Dagens PS > Ekonomi

Tuesday, 23 April, 02:03

Dagens PS - 18 maj 18 kl. 10:36

Riksbanken: ”Sedlarna ska tryckas i Tumba”Riksbanken meddelar att den svenska sedelproduktionen inte alls kommer att flyttas till Malta. Nyligen meddelade leverantören Crane att man lägger ned sedeltryckeriet i Tumba och fortsätter på Malta. ”I Riksbankens avtal med Crane AB står att sedlarna ska tryckas i Tumba. Det är inte aktuellt att flytta svensk sedelproduktion till Malta”, konstateras det i ett pressmeddelande. Det innebär att Riksbanken arbetar för att hitta en lösning för den fortsatta produktionen av svenska sedlar..
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Tumba, Malta, Crane, Riksbankens, Crane AB, Riksbanken

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Riksbanken, Sedlarnaska , tryckasi , Tumba
DI - 18 maj 18 kl. 10:43

Riksbanken: Svenska sedlar ska inte tryckas på Malta

Crane AB, som trycker de svenska sedlarna, har meddelat att de lägger ner sedeltryckeriet i Tumba och istället fortsätter verksamheten på Malta. I Riksbankens avtal med Crane AB står dock att sedlarna ska tryckas i Tumba. .

DN - 18 maj 18 kl. 16:16

Svenska sedlar kommer inte att tryckas i Malta

Sedeltryckeriet på Tumba pappersbruk kommer att flytta. Det amerikanska företaget Crane, som köpte tryckeriet av Riksbanken 2002, vill flytta tryckeriet till Malta. Nu meddelar Riksbanken att de svenska sedlarna inte kommer tryckas där.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Bildextra: Här kan du se de nya sedlarna och mynten

STOCKHOLM. Dolla dolla bill yall!! Eller ja, nästan.

Sydsvenskan - 10 jul 11 kl. 06:30

Kampen mot sedlarna har minskat kortfifflet

Bluff. Kort- och datorbedrägerier minskade med 23 procent under första halvåret. En orsak är att bankerna nu övervakar kundernas konton med automatlarm.

Helsingborgs Dagblad - 16 feb 15 kl. 09:34

Så ser nya sedlarna ut

Nu på morgonen presenterar Riksbanken Sveriges nya sedlar och mynt som ska tas i bruk med start oktober 2015. Förutom nya motiv med kulturpersonligheter som bland annat Astrid Lindgren finns två nya säkerhetsdetaljer på sedlarna som ska försvåra förfalskningar. Genom att vicka på de nya sedlarna går det att se om de är äkta eller inte.

Sydsvenskan - 16 feb 15 kl. 09:34

Så ser nya sedlarna ut

Nu på morgonen presenterar Riksbanken Sveriges nya sedlar och mynt som ska tas i bruk med start oktober 2015. Förutom nya motiv med kulturpersonligheter som bland annat Astrid Lindgren finns två nya säkerhetsdetaljer på sedlarna som ska försvåra förfalskningar. Genom att vicka på de nya sedlarna går det att se om de är äkta eller inte.

YA - 21 apr 11 kl. 02:00

Kan Riksbanken något om ekonomi?

Riksbanken ska ge oss nya pengar. Det är bra, för de gamla tar snart slut. De nya sedlarna har som m?

Politikerbloggen - 06 apr 11 kl. 11:19

NYA SEDLAR Taube, Lindgren, Bergman och Garbo på sedlarna

NYA SVENSKA SEDLAR. Astrid Lindgren, Evert Taube, Ingmar Bergman, Greta Garbo, Dag Hammarskjöld och Birgit Nilsson kommer att pryda de nya svenska sedlarna. Det avslöjade Riksbanken idag.

Helsingborgs Dagblad - 04 okt 11 kl. 12:40

Riksbanken har valt ut åtta

Riksbanken har nu valt ut 8 personer bland 46 sökande som ska få tävla om designen av Sveriges sex nya sedlar. Tävlingsdeltagarna ska vara klara med sina förslag till i slutet av januari nästa år. Riksbanken räknar med att tävlingen ska avgöras senast i april.

Cornucopia - 29 okt 13 kl. 08:13

Riksbanken avslöjar var guldreserven finns

Riksbankens har nu offentliggjort var den svenska guldreserven finns. Åtminstone ungefär. (Sveriges Riksbank)

48.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - Igår: 14:20

”Ett helvetesår” – Wired i skoningslös sågning

Skandaler, avhopp och rekordvinster. Så sammanfattar tunga tekniktidningen Wireds reportrar Nicholas Thompson och Fred Vogelstein Mark Zuckerbergs och Facebooks turbulenta år. Läs den ovanligt obarmhärtiga sågningen här.

Dagens PS - 18 apr 19 kl. 10:56

Chefsekonom: Staten kan undvika miljardsvinnet

Förra veckan rapporterade Dagens PS om slöseriet med skattepengar inom den offentliga sektorn. Nu säger experten att det finns utvecklingsmöjligheter. Mindre begränsade ramar för upphandlingar krävs, säger Annika Wallenskog, ekonomidirektör på Sveriges kommuner och landsting (SKL) till Dagens Industri.

Dagens PS - 18 apr 19 kl. 10:40

Krönika: Är konstnärligt ledarskap sämst i klassen?

Ledarskap är en utmaning, vem är sämst och vem är bäst i klassen? Mitt syfte är givetvis inte att utse den sämsta eller den bästa ledaren av i dag. Snarare att exemplifiera vad som utmärker dåliga och riktigt goda ledare.

Dagens PS - 18 apr 19 kl. 09:50

Nya epidemin: Selfiedöden

En helt ny dödsorsak har dykt upp i världsstatistiken. I en lång artikel skriver Outside om en ny trend: farliga ”selfies”. En rapport visar att 259 personer dog till följd av att de försökt ta en selfie på en farlig plats, enligt artikeln.

Dagens PS - 18 apr 19 kl. 10:20

Ägare storsäljer i Tesla

Det är firman T. Rowe Price som sålt av en mycket stor del av sina tidigare aktier i elbilstillverkaren. Drygt 90 procent av firmans tidigare innehav ska ha sålts av, enligt Reuters.

Dagens PS - 18 apr 19 kl. 10:00

Proffset tipsar: Så lyckas du som chef

För tredje året i rad har jag spenderat en månad i italienska Alperna som ”skibum” tillsammans med min hustru. Något som jag älskar och som ger mig en unik möjlighet att släppa alla tankar på arbete och prestation. För att verkligen komma bort från allting brukar jag undvika att läsa svenska nyheter så långt det går.

Dagens PS - 18 apr 19 kl. 09:50

Nya epidemin: selfiedöd

En helt ny dödsorsak har dykt upp i världsstatistiken. I en lång artikel skriver Outside om en ny trend: farliga ”selfies”. En rapport visar att 259 personer dog till följ av att de försökt ta en selfie på en farlig plats, enligt artikeln.

Dagens PS - 18 apr 19 kl. 08:58

Herrgårdar blir hyreslägenheter i Vancouver

I Vancouver har bostadsmarknaden tvärstannat. Nu tvingas ägare hyra ut rum i gigantiska herrgårdar till studenter. Det är Bloomberg som rapporterar om det märkliga läget i den kanadensiska kuststaden.

Dagens PS - 18 apr 19 kl. 07:29

Volkswagen visar framfötterna

Efter en stark återhämtning från ”dieselgate” som kostat Volkswagen Group en mindre nationalbudget, är nu den tyska tillverkaren återigen i förarsätet när det gäller hållbar utveckling anpassad för bilköparnas plånböcker. Vi bjöd in Volkswagen Group Sveriges kommunikationschef Marcus Thomasfolk som fick berätta om allt spännande som kommer. Trots alla gamla problem så visar registreringsstatistiken sitt tydliga språk; Volkswagen har kundernas förtroende och det med all rätta.

Dagens PS - 18 apr 19 kl. 07:20

Nordkorea har testskjutit taktiskt vapen

Nordkoreas ledare Kim Jong-Un närvarade vid testskjutningen av ett nytt taktiskt vapen, enligt statliga nyhetsbyrån KCNA. Det rapporterar Yonhap News. Testet utfördes under onsdagen och enligt experter kan de nya vapnen ha varit kortdistans eller kryssningsmissiler.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.