Nyan > Svenskfinland

Friday, 19 April, 00:28

Nyan - 18 maj 18 kl. 06:00

Professor om fallet AhlqvistOlli Mäenpää, professor i förvaltningsrätt och medlem i Ålandsdelegationen, anser att fallet Leif Ahlqvist är ”ganska allvarligt”. – Det har pågått länge och det handlar inte om några småsummor, säger han som inte är främmande för en polisanmälan för att få klarhet i om något brottsligt har skett. Nya Åland har bett honom som utomstående om en kommentar med anledning av Leif Ahlqvists köp av tjänster från sin sons elfirma utan konkurrensutsättning och upphandling, först som hamnchef och sedan som hamnbolagets vd. I förrgår valde hamnbolagets styrelse att ge Ahlqvist en skriftlig anmärkning och tidigarelägga hans planerade pensionering. Olli Mäenpää säger för det första att hans utgångspunkt är att det inte är någon större skillnad mellan Ah
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Ahlqvist, Mäenpää, Ålandsdelegationen, Leif Ahlqvist, Åland, Leif Ahlqvists, Ahlqvists, Mariehamns, Nya Åland, Orre, Nyan

Dela artikeln

9 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Professorom , fallet, Ahlqvist
YLE - 22 jan 17 kl. 06:30

Du kan be Google ta bort sökresultat om dig själv - men hemlig behandling hotar yttrandefriheten, säger professor

Det har i närmare tre års tid varit möjligt för EU-medborgare att ta bort sökresultat om sig själva från sökrobotar såsom Google. Beslutet om huruvida en viss länk ska tas bort eller inte fattas av sökföretagen själva utan insyn utifrån. När en viss spansk medborgare googlade sig själv år 2009 så var han inte nöjd med det han såg.

YLE - 19 feb 15 kl. 17:15

Professor Kimmo Nuotio: En mycket välgjord rättsprocess

Man kan inte säga annat än att den friande domen mot Auer är välskriven och välmotiverad, säger Kimmo Nuotio, professor i straffrätt vid Helsingfors universitet. - Jag är övertygad om att det är rätt domslut. - Då man bläddrar igenom domen kan man inte säga annat än att den är välskriven och välmotiverad.

YLE - 26 nov 15 kl. 20:33

Professor: Häktningen av Aarnio jämförbar med tortyr

Den rekordlånga häktningen av Jari Aarnio får hård kritik av den juridiska expertisen. Att sitta isolerad i över två års tid är jämförbart med tortyr, säger professor Dan Frände. Den förre chefen för narkotikaroteln i Helsingfors, Jari Aarnio, släpptes ur rannsakningshäktet på onsdagen efter att ha suttit häktad i över två år.

Cornucopia - 13 mar 19 kl. 14:15

Professor: Bussterminal Slussen/Katarinaterminalen ej konstruerad för explosioner eller terrorism

Professor Bo Janzon till lika expert inom bl a explosioner har granskat Slussenterminalen i Katarinaberget och kommit fram till att man ignorerat explosionshotet från gasbussar, och helt struntat i risken för terrordåd inne i bergsterminalen, samt förutsätter att inget ska skadas vid en explosion eller brand, och att bussbrand sprider sig till andra bussar trots det begränsade utrymmet. Slussens nya bussterminal kan bli en dödsfälla med tusentals dödade och skadade. Den officiella riskanalysen tar oacceptabla risker med kollektivtrafikresenärernas liv, och frågan blir om någon som läst professor Janzons analys kommer vilja sätta sin fot i Katarinaberget?

Helsingborgs Dagblad - 30 jan 12 kl. 11:09

Timrå tar in Ahlqvist ? igen

I fjol lånade Timrå målvakten Aleksis Ahlqvist från Kalpa i den finländska hockeyligan. Nu återvänder Ahlqvist till Sverige och har skrivit på ett kontrakt för resten av säsongen. Ahlqvist har hittills den här säsongen spelat för TPS Åbo..

NT - 30 jan 12 kl. 11:07

Timrå tar in Ahlqvist - igen

I fjol lånade Timrå målvakten Aleksis Ahlqvist från Kalpa i den finländska hockeyligan. Nu återvänder Ahlqvist till Sverige och har skrivit på ett kontrakt för resten av säsongen. Ahlqvist har hittills den här säsongen spelat för TPS Åbo..

YLE - 12 dec 13 kl. 15:25

Professor: Bra att fallet Auer granskas än en gång

Professorn i straffrätt Kimmo Nuotio är aningen överraskad av att Satakunta tingsrätt beslöt fälla Anneli Auer för mord. -Man visste ju att bevissituationen är jättekomplicerad. Det var frågan om man kunde utesluta att någon utomstående faktiskt varit på plats.

YLE - 19 feb 15 kl. 15:38

Frände om Auer-fallet: Ett grundligt misslyckande

I ett av Finlands genom tiderna märkligaste rättsfall friades idag Anneli Auer av Vasa Hovrätt från mordåtalet på sin man. Dan Frände, professor i straff och processrätt vid Helsingfors universitet, anser att inriktningen på förundersökningen har varit alltför snäv ända från början. Dessutom anser han att allt för lång tid har gått sedan mordet i Ulvsby 2006, för att det egentligen längre skulle vara utredbart.

HBL - 08 aug 13 kl. 04:30

Professor: Fastighetsaffärerna olagliga

När Svenska litteratursällskapet säljer fastigheter saknar både medlemmar och styrelse inflytande. Finansrådet bestämmer. Detta strider mot både lag och stadgar, säger professor Heikki Halila.

Uppsalanyheter.se - 01 dec 14 kl. 07:26

Recension: Professor Stenberg jagar mördare i Uppsala

Någon stor fan av noveller är jag icke. Däremot gillar jag ruskiga berättelser, deckare, psykologiska thrillers och sådan litteratur som är på gränsen till det övernaturliga, det spöklika. Och så gillar jag Uppsala, där jag bor sedan 32 år tillbaka...

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 5 timmar sedan

Våren ställer till det för pollenallergikerna

Varje torsdag bidrar Facebookgruppen Vädersidan med en väderuppdatering från veckan som gått. .

Nyan - 6 timmar sedan

Mindre kapacitet på Töftölinjen

Från onsdag 24 april till tisdag 30 april på förmiddagen är Töftölinjens ordinarie vajerfärja ur trafik för planerat underhåll. Den ersätts av en reservfärja med 60 tons kapacitet, som trafikerar utan turlista och matpauser. Ordinarie vajerfärja beräknas åter vara i trafik på eftermiddagen den 30 april.

Nyan - 7 timmar sedan

Hemsida stärker krisberedskapen

Landskapsregeringen i samarbete med Statens ämbetsverk på Åland upprättar nu webbsidan kris.ax. Tanken med hemsidan är att det ska gå att samla all aktuell information vid en krissituation på ett ställe så att den ska vara lätt att hitta.

Nyan - 8 timmar sedan

Ansgar nyanställer på norra linjen

– Fantastiskt roligt men på samma gång lite svårt att glädjas fullt ut i nuläget, säger Ansgars vd Tomas Lindqvist om att rederiet vunnit upphandlingen om norra linjen. .

Nyan - 9 timmar sedan

Perander ny ÅMHM-chef

Landskapsregeringen har utsett Susanne Perander till ny chef för ÅMHM.
Filosofie kandidat Susanne Perander ersätter Stig Abrahamsson som lämnade ÅMHM för att börja som miljöingenjör på landskapets miljöbyrå. Åtta personer sökte tjänsten som myndighetschef och bland dem sågs Susanne Perander som mest meriterade i fråga om ”skicklighet, förmåga, i praktiken visad ledarförmåga och ledarerfarenhet utgående från anställningsförhållanden, referenstagning samt vid intervjun framkomna aspekter”, skriver landskapsregeringen i sitt beslut.

Nyan - 10 timmar sedan

Falskt larm om skottlossning

– Flera personer har öppnat eld på Cinderella och personer har dött på grund av skottlossningen. .

Nyan - 12 timmar sedan

Varning för gräsbrand på Åland

Nu gäller varning för gräsbrand på flera håll i Finland och även på Åland, detta på grund av torkan i skog och mark. Varningen är utfärdad av Finlands Meteorologiska Institut. – Varning betyder för Ålands del en upplysning till allmänheten om att man bör vidta stor försiktighet i samband med att man hanterar öppen eld utomhus, skriver tf alarmmästare Johan Ehn i ett pressmeddelande från landskapsalarmcentralen.

Nyan - 12 timmar sedan

Polisen informerar om bilbarnstolar

Polisen mottog i går en del frågor om bilbarnstolar och passade på att sprida svaren vidare. Oberoende av barnets ålder är baksätet den tryggaste platsen för ett barn. Framsätet i en bil med säkerhetskuddar kan vid en olycka till och med vara livsfarligt för ett barn.

Nyan - 13 timmar sedan

Lagtinget positivt till traktorbilar

När den förnyade körkortslagen, med förslaget om att 15-åringar ska få köra strypta personbilar, togs upp för debatt i lagtinget på tisdagen var de flesta försiktigt positiva. Enligt förslaget ska 15-åringar få köra bilar som går högst 50 kilometer i timmen och utbildningen ska motsvara den för vanligt körkort. Man var överens om att riktiga bilar är säkrare för föraren än mopedbilar.

Nyan - 15 timmar sedan

Rökbildning i sjukhuset – patienter evakuerade

Vid 8.30-tiden på torsdagen gick larmet i C-huset, eller tidigare Gullåsen. Sjukhuset har intagit beredskapläge.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.