YLE > Finland

Saturday, 19 January, 09:01

YLE - 18 maj 18 kl. 10:47

Presidenten utnämnde Olli Rehn till chefdirektör vid Finlands BankRepublikens president har utnämnt vice ordföranden i Finlands Banks direktion, filosofie doktor Olli Rehn till ny chefdirektör för Finlands Bank från och med den 12 juli 2018.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Olli Rehn, Finlands Bank, Finlands Banks

Dela artikeln

12 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Presidenten, utnämnde, Olli, Rehntill , chefdirektörvid , Finlands, Bank
YLE - 18 maj 18 kl. 10:47

Presidenten utnämnde Olli Rehn till chefdirektör vid Finlands Bank - Följ direktsändning klockan 14!

Republikens president har utnämnt vice ordföranden i Finlands Banks direktion, filosofie doktor Olli Rehn till ny chefdirektör för Finlands Bank från och med den 12 juli 2018 Se presskonferensen som börjar klockan 12.30.

HBL - 17 okt 13 kl. 12:57

Presidenten utnämnde Haavisto till utvecklingsminister

President Sauli Niinistö har utnämnt Pekka Haavisto (Gröna) till ny utvecklingsminister. Samtidigt beviljade presidenten Heidi Hautala avsked.Haavisto, 55, har redan tidigare avgett tjänste- och domareden, och behöver inte göra det på nytt.

YLE - 13 okt 16 kl. 17:39

Olli Rehn och Marja Nykänen tar plats i Finlands Bank?

Näringsminister Olli Rehn (C) väljs med stor sannolikhet till ny direktionsmedlem i Finlands Bank på fredag morgon då riksdagens bankfullmäktige sammanträder för att välja två nya direktionsmedlemmar. Nu finns det ingen kvinna i den tre man starka direktionen. Det andra valet kunde därför falla på en kvinna, till exempel Marja Nykänen från Finansinspektionen.

YLE - 27 apr 18 kl. 13:20

Vem är Olli Rehn och vad gör högsta hönset på Finlands Bank?

På fredagen utnämnde riksdagens bankfullmäktige 56-åriga Olli Rehn till toppkandidaten för jobbet som chef för Finlands Bank. Men vem är Olli Rehn och vad gör chefen för Finlands Bank egentligen?.

DI - 18 maj 18 kl. 10:27

Olli Rehn ny centralbankschef i Finland

Finlands president Sauli Niinistö utnämnde på fredagen Olli Rehn till ny ordförande för landets centralbank, rapporterar Bloomberg News..

YLE - 30 nov 13 kl. 13:03

Olli Rehn strävar efter toppost i EU

Centerpartisten Olli Rehn eftersträvar en ledande post i EU också framöver. Rehn ställer upp i kampen om att bli toppkandidat för de europeiska liberalerna i valet till Europaparlamentet i maj. Därmed kämpar han om de främsta topposterna i EU-kommissionen och rådet.

YLE - 14 okt 16 kl. 09:05

Olli Rehn och Marja Nykänen utnämndes som väntat till direktionsmedlemmar i Finlands Bank

Näringsminister, filosofie doktor Olli Rehn (C) har som väntat utsetts till ny medlem av Finlands Banks direktion. Det här ses som ett första steg mot chefdirektörsplatsen, som blir ledig när Erkki Liikanen går i pension 2018. Den andra av de två lediga direktionsplatserna går till juris kandidat, vicehäradshövding, Finansinspektionens biträdande direktör Marja Nykänen.

YLE - 14 okt 16 kl. 09:05

Olli Rehn utnämndes som väntat till direktionsmedlem i Finlands Bank

Näringsminister Olli Rehn (C) har som väntat utsetts till ny medlem av Finlands Banks direktion. Det här ses som ett första steg mot chefdirektörsplatsen, som blir ledig när Erkki Liikanen går i pension 2018. Den andra av de två lediga direktionsplatserna går till Marja Nykänen.

YLE - 13 mar 14 kl. 12:55

Statsrådet utnämnde ny barnombudsman

Tuomas Kurttila har utnämnts till ny barnombudsman. Statsrådet utnämnde Kurttila på torsdagen. För närvarande är Kurttila verksamhetsledare för Finlands Föräldraförbund.

BT - 07 mar 14 kl. 23:48

Birro: "Utnämnde Borås till Sveriges tråkigaste stad"

Med nyutkomna boken ”Evangelium enligt Marcus” är Birro extra mycket i fokus i dessa dagar. Det märktes i går kväll på Pulsen i Borås när 400 personer kom för att lyssna på - och skratta till - författarens föredrag om svart och ljust i livet. För inbjudan stod tidningen Världen idag och det kyrkliga nätverket Älska Borås och två samtalsledare gjorde vad de kunde för att matcha pratglada och slagfärdiga Marcus Birro.

Fler nyheter från YLE

YLE - 13 timmar sedan

Farosituation på Helsingfors-Vanda flygplats - passagerarplan landade på reserverad landningsbana

Olycksutredningscentralen upplyser på Twitter om en farosituation på Helsingfors-Vanda flygplats där två flygplan landade på samma landningsbana..

YLE - 14 timmar sedan

Rekordmånga bilar skrotades ifjol – skrotningspremien stod bara för en liten andel

Ifjol skrotades rekordmånga bilar i Finland, närmare bestämt 88 362 stycken. Det är en ordentlig ökning från tidigare år. Att allt fler bilar återvinns beror på bättre information om återvinningen av bilar menar Suomen autokierrätys..

YLE - 16 timmar sedan

Vem är hjälte och vem är antihjälte?

Det första många tänker på när man nämner hjältar eller antihjältar är säkert superhjältar som Spindelmannen, Stålmannen eller Läderlappen. Men med hjältar kan man också syfta till historiska och mer samtida hjältar inom idrotten, populärkulturen och konsten..

YLE - 16 timmar sedan

Många migrationsfrågor kan tolkas på olika sätt — ministrar vill fundera på alla tänkbara tolkningar

Under fredag förmiddag gick regeringen igenom läget med sexuell brottslighet i Finland, med anledning av de uppmärksammade fallen i Uleåborg och Helsingfors. Att döma av regeringsmedlemmarnas kommentarer var det inte sexbrott som blev det stora samtalsämnet, utan migrationsfrågor..

YLE - 18 timmar sedan

STT: Finnairpilot hade över två promille i blodet innan flygning - döms till villkorligt fängelsestraff

Piloten har dömts till tre månaders villkorligt fängelse, fått sparken från Finnair samt förlorat sin flyglicens. Passagerare hade redan klivit ombord på planet från Helsingfors till Rom när pilotens berusning uppdagades..

YLE - 18 timmar sedan

Lojobornas vardag förändras om de radikalaste sparförslagen godkänns

Ett högklassigt musikutbud försvinner och en hobby för flera hundra personer är över. Så kan det gå om Lojo stadsorkester eller Lojo teater läggs ner. Nämnderna i Lojo ger nu förslag på hur staden ska få ekonomin i balans..

YLE - 18 timmar sedan

Ingen tågtrafik mellan Hangö och Karis för tillfället

På fredag eftermiddag (18.1) meddelade VR på sin webbplats att tågturerna mellan Hangö och Karis körs med bussar. Ett systemfel gör att tågen ersätts med bussar..

YLE - Igår: 08:59

Ta med pekplattan i plurret och träna effektivare

Simhallarna i Björnborg testar vattentäta pekplattor som simhallsbesökarna får ta med sig i bassängen. Tanken är att besökaren kan utnyttja olika träningsprogram medan man är i vattnet..

YLE - 18 timmar sedan

Nordkalk vill förbättra lönsamheten – vd Hannu Hautala avgår och ny vd ska rekryteras

En större förändringsprocess är på gång och bolaget letar nu en ny vd..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.