Nyan > Svenskfinland

Monday, 10 December, 20:39

Nyan - 18 maj 18 kl. 06:00

Professor om fallet AhlqvistOlli Mäenpää, professor i förvaltningsrätt och medlem i Ålandsdelegationen, anser att fallet Leif Ahlqvist är ”ganska allvarligt”. – Det har pågått länge och det handlar inte om några småsummor, säger han som inte är främmande för en polisanmälan för att få klarhet i om något brottsligt har skett. Nya Åland har bett honom som utomstående om en kommentar med anledning av Leif Ahlqvists köp av tjänster från sin sons elfirma utan konkurrensutsättning och upphandling, först som hamnchef och sedan som hamnbolagets vd. I förrgår valde hamnbolagets styrelse att ge Ahlqvist en skriftlig anmärkning och tidigarelägga hans planerade pensionering. Olli Mäenpää säger för det första att hans utgångspunkt är att det inte är någon större skillnad mellan Ah
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Ahlqvist, Mäenpää, Ålandsdelegationen, Leif Ahlqvist, Åland, Leif Ahlqvists, Ahlqvists, Mariehamns, Nya Åland, Orre, Nyan

Dela artikeln

9 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Professorom , fallet, Ahlqvist
YLE - 22 jan 17 kl. 06:30

Du kan be Google ta bort sökresultat om dig själv - men hemlig behandling hotar yttrandefriheten, säger professor

Det har i närmare tre års tid varit möjligt för EU-medborgare att ta bort sökresultat om sig själva från sökrobotar såsom Google. Beslutet om huruvida en viss länk ska tas bort eller inte fattas av sökföretagen själva utan insyn utifrån. När en viss spansk medborgare googlade sig själv år 2009 så var han inte nöjd med det han såg.

YLE - 19 feb 15 kl. 17:15

Professor Kimmo Nuotio: En mycket välgjord rättsprocess

Man kan inte säga annat än att den friande domen mot Auer är välskriven och välmotiverad, säger Kimmo Nuotio, professor i straffrätt vid Helsingfors universitet. - Jag är övertygad om att det är rätt domslut. - Då man bläddrar igenom domen kan man inte säga annat än att den är välskriven och välmotiverad.

YLE - 26 nov 15 kl. 20:33

Professor: Häktningen av Aarnio jämförbar med tortyr

Den rekordlånga häktningen av Jari Aarnio får hård kritik av den juridiska expertisen. Att sitta isolerad i över två års tid är jämförbart med tortyr, säger professor Dan Frände. Den förre chefen för narkotikaroteln i Helsingfors, Jari Aarnio, släpptes ur rannsakningshäktet på onsdagen efter att ha suttit häktad i över två år.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Professor ifrågasätter myndighetens agerande

”Högst tveksamt att FI har lagstöd för detta”, säger Olle Lundin, professor i förvaltningsrätt, till SvD (obs, inloggning krävs). Bakgrunden är tidningens avslöjande, som även Dagens PS uppmärksammat, att myndigheten stoppar sina egna utredare från att sanktioner utfärdas mot banker, som uppvisat allvarliga brister för att motverka penningtvätt och terrorfinansiering. Myndigheten hemligstämplar, enligt SvD Näringsliv, kritik av bankernas arbete mot penningtvätt.

Helsingborgs Dagblad - 30 jan 12 kl. 11:09

Timrå tar in Ahlqvist ? igen

I fjol lånade Timrå målvakten Aleksis Ahlqvist från Kalpa i den finländska hockeyligan. Nu återvänder Ahlqvist till Sverige och har skrivit på ett kontrakt för resten av säsongen. Ahlqvist har hittills den här säsongen spelat för TPS Åbo..

NT - 30 jan 12 kl. 11:07

Timrå tar in Ahlqvist - igen

I fjol lånade Timrå målvakten Aleksis Ahlqvist från Kalpa i den finländska hockeyligan. Nu återvänder Ahlqvist till Sverige och har skrivit på ett kontrakt för resten av säsongen. Ahlqvist har hittills den här säsongen spelat för TPS Åbo..

YLE - 12 dec 13 kl. 15:25

Professor: Bra att fallet Auer granskas än en gång

Professorn i straffrätt Kimmo Nuotio är aningen överraskad av att Satakunta tingsrätt beslöt fälla Anneli Auer för mord. -Man visste ju att bevissituationen är jättekomplicerad. Det var frågan om man kunde utesluta att någon utomstående faktiskt varit på plats.

YLE - 19 feb 15 kl. 15:38

Frände om Auer-fallet: Ett grundligt misslyckande

I ett av Finlands genom tiderna märkligaste rättsfall friades idag Anneli Auer av Vasa Hovrätt från mordåtalet på sin man. Dan Frände, professor i straff och processrätt vid Helsingfors universitet, anser att inriktningen på förundersökningen har varit alltför snäv ända från början. Dessutom anser han att allt för lång tid har gått sedan mordet i Ulvsby 2006, för att det egentligen längre skulle vara utredbart.

HBL - 08 aug 13 kl. 04:30

Professor: Fastighetsaffärerna olagliga

När Svenska litteratursällskapet säljer fastigheter saknar både medlemmar och styrelse inflytande. Finansrådet bestämmer. Detta strider mot både lag och stadgar, säger professor Heikki Halila.

Uppsalanyheter.se - 01 dec 14 kl. 07:26

Recension: Professor Stenberg jagar mördare i Uppsala

Någon stor fan av noveller är jag icke. Däremot gillar jag ruskiga berättelser, deckare, psykologiska thrillers och sådan litteratur som är på gränsen till det övernaturliga, det spöklika. Och så gillar jag Uppsala, där jag bor sedan 32 år tillbaka...

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 1 timme sedan

Julfilurer och trähjärtan för utsatta barn

Rädda Barnen på Åland har tagit fram ett julkort och en gåva till förmån för Barnfonden på Åland och arbetet i Jemen. Julkortet är ett gåvobevis som man får när man gör en inbetalning till Barnforden på Åland eller internationella Rädda Barnen med fokus på Jemen. Det pryds av Julfilurerna och är tecknat av Felicia Lindbäck.

Nyan - 2 timmar sedan

Motion om trafiken vid Ytternäsvägen

Infrastrukturnämnden ska behandla en motion om trafiken till och från Västra Ytternäsvägen från Segelmakargatan. I motionen lyfter Anders Holmberg upp att trafiken ökat kraftigt och att det behövs en lösning för att göra de två t-korsningarna till Ytternäsvägen tryggare. Holmberg poängterar att Ytternäs skola ligger intill området och att många barn därför rör sig där.

Nyan - 3 timmar sedan

Fortsatt sänkt hastighet i Näfsby

Landskapsregeringen har förlängt den temporära hastighetsbegränsningen på 70 kilometer i timmen på en del av Hammarlandsvägen till den 31 december 2019. Begränsningen gäller från korsningsområdet vid landsväg nr 40 Emkarbyvägen och norrut fram till avtaget till Skarpnåtövägen i Näfsby. (hh) Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.

Nyan - 5 timmar sedan

Fullmäktige oenigt om Järsö-Nåtö-utlåtande

Lemlands fullmäktige godkände styrelsens förslag till utlåtande om Järsö-Nåtös framtida kommuntillhörighet, men moderaterna i fullmäktige reserverade sig mot beslutet. document.domain = 'nyan.

Nyan - 7 timmar sedan

Nämnd föreslås säga nej till bränslestöd

Infrastrukturnämnden ska på tisdag ta ställning till om kollektivtrafiken i staden ska övergå till att använda så kallad förnyelsebar diesel. Trafikutövaren Viking Line Buss skulle i så fall behöva ett extra anslag på 7 000 euro i året. Slutsumman skulle bli 10 000 euro då avtalet löper i den sista maj 2020.

Nyan - 9 timmar sedan

Åländsk fotograf fick stort stipendium

Den åländska fotografen Kenneth Bamberg har beviljats ett treårigt stipendium på document.domain = 'nyan.ax';.

Nyan - 10 timmar sedan

Vårdö-nej till att avskilja Ängö och Bussö

Kommunstyrelsen i Vårdö beslutade på sitt senaste möte att motsätta sig en gränsjustering genom vilken byarna Ängö och Bussö skiljs från Vårdö. Bakgrunden är landskapets förslag om att Ängö och Bussö, som i dag hör till Vårdö, efter kommunreformen ska tillhöra Södra Ålands kommun. Övriga Vårdö ska enligt planen tillhöra Nordvästra Åland.

Nyan - 11 timmar sedan

Wiklöf till HBL: Arvsskatten snudd på stöld

Kommerserådet Anders Wiklöf är besviken över att medborgarinitiativet om slopad arvsskatt inte gick till omröstning i riksdagen. Han säger till Hufvudstadsbladet att Finland borde följa Sveriges exempel och slopa arvsskatten. I stället beskattas man när och om man säljer tillgångarna.

Nyan - 12 timmar sedan

Nämnd behandlar initiativ om husbilar

Infrastrukturnämnden ska under sitt möte på tisdag behandla ett initiativ om att förbjuda så kallad fricamping i vissa områden i staden. Enligt John Holmbergs motion campar många husbilsturister gratis på parkeringsplatser vilket bland annat skadar turistnäringen. Infrastrukturdirektören föreslår att staden i stället i på sin hemsida i första hand hänvisar husbilsägare till stadens campingplats.

Nyan - 14 timmar sedan

Färre unga kvinnor är arbetslösa

Ungdomsarbetslösheten för kvinnor är hälften av männens, skriver Åsub i sin rapport över arbetslöshetssituationen i november. Också den relativa arbetslösheten för personer över 55 år är lägre bland kvinnor. I november var den relativa arbetslösheten för ungdomar under 25 år 5,3 procent, alltså något högre än 4,6 procent som talet uppgick till i november 2017.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.