Nyan > Svenskfinland

Thursday, 20 September, 14:24

Nyan - 18 maj 18 kl. 06:00

Professor om fallet AhlqvistOlli Mäenpää, professor i förvaltningsrätt och medlem i Ålandsdelegationen, anser att fallet Leif Ahlqvist är ”ganska allvarligt”. – Det har pågått länge och det handlar inte om några småsummor, säger han som inte är främmande för en polisanmälan för att få klarhet i om något brottsligt har skett. Nya Åland har bett honom som utomstående om en kommentar med anledning av Leif Ahlqvists köp av tjänster från sin sons elfirma utan konkurrensutsättning och upphandling, först som hamnchef och sedan som hamnbolagets vd. I förrgår valde hamnbolagets styrelse att ge Ahlqvist en skriftlig anmärkning och tidigarelägga hans planerade pensionering. Olli Mäenpää säger för det första att hans utgångspunkt är att det inte är någon större skillnad mellan Ah
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Ahlqvist, Mäenpää, Ålandsdelegationen, Leif Ahlqvist, Åland, Leif Ahlqvists, Ahlqvists, Mariehamns, Nya Åland, Orre, Nyan

Dela artikeln

9 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Professorom , fallet, Ahlqvist
YLE - 22 jan 17 kl. 06:30

Du kan be Google ta bort sökresultat om dig själv - men hemlig behandling hotar yttrandefriheten, säger professor

Det har i närmare tre års tid varit möjligt för EU-medborgare att ta bort sökresultat om sig själva från sökrobotar såsom Google. Beslutet om huruvida en viss länk ska tas bort eller inte fattas av sökföretagen själva utan insyn utifrån. När en viss spansk medborgare googlade sig själv år 2009 så var han inte nöjd med det han såg.

YLE - 19 feb 15 kl. 17:15

Professor Kimmo Nuotio: En mycket välgjord rättsprocess

Man kan inte säga annat än att den friande domen mot Auer är välskriven och välmotiverad, säger Kimmo Nuotio, professor i straffrätt vid Helsingfors universitet. - Jag är övertygad om att det är rätt domslut. - Då man bläddrar igenom domen kan man inte säga annat än att den är välskriven och välmotiverad.

YLE - 26 nov 15 kl. 20:33

Professor: Häktningen av Aarnio jämförbar med tortyr

Den rekordlånga häktningen av Jari Aarnio får hård kritik av den juridiska expertisen. Att sitta isolerad i över två års tid är jämförbart med tortyr, säger professor Dan Frände. Den förre chefen för narkotikaroteln i Helsingfors, Jari Aarnio, släpptes ur rannsakningshäktet på onsdagen efter att ha suttit häktad i över två år.

Helsingborgs Dagblad - 30 jan 12 kl. 11:09

Timrå tar in Ahlqvist ? igen

I fjol lånade Timrå målvakten Aleksis Ahlqvist från Kalpa i den finländska hockeyligan. Nu återvänder Ahlqvist till Sverige och har skrivit på ett kontrakt för resten av säsongen. Ahlqvist har hittills den här säsongen spelat för TPS Åbo..

NT - 30 jan 12 kl. 11:07

Timrå tar in Ahlqvist - igen

I fjol lånade Timrå målvakten Aleksis Ahlqvist från Kalpa i den finländska hockeyligan. Nu återvänder Ahlqvist till Sverige och har skrivit på ett kontrakt för resten av säsongen. Ahlqvist har hittills den här säsongen spelat för TPS Åbo..

YLE - 12 dec 13 kl. 15:25

Professor: Bra att fallet Auer granskas än en gång

Professorn i straffrätt Kimmo Nuotio är aningen överraskad av att Satakunta tingsrätt beslöt fälla Anneli Auer för mord. -Man visste ju att bevissituationen är jättekomplicerad. Det var frågan om man kunde utesluta att någon utomstående faktiskt varit på plats.

YLE - 19 feb 15 kl. 15:38

Frände om Auer-fallet: Ett grundligt misslyckande

I ett av Finlands genom tiderna märkligaste rättsfall friades idag Anneli Auer av Vasa Hovrätt från mordåtalet på sin man. Dan Frände, professor i straff och processrätt vid Helsingfors universitet, anser att inriktningen på förundersökningen har varit alltför snäv ända från början. Dessutom anser han att allt för lång tid har gått sedan mordet i Ulvsby 2006, för att det egentligen längre skulle vara utredbart.

HBL - 08 aug 13 kl. 04:30

Professor: Fastighetsaffärerna olagliga

När Svenska litteratursällskapet säljer fastigheter saknar både medlemmar och styrelse inflytande. Finansrådet bestämmer. Detta strider mot både lag och stadgar, säger professor Heikki Halila.

Uppsalanyheter.se - 01 dec 14 kl. 07:26

Recension: Professor Stenberg jagar mördare i Uppsala

Någon stor fan av noveller är jag icke. Däremot gillar jag ruskiga berättelser, deckare, psykologiska thrillers och sådan litteratur som är på gränsen till det övernaturliga, det spöklika. Och så gillar jag Uppsala, där jag bor sedan 32 år tillbaka...

Hela Gotland - 09 maj 11 kl. 04:00

Jonas Ahlqvist vann en deltävling i Stockholmscrossen på hemmaplan

När Jonas Ahlqvist, 25, var 17 år gammal bröt han båda benen och la karriären på is.I helgen vann han en tävling och blev femma i går när två tävlingar i Stockholmscrossen gick på Gotland.- Jag börjar komma tillbaka nu, det här är för kul för att sluta med, säger Ahlqvist som tog upp karriären i fjol..

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 15 minuter sedan

Villkorligt fängelse för Fredlund

Fredrik Fredlund döms till villkorligt fängelse i 75 dagar för två fall av misshandel. Det konstaterar tingsrätten i domen som kom i dag. En av åtalspunkterna för misshandel förkastades av tingsrätten.

Nyan - 1 timme sedan

Ny hyresgäst söks till Jan Karlsgården

Landskapets fastighetsverk och Tor Kudinoff har förhandlat klart. Kudinoff återbetalas närmare 6 000 euro och nu söks en ny hyresgäst till Jan Karlsgårdens värdshus.
Mångsysslaren Tor Kudinoff i Godby vann den senaste upphandlingen om värdshusarrendet i april 2015.

Nyan - 2 timmar sedan

Thomas Enroths pianokonsert till Åland

Musikern och kompositören Thomas Enroth ger en pianokonsert på Åland tisdagen den 25 september.
– Att göra en konsert med min egen musik har varit en dröm i många år. De som besökt mina julkonserter och andra evenemang där jag deltagit kommer att känna igen sig, skriver han i ett pressmeddelande.

Nyan - 4 timmar sedan

Ob-fråga om polisens narkotikaarbete

Bert Häggblom (Ob) ställde en fråga om polisens narkotikaarbete i lagtingets frågestund i onsdags. Bert Häggblom undrade om den projektledare som tidigare lett en narkotikagrupp om fem personer hos polisen, och som nu återgått till sitt ordinarie arbete, ska ersättas och projektet få en fortsättning. Kansliminister Nina Fellman (S) svarade på frågan och sa att regeringen fört diskussion med polismästaren, som sagt att man inom polisen vill ta vara på de kunskaper och arbetsmetoder som projektet skapat och jobba med det internt.

Nyan - 5 timmar sedan

Krav från Löfström: Klumpsumman måste öka

I riksdagens budgetdebatt igår lyfte den åländske riksdagsledamoten Mats Löfström frågan om att befolkningsökningen måste beaktas i Ålands klumpsumma.
– Med en sysselsättningsgrad på nästan 82 procent och en arbetslöshet på 3,3 procent, är Åland en mycket god skattebetalare. Men Åland får tillbaka 0,45 procent av statens samlade intäkter i en klumpsumma för att finansiera de uppgifter det självstyrda öriket sköter i stället för staten.

Nyan - 6 timmar sedan

33 vill jobba på Trobergshemmet

De kring tjugo lediga tjänsterna inom äldreomsorgen som Mariehamn stad tidigare annonserade ut verkar inte vara svåra att fylla. Då ansökningstiden gick ut hade 33 personer sökt de tolv lediga tjänsterna som närvårdare vid Trobergshemmet. Inom hemtjänsten finns sex lediga tjänster som söktes av 25 personer.

Nyan - 7 timmar sedan

Regeringen körde över oppositionen i brofrågan

Regeringspartierna körde över oppositionens önskan att hitta en kompromiss om ansökan av ett extra anslaget på 45 miljoner för i första hand kortruttsbron till Gripö. Det här trots Roger Nordlunds farhågor om att det riskerar ett bra resultat i förhandlingarna om den nya självstyrelsereformen.
I måndags bordlades ärendet om ansökan om ett extra anslag från Helsingfors för att bygga bron mellan Gripö och Degerö på Föglö – som är en del av kortruttsprojektet – och renoveringen av elva andra broar.

Nyan - 17 timmar sedan

Dans i lagtinget när Hasse går i pension

Mitt i onsdagens lagtingsplenum avbröts diskussionerna för en stunds sång och dans. Orsaken var att lagtingets vaktmästare Hans Grönvall jobbar sin sista vecka. Hans Grönvall har jobbat som vaktmästare i lagtinget i 18 år och går i pension den 1 oktober, men före det ska han hålla en semester.

Nyan - 20 timmar sedan

Niklas Strömstedt till Alandica

Ett ljus i mörkret heter Niklas Strömstedts julturné, som gästar Alandica den 28 november. Turnén har premiär den 17 november i Karlstad och besöker 20 svenska orter samt Mariehamn. – 2017 fick jag chansen att förverkliga mina juldrömmar på Grand Hotel i Stockholm där jag tillsammans med mina sex favoritmusiker gjorde tjugo utsålda hus.

Nyan - 21 timmar sedan

Avtal godkänt för Tall Ships Race

Stadsstyrelsen har godkänt avtalet med Sail Training International, alltså avtalet för att vara värd för Tall Ships Race 2021. Nästa steg i arbetet med evenemanget för stadens del är att bilda en projektorganisation tillsammans med arrangören Åländska segelsällskapet Landskapet har lovat finansiera evenemanget med 200 000 euro och staden har lovat bidra med lika mycket. Tall Ships Race kommer till Mariehamn i juli 2021.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.