YLE > Svenskfinland

Tuesday, 11 December, 07:43

YLE - 18 maj 18 kl. 10:03

250 000 euro för en PET-CT-röntgen till Vasa centralsjukhusNu har Österbottens cancerförenings kampanj PET for Botnia samlat in 250 000 euro. Insamlingen fortsätter till hösten, men ett resultat behövdes redan nu för att Vasa sjukvårdsdistrikt ska kunna besluta om anskaffningen av en PET-CT-röntgenapparat..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
PET-CT, Vasa, Österbottens, PET, Botnia

Dela artikeln

228 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 250, 000, euroför en , PET-CT-röntgentill , Vasa, centralsjukhus
YLE - 24 mar 16 kl. 04:36

Raseborg 2020: Vårdbilen kan köra omkring i byarna

Raseborg kan spara betydande summor om många små hälsomottagningar i byarna stänger och staden i stället skaffar ett par mobila vårdenheter. Och spara måste staden. Den mobila vårdenheten är en husbil eller en buss som kör från by till by precis som biblioteksbussen.

YLE - 19 feb 18 kl. 13:37

Vasa centralsjukhus går vidare med PET-röntgen – nu startas insamlingar

Vasa sjukvårdsdistrikt går in för att skaffa en PET-röntgenapparat. Bara själva apparaten kostar omkring 2,5 miljoner euro, därför kommer frivilliga organisationer att samla in pengar för införskaffandet..

YLE - 02 mar 18 kl. 13:40

Cancerföreningen samlar in pengar för PET-röntgen

Österbottens cancerförening fortsätter arbeta för en PET-CT-röntgenapparat till Vasa Centralsjukhus. Nu startar man en elektronisk insamling på webben..

Kristianstadsbladet - 26 jun 14 kl. 12:04

Stopp för rutinmässig poströntgen


Ingående post till patienter på Rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö får inte rutinmässigt röntgas. Hittills har röntgenundersökning varit standard för att förhindra insmuggling av vapen och droger, men nu hotas kliniken med ett vite på 100 000 kronor om rutinen inte avskaffas, rapporterar Smålandsposten.Inspektionen för vård och omsorg kräver att beslut i varje enskilt ärende ska fattas av chefsläkaren innan röntgen kan användas.

BT - 26 jun 14 kl. 12:04

Stopp för rutinmässig poströntgen

Ingående post till patienter på Rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö får inte rutinmässigt röntgas. Hittills har röntgenundersökning varit standard för att förhindra insmuggling av vapen och droger, men nu hotas kliniken med ett vite på 100 000 kronor om rutinen inte avskaffas, rapporterar Smålandsposten. Inspektionen för vård och omsorg kräver att beslut i varje enskilt ärende ska fattas av chefsläkaren innan röntgen kan användas.

Skånskan - 13 feb 16 kl. 14:00

Columbus och Professor Röntgen slår ut i blom

KABBARP En tulpan är inte bara en tulpan.
Bara på Hvilan Utbildning i Kabbarp odlas cirka 100 olika sorter och på fredagen var det tulpanfrossa i växthus och gårdsbutik.Många passade på att köpa med sig både en och två buketter hem och i växthuset stod odlingsansvariga Malin Persson och såg glad ut.

YLE - 21 feb 17 kl. 21:48

Bottenhavets sjukhus kunde erbjuda vård åt 50 000 patienter

Vården stod i fokus för medborgarforumet i Kristinestad på tisdag. - Vården ska finnas nära människor och före detta Bottenhavets sjukhus kunde erbjuda sjukvård åt 50 000 personer på 50 kilometers avstånd, säger arrangören Dennis Rundt. Temat för medborgarforumet i medborgarinstitutets regi var "En lokal sjukvårdsreform".

Sydsvenskan - 05 maj 15 kl. 00:30

15 000 kvinnor i Malmö i projektet

Vid årsskiftet hade 15 000 Malmö-kvinnor genomgått undersökningen med 3D-röntgen av brösten..

Helsingborgs Dagblad - 05 maj 15 kl. 00:30

15 000 kvinnor i Malmö i projektet

Vid årsskiftet hade 15 000 Malmö-kvinnor genomgått undersökningen med 3D-röntgen av brösten..

Sydsvenskan - 22 jun 15 kl. 04:00

13 000 i veckan läser e-journaler

13 000 skåningar i veckan läser sin patientjournal via nätet.
I höst ska du också kunna se resultaten från röntgen och följa din remiss.
"Forskning har tittat på hur mycket man uppfattar vid ett läkarbesök.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Behöver du hjälp? Superhjälparna rycker ut med en hjälpande hand!

Vi behöver alla hjälp ibland, med små eller stora saker. Det svåra kan vara att be om hjälp när man behöver det. Barnprogrammet Superhjälparna efterlyser nu vuxna i hela Svenskfinland som behöver hjälp med olika saker - kanske just du har ett uppdrag som ett gäng barn kan hjälpa dig med?

YLE - 1 timme sedan

Jakobstad erbjuder hobbyverksamhet åt skolbarn – ska motverka ensamhet

Nästa höst kommer Jakobstad att erbjuda mer hobbyverksamhet åt skolbarn. Målet är att kunna erbjuda mer idrott och kultur åt elever från årskurs tre..

YLE - 2 timmar sedan

Bristen på flockskydd i Larsmo gör fallet omtalat – större risk för epidemi

Mässling är en sällsynt sjukdom i Finland i dag, tack vare vaccinering, säger infektionsläkare Juha Salonen på Vasa centralsjukhus. Ändå väljer många bort vaccin..

YLE - 2 timmar sedan

Forskare: Konsumtionen kring jul är rituell och djupt rotad

Julen är traditionellt en högtid vad gäller konsumtion. Anu Norrgrann, forskardoktor i marknadsföring, säger att konsumtionen kring jul sitter djupt rotad i oss. Men samtidigt påverkas vi av uppmaningarna att tänka ekologiskt..

YLE - 2 timmar sedan

Sju av tio finländare tänker köpa julskinka i år – miljöförening: Vi måste ändra våra köttvanor

För många finländare är julskinkan fortfarande en självklarhet på julbordet. Men med tanke på klimathotet kan det kännas relevant att se över vad man serverar på julbordet..

YLE - 10 timmar sedan

Vasapolitiker vill se mer snö på Öjberget - utreder hur säsongen ska kunna förlängas

Snön ska komma tidigare och vara rikligare än den brukar vid Öjbergets skidcenter. Det vill fullmäktige i Vasa som beslöt att snöläggningen på området ska bli effektivare..

YLE - 16 timmar sedan

Ingen mässling i Vasa – provet på tvååringen var negativt

Tvååringen som sattes i karantän vid Vasa centralsjukhus på söndagen lider inte av mässling. Infektionsläkare Juha Salonen säger att provsvaren från THL har kommit tillbaka negativa..

YLE - 18 timmar sedan

Karleby Turisms vd säger upp sig – lämnar posten omedelbart

Jaska Pensaari har sagt upp sig och lämnar med omedelbar verkan posten som vd för Karleby Turism Ab. Enligt ett pressmeddelande har han och bolagets styrelse hävt direktörsavtalet i samförstånd..

YLE - 19 timmar sedan

SR: Svensk kritik mot Wasalines snusförsäljning – den strider mot kommunallagen

Wasalines snusbod i Umeå hamn strider mot den svenska kommunallagen, rapporterar Sveriges Radios nyhetsredaktion Ekot. Snusboden har varit i blåsväder flera gånger, men nu kommer kritiken för första gången från Sverige..

YLE - 19 timmar sedan

Liganykomlingen KPV värvar Jaros bästa målskytt – Mandiangu: "Jag är riktigt nöjd med kontraktet"

Det blev bara en säsong men hela åtta mål i Jaro för Christopher Mandiangu. Nu tackar han för sig och ställer in sig på ligaspel några tiotals kilometer norrut. 26-åringen ingår i KPV:s ligasatsning och nykomlingen är nöjd med värvningen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.