Nyan > Svenskfinland

Monday, 21 May, 07:20

Nyan - 18 maj 18 kl. 06:00

Professor om fallet AhlqvistOlli Mäenpää, professor i förvaltningsrätt och medlem i Ålandsdelegationen, anser att fallet Leif Ahlqvist är ”ganska allvarligt”. – Det har pågått länge och det handlar inte om några småsummor, säger han som inte är främmande för en polisanmälan för att få klarhet i om något brottsligt har skett. Nya Åland har bett honom som utomstående om en kommentar med anledning av Leif Ahlqvists köp av tjänster från sin sons elfirma utan konkurrensutsättning och upphandling, först som hamnchef och sedan som hamnbolagets vd. I förrgår valde hamnbolagets styrelse att ge Ahlqvist en skriftlig anmärkning och tidigarelägga hans planerade pensionering. Olli Mäenpää säger för det första att hans utgångspunkt är att det inte är någon större skillnad mellan Ah
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Ahlqvist, Mäenpää, Ålandsdelegationen, Leif Ahlqvist, Åland, Leif Ahlqvists, Ahlqvists, Mariehamns, Nya Åland, Orre, Nyan

Dela artikeln

9 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Professorom , fallet, Ahlqvist
YLE - 22 jan 17 kl. 06:30

Du kan be Google ta bort sökresultat om dig själv - men hemlig behandling hotar yttrandefriheten, säger professor

Det har i närmare tre års tid varit möjligt för EU-medborgare att ta bort sökresultat om sig själva från sökrobotar såsom Google. Beslutet om huruvida en viss länk ska tas bort eller inte fattas av sökföretagen själva utan insyn utifrån. När en viss spansk medborgare googlade sig själv år 2009 så var han inte nöjd med det han såg.

YLE - 19 feb 15 kl. 17:15

Professor Kimmo Nuotio: En mycket välgjord rättsprocess

Man kan inte säga annat än att den friande domen mot Auer är välskriven och välmotiverad, säger Kimmo Nuotio, professor i straffrätt vid Helsingfors universitet. - Jag är övertygad om att det är rätt domslut. - Då man bläddrar igenom domen kan man inte säga annat än att den är välskriven och välmotiverad.

YLE - 26 nov 15 kl. 20:33

Professor: Häktningen av Aarnio jämförbar med tortyr

Den rekordlånga häktningen av Jari Aarnio får hård kritik av den juridiska expertisen. Att sitta isolerad i över två års tid är jämförbart med tortyr, säger professor Dan Frände. Den förre chefen för narkotikaroteln i Helsingfors, Jari Aarnio, släpptes ur rannsakningshäktet på onsdagen efter att ha suttit häktad i över två år.

Helsingborgs Dagblad - 30 jan 12 kl. 11:09

Timrå tar in Ahlqvist ? igen

I fjol lånade Timrå målvakten Aleksis Ahlqvist från Kalpa i den finländska hockeyligan. Nu återvänder Ahlqvist till Sverige och har skrivit på ett kontrakt för resten av säsongen. Ahlqvist har hittills den här säsongen spelat för TPS Åbo..

NT - 30 jan 12 kl. 11:07

Timrå tar in Ahlqvist - igen

I fjol lånade Timrå målvakten Aleksis Ahlqvist från Kalpa i den finländska hockeyligan. Nu återvänder Ahlqvist till Sverige och har skrivit på ett kontrakt för resten av säsongen. Ahlqvist har hittills den här säsongen spelat för TPS Åbo..

YLE - 12 dec 13 kl. 15:25

Professor: Bra att fallet Auer granskas än en gång

Professorn i straffrätt Kimmo Nuotio är aningen överraskad av att Satakunta tingsrätt beslöt fälla Anneli Auer för mord. -Man visste ju att bevissituationen är jättekomplicerad. Det var frågan om man kunde utesluta att någon utomstående faktiskt varit på plats.

YLE - 19 feb 15 kl. 15:38

Frände om Auer-fallet: Ett grundligt misslyckande

I ett av Finlands genom tiderna märkligaste rättsfall friades idag Anneli Auer av Vasa Hovrätt från mordåtalet på sin man. Dan Frände, professor i straff och processrätt vid Helsingfors universitet, anser att inriktningen på förundersökningen har varit alltför snäv ända från början. Dessutom anser han att allt för lång tid har gått sedan mordet i Ulvsby 2006, för att det egentligen längre skulle vara utredbart.

HBL - 08 aug 13 kl. 04:30

Professor: Fastighetsaffärerna olagliga

När Svenska litteratursällskapet säljer fastigheter saknar både medlemmar och styrelse inflytande. Finansrådet bestämmer. Detta strider mot både lag och stadgar, säger professor Heikki Halila.

Uppsalanyheter.se - 01 dec 14 kl. 07:26

Recension: Professor Stenberg jagar mördare i Uppsala

Någon stor fan av noveller är jag icke. Däremot gillar jag ruskiga berättelser, deckare, psykologiska thrillers och sådan litteratur som är på gränsen till det övernaturliga, det spöklika. Och så gillar jag Uppsala, där jag bor sedan 32 år tillbaka...

Hela Gotland - 09 maj 11 kl. 04:00

Jonas Ahlqvist vann en deltävling i Stockholmscrossen på hemmaplan

När Jonas Ahlqvist, 25, var 17 år gammal bröt han båda benen och la karriären på is.I helgen vann han en tävling och blev femma i går när två tävlingar i Stockholmscrossen gick på Gotland.- Jag börjar komma tillbaka nu, det här är för kul för att sluta med, säger Ahlqvist som tog upp karriären i fjol..

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 1 timme sedan

Säger nej till specialrevision

Stadsstyrelsens ordförande Tage Silander anser att ingen specialrevision behövs om hamnbolaget. – Jag tror inte man hittar särskilt mycket som skulle leda till en annan behandling än den vi nu ska ha. Avsikten är att stadsstyrelsen ska inom kort behandla den revisionspromemoria som gavs när stadens räkenskaper för fjolåret summerades och där närståendeproblematiken i hamnbolaget uppmärksammades.

Nyan - 13 timmar sedan

VM-silver – på nytt världsrekord

KRAFTSPORT. Under VM i klassisk bänkpress på hemmaplan i Finland lyckades Ove Lehto lyfta hem ett VM-silver.
Det på nya veteranvärldsrekordet 272,5 kilo, en putsning med 15 kilo (!

Nyan - 14 timmar sedan

Karlsson är nationell mästare

GYMNASTIK. Nora Karlsson från Mariehamns gymnastikförening (MGF) är nationell mästare i klassen F yngre.
Förutom att hon vann mångkampen hade hon också högst poäng i hopp och på barr.

Nyan - 14 timmar sedan

Brandutredning fortsätter

Polisens arbete med branden i Godby hotell för en vecka sedan har pågått hela helgen, sägs i ett pressmeddelande. Polisen skriver: Ytterligare några vittnen har förhört. Dessutom har samlats in material som kan vara bevis i ärendet.

Nyan - 15 timmar sedan

Polisen utförde trafikkontroller i skärgården

Under lördagen utförde polisen i samarbete med sjöbevakningen trafikkontroller i skärgården. På Torsholma och Lappo kontrollerades totalt 16 fordon, varpå en förare uppmanades att använda bälte. Vid Djurholmsgrundet övervakades sjötrafiken och biltrafiken på bron.

Nyan - 15 timmar sedan

Offroad över stock och sten

MOTORSPORT. Sommarsol, vacker och rofylld natur samt motorvrål. Inte den vardagligaste av kombinationer kanske.

Nyan - 16 timmar sedan

Övernäs sprang hem guld i Stafettkarnevalen

FRIIDROTT. Celina Holmberg, Ellen Mattsson, Elsa Andersson och Ida-Maria Sjölund från Övernäs högstadie löpte hem guld på 4×100 meter vid Stafettkarnevalen, som i år arrangeras i Åbo.
Flickorna, som alla tränar och tävlar för IFK Mariehamn, noterade tiden 50,85 sekunder – vilket är nytt åländskt klubbrekord i klassen D17.

Nyan - 17 timmar sedan

Avställt fordon påfanns i trafik

På lördagsförmiddagen påträffade polisen ett avställt fordon i trafik vid en kontroll i Hammarland. En anmälan upprättades till berörd myndighet varpå ett utfärdande på minst 1000 euro kommer att utdelas i straffavgift. Senare upptäckte polisen ytterligare ett obesiktigat fordon som stoppades och avregistrerades.

Nyan - 18 timmar sedan

Berusad greps i Geta

Under lördagskvällen grep polisen en märkbart berusad person i Geta då man befarade att denne skulle begå brott och skada sig själv eller andra. Personen fördes till polisens förvar för vidare åtgärder. (fb) Felicia Bredenberg felicia.

Nyan - 20 timmar sedan

Kärlek till hatade djur

”Djur, fiskar och andra typer” heter Annica Anderssons utställning i Eckerö jakt- och fiskemuseum. Tekniken är linoleumsnitt och konst i små lådor efter modell av en japansk teknik. Annica Andersson har tidigare deltagit i bland annat Konstbussen och visat tavlor tillsammans med Minna Öberg på Lemlands bibliotek.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.