BT > Nyheter

Sunday, 21 October, 19:55

Liknande nyheter

Taggar: Detta röda, fyndär ett , lämpligt, allroundvinnär , du får oväntat besök
DalaDemokraten - 31 okt 16 kl. 09:21

Farliga fynd i hundars magar

Varje år dör hundar till följd av att ha ätit föremål som inte kan passera igenom hela mag- och tarmkanalen. Hundar har en förmåga att sätta i sig allt möjligt de hittar på marken. På AniCuras djursjukhus och kliniker runt om i Sverige söker varje år mängder av djurägare hjälp för att deras fyrbenta vänner har stoppat i sig något olämpligt.

SmålandsPosten - 03 feb 14 kl. 06:25

Vindkraft före vildmarksled

Vindkraften får gå före vildmarksleden.
Den bedömningen gör Länsstyrelsen i Kronoberg som säger ja till större delen av den planerade vindkraft- parken i Horshaga. Stena Renewable har planerat att bygga 13 vindkraftverk i trakten av Horshaga.

Kristianstadsbladet - 17 maj 13 kl. 01:30

Döda rävar hittades vid väg


Ett märkligt fynd har gjorts vid en länsväg nära Sysslebäck i norra Värmland. Intill vägen låg 30 döda rävar, som hittades av polisen.Nu utreds om något brott ligger bakom fyndet på onsdagen.

YA - 09 dec 13 kl. 10:47

Komplett tillstånd för jakt på mineraler

Vanguard Minerals AB har fått klartecken för undersökningar även i den andra halvan av det område kring Tunbyholmssjön där företaget hoppas finna och slutligen utvinna mineraler.
För drygt två månader sedan berättade YA att Bergsstaten slutligen beviljat Göteborgsföretaget Vanguard Minerals AB ett treårigt undersökningstillstånd med ensamrätt i ett 80 hektar stort område kring Tunbyholmssjön. Tanken är att i första hand leta efter titan och zirkonium.

YA - 04 jul 14 kl. 09:00

Länsstyrelsen stoppar villor

Länsstyrelsen river nu upp planerna på villor i södra Vik. Detaljplanen som medger tre hus upphävs eftersom skyddet av hasselmöss i området väger tyngre. Tidigare har myndigheten flaggat för att byggplanerna skulle kunna stoppas.

Skånskan - 14 jun 16 kl. 14:00

Synar länsstyrelsens nej och överklagar

Skurup Skurups kommun överklagar länsstyrelsens andra upphävande av en detaljplan i Abbekås.
Kommunen tar ärendet till mark- och miljödomstolen.Det handlar om Örmölla 13:205 och 13:202 i Abbekås där kommunen har detaljplanelagt mark för villabebyggelse.

Fler nyheter från BT

BT - 30 minuter sedan

Norrköping upp på andra plats 

Norrköping hade chansen att ta in två poäng på AIK i guldjakten mot ett formsvagt Kalmar. "Peking" gjorde som de brukar och tog tre poäng i Kalmar, segersiffrorna skrevs till 2-1. Norrköping har trivts riktigt bra i Kalmar de senaste åren.

BT - 30 minuter sedan

JVM-forwarden korsbandsskadad

JVM-aktuella Färjestadsforwarden Fabian Zetterlund slet av korsbandet i SHL-matchen mot Djurgården i lördags. Men Färjestad hoppas ändå att Zetterlund ska vara tillbaka om sex veckor, skriver Värmlands Folkblad. - Det främre korsbandet är av i Fabians högra knä.

BT - 15 minuter sedan

Mattsson: "Måste tänka på vad jag ska göra"

Sofia Mattsson vet inte vad som väntar. Å andra sidan bryr hon sig inte om motståndaren i kvalmatchen i brottnings-VM i Budapest. - Jag måste tänka på vad jag ska göra.

BT - 15 minuter sedan

Trelleborg förlorade viktigt bottenmöte

Jumbon Trelleborg hänger mycket löst i allsvenskan. Efter förlusten mot bottenkollegan Sirius är det i nuläget sex poäng upp till Dalkurd på kvalplats med fyra matcher kvar att spela. - Matchen speglar lite säsongen, det är tungt och tufft.

BT - 30 minuter sedan

Bergdalen illa ute

Kval till Div IV.

BT - 30 minuter sedan

Grossister håller på årets Kalix löjrom

Tillgången på siklöja har varit god, enligt fiskarna. Men än står det inte klart var priset på den dyrbara rommen kommer att landa. På Melanders fisk har man ännu inte kunna köpa in årets Kalix löjrom från grossisterna.

BT - 30 minuter sedan

Betyg: Bra insats av Elfsborg: ”Fixade båda målen”

Här är betygen på Elfsborg från hemmasegern mot Giffarna från Sundsvall..

BT - 30 minuter sedan

Viktig seger för Elfsborg

Viktor Prodell fick chansen på topp - och tog den. Prodell gjorde första målet när Elfsborg slog Gif Sundsvall med 2-0 och tog tre tunga poäng i bottenstriden. Det satt långt inne för Elfsborg, som är i ett pressat läge i tabellen.

BT - 45 minuter sedan

Djuriska trafikanter intog Madrids gator

En stor skock av ovanliga trafikanter har fyllt gatorna i Madrid och de har sannerligen gått på i ullstrumporna.(TT).

BT - 1 timme sedan

Ung man död i singelolycka

En man i 20-årsåldern har omkommit i en singelolycka utanför Trelleborg. Olyckan inträffade på söndagsförmiddagen. Bilen hade kört av vägen och krockat med ett träd.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.