SVT > Utrikes

Friday, 14 December, 22:46

Liknande nyheter

Taggar: Ett kungligt, bröllopmed , stålunchoch , poke, bowls

Fler nyheter från SVT

SVT - 30 minuter sedan

Mike Pompeo brännmärker gripanden i Kina

USA:s utrikesminister Mike Pompeo brännmärker Kinas gripande av två kanadensiska medborgare sedan det kinesiska företaget Huaweis finanschef greps i Kanada. – Det olagliga gripandet av två kanadensiska medborgare är oacceptabelt, säger Pompeo..

SVT - 1 timme sedan

Orden vid mordet på Jamal Khashoggi: ”Jag vet hur man skär”

En av männen som mördade den saudiske journalisten Jamal Khashoggi ska ha yttrat orden ”jag vet hur man skär” strax innan mordet. Uppgifterna kommer från Turkiets president Recep Tayyip Erdogan, som kritiserar kungahuset i Riyadh för att de flera gånger ändrat sin historia..

SVT - 1 timme sedan

Striden om IS sista fäste i Syrien

Just nu pågår slutoffensiven mot terrororganisationen Islamiska statens sista fäste i Syrien. Staden är på väg att falla och SVT Nyheters korrespondent Samir Abu Eid och fotograf Pablo Torres har besökt den del av fronten som hålls av kurdiska och arabiska styrkor..

SVT - 1 timme sedan

Svenska IS-sympatisörer mitt i vad som väntas bli IS slutgiltiga förlust i Syrien

Mitt i det som verkar bli IS slutliga nederlag i Syrien finns en grupp IS-sympatisörer med kopplingar till Sverige. I staden Hajin finns enligt uppgifter till SVT Nyheter 30-40 IS-anhängare som tagit sig dit från Sverige. Det rör sig om hela familjer, män, kvinnor och barn..

SVT - 2 timmar sedan

Därför är det dyrare att åka tåg än flyg inom Europa

En flygresa mellan Stockholm och Katowice är dubbelt så dyr som en tågresa samma sträcka. Att vara miljövänlig är inte bara tidskrävande – det är dyrt också. Förklaringen är för få resenärer och nationalistisk protektionism, enligt Jan-Eric Nilsson, professor i transportekonomi.

SVT - 4 timmar sedan

Klimatmötet i Katowice drar ut på tiden: ”Kan dröja till i morgon”

Klimatmötet i polska Katowice går mot sitt slut – men mötet tycks dra ut på tiden. Olika uppfattningar om hur mötets sluttext ska formuleras gör att ett resultat kanske inte är på plats förrän på lördag. – Det är ingen som är helt nöjd med den text som presenterats, säger Isabella Lövin (MP) till SVT Nyheter..

SVT - 5 timmar sedan

Aborträtt för kvinnor på Irland

Rätt till fri abort har nu röstats igenom i parlamentet på Irland. Aborträtten är ett av flera tecken på en liberalisering av det irländska samhället..

SVT - 6 timmar sedan

Attacken i Strasbourg: IS tar på sig dådet

Terrorgruppen IS kallar den man som misstänks ha skjutit tre personer till döds på en julmarknad i Strasbourg tidigare i veckan för en av sina ”soldater”, och tar på sig dådet genom sin propagandakanal Amaq. Men enligt den franske jihadistexperten Wassim Nasr finns inget som tyder på att mannen fått någon konkret hjälp av terrorgruppen..

SVT - 6 timmar sedan

Fjärde offer vid dådet i Strasbourg har dött

Ytterligare en person har dött efter dådet vid en julmarknad i Strasbourg i tisdags kväll..

SVT - 10 timmar sedan

Här protesterar polska ungdomarna – hyllar svenska Greta Thunberg

Polska ungdomar från tre olika skolor lämnade klassrummet under fredagen för att strejka för klimatet. På trappan framför salen där klimatmötets slutförhandlingar just nu pågår hyllade de svenska Greta Thunberg – och brast ut i sång..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.