VA > Ekonomi

Friday, 19 October, 08:32

VA - 18 maj 18 kl. 10:29

Utsläppen av förbjuden kemikalie som river upp ozonlagret ökar plötsligt igen – "den mest överraskande observationen på 27 år"Forskare vid US National Oceanic and Atmospheric Administration, NOAA, befinner sig i chock efter att ha upptäckt en oväntad ökning av kemikalier som förstör ozonlagret och som förbjöds vid senaste krisen som hotade mänskligheten. Forskarnas mätningar pekar mot östra Asien. .
Läs mer på VA
Läs mer om:
US National Oceanic, Atmospheric Administration, NOAA, Asien

Dela artikeln

42 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Utsläppenav , förbjuden, kemikaliesom , riverupp , ozonlagret, ökar, plötsligt igen den mest överraskande observationen på 27 år
Supermiljöbloggen - 05 dec 16 kl. 16:26

Fores: ”Utsläppen ökar för andra kvartalet i rad”

"För helåret 2015 uppvisade SCB:s statistik på minskade utsläpp av växthusgaser. För 2016 har dock SCB redovisat ökade utsläpp under två kvartal på rad. Målet om att nå nettonollutsläpp av växthusgaser år 2045 framstår allt mer som en hägring.

Supermiljöbloggen - 07 feb 17 kl. 14:06

Fores: ”Utsläppen ökar för tredje kvartalet i rad”

"SCB:s nya kvartalsstatistik över växthusgasutsläpp är en dyster läsning. För tredje kvartalet i rad ökar utsläppen, och nu snabbare än BNP-tillväxten. De branscher som uppvisar ökningar av utsläpp redovisar samtidigt en svag eller måttlig ekonomisk utveckling.

Cornucopia - 12 apr 18 kl. 14:14

Så låga är CO2-utsläppen från solkraft och annan förnyelsebar energi

Solkraft är den elkraftproduktion som är mest småskalig och därmed enklast och billigast att installera för personligt bruk. Den sänker CO2-utsläppen, men är ingalunda en perfekt energikälla. Slöseriombudsmannen vänder sig liksom solkraftbranschen korrekt mot skattesubventionerna av energislaget, men slarvar dessvärre med fakta.

Supermiljöbloggen - 06 nov 17 kl. 15:19

”Svenska utsläpp ökar – eller inte”

"De totala utsläppen från den svenska ekonomin och hushållen ökar, rapporterar SCB i sin senaste kvartalsrapport. Ökningen beror delvis på utsläpp som inte ingår i de svenska klimatmålen, men oavsett hur man räknar behöver utsläppen minska betydligt mer än de hittills gjort", skriver Markus Larsson, Amanda Grönros och Gunilla Sandin, från Fores klimat- och miljöprogram, idag i en debattartikel på Supermiljöbloggen. Produktionsbaserade utsläpp av växthusgaser från den svenska ekonomin ökade enligt SCB med 2,8% under andra kvartalet 2017 jämfört med samma period 2016.

Supermiljöbloggen - 01 feb 18 kl. 15:43

”Svenska utsläpp fortsätter öka”

"De totala utsläppen från den svenska ekonomin ökar, rapporterar SCB i sin senaste kvartalsrapport. Produktionsbaserade utsläpp av växthusgaser från den svenska ekonomin ökade enligt SCB med 1,8% under tredje kvartalet 2017 jämfört med samma period 2016. Att de svenska utsläppen ökar innebär ett hot mot Sveriges klimatmål", skriver Markus Larsson, Salvador Perez och Jonas Schauman, från Fores klimat- och miljöprogram idag i en debattartikel på Supermiljöbloggen.

YLE - 21 aug 15 kl. 07:25

Miljöfarlig kemikalie bort från textilbranschen

EU skärper på svenskt initiativ reglerna reglerna för användningen av kemikalien nonylfenoletoxilat. Ämnet - som är vanligt i klädesplagg - är miljöskadligt. Enligt Kemikalieinspektionen i Sverige har man påträffat rätt mycket av kemikalien i textilier.

Kristianstadsbladet - 21 aug 14 kl. 07:01

Mystisk ozonförtunnare förbryllar

En kemikalie som skadar ozonskiktet har varit förbjuden i flera år. Trots det spys tonvis av ämnet ut i atmosfären varje år, visar en ny studie som förbryllar amerikanska rymdstyrelsen Nasa.
Kemikalien, koltetraklorid, har använts vid bland annat kemtvätt och i brandsläckare.

BT - 21 aug 14 kl. 07:01

Mystisk ozonförtunnare förbryllar

En kemikalie som skadar ozonskiktet har varit förbjuden i flera år. Trots det spys tonvis av ämnet ut i atmosfären varje år, visar en ny studie som förbryllar amerikanska rymdstyrelsen Nasa. Kemikalien, koltetraklorid, har använts vid bland annat kemtvätt och i brandsläckare.

Supermiljöbloggen - 10 okt 16 kl. 20:00

Frisk luft – vågar vi andas?

[caption id="attachment-33404" align="alignleft" width="131"] Illustratör: Tobias Flygar[/caption] Det andra svenska miljökvalitetsmålet i SMB:s måndagsserie är Frisk Luft, ett mål som är högaktuellt i dagens samhälle och vävs in i flera av de andra målen. Luften ska vara så ren att människors hälsa samt djur, växter och kulturvärden inte skadas. - Riksdagens definition av miljökvalitetsmålet Vad handlar målet om?

YLE - 19 jan 13 kl. 14:57

Avtal ska minska kvicksilverutsläpp

Över 140 länder har godkänt ett internationellt, bindande avtal för att minska på världens kvicksilverutsläpp. Avtalet förhandlades fram under ett femdagars FN-möte i Genève. Ett nytt internationellt avtal ska få bukt på globala kvicksilverutsläpp.

Fler nyheter från VA

VA - 1 timme sedan

Bra rull för Volvo - redovisar urstarkt kvartal

Betydligt bättre rapport än väntat från lastbilsjätten. .

VA - 1 timme sedan

Frossan tillbaka på Wall Street - USA-börserna föll ordentligt med tech i täten

Rejält rött på Wall Street igen. .

VA - 1 timme sedan

Jätten saktar in - sämsta tillväxten i Kina sedan finanskrisen

Kinas ekonomi saktar in, och nu försöker myndigheterna prata upp börserna. .

VA - 16 timmar sedan

Svenska speljätten drabbat av personalflykt

Nästan 40 medarbetare har i år lämnat Dice, som är ett av Sveriges största spelbolag. Nya konkurrerande spelstudios och en misslyckad lansering anges som orsaker. .

VA - 16 timmar sedan

Bankerna i Europabotten på börsen

Den europeiska banksektorn återfinns i botten av regionala index på torsdagen. .

VA - 17 timmar sedan

Uppgifter: Hemlighetsfulla CIA-favoriten Palantir siktar på gigantisk notering

Peter Thiel-backade Palantir överväger en börsnotering som kan värdera bolaget till drygt 350 miljarder kronor, enligt Wall Street Journal. .

VA - 18 timmar sedan

Analys: Ica:s digitala dilemma – klarar butikskungarna steget ut på nätet?

På ena sidan 1 300 fria Icahandlare. På andra sidan miljontals köpsugna nätkunder. Mellan dem står en e-handelslogistik som går tvärs emot allt det som under ett sekel gjort handlarna till kungar.

VA - 18 timmar sedan

Så här enkelt lär du dig trading – utan att riskera en enda krona

Nu kan du lära dig trading från grunden, utan att riskera dina egna pengar. .

VA - 18 timmar sedan

Han skrotar storinvestering i Klippan som skulle ge 500 jobb: "Måste få konsekvenser att rösta på SD”

Han tog beslutet att skrota en investering på 1,7 miljarder kronor som skulle ha lett till 500 nya jobb. Orsaken är att 30 procent av Klippanborna röstar på SD. .

VA - 18 timmar sedan

Ericsson och tele2 stiger medan banker tynger

Stockholmsbörsen fick stöd av starka rapporter och steg svagt på torsdagen. De båda telekombolagen Ericsson och Tele2 kickade i gång rapportsäsongen med besked och steg. De fyra storbankerna handlades däremot på minus.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.