Nyteknik > Teknik

Wednesday, 22 August, 05:30

Nyteknik - 18 maj 18 kl. 09:51

Bugg röjde nästan alla amerikanska mobilers positionTack vare en bugg hos företaget Locationsmart gick det att hitta var de flesta amerikanska mobiler befann sig bara genom att söka på telefonnumret..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Locationsmart

Dela artikeln

21 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bugg, röjdenästan alla amerikanska , mobilers, position
UNT - 09 jul 13 kl. 22:17

Bugg hindrade dna-matchning

En bugg i datorsystemet hos Statens kriminaltekniska laboratorium fördröjde utredningen av en överfallsvåldtäkt med sex år. Flera andra brott har också drabbats och kan nu komma att klaras upp efter upptäckten av buggen.(TT).

Sydsvenskan - 09 jul 13 kl. 22:23

Bugg hindrade dna-matchning

En bugg i datorsystemet hos Statens kriminaltekniska laboratorium fördröjde utredningen av en överfallsvåldtäkt med sex år..

P3 - 10 jul 13 kl. 06:46

Datorbugg fördröjde våldtäktsfall med sex år

En bugg i datorsystemet hos Statens kriminaltekniska laboratorium har fördröjt utredningen av flera fall. Vid ett fall - en överfallsvåldtäkt - så har utredningen fördröjts med sex år..

Sydsvenskan - 28 okt 14 kl. 14:53

Bugg i Swish röjde andras betalning

Betaltjänsten Swish hade ett väl dolt fel: obehöriga kunde se när andra fick eller skickade pengar..

YA - 07 apr 14 kl. 06:30

Unga i dansens virvlar

Foto: Sprisse Nilsson
Sara Norlin trycker hatten rätt och börjar dansa enligt väl inövad koreografi. Hon och ett gäng andra tjejer lär sig showdans hos Vollsjö danssportklubb. Varje söndag övar de i Sjöbo Folkets park.

Nyheter 24 - 31 okt 11 kl. 08:25

Batteribugg i nya iPhone 4S


Flera användare har märkt att betteritiden i nya iPhone 4S är kort. Användartester visar nu att det kan bero på en bugg i mjukvaran iOS 5. En bugg kan ha smugit sig in mjukvaran iOS 5.

Nyteknik - 31 aug 17 kl. 08:15

Ryktet: Gester ersätter hemknapp på Iphone 8

TEKNIKSVEPET. Ingen hemknapp på nästa Iphone? Bugg på Instagram röjde kändisars kontaktuppgifter och 711 miljoner epostadresser kan vara hackade.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 12 timmar sedan

Roboten laddar elbilen åt dig

I framtiden kan du slippa att stiga ur elbilen på resan. I Graz har forskare tagit ram en robot som på egen hand kopplar fordonet till snabbladdaren. Och systemet sägs fungera även om bilen står snett..

Nyteknik - 12 timmar sedan

Flygchefen: Några riktigt jobbiga minuter

Varningslarmet från Jas Gripenplanet följdes av ett haverilarm och piloten hann skjuta ut sig innan flygplanet störtade i skogen utanför Ronneby. Vattenbombning behövdes för att släcka branden på haveriplatsen..

Nyteknik - 13 timmar sedan

Flygplansmotorer sårbara mot fågelkrockar

Flygplansmotorer är sårbara vid kollisioner med fåglar eftersom en skyddsanordning skulle störa luftströmmarna. Varje år inträffar hundratals fågelkrockar – men det är ovanligt att incidenterna leder till krascher..

Nyteknik - 13 timmar sedan

Mercedes-Benz fjärrstyrda lastbil kommer till Sverige

I höstas inleddes försök med att låta självkörande lastbilar röja snö på en tysk flygplats. Nu ska lastbilen köra runt själv på inhägnat område vid transportmässan Elmia Lastbil i Jönköping..

Nyteknik - 15 timmar sedan

Före detta Gripenpilot: ”Kan aldrig skydda sig helt”

Gripen har förmodligen kolliderat med tusentals fåglar. Men det är mycket ovanligt att det får allvarliga konsekvenser, enligt före detta piloten Mikael Grev som dock minns en händelse med försvarets andra plan som kunde ha slutat illa..

Nyteknik - 15 timmar sedan

Så ska Sverige ta tillvara på den industriella automationen

2017 stod automatiserad industriproduktion för en marknadsomsättning på 1 310 miljarder kronor. Fram till år 2023 väntas den siffran stiga med 50 procent enligt en amerikansk forskningsrapport från Solution..

Nyteknik - 15 timmar sedan

MC-organisationen kämpade för elcykelpremien

När förslaget om elcykelpremie först presenterades av regeringen så var elmotorcyklar inte inkluderade. Nu har 1340 personer fått bidrag för sina elmotorcyklar..

Nyteknik - 16 timmar sedan

Så fungerar Gripenplanets raketstol

Raketstolen – en process i flera riskabla steg måste genomföras på bråkdelar av sekunder..

Nyteknik - 17 timmar sedan

Microsoft upptäckte ryskt hackningsförsök

En ökänd rysk hackergrupp misstänkt för att ha påverkat den amerikanska valutgången 2016 verkar ha slagit till igen..

Nyteknik - 18 timmar sedan

Google lät AI sköta kylningen – sänkte elförbrukningen med 30 procent

För nio månader sedan lämnade Google över ansvaret på att kyla ett av företagets datacenter till en artificiell intelligens. Sedan dess har energiförbrukningen minskat radikalt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.