Nyan > Svenskfinland

Sunday, 22 July, 06:23

Nyan - 18 maj 18 kl. 06:00

Professor om fallet Ahlqvist



Olli Mäenpää, professor i förvaltningsrätt och medlem i Ålandsdelegationen, anser att fallet Leif Ahlqvist är ”ganska allvarligt”. – Det har pågått länge och det handlar inte om några småsummor, säger han som inte är främmande för en polisanmälan för att få klarhet i om något brottsligt har skett. Nya Åland har bett honom som utomstående om en kommentar med anledning av Leif Ahlqvists köp av tjänster från sin sons elfirma utan konkurrensutsättning och upphandling, först som hamnchef och sedan som hamnbolagets vd. I förrgår valde hamnbolagets styrelse att ge Ahlqvist en skriftlig anmärkning och tidigarelägga hans planerade pensionering. Olli Mäenpää säger för det första att hans utgångspunkt är att det inte är någon större skillnad mellan Ah
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Ahlqvist, Mäenpää, Ålandsdelegationen, Leif Ahlqvist, Åland, Leif Ahlqvists, Ahlqvists, Mariehamns, Nya Åland, Orre, Nyan

Dela artikeln

9 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Professorom , fallet, Ahlqvist
YLE - 22 jan 17 kl. 06:30

Du kan be Google ta bort sökresultat om dig själv - men hemlig behandling hotar yttrandefriheten, säger professor

Det har i närmare tre års tid varit möjligt för EU-medborgare att ta bort sökresultat om sig själva från sökrobotar såsom Google. Beslutet om huruvida en viss länk ska tas bort eller inte fattas av sökföretagen själva utan insyn utifrån. När en viss spansk medborgare googlade sig själv år 2009 så var han inte nöjd med det han såg.

YLE - 19 feb 15 kl. 17:15

Professor Kimmo Nuotio: En mycket välgjord rättsprocess

Man kan inte säga annat än att den friande domen mot Auer är välskriven och välmotiverad, säger Kimmo Nuotio, professor i straffrätt vid Helsingfors universitet. - Jag är övertygad om att det är rätt domslut. - Då man bläddrar igenom domen kan man inte säga annat än att den är välskriven och välmotiverad.

YLE - 26 nov 15 kl. 20:33

Professor: Häktningen av Aarnio jämförbar med tortyr

Den rekordlånga häktningen av Jari Aarnio får hård kritik av den juridiska expertisen. Att sitta isolerad i över två års tid är jämförbart med tortyr, säger professor Dan Frände. Den förre chefen för narkotikaroteln i Helsingfors, Jari Aarnio, släpptes ur rannsakningshäktet på onsdagen efter att ha suttit häktad i över två år.

Helsingborgs Dagblad - 30 jan 12 kl. 11:09

Timrå tar in Ahlqvist ? igen

I fjol lånade Timrå målvakten Aleksis Ahlqvist från Kalpa i den finländska hockeyligan. Nu återvänder Ahlqvist till Sverige och har skrivit på ett kontrakt för resten av säsongen. Ahlqvist har hittills den här säsongen spelat för TPS Åbo..

NT - 30 jan 12 kl. 11:07

Timrå tar in Ahlqvist - igen

I fjol lånade Timrå målvakten Aleksis Ahlqvist från Kalpa i den finländska hockeyligan. Nu återvänder Ahlqvist till Sverige och har skrivit på ett kontrakt för resten av säsongen. Ahlqvist har hittills den här säsongen spelat för TPS Åbo..

YLE - 12 dec 13 kl. 15:25

Professor: Bra att fallet Auer granskas än en gång

Professorn i straffrätt Kimmo Nuotio är aningen överraskad av att Satakunta tingsrätt beslöt fälla Anneli Auer för mord. -Man visste ju att bevissituationen är jättekomplicerad. Det var frågan om man kunde utesluta att någon utomstående faktiskt varit på plats.

YLE - 19 feb 15 kl. 15:38

Frände om Auer-fallet: Ett grundligt misslyckande

I ett av Finlands genom tiderna märkligaste rättsfall friades idag Anneli Auer av Vasa Hovrätt från mordåtalet på sin man. Dan Frände, professor i straff och processrätt vid Helsingfors universitet, anser att inriktningen på förundersökningen har varit alltför snäv ända från början. Dessutom anser han att allt för lång tid har gått sedan mordet i Ulvsby 2006, för att det egentligen längre skulle vara utredbart.

HBL - 08 aug 13 kl. 04:30

Professor: Fastighetsaffärerna olagliga

När Svenska litteratursällskapet säljer fastigheter saknar både medlemmar och styrelse inflytande. Finansrådet bestämmer. Detta strider mot både lag och stadgar, säger professor Heikki Halila.

Uppsalanyheter.se - 01 dec 14 kl. 07:26

Recension: Professor Stenberg jagar mördare i Uppsala

Någon stor fan av noveller är jag icke. Däremot gillar jag ruskiga berättelser, deckare, psykologiska thrillers och sådan litteratur som är på gränsen till det övernaturliga, det spöklika. Och så gillar jag Uppsala, där jag bor sedan 32 år tillbaka...

Hela Gotland - 09 maj 11 kl. 04:00

Jonas Ahlqvist vann en deltävling i Stockholmscrossen på hemmaplan

När Jonas Ahlqvist, 25, var 17 år gammal bröt han båda benen och la karriären på is.I helgen vann han en tävling och blev femma i går när två tävlingar i Stockholmscrossen gick på Gotland.- Jag börjar komma tillbaka nu, det här är för kul för att sluta med, säger Ahlqvist som tog upp karriären i fjol..

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 11 timmar sedan

Va Rocks gav allt

Rockbandet Va Rocks från Malmö och Lund satte alla rockiga manér som finns. Håret svängde, sparkarna satt och energin var på topp. Allt som saknades var publik.

Nyan - 14 timmar sedan

Muskelbåtarna drar runt Åland

Vid 12-tiden mullrade det rejält i Östra hamnen. Det var inte åskan, utan ett trettiotal muskelbåtar som drog i väg ut på sin kortsamlarrunda runt Åland. Vädret höll ändå nästan på att sinka evenemanget.

Nyan - 14 timmar sedan

Fukt utlöste larm

Automatlarmet på Folkhögskolan i Finström gick igång två gånger på lördagseftermiddagen. Det första larmet kom vid 13.41 och det andra vid 15.

Nyan - 17 timmar sedan

Engångsgrill orsakade markbrand

En engångsgrill orsakade en mindre markbrand intill Dalkarby träsk i Jomala på lördagsförmiddagen.
– Det brann på östra sidan om träsket uppe på berget. Det verkar vara ett tillhåll för någon där, säger tf räddningschef Karl Nordlund.

Nyan - 18 timmar sedan

Försökte smita in på Rockoff

En person försökte under fredagskvällen ta sig in på Rockoffområdet utan att betala. Ordningsvakter uppdagade försöket, men då reagerade personen aggressivt. Personen greps och vid frisläppandet fick personen böter för motstånd mot person som upprätthåller ordningen.

Nyan - 18 timmar sedan

Drogad betedde sig underligt

Under natten till lördagen fick polisen in en anmälan om en person som betedde sig underligt i Mariehamn. Polisen granskade personen och dennes tillhörigheter och hittade misstänkt narkotika. Ett snabbtest för narkotika visade positivt för cannabis.

Nyan - 18 timmar sedan

Körde för fort i stan

En personbilsförare körde för snabbt i Mariehamn under natten till lördagen. Föraren körde 75 kilometer i timmen på 50-väg. Polisen delade ut böter för äventyrande av trafiksäkerheten.

Nyan - 18 timmar sedan

Person knuffades i vattnet

En person blev nerknuffad i vattnet från en brygga under natten till lördagen. Enligt polisens pressmeddelande kunde fallet ha slutat illa eftersom vattennivån var låg och större stenar fanns på botten av sjön. Den iknuffade klarade sig med lindriga skador och kollades upp av ambulanspersonal.

Nyan - 19 timmar sedan

Upp till Åland att diskutera medborgarplikt

– Det är en fråga för Åland, säger Mats Löfström, om Elisabeth Rehns förslag att en medborgarplikt borde inkludera även ålänningar. Ålands riksdagsledamot Mats Löfström har noterat Elisabeth Rehns uttalande på Finlandsarenan i Björneborg och i Yle-intervjun om att även ålänningarna borde göra medborgarplikt. Det är inte rikets ensak, anser Löfström.

Nyan - Igår: 20:54

Anastacia på Rockoff

Foto: Stefan Öhberg Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder




Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.