YLE > Svenskfinland

Monday, 21 May, 07:25

YLE - I förrgår: 10:03

250 000 euro för en PET-CT-röntgen till Vasa centralsjukhusNu har Österbottens cancerförenings kampanj PET for Botnia samlat in 250 000 euro. Insamlingen fortsätter till hösten, men ett resultat behövdes redan nu för att Vasa sjukvårdsdistrikt ska kunna besluta om anskaffningen av en PET-CT-röntgenapparat..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
PET-CT, Vasa, Österbottens, PET, Botnia

Dela artikeln

220 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 250, 000, euroför en , PET-CT-röntgentill , Vasa, centralsjukhus
YLE - 24 mar 16 kl. 04:36

Raseborg 2020: Vårdbilen kan köra omkring i byarna

Raseborg kan spara betydande summor om många små hälsomottagningar i byarna stänger och staden i stället skaffar ett par mobila vårdenheter. Och spara måste staden. Den mobila vårdenheten är en husbil eller en buss som kör från by till by precis som biblioteksbussen.

YLE - 19 feb 18 kl. 13:37

Vasa centralsjukhus går vidare med PET-röntgen – nu startas insamlingar

Vasa sjukvårdsdistrikt går in för att skaffa en PET-röntgenapparat. Bara själva apparaten kostar omkring 2,5 miljoner euro, därför kommer frivilliga organisationer att samla in pengar för införskaffandet..

YLE - 02 mar 18 kl. 13:40

Cancerföreningen samlar in pengar för PET-röntgen

Österbottens cancerförening fortsätter arbeta för en PET-CT-röntgenapparat till Vasa Centralsjukhus. Nu startar man en elektronisk insamling på webben..

Kristianstadsbladet - 26 jun 14 kl. 12:04

Stopp för rutinmässig poströntgen


Ingående post till patienter på Rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö får inte rutinmässigt röntgas. Hittills har röntgenundersökning varit standard för att förhindra insmuggling av vapen och droger, men nu hotas kliniken med ett vite på 100 000 kronor om rutinen inte avskaffas, rapporterar Smålandsposten.Inspektionen för vård och omsorg kräver att beslut i varje enskilt ärende ska fattas av chefsläkaren innan röntgen kan användas.

BT - 26 jun 14 kl. 12:04

Stopp för rutinmässig poströntgen

Ingående post till patienter på Rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö får inte rutinmässigt röntgas. Hittills har röntgenundersökning varit standard för att förhindra insmuggling av vapen och droger, men nu hotas kliniken med ett vite på 100 000 kronor om rutinen inte avskaffas, rapporterar Smålandsposten. Inspektionen för vård och omsorg kräver att beslut i varje enskilt ärende ska fattas av chefsläkaren innan röntgen kan användas.

Skånskan - 13 feb 16 kl. 14:00

Columbus och Professor Röntgen slår ut i blom

KABBARP En tulpan är inte bara en tulpan.
Bara på Hvilan Utbildning i Kabbarp odlas cirka 100 olika sorter och på fredagen var det tulpanfrossa i växthus och gårdsbutik.Många passade på att köpa med sig både en och två buketter hem och i växthuset stod odlingsansvariga Malin Persson och såg glad ut.

YLE - 21 feb 17 kl. 21:48

Bottenhavets sjukhus kunde erbjuda vård åt 50 000 patienter

Vården stod i fokus för medborgarforumet i Kristinestad på tisdag. - Vården ska finnas nära människor och före detta Bottenhavets sjukhus kunde erbjuda sjukvård åt 50 000 personer på 50 kilometers avstånd, säger arrangören Dennis Rundt. Temat för medborgarforumet i medborgarinstitutets regi var "En lokal sjukvårdsreform".

Sydsvenskan - 05 maj 15 kl. 00:30

15 000 kvinnor i Malmö i projektet

Vid årsskiftet hade 15 000 Malmö-kvinnor genomgått undersökningen med 3D-röntgen av brösten..

Helsingborgs Dagblad - 05 maj 15 kl. 00:30

15 000 kvinnor i Malmö i projektet

Vid årsskiftet hade 15 000 Malmö-kvinnor genomgått undersökningen med 3D-röntgen av brösten..

Sydsvenskan - 22 jun 15 kl. 04:00

13 000 i veckan läser e-journaler

13 000 skåningar i veckan läser sin patientjournal via nätet.
I höst ska du också kunna se resultaten från röntgen och följa din remiss.
"Forskning har tittat på hur mycket man uppfattar vid ett läkarbesök.

Fler nyheter från YLE

YLE - 10 minuter sedan

Nu söks det febrilt efter en ersättare till Nextjets Kronoby flyg – Kommunerna funderar till och med på eget flygbolag

Enligt Karleby stads utvecklingsdirektör är situationen kritisk efter det svenska flygbolaget Nextjets konkurs meddelande. Olika och till och med rätt extrema lösningar har diskuterats..

YLE - 2 timmar sedan

Blomningen av blågröna alger kan komma i gång tidigare än normalt

Den varma försommaren kan sätta sina spår i algblomningen i sommar. I det stora hela verkar läget med blågröna alger minska på vissa håll i Östersjön..

YLE - 2 timmar sedan

Ännu inget avtal om Fantasea i Jakobstad – snart börjar sommarlägren

Staden Jakobstad och företagaren Timo Mäkipelto har inte kunnat enas om kontraktet för vattenparken Fantasea. Frågan är om det finns något vatten i bassängen när sommarlovslägren inleds i början av juni..

YLE - 2 timmar sedan

Det stjäls för 550 miljoner euro varje år, endast hälften av fallen blir lösta - Har du snattat? Fyll i vår enkät anonymt

Handeln går miste om cirka 550 miljoner euro till följd av stölder och snatterier varje år, uppger Företagarna i Finland och Förbundet för finsk handel. Hälften av alla dessa stölder blir uppklarade. Det kan bero på att vi tittar på fel personer, säger kriminolog Maria Normann..

YLE - 14 timmar sedan

Efter dramatiska veckan: Royals åkte på ny käftsmäll mot Butchers

Efter att ha utklassats av de regerande mästarna fick tränaren sparken – och på söndagen åkte Wasa Royals på ytterligare en stor förlust. Gästande Borgå Butchers var till slut starkare med hela 36–13..

YLE - 16 timmar sedan

Landets enda helt svenskspråkiga universitet firar 100 år: "Åbo Akademi är så litet, vi har en annan vi-känsla än andra universitet"

Åbo Akademis vision för de närmaste hundra åren är att vara ett utåtriktat, internationellt universitet. Samtidigt vill man vara inriktad på finlandssvenskarnas behov..

YLE - 16 timmar sedan

Vargobservationer blev Facebookfenomen – "Både farligt och spännande att ha vargen bakom knuten"

Det började som ett forum där lokala jägare rapporterade när de sett en varg. I dag har Facebookgruppen Vargobservationer i Österbotten långt över 7 000 medlemmar och har blivit ett fenomen..

YLE - 18 timmar sedan

Rekordnotering av Sandra Eriksson på 5 000 meter – "Hade inte trott att den tiden skulle komma i ett sådant där lopp"

Hinderlöparen Sandra Eriksson fick nästan hela säsongen 2017 förstörd på grund av skadeproblem. IK Falken-löparen som har sagt att hon siktar på EM i Berlin i augusti noterades för en imponerade tid i Skärholmsloppet i Stockholm..

YLE - 23 timmar sedan

Talkoandan driver hästsportcentret i Korsholm framåt – "När man ser vilken potential här finns kan man inte annat än brinna för det"

Ansiktena lyste i kapp med solen då föreningen Wahlrooska samlades till talko i helgen. Att detaljplanen för området är godkänd innebär att föreningen får ansöka om bygglov för hästsportcentret. Äntligen börjar det hända något, säger man..

YLE - Igår: 12:25

I Närpes sitter man längre på skolbänken än på annat håll

I Närpes får eleverna betydligt mer undervisning än vad lagen kräver. Staden satsar på språk, matematik och gymnastik. - Många ser det som en bestraffning, säger klassläraren Janne Lindström..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.