DN > Kultur

Saturday, 19 January, 11:17

DN - 18 maj 18 kl. 09:41

Jack Werner: Påhittade historier formar Sverigebilden utomlandsSveriges regering betalar mormödrar för att ta hand om sina barnbarn. Det påstod en spansk blogg i fjol - och trots att det bara är påhitt får påståendet ständigt nytt liv. Så formas Sverigebilder som vi inte känner igen oss i..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Werner, Sverigebilden, Sverigebilder

Dela artikeln

164 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jack, Werner, Påhittade, historier, formar, Sverigebilden, utomlands
DN - 30 maj 18 kl. 19:26

Jack Werner: Den här sortens händelser väntar vi oss i fiktionen

Dödsbudet är det mellanmänskliga förtroendets sista livlina, skriver Jack Werner angående det påhittade mordet av Arkadij Babtjenko..

DN - 01 dec 18 kl. 20:37

Jack Werner: Därför behöver journalistiken en ”Litar på”-emoji på Facebook

Ingen har någonsin hört talas om sajten Flurryfeed, skribenten Jimmy Russell eller att en person vid namn Kicki Duyulabmi skulle vara presschef på Sveriges Radio. Sajten är helt okänd, och namnen är påhittade. Ändå lät sig tusentals personer luras av Russells text på Flurryfeed i veckan, där det stod att Duyulabmi strukit Tommy Körbergs version av ”O Helga Natt” ur årets julrepertoar på SR..

BT - 12 aug 14 kl. 06:30

Pålar i vattnet ofta falskt alarm

Vassa pålar och andra farligheter som sägs lura under ytan på populära badplatser är ett sommarfenomen som gjort sig påmint även i år. Ofta är det falskt alarm, men inte alltid. Jönköpingspolisen arbetar med ett fall där man hittat armeringsjärn nedkörda 30 centimeter under ytan i en badsjö i Mullsjö.

Kristianstadsbladet - 12 aug 14 kl. 06:30

Pålar i vattnet ofta falskt alarm

Vassa pålar och andra farligheter som sägs lura under ytan på populära badplatser är ett sommarfenomen som gjort sig påmint även i år. Ofta är det falskt alarm, men inte alltid.
Jönköpingspolisen arbetar med ett fall där man hittat armeringsjärn nedkörda 30 centimeter under ytan i en badsjö i Mullsjö.

Sydsvenskan - 15 mar 16 kl. 17:35

Konspirationer, finns de?

Inte ett ord om chemtrails, illuminati eller Eurabia.Från första till sista stund breddades måndagens panelsamtal om konspirationsteorier på AF-borgen i Lund över alla gränser.Kulturgeografen Maja Essebo ville tala om sociala mytbildningar i allmänhet, om de berättelser som ger våra liv riktning och mening.

DalaDemokraten - 31 mar 17 kl. 06:00

Petrus Dahlin vill få Smedjebackens tredjeklassare att berätta historier

Barnboksförfattaren, Petrus Dahlin, besökte under torsdagen Werner Aspenströmbiblioteket i Smedjebacken för att uppmuntra tredjeklassare att vilja berätta historier..

Dalarnas tidningar - 31 mar 17 kl. 06:00

Petrus Dahlin vill få Smedjebackens tredjeklassare att berätta historier

Barnboksförfattaren, Petrus Dahlin, besökte under torsdagen Werner Aspenströmbiblioteket i Smedjebacken för att uppmuntra tredjeklassare att vilja berätta historier..

Nyheter 24 - 09 dec 13 kl. 11:40

Hittade bortsprungen hund – tack vare RedditFölj historien

HOUSTON. "Snälla hjälp mig hitta min försvunna hund. Han blev påkörd av en bil i morse".

DalaDemokraten - 11 maj 16 kl. 18:00

Romantikern och rumlaren Jack fyller 40 år

Det har gått 40 år sedan Ulf Lundell debuterade med den stora generationsromanen Jack. Jag sträckläste den från pärm till pärm och försvann in i ett stort äventyr, förförd av ett språk som jag inte sett maken till tidigare. Att läsa en roman om en ung kille med författardrömmar var förstås rena rama ruset för undertecknad.

Alingsås tidning - 03 jul 12 kl. 08:55

Jack, 93, hittade sin svenska släkt 

VESENE: En sagolik släkthistoria har fått ett nytt kapitel. Efter långt sökande hittade släkten Benson äntligen sina rötter i Sverige. För AT berättar de om mötet med en helt ny kultur..

Fler nyheter från DN

DN - 10 jan 19 kl. 10:24

Så påverkar public service läget för landets tidningar

I debatten om public service är det viktigt att komma ihåg att det handlar om en offentligt finansierad verksamhet som konkurrerar med privata medier. Därför måste vi också vara vaksamma så att den inte undergräver förutsättningarna för andra medier, skriver Jeanette Gustafsdotter, vd för TU, i den fjärde och avslutande delen om hotet mot public service..

DN - 10 jan 19 kl. 08:36

Stellan Skarsgård blir skurk i nya ”Dune”

Svenske Stellan Skarsgård har fått en roll som storskurk i den kommande science fiction-filmen ”Dune”, skriver Variety..

DN - 10 jan 19 kl. 06:27

”I dag sliras, skarvas och överdrivs det överallt”

Niklas Wahllöf: Valet står nu mellan uppmärksamhet, uppdrag, pengar eller konkurs..

DN - 09 jan 19 kl. 15:39

Tio tips om konstvårens höjdare

Röhsska museets nyöppning är den svenska konstvårens höjdpunkt. DN:s konstredaktör Birgitta Rubin listar säsongens tio mest lovande konstevenemang..

DN - 09 jan 19 kl. 11:01

Därför har den liberala idealdebatten misslyckats

Föreställningen om en rak debatt där idéer möts i saklig strid bortser ofta från gruppers behov av att känna sig upprörda. Norske författaren Bjørn Stærk noterar att invandringsmotståndet rör sig hemtamt i både trånga och vida åsiktskorridorer. .

DN - 09 jan 19 kl. 10:49

Lars von Trier funderar på en uppföljare till ”Riket”

Den danska tv-serien ”Riket” från 1994 kan få en fortsättning. Nu har Lars von Trier besökt Rigshospitalet i Köpenhamn för en tänkbar tredje säsong..

DN - 09 jan 19 kl. 10:14

Tv-recension: ”Brexit: the uncivil war” är en politisk rysare från verkligheten

Pr-spinn, manipulationer och lögner. ”Brexit: the uncivil war” med Benedict Cumberbatch är en fängslande mix av politiskt skräckdrama och sedelärande svart komedi. En vecka före omröstningen av Theresa Mays skilsmässoavtal med EU strör filmen salt i Brexit-såret.

DN - 09 jan 19 kl. 08:42

”Carmen” – en klassiker utan sistadatum för sex och passion

När klassikern ”Carmen” sätts upp på Kungliga Operan utspelar den sig här och nu i en fabrik som tillverkar billigt spanskinspirerat turistkrimskrams. Att tackla originalets exotisering var en av de svåraste nötterna att knäcka, berättar regissören Johanna Garpe..

DN - 09 jan 19 kl. 06:30

Bokrecension: ”Det vita kallbadhuset”

En man ligger på sitt köksgolv och kan inte ta sig upp. Det är den 17 december i Oslo och trygghetslarmet och mobilen ligger obönhörligt utom räckhåll för hans förtvinade muskler..

DN - 09 jan 19 kl. 06:27

Linus Larsson: Vårt enda hopp är att de fossila baronerna inte vet vad de gör

Norge planerar för 50 år av oljeborrning. Preem bygger raffinaderi för miljarder norr om Lysekil. De påstår att om inte ”vi” gör det kommer ”någon annan” att göra det.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.