet till 15 procent av Karo Pharmas aktiekapital per den 5 december..

DI - 1 timme sedan

Stor lista: Svenskarna som tar hem mest av EU-miljarderna

Ranchägare, adelsfamiljer och jordbrukare i Norrland toppar listan när de årliga mångmiljardutbetalningarna i jordbrukarstöd från EU nu betalas ut.  Men lönsamhetskollaps och konkurshot efter sommarens torka gör att feststämningen uteblir visar Di:s kartläggning, och nu kommer nya nödrop..

DI - 1 timme sedan

Dags för tuffare utsläppsregler

EU:s system med utsläppsrätter för koldioxid är ett av de viktigaste för att minska industrins klimatpåverkan. Det nuvarande handelssystemet drabbar LKAB:s konkurrenskraft eftersom systemet i praktiken subventionerar höga utsläpp av koldioxid, skriver LKAB:s vd Jan Moström..

DI - 1 timme sedan

Gör inte juridik av telekom

LEDARE. Donald Trump fattade knappast det direkta beslutet att begära Huaweis finanschef utlämnad från Kanada..

DI - 1 timme sedan

EQT:s bud på Stendörren får myndighetsgodkännande

Stendörrens budgivare EQT har nu fått de myndighetsgodkännande som krävs för att kunna fullfölja budet på fastighetsbolaget. .

DI - 1 timme sedan

Skattesänkningar att vänta nästa år med M+KD-budget

Sverige saknar ny regering, men i budgetstriden ser Moderaterna och Kristdemokraterna ut att gå mot seger. Pensionärer, löntagare och höginkomsttagare får mer i plånboken när skattesänkningar för 20 miljarder genomförs från årsskiftet. .

DI - 2 timmar sedan

Påstådda missförhållande på Attendoboende

Anställda har vittnat om missförhållande på ett av den börsnoterade vårdkoncernen Attendos äldreboende i Växjö. Nu vill Socialdemokraterna i Växjö att kommunen utreder om bolaget har efterforskat vilka anonyma anställda som tipsat om de påstådda problemen..

DI - 2 timmar sedan

Energi och finans tynger i ny nedgång på Wall Street

New York-börserna hade efter ett par timmars måndagshandel fortsatt tydligt ned med energi och finans som svaga sektorer, snarare än teknikaktier som ledde fredagsfallet. .

DI - 2 timmar sedan

Överdriven reaktion på ÅF:s storköp

ÅF:s miljardköp av finska teknikkonsultkollegan Pöyrö sänkte ÅF:s marknadsvärde med nästan en miljard kronor.  På lång sikt är det överilad reaktion..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.