BT > Nyheter

Tuesday, 22 May, 09:55

Liknande nyheter

Taggar: Detta röda, fyndär ett , lämpligt, allroundvinnär , du får oväntat besök
DalaDemokraten - 31 okt 16 kl. 09:21

Farliga fynd i hundars magar

Varje år dör hundar till följd av att ha ätit föremål som inte kan passera igenom hela mag- och tarmkanalen. Hundar har en förmåga att sätta i sig allt möjligt de hittar på marken. På AniCuras djursjukhus och kliniker runt om i Sverige söker varje år mängder av djurägare hjälp för att deras fyrbenta vänner har stoppat i sig något olämpligt.

SmålandsPosten - 03 feb 14 kl. 06:25

Vindkraft före vildmarksled

Vindkraften får gå före vildmarksleden.
Den bedömningen gör Länsstyrelsen i Kronoberg som säger ja till större delen av den planerade vindkraft- parken i Horshaga. Stena Renewable har planerat att bygga 13 vindkraftverk i trakten av Horshaga.

Kristianstadsbladet - 17 maj 13 kl. 01:30

Döda rävar hittades vid väg


Ett märkligt fynd har gjorts vid en länsväg nära Sysslebäck i norra Värmland. Intill vägen låg 30 döda rävar, som hittades av polisen.Nu utreds om något brott ligger bakom fyndet på onsdagen.

YA - 09 dec 13 kl. 10:47

Komplett tillstånd för jakt på mineraler

Vanguard Minerals AB har fått klartecken för undersökningar även i den andra halvan av det område kring Tunbyholmssjön där företaget hoppas finna och slutligen utvinna mineraler.
För drygt två månader sedan berättade YA att Bergsstaten slutligen beviljat Göteborgsföretaget Vanguard Minerals AB ett treårigt undersökningstillstånd med ensamrätt i ett 80 hektar stort område kring Tunbyholmssjön. Tanken är att i första hand leta efter titan och zirkonium.

YA - 04 jul 14 kl. 09:00

Länsstyrelsen stoppar villor

Länsstyrelsen river nu upp planerna på villor i södra Vik. Detaljplanen som medger tre hus upphävs eftersom skyddet av hasselmöss i området väger tyngre. Tidigare har myndigheten flaggat för att byggplanerna skulle kunna stoppas.

Skånskan - 14 jun 16 kl. 14:00

Synar länsstyrelsens nej och överklagar

Skurup Skurups kommun överklagar länsstyrelsens andra upphävande av en detaljplan i Abbekås.
Kommunen tar ärendet till mark- och miljödomstolen.Det handlar om Örmölla 13:205 och 13:202 i Abbekås där kommunen har detaljplanelagt mark för villabebyggelse.

Fler nyheter från BT

BT - 10 minuter sedan

Moderaterna vill sätta åt "moralpoliser"

Moderaterna vill göra det möjligt för polisen att utfärda tillträdesförbud till vissa platser för "moralpoliser", enligt partiet främst personer i utsatta områden som försöker hindra kvinnor att leva och klä sig som de vill.(TT).

BT - 10 minuter sedan

Polis stoppade semestersugna skolkare

Det kan straffa sig att ta med barnen på semester i stället för att skicka dem till skolan. Det blev flera tyska familjer varse när de bestämt sig för att resa bort några dagar innan pingsthelgen.(TT).

BT - 5 minuter sedan

Sony köper rättigheter till 2 miljoner låtar

Sony planerar att köpa upp musikförlaget EMI Music Publishing för motsvarande 20 miljarder kronor. Den japanska teknik- och nöjesjätten äger redan ett minoritetsinnehav i bolaget och i och med den nya affären kommer man att äga omkring 90 procent.(TT).

BT - 15 minuter sedan

Skyddstillsyn för hot mot tjänsteman

En man i 50-årsåldern döms till skyddstillsyn för hot mot tjänsteman efter att ha uttalat till sin kontaktperson att han tänkte bruka våld mot en anställd inom socialtjänsten..

BT - 15 minuter sedan

SCB: 6,8 procent arbetslösa

I april var 366 000 personer arbetslösa, vilket motsvarar en arbetslöshet på 6,8 procent. Det är en minskning med 20 000 personer eller 0,4 procentenheter jämfört med motsvarande månad 2017, enligt Statistiska centralbyrån (SCB). Sysselsättningen har ökat med 77 000 personer till 5 043 000 personer.

BT - 30 minuter sedan

Malmström tveksam om EU-bud räcker

EU:s handelskommissionär Cecilia Malmström väntar fortfarande på besked från USA om det ska bli något permanent undantag från de amerikanska stål- och aluminiumtullarna. - Vi har ingen klarhet ännu.(TT).

BT - 45 minuter sedan

Så slutar valet om Facebookgillningar får bestämma

Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna får hälften av platserna i kommunfullmäktige i Borås, om man ser till hur många följare partierna i Borås har på Facebook. Baserat på samma följargrupp får Feministiskt initiativ fler mandat än både Kristdemokraterna och Centerpartiet..

BT - 45 minuter sedan

Vänstern vill ha politiska lärlingar

Jan-Olof Sundh (V) har motionerat till Ulricehamns kommunfullmäktige om att kommunen ska införa politiska lärlingar och betala för deras inkomstbortfall..

BT - 45 minuter sedan

Snart badläge i Bollebygd

Det börjar dra ihop sig till bad vid de kommunala badplatserna i Bollebygds kommun..

BT - 30 minuter sedan

Ljummet på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen inleder dagen med försiktig handel. Efter cirka tio minuter är OMXS-index i princip oförändrat och i linje med övriga Europa. Bland storbolagen sticker SEB ut med en uppgång på 0,7 procent medan telekomjätten Tele2 går i motsatt riktning med en nedgång på fyra procent.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.