YLE > Finland

Wednesday, 22 August, 07:59

Liknande nyheter

Taggar: Många hundrapersoner , jobbarredan på att skapa ett , liv efter landskapsreformen
YLE - 27 feb 17 kl. 03:58

Kultur viktigt i hälsovården - kan hotas av landskapsreformen

Samarbetet mellan kultursektorn och social- och hälsovården kan vara hotat i och med landskapsreformen. Konst och kultur har blivit ett allt viktigare inslag också på bland annat vårdinrättningar. - Man har blivit uppmärksam på att konst och kultur kan vara ett bra redskap också inom social- och hälsovården.

YLE - 12 mar 17 kl. 20:00

Vård- och landskapsreformen: "Kommunen tar hand om förebyggande vården med långa tänder"

Vi har vant oss vid att kommunen finns med i familjens liv från vaggan till graven vad gäller social- och hälsovården. Landskapsreformen ändrar radikalt på det. Från och med år 2019 återstår bara den förebyggande vården i kommunens regi.

YLE - 27 jan 17 kl. 05:15

Åboland och vårdreformen: Jobb finns - men var?

Ungefär åttahundra personer inom social – och hälsovården i Pargas, Kimitoön och Kårkulla samkommun berörs av den kommande vårdreformen. I hela landskapet berörs cirka 22 000 anställda av vårdreformen och cirka 1400 av landskapsreformen. I torsdags landade Egentliga Finlands landskapsturné Allihopa2019 i Pargas dit beslutsfattare och anställda från Pargas och Kimitoön hade bjudits in.

YLE - 19 maj 17 kl. 05:01

Almahemmets renovering kan få vänta

Vänta med en renovering av äldreboendet Almahemmet i Kimito. Det är kommundirektör Anneli Pahtas förslag till politikerna. Almahemmet är i behov av en grundlig renovering och bland annat installeringen av en automatisk släckningsanordning i hemmet har varit på tapeten redan flera år.

YLE - 24 jan 17 kl. 16:40

"Viktigt att hela Svenskfinland engagerar sig i missbrukarvården"

På Pixnekliniken är man glad att Malax kommun tar över ansvaret för missbrukarvården - men nu gäller det att kavla upp ärmarna. På Pixnekliniken i Malax har över 1 400 personer från hela Svenskfinland fått hjälp med missbruk av olika slag. I vår firar verksamheten 30-årsjubileum.

YLE - 31 aug 16 kl. 16:37

Ska jobbet erbjuda sjukvård?

Den som får heltäckande vård via jobbet får bereda sig på förändringar efter vårdreformen. Både vårdproffs och myndigheter vill få bort snuvor och nackont från arbetshälsovården. Vårdreformen är krånglig.

YLE - 07 nov 16 kl. 06:33

Rysare väntas: Kronoby röstar igen om landskapstillhörighet

Vart Kronoby ska vända sig i landskapsreformen klarnar på måndag kväll. Omröstningen kan bli en riktig rysare. För andra gången ska kommunfullmäktige åter ta ställning till om Kronoby ska stanna kvar i Österbotten eller byta landskap för att trygga vårdsamarbetet med Karleby.

YLE - 13 jan 17 kl. 04:21

Partierna rekryterar kommunalvalskandidater för fullt

På partiernas lokalavdelningar jobbar man nu hårt för att rekrytera kommunalvalskandidater. De som jobbar med kandidatrekryteringen säger att det är mycket jobb att göra för att man ska få kandidatlistorna fyllda fram till slutet av februari. Sdp: Januari viktig månad - Januari är en viktig månad, säger Markku Ahonpää, ordförande för Socialdemokraternas kommunorganisation i Vasa.

YLE - 26 feb 17 kl. 08:00

Valfriheten i vården: risk eller möjlighet?

Valfriheten inom vården kommer, är du redo? Tuomas Pöysti som är projektchef för vårdreformen tycks vara det; han kallar den kommande valfriheten en julklapp för Finland folk. Men det finns också de som befarar att det rör sig om en trojansk häst för de privata vårdkoncernerna.

YLE - 07 mar 17 kl. 06:41

Slunga-Poutsalo: Sannfinländarna är nu ett fullvuxet parti

I Lojo har kandidatnomineringen till kommunalvalet gått ovanligt bra och Sannfinländarna är ett av partierna som lyckats. Partisekreteraren och kandidaten Riikka Slunga-Poutsalo tror inte heller att valresultatet påverkas av att Timo Soini nyss sade att han slutar som partiordförande, för nu är partiet fullvuxet. Lojo hör till undantagen vad gäller antalet kommunalvalskandidater.

Fler nyheter från YLE

YLE - 5 minuter sedan

Skolan i Fiskars får behålla egen kock

Köket i Fiskarin koulu kommer också i fortsättningen att vara ett tillredningskök. Det betyder att skolan har fått en ny kock då den nuvarande går i pension..

YLE - 10 minuter sedan

Medelmåttighet duger inte när arkitektur- och designmuséet ska byggas i Helsingfors

Helsingfors stad hejar på de grandiosa museiplanerna men håller handen hårt om plånboken..

YLE - 1 timme sedan

Två av fem finländare nöjda med antalet jaktlicenser för varg - fler vargar i Finland än i fjol

38 procent av finländarna anser att det beviljas tillräckligt med licenser för att jaga varg. Det visar en färsk opinionsmätning av Uutissuomalainen..

YLE - 1 timme sedan

Polisen intensivövervakar hastigheterna i ett dygn

Från onsdag morgon till torsdag morgon ska polisen vara extra aktiv med att hålla koll på att bilisterna håller sig till hastighetsbegränsningarna..

YLE - 2 timmar sedan

Nioåriga Daniel får inte läsa svenska i skolan i Åbo – både elever och föräldrar besvikna över de hårda kriterierna för att ordna språkundervisning

I Åbo kan fjärdeklassare börja läsa ett till språk - ifall dina klasskamrater är intresserade av samma språk som du. I mindre skolor är det därför svårt att få ihop tillräckligt många intresserade för att forma en grupp, något som gör både elever och föräldrar besvikna..

YLE - 2 timmar sedan

Billigast att renovera skolköken i Ekenäs - Österbyköket först ute att saneras

De befintliga skol- och daghemsköken i Ekenäsområdet borde få finnas kvar också i fortsättningen. På det skulle Raseborgs stad minimera sina investeringskostnader de kommande tio åren..

YLE - 2 timmar sedan

Patienter upprörda över läkares Kanta-anteckningar - läkarförbundet: "Syftet är inte att kritisera någon"

Databasen Kanta anklagas för att innehålla alltför känslig information om patienter – utan att patienten i vissa fall vet om det. Sådana uppgifter kan ändå vara betydande ur en läkares perspektiv..

YLE - 3 timmar sedan

EU ville höra vad medborgarna tycker om sommartiden - responsen var överväldigande

Är det klokt att flytta visarna på klockan två gånger per år? Det här ville EU har svar på i en öppen enkät som slog alla tiders rekord..

YLE - 3 timmar sedan

Sagorum för barnen och loft för distansjobbare - nyrenoverade huvudbiblioteket i Nickby öppnar i november

Ljust, färggrant och mera lämpat för dagens biblioteksverksamhet. Det var syftet med renoveringen av huvudbiblioteket i Nickby. Nu får barnen eget sagorum och unga kan studera på läsbalkongen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.