Nyteknik > Teknik

Saturday, 19 January, 11:55

Nyteknik - 18 maj 18 kl. 09:51

Bugg röjde nästan alla amerikanska mobilers positionTack vare en bugg hos företaget Locationsmart gick det att hitta var de flesta amerikanska mobiler befann sig bara genom att söka på telefonnumret..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Locationsmart

Dela artikeln

21 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bugg, röjdenästan alla amerikanska , mobilers, position
UNT - 09 jul 13 kl. 22:17

Bugg hindrade dna-matchning

En bugg i datorsystemet hos Statens kriminaltekniska laboratorium fördröjde utredningen av en överfallsvåldtäkt med sex år. Flera andra brott har också drabbats och kan nu komma att klaras upp efter upptäckten av buggen.(TT).

Sydsvenskan - 09 jul 13 kl. 22:23

Bugg hindrade dna-matchning

En bugg i datorsystemet hos Statens kriminaltekniska laboratorium fördröjde utredningen av en överfallsvåldtäkt med sex år..

P3 - 10 jul 13 kl. 06:46

Datorbugg fördröjde våldtäktsfall med sex år

En bugg i datorsystemet hos Statens kriminaltekniska laboratorium har fördröjt utredningen av flera fall. Vid ett fall - en överfallsvåldtäkt - så har utredningen fördröjts med sex år..

Sydsvenskan - 28 okt 14 kl. 14:53

Bugg i Swish röjde andras betalning

Betaltjänsten Swish hade ett väl dolt fel: obehöriga kunde se när andra fick eller skickade pengar..

YA - 07 apr 14 kl. 06:30

Unga i dansens virvlar

Foto: Sprisse Nilsson
Sara Norlin trycker hatten rätt och börjar dansa enligt väl inövad koreografi. Hon och ett gäng andra tjejer lär sig showdans hos Vollsjö danssportklubb. Varje söndag övar de i Sjöbo Folkets park.

Nyheter 24 - 31 okt 11 kl. 08:25

Batteribugg i nya iPhone 4S


Flera användare har märkt att betteritiden i nya iPhone 4S är kort. Användartester visar nu att det kan bero på en bugg i mjukvaran iOS 5. En bugg kan ha smugit sig in mjukvaran iOS 5.

Nyteknik - 31 aug 17 kl. 08:15

Ryktet: Gester ersätter hemknapp på Iphone 8

TEKNIKSVEPET. Ingen hemknapp på nästa Iphone? Bugg på Instagram röjde kändisars kontaktuppgifter och 711 miljoner epostadresser kan vara hackade.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 5 timmar sedan

Min plastfria månad avslöjade beroendet

KRÖNIKA. Livet som plastbantare gjorde det tydligt hur mycket plast vi köper och använder – varje dag, skriver Ny Tekniks reporter Ania Obminska..

Nyteknik - 18 timmar sedan

Seabased lägger ner verksamheten i Lysekil

Företaget Seabased, som utvecklar teknik för att utvinna el ur vågkraft, lämnar verksamheten i Lysekil..

Nyteknik - 20 timmar sedan

Optimister gräsrotsfinansierar asteroidresa

Flera svenska initiativ koordineras nu med målet att genomföra världens första privata resa till en asteroid..

Nyteknik - 21 timmar sedan

Sverige avråds från kärnvapenförbud

Sverige avråds från att ratificera ett förbud mot kärnvapen. Det skulle försvåra Sveriges säkerhetspolitiska samarbeten, enligt en utredning..

Nyteknik - 23 timmar sedan

De flesta amerikaner kan inte namnge en enda elbil

I USA har elbilarna ökat explosionsartat, men 2018 var hälften av de som såldes en Tesla. Det är fortfarande de rika miljövännerna som väljer bort fossila bränslen – undersökningar visar att de flesta amerikaner inte kan namnge en enda elbilsmodell..

Nyteknik - Igår: 11:34

Tesla minskar personalstyrkan med sju procent

Elbilstillverkaren Tesla ska minska antalet heltidsanställda med sju procent. Enligt bolaget är åtgärden nödvändig samtidigt som produktionstakten av bilar av Model 3 behöver ökas..

Nyteknik - Igår: 10:45

Cern kan få en 100 km lång partikelaccelerator

I en rapport föreslås att Cern ska få en ny partikelaccelerator. Den blir i så fall fyra gånger större än LHC – och tio gånger så kraftfull..

Nyteknik - Igår: 09:42

Japansk satellit ger konstgjorda stjärnfall

En satellit som ska bjuda på världens första konstgjorda meteoritregn har skjutits upp från rymdcentret i Uchinoura i Japan. Syftet är att framöver lansera spektakulära himlaspel över hela världen, meddelar företaget som står bakom projektet..

Nyteknik - Igår: 09:29

Miljögrupper tvivlar på industrins plastplan

En rad miljöorganisationer sätter stora frågetecken för ett initiativ från jättar inom olje- och plastindustrin att minska plastavfallet i världen..

Nyteknik - Igår: 08:55

Kai Johan Jiang: Nu är Nevs ur krisen

Kinesiska koncernen Evergrande Group har köpt 51 procent av aktierna i Nevs. Nu ger storägaren Kai Johan Jiang sin syn på saken..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.