Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 21 November, 08:37

Dagens PS - 18 maj 18 kl. 10:36

Riksbanken: ”Sedlarna ska tryckas i Tumba”Riksbanken meddelar att den svenska sedelproduktionen inte alls kommer att flyttas till Malta. Nyligen meddelade leverantören Crane att man lägger ned sedeltryckeriet i Tumba och fortsätter på Malta. ”I Riksbankens avtal med Crane AB står att sedlarna ska tryckas i Tumba. Det är inte aktuellt att flytta svensk sedelproduktion till Malta”, konstateras det i ett pressmeddelande. Det innebär att Riksbanken arbetar för att hitta en lösning för den fortsatta produktionen av svenska sedlar..
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Tumba, Malta, Crane, Riksbankens, Crane AB, Riksbanken

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Riksbanken, Sedlarnaska , tryckasi , Tumba
DI - 18 maj 18 kl. 10:43

Riksbanken: Svenska sedlar ska inte tryckas på Malta

Crane AB, som trycker de svenska sedlarna, har meddelat att de lägger ner sedeltryckeriet i Tumba och istället fortsätter verksamheten på Malta. I Riksbankens avtal med Crane AB står dock att sedlarna ska tryckas i Tumba. .

DN - 18 maj 18 kl. 16:16

Svenska sedlar kommer inte att tryckas i Malta

Sedeltryckeriet på Tumba pappersbruk kommer att flytta. Det amerikanska företaget Crane, som köpte tryckeriet av Riksbanken 2002, vill flytta tryckeriet till Malta. Nu meddelar Riksbanken att de svenska sedlarna inte kommer tryckas där.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Bildextra: Här kan du se de nya sedlarna och mynten

STOCKHOLM. Dolla dolla bill yall!! Eller ja, nästan.

Sydsvenskan - 10 jul 11 kl. 06:30

Kampen mot sedlarna har minskat kortfifflet

Bluff. Kort- och datorbedrägerier minskade med 23 procent under första halvåret. En orsak är att bankerna nu övervakar kundernas konton med automatlarm.

Helsingborgs Dagblad - 16 feb 15 kl. 09:34

Så ser nya sedlarna ut

Nu på morgonen presenterar Riksbanken Sveriges nya sedlar och mynt som ska tas i bruk med start oktober 2015. Förutom nya motiv med kulturpersonligheter som bland annat Astrid Lindgren finns två nya säkerhetsdetaljer på sedlarna som ska försvåra förfalskningar. Genom att vicka på de nya sedlarna går det att se om de är äkta eller inte.

Sydsvenskan - 16 feb 15 kl. 09:34

Så ser nya sedlarna ut

Nu på morgonen presenterar Riksbanken Sveriges nya sedlar och mynt som ska tas i bruk med start oktober 2015. Förutom nya motiv med kulturpersonligheter som bland annat Astrid Lindgren finns två nya säkerhetsdetaljer på sedlarna som ska försvåra förfalskningar. Genom att vicka på de nya sedlarna går det att se om de är äkta eller inte.

YA - 21 apr 11 kl. 02:00

Kan Riksbanken något om ekonomi?

Riksbanken ska ge oss nya pengar. Det är bra, för de gamla tar snart slut. De nya sedlarna har som m?

Politikerbloggen - 06 apr 11 kl. 11:19

NYA SEDLAR Taube, Lindgren, Bergman och Garbo på sedlarna

NYA SVENSKA SEDLAR. Astrid Lindgren, Evert Taube, Ingmar Bergman, Greta Garbo, Dag Hammarskjöld och Birgit Nilsson kommer att pryda de nya svenska sedlarna. Det avslöjade Riksbanken idag.

Helsingborgs Dagblad - 04 okt 11 kl. 12:40

Riksbanken har valt ut åtta

Riksbanken har nu valt ut 8 personer bland 46 sökande som ska få tävla om designen av Sveriges sex nya sedlar. Tävlingsdeltagarna ska vara klara med sina förslag till i slutet av januari nästa år. Riksbanken räknar med att tävlingen ska avgöras senast i april.

Cornucopia - 20 aug 16 kl. 10:58

Kommer Riksbanken börja stödköpa bolåneobligationer?

Hos Schibsted/SvD spekuleras det nu kring huruvida Riksbanken kommer börja stödköpa bolåneobligationer för att Sverige inte ska tappa i tävlingen om vem som kan försvaga sin valuta mest. Enligt tidningen äger Riksbanken nu redan en tredjedel av de svenska statsobligationerna och det kan medföra likviditetsproblem på obligationsmarknaden. Likt bolånen är mycket större än statsskulden finns det betydligt mer bolåneobligationer att köpa än statsskuld, vilket kan lösa problemet.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - Igår: 10:15

Tunge bilbossen misstänks för ekobrott

Nissans styrelseordförande Carlos Ghosn väntas bli arresterad i Japan för brott mot landets finanslagar, enligt lokala tidningen Asahi. Carlos Ghosn, som även är styrelseordförande och vd för franska Renault, misstänks ha rapporterat in för låga privata inkomster. Han uppges ha accepterat att prata med åklagare i Tokyo angående detta.

Dagens PS - 2 timmar sedan

21 november: Här är dagens kalender

Missa inget viktigt i dag. Håll koll på business-almanackan med hjälp av Dagens PS. Börs Rapporter 08:00 Boozt, A1M Pharma, A3, Adderacare, Arcoma, Attana, Bosjö Fastigheter, Challenger Mobile, Confidence International, Confidence International, Cyxone, Fluicell, Glycorex, Infrea, Oboya, Pen Concept, Pharmacolog, Prostalund, Risk Intelligence, Surgical Science, Unibap, Veteranpoolen, Zutec Utländska rapporter 07:00 Thyssen Krupp, Brøndbyernes IF Fodbold, Danske Andelskassers Bank, Deere & Company (före 15:30), Jeudan, Newcap Holding, Nordic Shipholding, Prime Office, Royal Unibrew, Royal Unibrew, Vestjysk Bank Stämmor 10:00 Cherry (extra) Investerarmöte 08:00 Investerarmöte Redeye Life Science-dag 09:00 Resurs kapitalmarknadsdag 09:30 Boozt webcast 10:00 AAK

Dagens PS - 15 timmar sedan

Här säljer och köper proffsen aktier

Börsplus ökar sitt innehav i Mekonomen och säljer aktier i fastighetsservicebolaget Coor. Det skriver analystjänsten i en analys. "Vi tog in Coor i portföljen som en stabil sparaktie med extra bra utdelning i juni när börsen kändes ganska dyr.

Dagens PS - Igår: 10:59

GW visar vägen till börsmiljonerna

Kolla vad den framgångsrika kriminologiprofessorn nu tankar för aktier och lek följa John. Nyhetsbyrån Direkt berättar att folkkäre Leif GW Persson, som gjort många lyckade börsklipp under årens lopp, nu investerar två miljoner kronor i S2 Medicals nyemission. Enligt den kände författaren, investeraren och kriminologiprofessorn är medicinteknikbolaget, som står inför en notering på Nasdaq First North, rätt positionerat med sin affärsidé om sårläkning.

Dagens PS - 1 timme sedan

Tung vd anklagas för trakasserier

Statliga Sveaskogs vd P-O Wedin anklagas för trakasserier av de kvinnliga medlemmarna i ledningen, skriver Dagens industri. De fyra kvinnorna har i ett brev till ägaren statens representant i styrelsen, Leif Ljungqvist, informerat om den ohållbara situationen efter att tidigare inte fått gehör från styrelseordförande Eva Färnstrand. Brevet ledde till en utredning där också en av männen inom ledningen uppfattat att det förekom trakasserier.

Dagens PS - 21 timmar sedan

Här öppnar Ikea sitt största varuhus

Ikea kommer 2020 att öppna sitt första varuhus i Filippinerna som också blir bolagets största hittills. Det mäter 650 000 kvadratmeter, motsvarande 150 basketplaner, skriver branschsajten Market med hänvisning till ABS CBN news. Det nya varuhuset kommer att ligga vid SM Mall of Asia i huvudstaden Manila.

Dagens PS - 20 timmar sedan

Ressugen? Här får ni en egen paradisö

Här är en lista på fem extravaganta resor för hela familjen och som inte tär alltför mycket på plånboken. Resesajten Secret Escapes har tagit fram guiden. 1.

Dagens PS - 20 timmar sedan

Kritiskt läge för Stockholmsbörsen

Faller på nytt i dag och ”darrar nu på tekniskt alarmerande nivåer”. Det skriver Investtech i en teknisk analys på Di.se och varnar för ”ett snabbt och omfattande kursfall” om börsen stänger under den kritiska nivån.

Dagens PS - 22 timmar sedan

Volvo-avtal klart för självkörande fordon

Volvo Lastvagnar har enligt ett pressmeddelande ingått ett avtal med norska Brønnøy Kalk om att leverera sin första kommersiella lösning med självkörande fordon som ska transportera kalksten från ett dagbrott till en närliggande hamn. Lösningen uppges ha testats med framgång och fortsätter att testas under 2018 för att sedan tas i drift fullt ut i slutet av 2019. I avtalet ingår att kunden köper en komplett transporttjänst och betalar per levererat ton..

Dagens PS - 21 timmar sedan

Ledarkollen: System i förändring

Dagens ledarkoll handlar om bostadsmarknaden, om ett transportsystem i förändring, om Brexit och om nya sjuksystemet. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt. Bostadsmarknaden i Stockholm DI skriver om bostadsmarknaden i Stockholm och stadens nya styre: ”Det blågröna styret vill minska segregationen och skapa tryggare bostadsområden genom att erbjuda fler boende i ytterområden att köpa sina lägenheter, exempelvis i Rinkeby och Järvafältet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.