Skånskan > Opinion

Wednesday, 23 January, 23:47

Skånskan - 18 maj 18 kl. 10:58

Lund värdstad för årets MusikhjälpEfter Uppsala, Linköping, Örebro och Umeå är det Lunds tur. 10-16 december sänder Musikhjälpen från Stortorget i Lund.
– Det kan bli en kraftsamling där alla i Lund enas kring Musikhjälpen, säger Lunds kommuns arrangemansgchef Johannes Björk.Här har Musikhjälpen varit tidigare:
2008: Malmö 13-19 december, årets tema var ”67 miljoner flyktingar behöver din hjälp”
2009: Göteborg 14-20 december, årets tema var ”Din musik stoppar malaria”
2010: Malmö 13-19 december, årets tema var ”Barn är inte till salu”
2011: Göteborg 12-18 december, årets tema var ”Alla flickor har rätt att gå i skolan”
2012: Malmö 10-16 december, årets tema var ”Barnen i slummen har rätt till rent vatten”
2013: Göteborg 9-15 december,
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Musikhjälp, Uppsala, Umeå, Lunds, Musikhjälpen, Stortorget, Lund, Johannes Björk, Din, Barn, Alla, Barnen, Hjälp, Ingen, P3, SVTSVT, Radiohjälpen, Musikhjälpens, Stadshallen, Björk, Popstad, Tingsek, Många, Timbuktu

Dela artikeln

14 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lund, värdstadför årets , Musikhjälp
Skånskan - 18 sep 18 kl. 07:00

”Alla har rätt att funka olika” tema för Musikhjälpen i Lund

Den 10 december går startskottet för Musikhjälpen som i år sätter upp sin glasbur på Stortorget i Lund. På tisdagen avslöjades årets tema som är ”Alla har rätt att funka olika”.
– Pengarna som samlas in går som vanligt till internationella projekt men vi ser också det här som en unik möjlighet att höja kunskapen om funktionsnedsättning i det svenska samhället, säger Musikhjälpens producent Anna Johannesson.

Expressen - 18 maj 18 kl. 07:39

Beskedet: Hit kommer Musikhjälpen i P3 2018

Den 10-16 december är det dags för årets upplaga av Musikhjälpen i P3 och i år blir Lund värdstad för den årliga insamlingen.
Den sex dygn långa livesändningen kommer att sändas från en glasbur på Stortorget, skriver Sveriges Radio i ett pressmeddelande..

Skånskan - 06 nov 18 kl. 07:15

Här är trion som ska leda Musikhjälpen i Lund

På tisdagen presenterades årets programledare för Musikhjälpen. Det blir Daniel Adams-Ray, Farah Abadi och William Spetz som kliver in i glasburen i Lund 10 december.Musikhjälpens programledare:
Farah Abadi:
Född: 1988 i Västervik, uppvuxen i Landskrona.

Skånskan - 26 nov 18 kl. 07:00

Ytterligare namn klara för Musikhjälpen

Peg Parnevik och Aron Anderson blir ambassadörer för årets Musikhjälpen och Hanna Persson resande reporter. Det avslöjades på måndagsmorgonen.Förra året var bloggaren, skribenten och programledaren Hanna ”HanaPee” Persson en av publikens ambassadörer för Musikhjälpen.

Expressen - 18 maj 18 kl. 08:22

Lund blir värdstad för Musikhjälpen

I december går årets Musikhjälpen av stapeln.På fredagsmorgonen stod det klart att Lund står som värd för evenemanget. – Vi är så himla glada över att få åka till ännu en ny stad med Musikhjälpen, säger Julia Blomberg, Sveriges Radios projektledare för Musikhjälpen..

Skånskan - 09 okt 18 kl. 21:35

Många kreativa idéer då Musikhjälpen var på plats

LUND Många kreativa idéer har redan plockats fram inför året event Musikhjälpen i Lund.
På tisdagen fanns projektledarna på plats för att inspirera skåningarna till olika sätt att samla in pengar.– Det viktigaste är inte hur mycket pengar ni lyckas får in utan att ni engagerar er tillsammans, sa projektledare Julia Blomberg från Sveriges Radio när hon presenterade årets insamling för Lundaborna och skåningarna tillsammans med Per Nordahl från Svt.

Skånskan - 05 dec 18 kl. 07:00

First Aid Kit bland Musikhjälpens första gäster

First Aid Kit, Molly Sandén, Familjen, David Batra, Sven Melander, Sissela Benn, Zekira Musovic och många, många fler. På onsdagen avslöjades äntligen vilka musiker, skådespelare, humorartister och andra gäster som kommer att besöka Musikhjälpens glasbur på Stortorget i Lund nästa vecka.Musikhjälpens gäster 2018:
Följande gäster är klara hittills*:
Måndag 10 dec: Molly Sandén, First Aid Kit, Joy, Panda da Panda, Morgonpasset i P3, Nattkompis: Marcus Berggren
Tisdag 11 dec: Nattkompis: Johanna Nordström, Eric Gadd, Darin, Les Big Byrd, Benjamin Ingrosso, Felix Sandman, Little Jinder, Junior Brielle, Kalle och Brita Zackari Wahlström, Anne Lundberg, Sissela Benn, Behrang Safari, Marcus Berggren och Henrik Nyblom, Emma Molin och Hanna Dorsin, P3 Spel, Nattk

Skånskan - 13 dec 18 kl. 15:18

LSS-verksamheter pysslade ihop 40 000 kronor till Musikhjälpen

Sjöbo. Redan innan LSS-verksamheternas årliga julbasar på torsdagen låg det runt 40 000 kronor i insamlingsbössan.
Tidigt i morgon åker en grupp in till Musikhjälpens bur i Lund och lämnar över pengarna.

Skånskan - 07 dec 18 kl. 06:00

Lund är redo för Musikhjälpen

Malmö Den 10-16 december äger Musikhjälpen rum i Lund. Ett evenemang som engagerar såväl Lunds kommun som Lundaborna.Snart stundar Musikhjälpen, men planeringen inför har varit på gång sedan länge.

Skånskan - 10 dec 18 kl. 19:38

Fest då Musikhjälpen drog igång på torget

lund Mitt i Lunds julglittrande stadskärna började Musikhjälpen med en förfest från klockan 17 på måndagskvällen.
Arrangörerna lyckades med konststycket att höja stämningen på Stortorget trots decembermörker och kyla.– Jag var på Musikhjälpen för två år sedan i Örebro och tyckte att det var helt fantastiskt.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Stort derbyjubel för Höllviken

INNEBANDY Derbyfest hemma i Halörhallen.
Då studsade Höllvikens IBF tillbaka efter tio raka SSL-förluster och tog en bejublad triumf över FC Helsingborg, 10-5.– Gött att bryta trenden.

Skånskan - 2 timmar sedan

Just nu: Larm om kraftig explosion

Malmö En kraftig explosion har hörta nära Heleneholmsverket. Explosionen ska ha skett utomhus nära estlandsgatan i Fosie. Larmet kom klockan 21.

Skånskan - 3 timmar sedan

Tiggeriförbud även på Svedalas agenda

SVEDALA Inte för att det är ett problem utan i förebyggande syfte vill nu även Sverigedemokraterna i Svedala införa ett lokalt tiggeriförbud.
I en motion till kommunfullmäktige föreslår partiet att Svedala kommun tar fram bestämmelser, men även utreder vilka platser som kan bli aktuella för ett förbud.Redan första veckan på tjänsten som Svedalas andra kommunalråd formulerade Ronny Johnsson (SD) sin första motion i sin nya roll i opposition.

Skånskan - 3 timmar sedan

Truls räddade EAI i Söderhamn

BORDTENNIS Truls Möregårdh hade två matchbollar emot sig, räddade båda och vände till 13-11-seger i skiljesetet mot Anders Ericsson. Samtidigt var det hela pingisligaduellens matchboll han slog in till 4-0 för Eslövs AI på bortabord mot Söderhamns UIF.EAI hade 3-0 innan pausen efter 3-1 för Robert Eriksson mot Anders Ericsson, 3-2 för Truls Möregårdh mot Viktor Brodd och 3-1 för Ioannis Sgoropoulos mot Yan Minghui.

Skånskan - 3 timmar sedan

Förtalad på Instagram

HÖÖR En ung kvinna i Höör har lämnat in en polisanmälan om att hon blivit förtalad på Instagram.
Enligt kvinnan har en annan person som hon haft en konversation med kallat henne för ”hora” och sagt att ”det inte skulle bli kul för henne”..

Skånskan - 3 timmar sedan

Cigarettlimpa försvann

HÖÖR En kvinna som varit och handlat på Citygross i Höör häromdagen blev i samband med besöket av med en limpa nyinköpta cigaretter.
När kvinnan och en väninna tog en taxi från stormarkaden märkte de att cigaretterna, som förvarades i en plastpåse. var borta.

Skånskan - 6 timmar sedan

100 000 nya Malmöbor, noll nya bilresor – så ska det funka

Malmö 2030 kommer Malmö att ha växt med runt 100 000 invånare utan att en enda bilresa ska ha tillkommit.
Det är åtminstone Malmö stads högt ställda ambition. För att nå dit har man initerat ett företagsdrivet projekt för schyssta jobbresor.

Skånskan - 6 timmar sedan

Utredning om mordbrand kan ta veckor

SVEDALA
Resultatet av polisens tekniska undersökning och räddningstjänstens brandutredning på Marbäcks brandhärjade förskola dröjer närmare två veckor. – Vi har hämtat information på platsen och ska även prata med brandmännen som var på plats angående deras iakttagelser.
Det säger Hampus Aronsson, brandingenjör och räddningstjänstens ansvarige utredare av vad som förmodas vara en anlagd brand på Marbäcks förskola i torsdagskväll.

Skånskan - 7 timmar sedan

Fastigheten Röinge 3:8 i Hörby kommun har fått nya ägare

Roland och Marie Flood, 53 och 54 år, har tagit över fastigheten Röinge 3:8 i Hörby kommun från Lars Håkan Gunnar Lundén. Ägarskiftet i form av en gåva blev klart i november 2018. För bara två månader sedan såldes ett hus lite mindre än en kilometer därifrån, på Backsippevägen 10.

Skånskan - 7 timmar sedan

Khaddi Sagnia tävlar i Pallasspelen

FRIIDROTT I helgen som kommer vankas traditionella Pallasspelen i friidrott i Malmö. Bland de anmälda stjärnorna finns Khaddi Sagnia.I helgen, den 26 och 27 januari, är det än en gång dags för Pallasspelen i friidrott i Atleticum i Malmö.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.