YLE > Finland

Thursday, 24 May, 08:03

YLE - 18 maj 18 kl. 05:25

Många hundra personer jobbar redan på att skapa ett liv efter landskapsreformenSjuhundra personer är redan nu anställda för att skapa de nya landskap som ska uppstå om landskapsreformen får grönt ljus i riksdagen. Jobbet är krävande då lagstiftning saknas, säger involverade..
Läs mer på YLE

Dela artikeln

59 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Många hundrapersoner , jobbarredan på att skapa ett , liv efter landskapsreformen
YLE - 27 feb 17 kl. 03:58

Kultur viktigt i hälsovården - kan hotas av landskapsreformen

Samarbetet mellan kultursektorn och social- och hälsovården kan vara hotat i och med landskapsreformen. Konst och kultur har blivit ett allt viktigare inslag också på bland annat vårdinrättningar. - Man har blivit uppmärksam på att konst och kultur kan vara ett bra redskap också inom social- och hälsovården.

YLE - 12 mar 17 kl. 20:00

Vård- och landskapsreformen: "Kommunen tar hand om förebyggande vården med långa tänder"

Vi har vant oss vid att kommunen finns med i familjens liv från vaggan till graven vad gäller social- och hälsovården. Landskapsreformen ändrar radikalt på det. Från och med år 2019 återstår bara den förebyggande vården i kommunens regi.

YLE - 27 jan 17 kl. 05:15

Åboland och vårdreformen: Jobb finns - men var?

Ungefär åttahundra personer inom social – och hälsovården i Pargas, Kimitoön och Kårkulla samkommun berörs av den kommande vårdreformen. I hela landskapet berörs cirka 22 000 anställda av vårdreformen och cirka 1400 av landskapsreformen. I torsdags landade Egentliga Finlands landskapsturné Allihopa2019 i Pargas dit beslutsfattare och anställda från Pargas och Kimitoön hade bjudits in.

YLE - 19 maj 17 kl. 05:01

Almahemmets renovering kan få vänta

Vänta med en renovering av äldreboendet Almahemmet i Kimito. Det är kommundirektör Anneli Pahtas förslag till politikerna. Almahemmet är i behov av en grundlig renovering och bland annat installeringen av en automatisk släckningsanordning i hemmet har varit på tapeten redan flera år.

YLE - 24 jan 17 kl. 16:40

"Viktigt att hela Svenskfinland engagerar sig i missbrukarvården"

På Pixnekliniken är man glad att Malax kommun tar över ansvaret för missbrukarvården - men nu gäller det att kavla upp ärmarna. På Pixnekliniken i Malax har över 1 400 personer från hela Svenskfinland fått hjälp med missbruk av olika slag. I vår firar verksamheten 30-årsjubileum.

YLE - 31 aug 16 kl. 16:37

Ska jobbet erbjuda sjukvård?

Den som får heltäckande vård via jobbet får bereda sig på förändringar efter vårdreformen. Både vårdproffs och myndigheter vill få bort snuvor och nackont från arbetshälsovården. Vårdreformen är krånglig.

YLE - 07 nov 16 kl. 06:33

Rysare väntas: Kronoby röstar igen om landskapstillhörighet

Vart Kronoby ska vända sig i landskapsreformen klarnar på måndag kväll. Omröstningen kan bli en riktig rysare. För andra gången ska kommunfullmäktige åter ta ställning till om Kronoby ska stanna kvar i Österbotten eller byta landskap för att trygga vårdsamarbetet med Karleby.

YLE - 13 jan 17 kl. 04:21

Partierna rekryterar kommunalvalskandidater för fullt

På partiernas lokalavdelningar jobbar man nu hårt för att rekrytera kommunalvalskandidater. De som jobbar med kandidatrekryteringen säger att det är mycket jobb att göra för att man ska få kandidatlistorna fyllda fram till slutet av februari. Sdp: Januari viktig månad - Januari är en viktig månad, säger Markku Ahonpää, ordförande för Socialdemokraternas kommunorganisation i Vasa.

YLE - 26 feb 17 kl. 08:00

Valfriheten i vården: risk eller möjlighet?

Valfriheten inom vården kommer, är du redo? Tuomas Pöysti som är projektchef för vårdreformen tycks vara det; han kallar den kommande valfriheten en julklapp för Finland folk. Men det finns också de som befarar att det rör sig om en trojansk häst för de privata vårdkoncernerna.

YLE - 07 mar 17 kl. 06:41

Slunga-Poutsalo: Sannfinländarna är nu ett fullvuxet parti

I Lojo har kandidatnomineringen till kommunalvalet gått ovanligt bra och Sannfinländarna är ett av partierna som lyckats. Partisekreteraren och kandidaten Riikka Slunga-Poutsalo tror inte heller att valresultatet påverkas av att Timo Soini nyss sade att han slutar som partiordförande, för nu är partiet fullvuxet. Lojo hör till undantagen vad gäller antalet kommunalvalskandidater.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

FPA:s telefonservice lämnar många utan hjälp - JO manar till förbättringar

Många hjälpbehövande fastnar i Folkpensionsanstaltens telefonkö och blir utan hjälp. Särskilt dåligt fungerar servicen enligt kunderna vid akuta kriser..

YLE - 1 timme sedan

Lovisa kritiseras för orättvisa lärarrektyreringar – obefogat anser staden

Vem får bli lärare i finska skolor i Lovisa? Den frågan diskuteras på sociala medier och på stadens möten. Flera personer har framfört att en del tjänster blivit tillsatta på orättvisa grunder.

YLE - 1 timme sedan

Vargskadorna i Västnyland 2015-2017: Två hundar och ett tjugotal får

Är det mycket eller lite att två hundar och 23 får föll offer för vargen i Västnyland åren 2015-2017? Experter Yle Västnyland talat med vill inte ge ett klart svar på frågan..

YLE - 2 timmar sedan

Lyckat försök med mobilförbud i Mattlidens gymnasium - "Bättre i provet, bättre på betyget, gladare miner där hemma!"

Försöket med att begränsa elevernas använding av mobiltelefoner under lektionen har lyckats bra. Både lärare och elever i Mattlidens gymnasium i Esbo är nöjda..

YLE - 3 timmar sedan

När kriminella män ses som hjältar är kvinnliga brottslingar paria – det anses okvinnligt att begå brott och därför stämplas kvinnor hårdare säger forskare

Kvinnor som begår brott är stigmatiserade i större utsträckning än män. De bryter både mot lagen och mot normen om hur en kvinna "skall vara"..

YLE - 3 timmar sedan

Morgonkollen: Syrien anklagar USA för flygattacker, ISS syns på natthimlen och torkan ökar risken för markbränder

Syrien anklagar USA för att ha utfört flygattacker mot syriska ställningar i provinsen Deir ez-Zor, ryska Jehovas vittnen söker asyl i Finland, Nordkorea skärper tonen inför toppmötet med USA och det råder risk för markbränder på många håll i Finland..

YLE - 9 timmar sedan

En fågel? Ett flygplan? Nej - det är ISS, den internationella rymdstationen som syns på natthimlen

Vill du se något speciellt? Då ska du titta upp mot himlen en vacker kväll i maj, och om du har tur så kan du få se den internationella rymdstationen ISS som kretsar kring jorden. ISS syns på natthimlen under slutet av maj, åtminstone i södra Finland..

YLE - 12 timmar sedan

Sällsynt dvärguv skådades i Tavastehus

Leila Uotila fotograferade en dvärguv, för första gången i Finland. Först efter att hon publicerat bilden på Facebook fick hon veta vilken raritet hon hade bongat..

YLE - 13 timmar sedan

Helgen när Sjundeå växer med det dubbla - Sjundeå Cup lockar sextusen handbollsvänner

Det här veckoslutet cirklar det mesta i Sjundeå runt en massa handbollsmål. Finlands största handbollsturnering Sjundeå Cup har i år 284 anmälda lag..

YLE - 13 timmar sedan

Norden vill bli bäst på 5G - mobilnätet skapar jobb och behövs för självkörande bilar

Norden ska bli den första regionen i världen som har ett sammanlänkat 5G-mobilnät. De nordiska statsministrarna skrev under en avsiktsförklaring på sitt möte i Örnsköldsvik i Sverige på onsdagen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.