YLE > Finland

Thursday, 24 May, 07:58

Liknande nyheter

Taggar: Presidenten, utnämnde, Olli, Rehntill , chefdirektörvid , Finlands, Bank
YLE - 18 maj 18 kl. 10:47

Presidenten utnämnde Olli Rehn till chefdirektör vid Finlands Bank - Följ direktsändning klockan 14!

Republikens president har utnämnt vice ordföranden i Finlands Banks direktion, filosofie doktor Olli Rehn till ny chefdirektör för Finlands Bank från och med den 12 juli 2018 Se presskonferensen som börjar klockan 12.30.

HBL - 17 okt 13 kl. 12:57

Presidenten utnämnde Haavisto till utvecklingsminister

President Sauli Niinistö har utnämnt Pekka Haavisto (Gröna) till ny utvecklingsminister. Samtidigt beviljade presidenten Heidi Hautala avsked.Haavisto, 55, har redan tidigare avgett tjänste- och domareden, och behöver inte göra det på nytt.

YLE - 13 okt 16 kl. 17:39

Olli Rehn och Marja Nykänen tar plats i Finlands Bank?

Näringsminister Olli Rehn (C) väljs med stor sannolikhet till ny direktionsmedlem i Finlands Bank på fredag morgon då riksdagens bankfullmäktige sammanträder för att välja två nya direktionsmedlemmar. Nu finns det ingen kvinna i den tre man starka direktionen. Det andra valet kunde därför falla på en kvinna, till exempel Marja Nykänen från Finansinspektionen.

YLE - 27 apr 18 kl. 13:20

Vem är Olli Rehn och vad gör högsta hönset på Finlands Bank?

På fredagen utnämnde riksdagens bankfullmäktige 56-åriga Olli Rehn till toppkandidaten för jobbet som chef för Finlands Bank. Men vem är Olli Rehn och vad gör chefen för Finlands Bank egentligen?.

DI - 18 maj 18 kl. 10:27

Olli Rehn ny centralbankschef i Finland

Finlands president Sauli Niinistö utnämnde på fredagen Olli Rehn till ny ordförande för landets centralbank, rapporterar Bloomberg News..

YLE - 30 nov 13 kl. 13:03

Olli Rehn strävar efter toppost i EU

Centerpartisten Olli Rehn eftersträvar en ledande post i EU också framöver. Rehn ställer upp i kampen om att bli toppkandidat för de europeiska liberalerna i valet till Europaparlamentet i maj. Därmed kämpar han om de främsta topposterna i EU-kommissionen och rådet.

YLE - 14 okt 16 kl. 09:05

Olli Rehn och Marja Nykänen utnämndes som väntat till direktionsmedlemmar i Finlands Bank

Näringsminister, filosofie doktor Olli Rehn (C) har som väntat utsetts till ny medlem av Finlands Banks direktion. Det här ses som ett första steg mot chefdirektörsplatsen, som blir ledig när Erkki Liikanen går i pension 2018. Den andra av de två lediga direktionsplatserna går till juris kandidat, vicehäradshövding, Finansinspektionens biträdande direktör Marja Nykänen.

YLE - 14 okt 16 kl. 09:05

Olli Rehn utnämndes som väntat till direktionsmedlem i Finlands Bank

Näringsminister Olli Rehn (C) har som väntat utsetts till ny medlem av Finlands Banks direktion. Det här ses som ett första steg mot chefdirektörsplatsen, som blir ledig när Erkki Liikanen går i pension 2018. Den andra av de två lediga direktionsplatserna går till Marja Nykänen.

YLE - 13 mar 14 kl. 12:55

Statsrådet utnämnde ny barnombudsman

Tuomas Kurttila har utnämnts till ny barnombudsman. Statsrådet utnämnde Kurttila på torsdagen. För närvarande är Kurttila verksamhetsledare för Finlands Föräldraförbund.

BT - 07 mar 14 kl. 23:48

Birro: "Utnämnde Borås till Sveriges tråkigaste stad"

Med nyutkomna boken ”Evangelium enligt Marcus” är Birro extra mycket i fokus i dessa dagar. Det märktes i går kväll på Pulsen i Borås när 400 personer kom för att lyssna på - och skratta till - författarens föredrag om svart och ljust i livet. För inbjudan stod tidningen Världen idag och det kyrkliga nätverket Älska Borås och två samtalsledare gjorde vad de kunde för att matcha pratglada och slagfärdiga Marcus Birro.

Fler nyheter från YLE

YLE - 5 minuter sedan

FPA:s telefonservice lämnar många utan hjälp - JO manar till förbättringar

Många hjälpbehövande fastnar i Folkpensionsanstaltens telefonkö och blir utan hjälp. Särskilt dåligt fungerar servicen enligt kunderna vid akuta kriser..

YLE - 1 timme sedan

Lovisa kritiseras för orättvisa lärarrektyreringar – obefogat anser staden

Vem får bli lärare i finska skolor i Lovisa? Den frågan diskuteras på sociala medier och på stadens möten. Flera personer har framfört att en del tjänster blivit tillsatta på orättvisa grunder.

YLE - 1 timme sedan

Vargskadorna i Västnyland 2015-2017: Två hundar och ett tjugotal får

Är det mycket eller lite att två hundar och 23 får föll offer för vargen i Västnyland åren 2015-2017? Experter Yle Västnyland talat med vill inte ge ett klart svar på frågan..

YLE - 2 timmar sedan

Lyckat försök med mobilförbud i Mattlidens gymnasium - "Bättre i provet, bättre på betyget, gladare miner där hemma!"

Försöket med att begränsa elevernas använding av mobiltelefoner under lektionen har lyckats bra. Både lärare och elever i Mattlidens gymnasium i Esbo är nöjda..

YLE - 3 timmar sedan

När kriminella män ses som hjältar är kvinnliga brottslingar paria – det anses okvinnligt att begå brott och därför stämplas kvinnor hårdare säger forskare

Kvinnor som begår brott är stigmatiserade i större utsträckning än män. De bryter både mot lagen och mot normen om hur en kvinna "skall vara"..

YLE - 3 timmar sedan

Morgonkollen: Syrien anklagar USA för flygattacker, ISS syns på natthimlen och torkan ökar risken för markbränder

Syrien anklagar USA för att ha utfört flygattacker mot syriska ställningar i provinsen Deir ez-Zor, ryska Jehovas vittnen söker asyl i Finland, Nordkorea skärper tonen inför toppmötet med USA och det råder risk för markbränder på många håll i Finland..

YLE - 9 timmar sedan

En fågel? Ett flygplan? Nej - det är ISS, den internationella rymdstationen som syns på natthimlen

Vill du se något speciellt? Då ska du titta upp mot himlen en vacker kväll i maj, och om du har tur så kan du få se den internationella rymdstationen ISS som kretsar kring jorden. ISS syns på natthimlen under slutet av maj, åtminstone i södra Finland..

YLE - 12 timmar sedan

Sällsynt dvärguv skådades i Tavastehus

Leila Uotila fotograferade en dvärguv, för första gången i Finland. Först efter att hon publicerat bilden på Facebook fick hon veta vilken raritet hon hade bongat..

YLE - 13 timmar sedan

Helgen när Sjundeå växer med det dubbla - Sjundeå Cup lockar sextusen handbollsvänner

Det här veckoslutet cirklar det mesta i Sjundeå runt en massa handbollsmål. Finlands största handbollsturnering Sjundeå Cup har i år 284 anmälda lag..

YLE - 13 timmar sedan

Norden vill bli bäst på 5G - mobilnätet skapar jobb och behövs för självkörande bilar

Norden ska bli den första regionen i världen som har ett sammanlänkat 5G-mobilnät. De nordiska statsministrarna skrev under en avsiktsförklaring på sitt möte i Örnsköldsvik i Sverige på onsdagen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.