Nyan > Svenskfinland

Thursday, 24 May, 14:01

Nyan - 18 maj 18 kl. 08:00

Rödhamn behöver få en detaljplanRödhamn i Lemland behöver en detaljplan för att kunna utvecklas. Det här eftersom området är kulturhistoriskt värdefullt. Det anser byggnads- och miljönämnden i Lemland och Lumparland. Ålandska segelsällskapet (ÅSS) vill utveckla gästhamnen på Långö, vilket bland annat innebär nya hus på området. Nämnden anser att området lämpar sig gästhamns- och turistisk verksamhet men anser att kommunen inte ska stå för kostnaderna för detaljplanen.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Lemland, Lumparland, ÅSS, Långö, Ljungskär, Nyan

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rödhamnbehöver , en , detaljplan

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 15 minuter sedan

Lagförslag för akut vargjakt

Ett lagförslag om akut skyddsjakt på varg och andra rovdjur har lämnats till lagtinget. Regeringen vill att det träder i kraft så snart som möjligt.
Lagändringen ska göra det möjligt för djurägare att skydda tamdjur från angrepp av varg, björn eller lodjur utan ett särskilt beslut av landskapsregeringen.

Nyan - 1 timme sedan

Jan-Mikael von Schantz ny Paf-ordförande

Jan-Mikael von Schantz är Paf:s nya styrelseordförande. Det meddelades under en presskonferens vid 14-tiden. von Schantz är bland annat styrelseordförande för Medimar.

Nyan - 2 timmar sedan

Jordbruksmuseum täcker vit fläck

Vad hände på Åland mellan stenåldern och sjöfarten? Jo, lantbruket. De åländska bönderna var kreativa och uppfann egna maskiner och det var lantbruket som satte grunden för bondeseglationen.

Nyan - 4 timmar sedan

Kökarbageri får stöd för ugnar

Landskapet beviljar bolaget Skärgårdsbröd Kökar 30 procent av kostnaderna för investering i gräddningsugnar med pelletförbränning och omläggning av hela bageriets värmesystem. Maxstödet är 26 634 euro. (pd)   Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.

Nyan - 4 timmar sedan

Oljeläcka orsak till Grace-uppehåll

Oljeläckage ombord var orsaken till att Viking Grace ställde in sina turer från måndag kväll till tisdag kväll. – Det var ett hydraulsystem som läckte olja men inget gick ut i havet utan det läckte inne i fartyget, säger Ulf Hagström, teknisk direktör på Viking Line. Hagström kan inte säga när läckan upptäcktes men det var någon gång i slutet på förra veckan.

Nyan - 6 timmar sedan

Norden ska satsa grönt

De nordiska energiministrarna, som möttes i Lund i tisdags, antog en deklaration där man lovar ”stärka Nordens globala ledarskap inom grön energi”. Från Åland deltog vicelantrådet Camilla Gunell, som redogjorde för arbetet på Åland och den klimat- och energistrategi som regeringen fastslagit. Nästa år ska Gunell delta i de globala energiministerkonferenserna Mission Innovation och Clean Energy Ministerial, som samtidigt hålls i Malmö och Köpenhamn, och tillsammans med Finlands energiminister Kimmo Tiilikainen tala om samarbetsprojektet Clic innovation som nu pågår på Åland.

Nyan - 8 timmar sedan

Ny Paf-styrelse presenteras i dag

I dag håller Ålands penningautomatförening, Paf, sitt årliga möte mellan ägare, styrelse, revisorer och ledning. Då kommer även den nya styrelsen att presenteras. Tidigare i vår meddelade Paf:s ordförande Åsa Ceder att hon inte ställer upp för återval.

Nyan - 18 timmar sedan

Snattare greps på bar gärning

En person greps på bar gärning för snatteri i en butik i Jomala på onsdagen, enligt ett pressmeddelande från polisen. Efter personalens ingripande och efter att varorna återlämnats så delgav polisen den ertappade personen en böteslapp för snatteri. I en butik i Mariehamn greps på onsdagen en annan person.

Nyan - 19 timmar sedan

Nyans läsare får sommarföljetong

Carina Karlssons roman ”Mirakelvattnet” är Nya Ålands sommarföljetong. Från och med 5 juni till 31 augusti publicerar vi två avsnitt i veckan.
”Mirakelvattnet” gavs ut våren 2014.

Nyan - 21 timmar sedan

Försökte köra ifrån polisen

En kvinna i 30-årsåldern försökte i oktober i fjol på en landskapsväg köra ifrån en polisbil som med både ljus- och ljudsignaler försökte få henne att stanna. Vid vänstersväng från Nya Godbyvägen till Godbyvägen körde hon på fel sida om en refug och sedan över en vägskylt. Färden fortsatte på en skogsväg där personbilen slutligen kolliderade med ett träd.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.