Nyan > Svenskfinland

Monday, 21 May, 07:17

Nyan - I förrgår: 10:00

Föglönämnd nobbar MedisBildningsnämnden på Föglö föreslår för kommunstyrelsen att kommunen ”inte deltar i en tilläggsfinansiering av Medborgarinstitutets kursverksamhet inom den fria bildningen”. Detta som svar på en förfrågan från Mariehamns stad om stöd till medis. (ms)  
Tillbaka till startsidan
Tipsa Nyan.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Medis, Föglö, Medborgarinstitutets, Mariehamns, Nyan

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Föglönämnd, nobbar, Medis
Nyan - 19 sep 13 kl. 12:00

Läsarförslag: Höj Medis kursavgifter

Nya Åland skrev i tisdags om att Medis sparar genom att ställa in ett 40-tal av hösten och vinterns kurser. En av våra läsare hörde av sig och påpekade att fler kurser kunde genomföras om Medis höjde avgifterna.
?

Nyan - 09 apr 18 kl. 09:17

Medis ordnar upprop för att rädda lektioner

Ungefär två tusen lektioner försvinner då Medis nu får mindre i stöd. Nu vädjar institutet om allmänhetens hjälp.
Den summa som Medborgarinstitutet får i stöd av landskapet räcker inte för att verksamheten ska kunna fortsätta som hittills.

Nyan - 05 feb 17 kl. 13:34

Gulasch var favoriten på Medis restaurangdag

I dag var det återigen dags för världsrestaurangdagen och Medis ordnade som flera gånger förut en egen matmässa. Kockarna är själva elever på Medis och i år bjöds det på mat från bland annat Australien, Syrien och Bosnien.

Två gäster som hittade till Medis var Saara Salminen, som bor i Helsingfors och Sanna Hakkarainen som kommer från Åbo, men som nu bott på Åland i ett halvår.

Nyan - 17 apr 18 kl. 06:00

Vill ge tillfälligt stöd till Medis

Landskapet föreslår en temporär ändring av lagen som gäller Medis för att kunna ge ett stöd till institutet. Det ska ge kommunerna mera tid för att hitta en lösning.
– Är Medis fortsatta verksamhet tryggad eller inte?

Nyan - 18 jul 17 kl. 18:56

Lyckat EU-projekt för Medis

Medis första språkkurs i projektet Flex-in var en succé. Nyinflyttades intresse av att lära sig svenska och mer om Åland är stort.
Under vintern och våren har Medis dragit den första språk- och integrationskursen i EU-projektet Flex-in.

Helsingborgs Dagblad - 26 jan 16 kl. 13:08

Staden kastar ut Debaser Medis

Klubben och livescenen Debaser Medis i Stockholm kastas ut ur Medborgarhuset, skriver Södermalmsnytt.Medborgarhuset ska renoveras och när huset öppnar igen om tre år står Debaser Medis utan konsertlokal.— Staden ger vår konsertlokal åt biblioteket och det har varit omöjligt att hitta en lösning som ger oss andra konsertlokaler här, säger Debasers vd Annelie Telford till Södermalmsnytt.

Sydsvenskan - 26 jan 16 kl. 13:08

Staden kastar ut Debaser Medis

Klubben och livescenen Debaser Medis i Stockholm kastas ut ur Medborgarhuset, skriver Södermalmsnytt.Medborgarhuset ska renoveras och när huset öppnar igen om tre år står Debaser Medis utan konsertlokal.— Staden ger vår konsertlokal åt biblioteket och det har varit omöjligt att hitta en lösning som ger oss andra konsertlokaler här, säger Debasers vd Annelie Telford till Södermalmsnytt.

Nyan - 10 maj 16 kl. 12:01

Medis vårsalong öppnar dörrarna

Medis årliga vårsalong öppnar i dag. Textilarbeten och konsthantverken visas för tredje året i rad i tekniska verkets aula. Konstutställningen och keramikutställningen finns som förut i Medis lokaler på Styrmansgatan i Mariehamn.

Nyan - 21 nov 17 kl. 11:14

De reste till Grekland för att måla med Medis

I slutet av september åkte tolv resenärer tillsammans med Lin Simons till Grekland för att måla. Det var den första längre målarresan i Medborgarinstitutets regi.
Under Medis läsår är det inte många veckor som passar för utomhusmåleri, bland annat därför beslöt konstläraren Lin Simons vid Medis att ordna en resa till Grekland.

SvD - 09 mar 15 kl. 14:54

Norwegian-fack nobbar förslag om skiljenämnd

Förhandlingarna mellan Norwegian och facket har kört fast och bolaget har föreslagit att en skiljenämnd kommer fram till en lösning. Facket har dock avvisat förslaget och den hårt infekterade konflikten fortsätter..

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 1 timme sedan

Säger nej till specialrevision

Stadsstyrelsens ordförande Tage Silander anser att ingen specialrevision behövs om hamnbolaget. – Jag tror inte man hittar särskilt mycket som skulle leda till en annan behandling än den vi nu ska ha. Avsikten är att stadsstyrelsen ska inom kort behandla den revisionspromemoria som gavs när stadens räkenskaper för fjolåret summerades och där närståendeproblematiken i hamnbolaget uppmärksammades.

Nyan - 13 timmar sedan

VM-silver – på nytt världsrekord

KRAFTSPORT. Under VM i klassisk bänkpress på hemmaplan i Finland lyckades Ove Lehto lyfta hem ett VM-silver.
Det på nya veteranvärldsrekordet 272,5 kilo, en putsning med 15 kilo (!

Nyan - 14 timmar sedan

Karlsson är nationell mästare

GYMNASTIK. Nora Karlsson från Mariehamns gymnastikförening (MGF) är nationell mästare i klassen F yngre.
Förutom att hon vann mångkampen hade hon också högst poäng i hopp och på barr.

Nyan - 14 timmar sedan

Brandutredning fortsätter

Polisens arbete med branden i Godby hotell för en vecka sedan har pågått hela helgen, sägs i ett pressmeddelande. Polisen skriver: Ytterligare några vittnen har förhört. Dessutom har samlats in material som kan vara bevis i ärendet.

Nyan - 15 timmar sedan

Polisen utförde trafikkontroller i skärgården

Under lördagen utförde polisen i samarbete med sjöbevakningen trafikkontroller i skärgården. På Torsholma och Lappo kontrollerades totalt 16 fordon, varpå en förare uppmanades att använda bälte. Vid Djurholmsgrundet övervakades sjötrafiken och biltrafiken på bron.

Nyan - 15 timmar sedan

Offroad över stock och sten

MOTORSPORT. Sommarsol, vacker och rofylld natur samt motorvrål. Inte den vardagligaste av kombinationer kanske.

Nyan - 16 timmar sedan

Övernäs sprang hem guld i Stafettkarnevalen

FRIIDROTT. Celina Holmberg, Ellen Mattsson, Elsa Andersson och Ida-Maria Sjölund från Övernäs högstadie löpte hem guld på 4×100 meter vid Stafettkarnevalen, som i år arrangeras i Åbo.
Flickorna, som alla tränar och tävlar för IFK Mariehamn, noterade tiden 50,85 sekunder – vilket är nytt åländskt klubbrekord i klassen D17.

Nyan - 17 timmar sedan

Avställt fordon påfanns i trafik

På lördagsförmiddagen påträffade polisen ett avställt fordon i trafik vid en kontroll i Hammarland. En anmälan upprättades till berörd myndighet varpå ett utfärdande på minst 1000 euro kommer att utdelas i straffavgift. Senare upptäckte polisen ytterligare ett obesiktigat fordon som stoppades och avregistrerades.

Nyan - 18 timmar sedan

Berusad greps i Geta

Under lördagskvällen grep polisen en märkbart berusad person i Geta då man befarade att denne skulle begå brott och skada sig själv eller andra. Personen fördes till polisens förvar för vidare åtgärder. (fb) Felicia Bredenberg felicia.

Nyan - 20 timmar sedan

Kärlek till hatade djur

”Djur, fiskar och andra typer” heter Annica Anderssons utställning i Eckerö jakt- och fiskemuseum. Tekniken är linoleumsnitt och konst i små lådor efter modell av en japansk teknik. Annica Andersson har tidigare deltagit i bland annat Konstbussen och visat tavlor tillsammans med Minna Öberg på Lemlands bibliotek.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.