Nyan > Svenskfinland

Tuesday, 22 May, 09:52

Nyan - 18 maj 18 kl. 09:27

Stadsstyre bordlade VillagrändsbyggeStadsstyrelsen bordlade på torsdagen förslaget till ändring av stadsplanen som behövs för ett omdebatterat husbygge vid Villagränd. Stadsutvecklingsnämnden godkände förra veckan ett förslag som innebär att det kan byggas ett hus med 4,5 våningar mot Strandgatan och ett hus med två till tre fjärdedels våningar mot Servicegatan. Beslutet togs efter omröstning och flera ledamöter reserverade sig. Stadsstyrelsens behandling bordlades på begäran eftersom styrelsen inte var fulltalig och inga ersättare kunde nås. Ärendet behandlas i stället vid ett särskilt sammanträde på onsdag.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Villagrändsbygge, Villagränd, Strandgatan, Servicegatan, Dahlblom, Nyan

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stadsstyre, bordlade, Villagrändsbygge

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 30 minuter sedan

Så stöder landskapet Guttorps fiskodling

Hur ser framtiden ut för Guttorps fiskodling efter att den planerade fiskvårdsavgiften togs bort, frågade Lars Häggblom (Ob) under lagtingets frågestund i går. – Ganska bra, svarade näringsministern Camilla Gunell (S). Fastighetsverket har kommit långt i projekteringen av ytterligare rening för att minimera utsläppen från anläggningen.

Nyan - 1 timme sedan

Lelöksområdet för daghem

Byggnads och miljönämnden i Lemland och Lumparland ska omgående upprätta ett förslag till ny generalplan samt detaljplan för Bengtsböle bostadsområde, för att kommunen ska kunna bygga ett daghem med fyra avdelningar på Lelöksområdet. Generalplanen bör ändras så att det inte krävs detaljplaneändring för att bygga på Lelöksområdet. Det här beslöt kommunstyrelsen i Lemland på sitt senaste möte.

Nyan - 2 timmar sedan

Med guld i mun

FRIIDROTT. Efter ett rafflande upplopp tog Celina Holmberg, Elsa Andersson, Ellen Mattsson och Ida-Maria Sjölund från ÖHS guld i stafettkarnevalen.
Under måndagen var de tillbaka i skolan.

Nyan - 3 timmar sedan

Inget stöd i förväg till konkursbolag

Landskapet har inte betalat miljonstöd till konkursade Nextjet i förväg.
Det sade infrastrukturministern Mika Nordberg (Ob) när Jörgen Pettersson (C) ville veta vad regeringen gör för att rädda flygtrafiken till Arlanda efter Nextjets konkurs. Frågan har högsta prioritet, försäkrade Mika Nordberg vid lagtingets frågestund på måndagen.

Nyan - 14 timmar sedan

Strandnäs FBK tog revansch

Strandnäs FBK tog brons när Svenskfinlands frivilliga brandkårer gjorde upp i förbundsmästerskapen i redskapshantering i Mariehamn i helgen.
Strandnäs FBK var det enda tävlande åländska laget när förbundsmästerskapen i redskapshantering ägde rum under lördagseftermiddagen. Totalt tävlade 14 lag, varav fyra damlag, från olika frivilliga brandkårer runt om i Svenskfinland.

Nyan - 16 timmar sedan

Ingen söker tjänst i Hammarland

Kyrkoherdetjänsten i Hammarlands församling har inom utsatt ansökningstid inte fått någon sökande. Det meddelar Domkapitlet i Borgå stift. (ms)   Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.

Nyan - 18 timmar sedan

Emeliastiftelsen satsar på ekvirke

Det blir en dansk firma, Dansk Skibstrae, som får den första virkesbeställningen av stiftelsen Emelia som ska bygga en skuta på traditionellt vis i Sjökvarteret.
Avtalet är inte undertecknat ännu men förhandlingarna med det danska bolagets ägare Paul Rasmussen har nått långt. – Grovjobbet är gjort, säger stiftelsens ordförande Björn-Olov Erikson efter torsdagens träff med Paul Rasmussen i Mariehamn.

Nyan - 18 timmar sedan

Olivia Weuro simmar junior-EM

SIMNING. Åländska Olivia Weuro kommer att få tävla för Finland i sommarens junior-EM i Helsingfors.
– Jag hade det nog på känn, säger 15-åringen.

Nyan - 19 timmar sedan

”Plasten är en sorglig symbol ”

Hundratals människor går varje år längs med den lettiska kusten tillsammans med Östersjöpristagarkampanjen Mana Jura och plockar bland annat mängder av plast. Men initiativtagaren Janis Ulme säger att man borde få börja fokusera på större hot.
Sedan 2012 har Mana Jura med grundaren Janis Ulme i spetsen finkammat de lettiska sandiga stränderna i jakt på skräp och skrot.

Nyan - 22 timmar sedan

Dånö hembygdsmuseum får eget drama

Robert Liewendahls pjäs Gefinas krona har premiär i slutet av juli. Handlingen kretsar kring Amanda Nordbloms stuga, det som i dag är Dånö hembygdsmuseum. Dånö hembygdsmuseum firar i år 90-års jubileum, och föreningen blir samtidigt 50 år.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.