YLE > Finland

Saturday, 26 May, 04:33

YLE - 18 maj 18 kl. 06:43

Barn får inte glömmas bort när psykiskt sjuka föräldrar vårdasStatens revisionsverk oroar sig för att barn faller mellan stolarna då deras föräldrar får vård för psykisk ohälsa. Enligt lagen ska också barnens behov utredas i sådana situationer, men det sker inte alltid..
Läs mer på YLE

Dela artikeln

10 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Barnfår inte , glömmas, bortnär , psykiskt, sjuka, föräldrar, vårdas
YLE - 02 nov 16 kl. 05:00

Vem hjälper om ett barn förs bort?

Varje år förs barn utomlands av den ena föräldern utan den andras medgivande. Hittills i år handlar det om mer än 30 barn. Vad kan en förälder göra om barnet till exempel inte förs hem från utlandssemestern?

Sydsvenskan - 11 nov 12 kl. 06:30

Ovanligt att barn förs bort av okända

Den misstänkte mannen förklarar kidnappningen av den nioåriga flickan i Göteborg som en impulshandling utan avsikt att skada.Nioåringen fördes bort på väg till skolan i Örgryte vid åttatiden på torsdagsmorgonen. 24-åringen är själv uppvuxen i området och bor i närheten.

Helsingborgs Dagblad - 21 jul 14 kl. 04:00

Utsatta barn glömdes bort

En tolvåring tog skada av sin psykiskt sjuka mammas vanföreställningar. En treåring bromsades i sin utveckling och en annan tolvåring höll på att hamna i kriminella kretsar. Tre barn for illa av att i flera månader vara utan handläggare på socialförvaltningen..

Sydsvenskan - 14 dec 14 kl. 05:30

"Det får aldrig glömmas bort"

Ett decennium har gått sedan tsunamin. Tio år som djupt har präglat människorna som var på plats den där morgonen i Thailand. Här möter du några av skåningarna som överlevde.

SmålandsPosten - 19 feb 14 kl. 08:25

Två barn fördes bort

Mamman förde bort sina två barn som omhändertagits av socialtjänsten och vistades i Alvesta. I över åtta månader var mamman försvunnen med barnen och en stor del av tiden fanns de i Egypten.
Nu åtalas den 45-åriga kvinnan för grov egenmäktighet med barn.

Kristianstadsbladet - 14 feb 14 kl. 12:49

Bristande hjälp när barn förs bort


Det blir allt vanligare att en förälder olovligen för bort sitt barn till andra länder. När det händer är hjälpen från svenska myndigheter för dålig, varnar många drabbade. Utrikesdepartementet (UD) som är centralmyndighet för barnbortföranden får kritik.

BT - 14 feb 14 kl. 12:51

Bristande hjälp när barn förs bort

Det blir allt vanligare att en förälder olovligen för bort sitt barn till andra länder. När det händer är hjälpen från svenska myndigheter för dålig, varnar många drabbade. Utrikesdepartementet (UD) som är centralmyndighet för barnbortföranden får kritik.

YA - 17 okt 14 kl. 03:50

Papperslösa barn glöms bort

Föreställ dig att du är fem år och tillbringar merparten av dina dagar i ett litet rum.
I rummet finns bara det mest nödvändiga: ett par sängar, ett par kokplattor, några få ägodelar. När du är inne förväntas du vara stillsam och inte väcka uppmärksamhet.

VBL - 13 okt 12 kl. 15:43

Tre romska barn fördes bort i bil

Tre romska barn som befann sig på en gårdsplan fördes bort i en personbil i Lempäälä i Birkaland på lördagseftermiddagen, meddelar polisen..

SR - 03 sep 13 kl. 13:43

Fler barn förs bort av sin förälder

Antalet barn som först bort och tas utomlands av den ena föräldern ökar. Bortföranden sker vanligen under den här tiden på året ? och redan nu kan Utrikesdepartementet och organisationen Saknade barns nätverk ana att det har skett en ökning..

Fler nyheter från YLE

YLE - 6 timmar sedan

Putin ställer inte upp i nästa presidentval

Rysslands president Vladimir Putin säger att han inte tänker ställa upp i nästa presidentval..

YLE - 8 timmar sedan

Kommentar: Överspänt läge i riksdagen – läckor och avhopp visar på en djup politisk misstro

Ett överspänt läge råder i riksdagen inför de avgörande besluten om vård- och landskapsreformen närmar sig. Att icke-offentlig information läcker från grundlagsutskottet visar på den misstro som råder mellan partierna just nu..

YLE - 10 timmar sedan

Datasäkerhetsexpert: GDPR gör den digitala världen säkrare

På fredagen har den europeiska dataskyddsförordningen GDPR har trätt i kraft. Datasäkerhetsexpert Benjamin Särkkä anser att förordningen är ett steg i rätt riktning..

YLE - 11 timmar sedan

Henriksson: "För varje dag som går ökar svårigheterna för vårdreformen"

Anna-Maja Henriksson ser väldigt allvarligt på läckan från grundlagsutskottet. På frågan om regeringen vill förhandla med SFP om stöd för reformen svarar hon "Alltid kan man ju fråga" - men upprepar att SFP inte stöder regeringens vårdreform..

YLE - 12 timmar sedan

Doktorerna fick sina hattar och värjor - doktorspromotion vid Åbo Akademi

Åbo Akademi firade på fredagen doktorspromotion i strålande solsken och 4 jubeldoktorer, 13 hedersdoktorer och 91 personer som doktorerat vid Åbo Akademi promoverades..

YLE - 12 timmar sedan

"Ingen har koll på läget" - personal inom Vård i hemmet i Ekenäs är oroad för klienternas säkerhet

Läget är ohållbart inom Vård i hemmet i Ekenäs, skriver personalen i ett brev till social- och hälsovårdsnämnden i Raseborg. Personalen har inte längre läget under kontroll och en del klienter görs klara för natten redan vid 16-tiden..

YLE - 13 timmar sedan

Ännu ett fall där Vasa övningsskola besvärar sig om elev - Romeo nekas börja ettan: "Ska den skola som utbildar våra lärare få handplocka sina elever?"

Svenska Yle skrev nyligen om fallet Lucas där skolan besvärat sig hans skolgång. Nu uppdagas ännu ett fall där Övis, skolan som utbildar lärarna i Svenskfinland, motsätter sig att ett barn börjar sin skolgång där trots att han först fått grönt ljus. Nu vet inte föräldrarna var och om Romeo skall få börja ettan till hösten..

YLE - 14 timmar sedan

"Bambi" svalkade sig på Drumsö i Helsingfors - se video

Ett rådjur kom simmande och hoppade upp ur vattnet på Drumsö..

YLE - 14 timmar sedan

Försenade flyg: Finnair prickas för att snåla med ersättningar till passagerare

Finnair snålar fortfarande med att ersätta passagerare på försenade flyg, enligt Konsumenttvistenämnden. Finnair har redan år 2015 fått en anmärkning för sin ersättningslinje, och nu har nämnden upprepat anmärkningen..

YLE - 15 timmar sedan

Är medborgartjänst möjlig för Åland? Åsikterna går lite isär

På Åland hörs försiktigt positiva reaktioner på förslaget om medborgartjänst, som skulle ersätta militär- och civiltjänstgöringen. Men det finns också de som säger att självstyrelselagen sätter stopp för all slags tjänstgöring..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.