YLE > Finland

Sunday, 19 August, 06:06

YLE - 18 maj 18 kl. 10:47

Presidenten utnämnde Olli Rehn till chefdirektör vid Finlands BankRepublikens president har utnämnt vice ordföranden i Finlands Banks direktion, filosofie doktor Olli Rehn till ny chefdirektör för Finlands Bank från och med den 12 juli 2018.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Olli Rehn, Finlands Bank, Finlands Banks

Dela artikeln

12 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Presidenten, utnämnde, Olli, Rehntill , chefdirektörvid , Finlands, Bank
YLE - 18 maj 18 kl. 10:47

Presidenten utnämnde Olli Rehn till chefdirektör vid Finlands Bank - Följ direktsändning klockan 14!

Republikens president har utnämnt vice ordföranden i Finlands Banks direktion, filosofie doktor Olli Rehn till ny chefdirektör för Finlands Bank från och med den 12 juli 2018 Se presskonferensen som börjar klockan 12.30.

HBL - 17 okt 13 kl. 12:57

Presidenten utnämnde Haavisto till utvecklingsminister

President Sauli Niinistö har utnämnt Pekka Haavisto (Gröna) till ny utvecklingsminister. Samtidigt beviljade presidenten Heidi Hautala avsked.Haavisto, 55, har redan tidigare avgett tjänste- och domareden, och behöver inte göra det på nytt.

YLE - 13 okt 16 kl. 17:39

Olli Rehn och Marja Nykänen tar plats i Finlands Bank?

Näringsminister Olli Rehn (C) väljs med stor sannolikhet till ny direktionsmedlem i Finlands Bank på fredag morgon då riksdagens bankfullmäktige sammanträder för att välja två nya direktionsmedlemmar. Nu finns det ingen kvinna i den tre man starka direktionen. Det andra valet kunde därför falla på en kvinna, till exempel Marja Nykänen från Finansinspektionen.

YLE - 27 apr 18 kl. 13:20

Vem är Olli Rehn och vad gör högsta hönset på Finlands Bank?

På fredagen utnämnde riksdagens bankfullmäktige 56-åriga Olli Rehn till toppkandidaten för jobbet som chef för Finlands Bank. Men vem är Olli Rehn och vad gör chefen för Finlands Bank egentligen?.

DI - 18 maj 18 kl. 10:27

Olli Rehn ny centralbankschef i Finland

Finlands president Sauli Niinistö utnämnde på fredagen Olli Rehn till ny ordförande för landets centralbank, rapporterar Bloomberg News..

YLE - 30 nov 13 kl. 13:03

Olli Rehn strävar efter toppost i EU

Centerpartisten Olli Rehn eftersträvar en ledande post i EU också framöver. Rehn ställer upp i kampen om att bli toppkandidat för de europeiska liberalerna i valet till Europaparlamentet i maj. Därmed kämpar han om de främsta topposterna i EU-kommissionen och rådet.

YLE - 14 okt 16 kl. 09:05

Olli Rehn och Marja Nykänen utnämndes som väntat till direktionsmedlemmar i Finlands Bank

Näringsminister, filosofie doktor Olli Rehn (C) har som väntat utsetts till ny medlem av Finlands Banks direktion. Det här ses som ett första steg mot chefdirektörsplatsen, som blir ledig när Erkki Liikanen går i pension 2018. Den andra av de två lediga direktionsplatserna går till juris kandidat, vicehäradshövding, Finansinspektionens biträdande direktör Marja Nykänen.

YLE - 14 okt 16 kl. 09:05

Olli Rehn utnämndes som väntat till direktionsmedlem i Finlands Bank

Näringsminister Olli Rehn (C) har som väntat utsetts till ny medlem av Finlands Banks direktion. Det här ses som ett första steg mot chefdirektörsplatsen, som blir ledig när Erkki Liikanen går i pension 2018. Den andra av de två lediga direktionsplatserna går till Marja Nykänen.

YLE - 13 mar 14 kl. 12:55

Statsrådet utnämnde ny barnombudsman

Tuomas Kurttila har utnämnts till ny barnombudsman. Statsrådet utnämnde Kurttila på torsdagen. För närvarande är Kurttila verksamhetsledare för Finlands Föräldraförbund.

BT - 07 mar 14 kl. 23:48

Birro: "Utnämnde Borås till Sveriges tråkigaste stad"

Med nyutkomna boken ”Evangelium enligt Marcus” är Birro extra mycket i fokus i dessa dagar. Det märktes i går kväll på Pulsen i Borås när 400 personer kom för att lyssna på - och skratta till - författarens föredrag om svart och ljust i livet. För inbjudan stod tidningen Världen idag och det kyrkliga nätverket Älska Borås och två samtalsledare gjorde vad de kunde för att matcha pratglada och slagfärdiga Marcus Birro.

Fler nyheter från YLE

YLE - 11 timmar sedan

Amanda dansar och sjunger för 2,7 miljoner följare - agenturer jagar nya influencers också i Finland

Amanda Edmundsson har på två år nått 2,7 följare på sociala medier och kan nu sälja reklam på sina kanaler. I Finland finns ännu stor potential inom influencerbranschen..

YLE - 12 timmar sedan

”Katastrofal klasskillnad” - serieledaren Wolverines körde över västnyländska Crusaders i Hangö

Katastrofal klasskillnad. Så sammanfattar tränaren Ville Schoultz Crusaders förlust mot serieledaren Wolverines i amerikanska fotbollens division 1 i Hangö på lördagen..

YLE - 13 timmar sedan

Elisabeth Rehn minns sin vän och kollega Kofi Annan

Minister Elisabeth Rehn minns Kofi Annan med värme. Hon säger att han var en bra ledare som lyssnade och gav ett förtroende åt alla som jobbade för honom..

YLE - 13 timmar sedan

Demonstrationer och maratonlopp gav Åbopolisen mycket arbete

Med sammanlagt 10 evenemang på gång på olika håll av centrum har det varit en intensiv dag för Åbopolisen..

YLE - 14 timmar sedan

Evenemang för sociala medier fyller mässcentrum i Helsingfors - poliser och präster på plats

Idag samlas tusentals människor på Helsingfors mässcentrum för att delta i Tubecon, ett slags festival för dem som skapar innehåll på - och följer - sociala medier..

YLE - 16 timmar sedan

De seglar till Sydeuropa utan att kunna segla

På söndag (19.8) kastar Alfons Grönqvist och Kalle Määttä loss från hamnen i Ekenäs. Målet är Malta i Medelhavet.

YLE - 17 timmar sedan

Könsstympning ska diskuteras i riksdagen - medborgarinitiativ fick över 50 000 underskrifter

Efter en trög start fick ett medborgarinitiativ om att förbjuda könsstympning av kvinnor och flickor fart den här veckan och kom upp i 50 000 underskrifter..

YLE - 19 timmar sedan

Fortums tidigare styrelseordförande: "Niinistö kom inte med påtryckningar om Fennovoima"

Sari Baldauf, ex-styrelseordförande vid Fortum, dementerar uppgifterna i en färsk bok om att president Sauli Niinistö skulle ha tvingat Fortum att delta i Fennovoimaprojektet av utrikespolitiska skäl..

YLE - 20 timmar sedan

150 sedan helium upptäcktes i solens atmosfär - men vet du varför den får dig att låta som Kalle Anka?

Helium, gasen vi känner som ballongfyllning, fyller år i dag. Eller gasen i sig fyller inte år, men upptäckten av gasen har jubileum. Gasen i sig har varit med ända sedan Big Bang och är det näst vanligaste ämnet i universum..

YLE - 21 timmar sedan

Flera Helsingforsmuseer tillåter numera fotografering, vissa med blixt – men i ett museum är det ännu förbjudet

Fotoförbud i museer verkar vara ett minne blott. Flera museer vill också att besökarna delar sina foton på sociala medier. Men det finns också museer som håller fast vid förbudet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.