YLE > Svenskfinland

Saturday, 20 April, 20:23

YLE - 18 maj 18 kl. 10:03

250 000 euro för en PET-CT-röntgen till Vasa centralsjukhusNu har Österbottens cancerförenings kampanj PET for Botnia samlat in 250 000 euro. Insamlingen fortsätter till hösten, men ett resultat behövdes redan nu för att Vasa sjukvårdsdistrikt ska kunna besluta om anskaffningen av en PET-CT-röntgenapparat..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
PET-CT, Vasa, Österbottens, PET, Botnia

Dela artikeln

228 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 250, 000, euroför en , PET-CT-röntgentill , Vasa, centralsjukhus
YLE - 24 mar 16 kl. 04:36

Raseborg 2020: Vårdbilen kan köra omkring i byarna

Raseborg kan spara betydande summor om många små hälsomottagningar i byarna stänger och staden i stället skaffar ett par mobila vårdenheter. Och spara måste staden. Den mobila vårdenheten är en husbil eller en buss som kör från by till by precis som biblioteksbussen.

Cornucopia - 03 mar 19 kl. 16:59

Vill du skuldsätta dig och dina anhöriga med 30 000 kronor vardera för att bygga snabbjärnväg Stockholm-Malmö och Stockholm-Göteborg?

Dags för en liten söndagsenkät, och vad är mer aktuellt än en korrekt formulerad fråga om du snabbjärnvägarna? Sprid gärna enkäten, för maximalt underlag.Säkerhetskontroll med röntgen av bagage och metalldetektorer på snabbjärnvägsstationen Madrid-Paris i Barcelona.

YLE - 19 feb 18 kl. 13:37

Vasa centralsjukhus går vidare med PET-röntgen – nu startas insamlingar

Vasa sjukvårdsdistrikt går in för att skaffa en PET-röntgenapparat. Bara själva apparaten kostar omkring 2,5 miljoner euro, därför kommer frivilliga organisationer att samla in pengar för införskaffandet..

YLE - 02 mar 18 kl. 13:40

Cancerföreningen samlar in pengar för PET-röntgen

Österbottens cancerförening fortsätter arbeta för en PET-CT-röntgenapparat till Vasa Centralsjukhus. Nu startar man en elektronisk insamling på webben..

Kristianstadsbladet - 26 jun 14 kl. 12:04

Stopp för rutinmässig poströntgen


Ingående post till patienter på Rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö får inte rutinmässigt röntgas. Hittills har röntgenundersökning varit standard för att förhindra insmuggling av vapen och droger, men nu hotas kliniken med ett vite på 100 000 kronor om rutinen inte avskaffas, rapporterar Smålandsposten.Inspektionen för vård och omsorg kräver att beslut i varje enskilt ärende ska fattas av chefsläkaren innan röntgen kan användas.

BT - 26 jun 14 kl. 12:04

Stopp för rutinmässig poströntgen

Ingående post till patienter på Rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö får inte rutinmässigt röntgas. Hittills har röntgenundersökning varit standard för att förhindra insmuggling av vapen och droger, men nu hotas kliniken med ett vite på 100 000 kronor om rutinen inte avskaffas, rapporterar Smålandsposten. Inspektionen för vård och omsorg kräver att beslut i varje enskilt ärende ska fattas av chefsläkaren innan röntgen kan användas.

Skånskan - 13 feb 16 kl. 14:00

Columbus och Professor Röntgen slår ut i blom

KABBARP En tulpan är inte bara en tulpan.
Bara på Hvilan Utbildning i Kabbarp odlas cirka 100 olika sorter och på fredagen var det tulpanfrossa i växthus och gårdsbutik.Många passade på att köpa med sig både en och två buketter hem och i växthuset stod odlingsansvariga Malin Persson och såg glad ut.

YLE - 21 feb 17 kl. 21:48

Bottenhavets sjukhus kunde erbjuda vård åt 50 000 patienter

Vården stod i fokus för medborgarforumet i Kristinestad på tisdag. - Vården ska finnas nära människor och före detta Bottenhavets sjukhus kunde erbjuda sjukvård åt 50 000 personer på 50 kilometers avstånd, säger arrangören Dennis Rundt. Temat för medborgarforumet i medborgarinstitutets regi var "En lokal sjukvårdsreform".

Sydsvenskan - 05 maj 15 kl. 00:30

15 000 kvinnor i Malmö i projektet

Vid årsskiftet hade 15 000 Malmö-kvinnor genomgått undersökningen med 3D-röntgen av brösten..

Helsingborgs Dagblad - 05 maj 15 kl. 00:30

15 000 kvinnor i Malmö i projektet

Vid årsskiftet hade 15 000 Malmö-kvinnor genomgått undersökningen med 3D-röntgen av brösten..

Fler nyheter från YLE

YLE - 11 timmar sedan

Iskmo-Jungsund delar gärna med sig av sin vandringsled: "Det tycks komma vandrare året om"

Människan behöver skogen, säger Bengt Leander, en av eldsjälarna bakom vandringsleden Iskmo-Jungsund. Leden invigdes 2016 och besöks året om..

YLE - Igår: 17:11

Camilla Richardsson tillbaka med besked – tävlade för första gången på nio månader

Efter en väldigt lång tävlingspaus var Camilla Richardsson tillbaka i hetluften då hon vann ett 10 000-meterslopp i USA. Samtidigt löpte hon inhemskt årsbästa i en av sina favorittävlingar..

YLE - Igår: 11:59

Fortfarande oklart vad som orsakade svingårdsbranden i Kimo: "Nu får vi sitta ner och fundera hur vi ska gå vidare"

Släckningsarbetet pågick i flera timmar under natten, men svingården i Kimo gick inte att rädda. Ägarna riktar sitt tack till de grannar som har hjälpt till med släckningen..

YLE - Igår: 07:13

Full fart i Vasa saluhall inför påskhelgen: "Lamm är överlägset mest populärt"

Brasor och häxor i all ära, men vad vore väl påsken utan all god mat? I veckan sökte sig många till Vasa saluhall för att handla det allra sista till påskbordet..

YLE - I förrgår: 19:53

Tony Sund stod för sin första landslagspoäng då Finland besegrade Norge – Jukka Jalonen: "Vi fick utdelning på ett sätt som vi gillar"

Finlands hockeyherrar mötte Norge i en landskamp som fortfarande stod och vägde sent i den tredje perioden. Finland fick en drömstart och ledde tidigt med 2–0. Joel Kiviranta punkterade matchen sent med sitt 3–1-mål i tom bur, Sportanfallarens första i landslagströjan..

YLE - I förrgår: 15:55

Sparkraven i Vasa drabbar småbarnspedagogiken: Öppna daghem läggs ner och slås ihop

Vasa stads pågående sparprogram syns nu inom den öppna dagvården. Gustavsborgs öppna daghem på Kasernområdet stängs och verksamheten flyttar. Det finskspråkiga öppna daghemmet Kuningattarenpolun avoin päiväkoti vid Drottningstigen läggs ned helt och hållet..

YLE - I förrgår: 13:53

Kompisgänget från Kvevlax plockar skräp för miljön: "Ingen annan verkar vilja göra något åt det"

Den så kallade Greta Thunberg-effekten har spridit sig över alla världens hörn, och i Kvevlax har ett gäng tioåringar tagit klimatkampen i egna händer..

YLE - I förrgår: 13:25

Efter branden: NTM river och bygger nytt

Den här veckan inledde man rivningen av den brandskadade hallen vid Närpes trä och metall. Hallen gick inte att räddas och nu bygger man nytt i stället..

YLE - I förrgår: 12:00

Philip Järvenpää fortsätter dominera Vegatoppen

Inget verkar stoppa Philip Järvenpää som funnits på den finlandssvenska hitlistan sedan början av november 2018. Hur kommer det att gå för veckans nya utmanare, Susann Sonntag och Charlotta Kerbs feat. Es-Ow Diato?.

YLE - I förrgår: 11:59

Charlotta Kerbs sprider ett medmänskligt budskap

Charlotta Kerbs är redan ett etablerat namn inom de finlandssvenska musikkretsarna. Hon har samarbetat med namn som Armadis Rama, Rickard Eklund och The Napkins. Nu är Kerbs aktuell med ett nytt intressant projekt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.