Nyan > Svenskfinland

Wednesday, 26 September, 01:23

Nyan - 18 maj 18 kl. 10:00

Föglönämnd nobbar MedisBildningsnämnden på Föglö föreslår för kommunstyrelsen att kommunen ”inte deltar i en tilläggsfinansiering av Medborgarinstitutets kursverksamhet inom den fria bildningen”. Detta som svar på en förfrågan från Mariehamns stad om stöd till medis. (ms)  
Tillbaka till startsidan
Tipsa Nyan.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Medis, Föglö, Medborgarinstitutets, Mariehamns, Nyan

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Föglönämnd, nobbar, Medis
Nyan - 25 jun 18 kl. 06:00

Medis satsar framåt trots minskad budget

Den turbulenta tiden hos Medis verkar vara över. Höstens kursutbud är i full planering, trots en minskad budget. – Jag vill betona vilken enorm insats Medis gör, säger Siv Ekström, rektor på Medis.

Nyan - 19 sep 13 kl. 12:00

Läsarförslag: Höj Medis kursavgifter

Nya Åland skrev i tisdags om att Medis sparar genom att ställa in ett 40-tal av hösten och vinterns kurser. En av våra läsare hörde av sig och påpekade att fler kurser kunde genomföras om Medis höjde avgifterna.
?

Nyan - 09 apr 18 kl. 09:17

Medis ordnar upprop för att rädda lektioner

Ungefär två tusen lektioner försvinner då Medis nu får mindre i stöd. Nu vädjar institutet om allmänhetens hjälp.
Den summa som Medborgarinstitutet får i stöd av landskapet räcker inte för att verksamheten ska kunna fortsätta som hittills.

Nyan - 05 feb 17 kl. 13:34

Gulasch var favoriten på Medis restaurangdag

I dag var det återigen dags för världsrestaurangdagen och Medis ordnade som flera gånger förut en egen matmässa. Kockarna är själva elever på Medis och i år bjöds det på mat från bland annat Australien, Syrien och Bosnien.

Två gäster som hittade till Medis var Saara Salminen, som bor i Helsingfors och Sanna Hakkarainen som kommer från Åbo, men som nu bott på Åland i ett halvår.

Nyan - 17 apr 18 kl. 06:00

Vill ge tillfälligt stöd till Medis

Landskapet föreslår en temporär ändring av lagen som gäller Medis för att kunna ge ett stöd till institutet. Det ska ge kommunerna mera tid för att hitta en lösning.
– Är Medis fortsatta verksamhet tryggad eller inte?

Nyan - 18 jul 17 kl. 18:56

Lyckat EU-projekt för Medis

Medis första språkkurs i projektet Flex-in var en succé. Nyinflyttades intresse av att lära sig svenska och mer om Åland är stort.
Under vintern och våren har Medis dragit den första språk- och integrationskursen i EU-projektet Flex-in.

Nyan - 06 jun 18 kl. 16:00

Medis får extrapengar

Landskapet skjuter till 200 000 till Medis. Pengarna hoppas kunna bli tillgängliga redan innan midsommar. Eftersom kommunerna inte i tillräcklig omfattning hunnit analysera konsekvenserna av det nya landskapsandelssystemet i förhållande till Medis verksamhet, har regeringen antagit en budgetlag som ska ge kommunerna mera tid för att hitta en lösning.

Helsingborgs Dagblad - 26 jan 16 kl. 13:08

Staden kastar ut Debaser Medis

Klubben och livescenen Debaser Medis i Stockholm kastas ut ur Medborgarhuset, skriver Södermalmsnytt.Medborgarhuset ska renoveras och när huset öppnar igen om tre år står Debaser Medis utan konsertlokal.— Staden ger vår konsertlokal åt biblioteket och det har varit omöjligt att hitta en lösning som ger oss andra konsertlokaler här, säger Debasers vd Annelie Telford till Södermalmsnytt.

Sydsvenskan - 26 jan 16 kl. 13:08

Staden kastar ut Debaser Medis

Klubben och livescenen Debaser Medis i Stockholm kastas ut ur Medborgarhuset, skriver Södermalmsnytt.Medborgarhuset ska renoveras och när huset öppnar igen om tre år står Debaser Medis utan konsertlokal.— Staden ger vår konsertlokal åt biblioteket och det har varit omöjligt att hitta en lösning som ger oss andra konsertlokaler här, säger Debasers vd Annelie Telford till Södermalmsnytt.

Nyan - 10 maj 16 kl. 12:01

Medis vårsalong öppnar dörrarna

Medis årliga vårsalong öppnar i dag. Textilarbeten och konsthantverken visas för tredje året i rad i tekniska verkets aula. Konstutställningen och keramikutställningen finns som förut i Medis lokaler på Styrmansgatan i Mariehamn.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 6 timmar sedan

Åländskt IT-företag i nytt samarbete

Det åländska IT-säkerhetsföretaget Deductive Labs har ingått ett samarbetsavtal med den fastländska kedjan Data Group Ab.
Partnerskapet gäller Entrant, ett system som utvecklats av Deductive Labs för fysisk säkerhet och kontroll av besökare. – Vissa företag och organisationer måste ha sådana här system, men det finns också de som vill ha ett annars, säger Johan Sjölund, ansvarig för försäljning och affärsutveckling hos Deductive Labs.

Nyan - 7 timmar sedan

Mer pengar till Ung resurs

Så mycket beviljades Ung resurs som ett tilläggsbidrag ur 2018 års budgeterade penningautomatmedel. Ung resurs beviljades tidigare i år ett verksamhetsstöd om 200 000 euro för upprätthållande av ungdomshuset Boost. Föreningen anhöll nu om ett tilläggsbidrag om 30 000 euro för 2018 med hänvisning till att kostnaderna under 2017 steg markant jämfört med 2016.

Nyan - 8 timmar sedan

Skrivartävling för högstadieelever

Föreningen Norden och Stortingets delegation till Nordiska rådet bjuder in högstadieelever i hela Norden till en skrivartävling med fokus på miljö, hållbar förvaltning av haven och nordiskt samarbete. Varje skola har möjlighet att skicka in två bidrag till tävlingen. Rubriken är ”Hur kan vi i Norden säkra ett hållbart bruk av havet?

Nyan - 9 timmar sedan

Personliga fåglar och dubbelexponering

Marie Roman visar fotoutställningen ”Ögonblick” på Folkhälsans allaktivitetshus.
Till Marie Romans fotofavoriter hör fåglar, och utställningen visar många olika arter och personligheter. – Fåglarna tittar ofta noggrant på mig då jag kommer med min kamera, och jag vill etablera någon slags kontakt med dig innan jag fotograferar, säger hon.

Nyan - 11 timmar sedan

Så mycket mikroplaster finns i Dalkarby träsk

0,4 mikropartiklar per liter vatten. Så mycket plast finns det i dricksvattnet i Dalkarby träsk. Inga farliga mängder, konstaterar vd Christian Nordas, som ändå gärna ser att Jomala kommun åtgärdar plastläckage från kontgräsplanen.

Nyan - 13 timmar sedan

Utställningsdebut med guldkant

Som barn målade Emmelie Svanfelt havet med farmor Lola Karlsson. Nu är hon redo för sin första egna utställning. Emmelie Svanfelts första utställning har namnet ”Allt som glimmar”.

Nyan - 15 timmar sedan

Artist föreläser om ADHD

Influencern och artisten Viktor Frisk kommer till Åland i veckan för att hålla föredrag för Ålands högstadieelever om sin ADHD-diagnos. Frisk har nyligen lanserat sin bok Min superkraft!: så har jag lärt mig älska min struliga adhd.

Nyan - 15 timmar sedan

OP-gruppen samarbetsförhandlar – Åland berörs inte

OP-gruppen, där Andelsbanken ingår, inleder samarbetsförhandlingar. Men Åland omfattas inte.  
Inom centralinstitutskoncernen planeras ändringar i såväl organisationsstrukturen, arbetsuppgifterna som förfaringssätten.

Nyan - 16 timmar sedan

Paf på väg köpa bingoleverantör

Paf står i beråd att köpa bingoleverantören Proactive Gaming Scandinavia i Norrköping. – Det återstår fortfarande för ett antal parter att ge sitt slutliga godkännande, säger vd Christer Fahlstedt.
Affären beräknas bli av nästa vecka.

Nyan - 17 timmar sedan

Misshandel på Seglingefärjan

Ombord på Seglingefärjan ska en man ha begått fysiskt våld mot en annan genom tilldela denne knytnävsslag mot bröstet, slagit med halvöppen/öppen hand mot huvudet/ansiktet samt försökt dra upp mannen genom att slita denne i skjortan. Mannen ska även ha hotat offret. Till följd av misshandeln ska den drabbade mannen ha känt smärta och värk i ansiktet, bröstet och nacken.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.