YLE > Finland

Sunday, 21 October, 11:54

Liknande nyheter

Taggar: Presidenten, utnämnde, Olli, Rehntill , chefdirektörvid , Finlands, Bank
YLE - 18 maj 18 kl. 10:47

Presidenten utnämnde Olli Rehn till chefdirektör vid Finlands Bank - Följ direktsändning klockan 14!

Republikens president har utnämnt vice ordföranden i Finlands Banks direktion, filosofie doktor Olli Rehn till ny chefdirektör för Finlands Bank från och med den 12 juli 2018 Se presskonferensen som börjar klockan 12.30.

HBL - 17 okt 13 kl. 12:57

Presidenten utnämnde Haavisto till utvecklingsminister

President Sauli Niinistö har utnämnt Pekka Haavisto (Gröna) till ny utvecklingsminister. Samtidigt beviljade presidenten Heidi Hautala avsked.Haavisto, 55, har redan tidigare avgett tjänste- och domareden, och behöver inte göra det på nytt.

YLE - 13 okt 16 kl. 17:39

Olli Rehn och Marja Nykänen tar plats i Finlands Bank?

Näringsminister Olli Rehn (C) väljs med stor sannolikhet till ny direktionsmedlem i Finlands Bank på fredag morgon då riksdagens bankfullmäktige sammanträder för att välja två nya direktionsmedlemmar. Nu finns det ingen kvinna i den tre man starka direktionen. Det andra valet kunde därför falla på en kvinna, till exempel Marja Nykänen från Finansinspektionen.

YLE - 27 apr 18 kl. 13:20

Vem är Olli Rehn och vad gör högsta hönset på Finlands Bank?

På fredagen utnämnde riksdagens bankfullmäktige 56-åriga Olli Rehn till toppkandidaten för jobbet som chef för Finlands Bank. Men vem är Olli Rehn och vad gör chefen för Finlands Bank egentligen?.

DI - 18 maj 18 kl. 10:27

Olli Rehn ny centralbankschef i Finland

Finlands president Sauli Niinistö utnämnde på fredagen Olli Rehn till ny ordförande för landets centralbank, rapporterar Bloomberg News..

YLE - 30 nov 13 kl. 13:03

Olli Rehn strävar efter toppost i EU

Centerpartisten Olli Rehn eftersträvar en ledande post i EU också framöver. Rehn ställer upp i kampen om att bli toppkandidat för de europeiska liberalerna i valet till Europaparlamentet i maj. Därmed kämpar han om de främsta topposterna i EU-kommissionen och rådet.

YLE - 14 okt 16 kl. 09:05

Olli Rehn och Marja Nykänen utnämndes som väntat till direktionsmedlemmar i Finlands Bank

Näringsminister, filosofie doktor Olli Rehn (C) har som väntat utsetts till ny medlem av Finlands Banks direktion. Det här ses som ett första steg mot chefdirektörsplatsen, som blir ledig när Erkki Liikanen går i pension 2018. Den andra av de två lediga direktionsplatserna går till juris kandidat, vicehäradshövding, Finansinspektionens biträdande direktör Marja Nykänen.

YLE - 14 okt 16 kl. 09:05

Olli Rehn utnämndes som väntat till direktionsmedlem i Finlands Bank

Näringsminister Olli Rehn (C) har som väntat utsetts till ny medlem av Finlands Banks direktion. Det här ses som ett första steg mot chefdirektörsplatsen, som blir ledig när Erkki Liikanen går i pension 2018. Den andra av de två lediga direktionsplatserna går till Marja Nykänen.

YLE - 13 mar 14 kl. 12:55

Statsrådet utnämnde ny barnombudsman

Tuomas Kurttila har utnämnts till ny barnombudsman. Statsrådet utnämnde Kurttila på torsdagen. För närvarande är Kurttila verksamhetsledare för Finlands Föräldraförbund.

BT - 07 mar 14 kl. 23:48

Birro: "Utnämnde Borås till Sveriges tråkigaste stad"

Med nyutkomna boken ”Evangelium enligt Marcus” är Birro extra mycket i fokus i dessa dagar. Det märktes i går kväll på Pulsen i Borås när 400 personer kom för att lyssna på - och skratta till - författarens föredrag om svart och ljust i livet. För inbjudan stod tidningen Världen idag och det kyrkliga nätverket Älska Borås och två samtalsledare gjorde vad de kunde för att matcha pratglada och slagfärdiga Marcus Birro.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Stjärnkock vill äta upp all skarv och säl

Inför strömmingsmarknaden i Åbo presenterar stjärnkocken Michael Björklund en ny strömmingspizza och berättar varför vi borde äta mera inhemsk fisk. Han berättar om också hur sälen och skarven blir god mat..

YLE - 1 timme sedan

Hårda vindar och regn i natt

Den nya veckan inleds med blåsigt väder. Speciellt de som rör sig till sjöss ska vara uppmärksamma, säger meteorologerna..

YLE - 2 timmar sedan

HS: Lärare i yrkesskolor vittnar om allt fler elever som aldrig borde få ett riktigt jobb

Det finns allt fler så svaga elever vid yrkesskolorna att de exempelvis inte kan skickas ut på praktik till riktiga arbetsplatser, berättar lärare vid yrkesskolor till Helsingin Sanomat..

YLE - 2 timmar sedan

Forskare: Finländska SS-män gjorde sig skyldiga till krigsbrott och nästan hälften bekände sig till fascismen

Brev och dagböcker tyder på att även finländska SS-män deltog i avrättningen av judar och krigsfångar under andra världskriget. Docent André Swanströms nyutgivna bok Hakaristin ritarit omkullkastar den traditionella bilden av den finska Pantbataljonen..

YLE - 4 timmar sedan

Långtradarchaufför om brister i den tunga trafiken: ”Om lastbilens släp lossnar är det slarvigt påsatt, knappast något fel på låset”

Dåliga bromsar, påhängsvagnar som lossnar och manipulerade färdskrivare. Polisens övervakning av den tunga trafiken har lett till många anmärkningar, böter och till och med körförbud. Yrkestrafikanter anser att problemet beror på stress och prat i telefon.

YLE - 5 timmar sedan

Musiklärare Marina Lindholm: ”Faktum är att koncentrationen är sämre hos dagens barn"

I Marina Lindholms egen högstadieklass är det pli på eleverna. Sjundeklassisterna lämnar snällt ifrån sig mobilerna i början av lektionen och det är närmast ett kreativt kaos som tidvis råder i klassrummet..

YLE - 6 timmar sedan

Sprit så in i Norden - hur länge ska Alko klara sig innan monopolet kraschar?

Vi har traditionellt haft en strikt alkoholpolitik för att skydda befolkningen, men det finns ett stort tryck på att ytterligare liberalisera den. Ska vi stanna kvar i det monopolstyrda systemet eller välja den marknadsstyrda danska modellen? Ska staten bestämma eller ska alla individer själva ta ansvar?

YLE - 16 timmar sedan

Årets naturbild utstrålar tidlös sommarstämning - för första gången tog en kvinna hem segern

Finlands naturfotografer rf har utsett Taru Rantalas fotografi ”Iltakello” (kvällsklocka) till Årets naturbild. Det är första gången som en kvinna vinner tävlingen. Under de senaste fem åren har antalet kvinnliga medlemmar i Finlands naturfotografer rf tredubblats..

YLE - 19 timmar sedan

Polisen grep nynazister - skulle delta i motståndsrörelsens demonstration

Helsingforspolisen grep på lördagen ett tiotal nynazister som planerade att delta i Nordiska motståndsrörelsens marsch i huvudstaden..

YLE - 22 timmar sedan

Aktivist på klimatmarschen: Nu har ni politiker mandat att fatta svåra beslut

Uppskattningsvis flera tusen personer deltar i den klimatmarsch som arrangeras i Helsingfors på lördagseftermiddagen. Yle sänder delar av marschen på Arenan..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.