YLE > Svenskfinland

Wednesday, 26 September, 00:40

YLE - 18 maj 18 kl. 10:03

250 000 euro för en PET-CT-röntgen till Vasa centralsjukhusNu har Österbottens cancerförenings kampanj PET for Botnia samlat in 250 000 euro. Insamlingen fortsätter till hösten, men ett resultat behövdes redan nu för att Vasa sjukvårdsdistrikt ska kunna besluta om anskaffningen av en PET-CT-röntgenapparat..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
PET-CT, Vasa, Österbottens, PET, Botnia

Dela artikeln

228 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 250, 000, euroför en , PET-CT-röntgentill , Vasa, centralsjukhus
YLE - 24 mar 16 kl. 04:36

Raseborg 2020: Vårdbilen kan köra omkring i byarna

Raseborg kan spara betydande summor om många små hälsomottagningar i byarna stänger och staden i stället skaffar ett par mobila vårdenheter. Och spara måste staden. Den mobila vårdenheten är en husbil eller en buss som kör från by till by precis som biblioteksbussen.

YLE - 19 feb 18 kl. 13:37

Vasa centralsjukhus går vidare med PET-röntgen – nu startas insamlingar

Vasa sjukvårdsdistrikt går in för att skaffa en PET-röntgenapparat. Bara själva apparaten kostar omkring 2,5 miljoner euro, därför kommer frivilliga organisationer att samla in pengar för införskaffandet..

YLE - 02 mar 18 kl. 13:40

Cancerföreningen samlar in pengar för PET-röntgen

Österbottens cancerförening fortsätter arbeta för en PET-CT-röntgenapparat till Vasa Centralsjukhus. Nu startar man en elektronisk insamling på webben..

Kristianstadsbladet - 26 jun 14 kl. 12:04

Stopp för rutinmässig poströntgen


Ingående post till patienter på Rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö får inte rutinmässigt röntgas. Hittills har röntgenundersökning varit standard för att förhindra insmuggling av vapen och droger, men nu hotas kliniken med ett vite på 100 000 kronor om rutinen inte avskaffas, rapporterar Smålandsposten.Inspektionen för vård och omsorg kräver att beslut i varje enskilt ärende ska fattas av chefsläkaren innan röntgen kan användas.

BT - 26 jun 14 kl. 12:04

Stopp för rutinmässig poströntgen

Ingående post till patienter på Rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö får inte rutinmässigt röntgas. Hittills har röntgenundersökning varit standard för att förhindra insmuggling av vapen och droger, men nu hotas kliniken med ett vite på 100 000 kronor om rutinen inte avskaffas, rapporterar Smålandsposten. Inspektionen för vård och omsorg kräver att beslut i varje enskilt ärende ska fattas av chefsläkaren innan röntgen kan användas.

Skånskan - 13 feb 16 kl. 14:00

Columbus och Professor Röntgen slår ut i blom

KABBARP En tulpan är inte bara en tulpan.
Bara på Hvilan Utbildning i Kabbarp odlas cirka 100 olika sorter och på fredagen var det tulpanfrossa i växthus och gårdsbutik.Många passade på att köpa med sig både en och två buketter hem och i växthuset stod odlingsansvariga Malin Persson och såg glad ut.

YLE - 21 feb 17 kl. 21:48

Bottenhavets sjukhus kunde erbjuda vård åt 50 000 patienter

Vården stod i fokus för medborgarforumet i Kristinestad på tisdag. - Vården ska finnas nära människor och före detta Bottenhavets sjukhus kunde erbjuda sjukvård åt 50 000 personer på 50 kilometers avstånd, säger arrangören Dennis Rundt. Temat för medborgarforumet i medborgarinstitutets regi var "En lokal sjukvårdsreform".

Sydsvenskan - 05 maj 15 kl. 00:30

15 000 kvinnor i Malmö i projektet

Vid årsskiftet hade 15 000 Malmö-kvinnor genomgått undersökningen med 3D-röntgen av brösten..

Helsingborgs Dagblad - 05 maj 15 kl. 00:30

15 000 kvinnor i Malmö i projektet

Vid årsskiftet hade 15 000 Malmö-kvinnor genomgått undersökningen med 3D-röntgen av brösten..

Sydsvenskan - 22 jun 15 kl. 04:00

13 000 i veckan läser e-journaler

13 000 skåningar i veckan läser sin patientjournal via nätet.
I höst ska du också kunna se resultaten från röntgen och följa din remiss.
"Forskning har tittat på hur mycket man uppfattar vid ett läkarbesök.

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 timmar sedan

Kaskö vill rädda järnvägen – "Tre timmar från Seinäjoki en katastrof"

Kaskö stad hoppas att ett nytt föreningssamarbete ska lyckas rädda järnvägen. I slutet av 2019 upphör allt underhåll på banavsnittet mellan Seinäjoki och Kaskö om man inte lyckas öka trafiken..

YLE - 5 timmar sedan

Korsholmsunga efterlyser egen ungdomsgård

De unga i Korsholm saknar en egen ungdomsgård. De nuvarande utrymmena i högstadiebyggnaden känns varken trivsamma eller trygga..

YLE - 7 timmar sedan

Framtidens sjukhus planeras i H-huset - 2022 får österbottningarna ta huset i bruk

Det är nu man börjar bygga det nya så kallade H-huset. I planeringen av mottagningsrummen och patientrummen används bland annat 3D-glasögon så att personalens representanter kan gå in i rummen för att se hur rummen kommer att fungera i verkligheten..

YLE - 11 timmar sedan

Vasa universitet vill lagra kyla i berggrunden

Vasa universitet ska försöka lagra kyla i berggrunden. Projektet har fått pengar ur Europeiska regionala utvecklingsfonden och av staten..

YLE - 13 timmar sedan

Tänk på hundens säkerhet - vargen dödar tiotals hundar per år

Vargen dödar varje år mellan 20 och 50 hundar i Finland. I jakttider är det bra att fundera på hundens säkerhet, konstaterar Finlands viltcentral..

YLE - 16 timmar sedan

Arbetslösheten i Österbotten har minskat betydligt

Arbetslösheten i Österbotten har gått ner med hela 22,5 procent jämfört med i fjol. Österbotten har fortfarande det bästa sysselsättningsläget på fastlandet..

YLE - 19 timmar sedan

Framgångsrik skola kräver god skolledning – forskare vill se pedagogiskt samspel från botten till topp

Det går att vända svaga skolresultat, inte bara hos en enskild elev utan för en hel region. Det visar forskning vid Åbo Akademi i Vasa. Redan nu omsätts lärorna i praktiken på sina håll i den kommunala skolvardagen..

YLE - Igår: 15:30

Klimatet har blivit varmare i alla större europeiska städer - Norden i topp

Fyra finländska städer, däribland Vasa, finns med på listan över de tio europeiska städer där medeltemperaturen har stigit mest. Det har det europeiska journalistnätverket EDJNet kommit till i en sammanställning av data från över hundra års väderobeservationer..

YLE - Igår: 14:30

Bokrecension: Med musiken dundrade en ny tid in i den finlandssvenska småstaden – Lars Sund skriver om ungdomlig frihetslängtan i skuggan av jantelag och cellulosafabriken

Småstad, cellulosafabrik, jantelag och en moders förväntan på sonens framtid. Det är utgångspunkten för en imponerande berättelse om generationer som krockar, om rock och jazz och ett samhälle i förändring..

YLE - Igår: 12:59

Minderårig Vasabo står åtalad - planerade massaker i skola i Vöråstan

En 17-årig Vasabo står åtalad för falskt larm sedan han skrivit på nätet att han planerat en skolmassaker. Han åtalas också för att ha spridit sadistiska våldsvideor och barnporr..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.