YLE > Finland

Thursday, 24 May, 08:19

YLE - 18 maj 18 kl. 05:20

President Guðni Jóhannessons besök en framgång för ÅboÅbo stad kunde visa upp sin teknologi och forskning, sin historia och de nära kontakterna till hela Norden. President Guðni hade bland annat själv önskat träffa historiker vid Åbo Akademi och han ville höra om antimobbningsarbetet Kiva Skola..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Guðni Jóhannessons, Åbo, Norden, Guðni, Åbo Akademi, Kiva Skola

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: President, Guðni, Jóhannessons, besöken , framgångför , Åbo
YLE - 20 jun 16 kl. 11:27

President Niinistö försvarar Putins besök - debatt om Ryssland på Gullranda

Ryske presidenten Vladimir Putins besök i Finland senare i sommar förbryllar de svenska deltagarna vid presidentens säkerhetspolitiska forum på Gullranda. De anser att ett besök i Sverige vore omöjligt. President Sauli Niinistö gick i svaromål och menade att svenskarna inte följer med sin tid.

Skånskan - 27 jan 17 kl. 07:10

Mexikos president ställer in USA-besök

Utrikes Mexikos president Enrique Peña Nieto har beslutat att ställa in sitt planerade besök i USA skriver flera media.


ERWP.fif(0)Det skedde efter att Donald Trump skrivit under ett dekret om att muren som ska stoppa den illegala invandringen ska byggas.

DN - 04 nov 15 kl. 08:00

President i ung demokrati på besök Sverige


I dag kommer ett av världens äldsta statsöverhuvuden på officiellt besök till Sverige. Tunisiens president Beiji Caid Essebsi fyller 89 år i slutet av denna månad..

SR - 17 sep 13 kl. 20:00

Brasiliens president ställer in USA-besök

Brasiliens president Dilma Rousseff har ställt in sitt planerade statsbesök i USA i oktober..

DN - 26 jan 17 kl. 17:56

Mexikos president ställer in USA-besök

Mexikos president Enrique Peña Nieto meddelade på torsdagen att han ställer in sin resa till USA. Beskedet kom efter Donald Trumps order om att muren mot grannlandet ska byggas. För att finansiera muren ska USA ta ut 20 procent i skatt på importvaror från Mexiko, uppger AP..

BT - 07 aug 13 kl. 15:59

Obama besöker Sverige

USA:s president Barack Obama ställer in ett möte med Rysslands president Vladimir Putin om Edward Snowdenaffären, och åker i stället till Sverige. Statsminister Fredrik Reinfeldts pressekreterare Markus Friberg bekräftar för TT att Barack Obama kommer till Sverige.Även Vita huset bekräftar i ett pressmeddelande att USA:s president Barack Obama kommer att besöka Sverige 4-5 september, inför ett besök i St Petersburg, Ryssland.

YLE - 15 sep 14 kl. 15:26

Världens fattigaste president på besök

José "Pepe" Mujica är inte som andra statchefer. Han donerar nästan 90 procent av sin lön till välgörenhet, han har ingen tjänstebil och bor kvar i en stuga på landet istället för att flytta in till presidentpalatset. Idag besöker han Finland för att förhandla om en tredje finländsk pappersmassafabrik.

Regeringen - 07 aug 13 kl. 15:49

USA:s president Barack Obama besöker Sverige

Onsdagen och torsdagen den 4 - 5 september besöker USA:s president Barack Obama Sverige på inbjudan av statsminister Fredrik Reinfeldt. Det är första gången en sittande amerikansk president gör ett bilateralt besök i Sverige. Pressmeddelande: USA:s president Barack Obama besöker Sverige Statsrådsberedningen, 7 augusti 2013.

YLE - 29 apr 13 kl. 05:03

Afghanistans president på besök i Finland

Afghanistans president Hamid Karzai är på besök i Finland i dag. Karzai träffar bland annat president Sauli Niinistö. Presidenterna ska föra föra formella samtal bland annat om relationerna mellan Finland och Afghanistan, och Afghanistans utveckling.

Regeringen - 15 aug 13 kl. 12:07

Statsministern om president Obamas besök i Sverige

Den 4-5 september kommer USA:s president Barack Obama till Sverige. Det är första gången en sittande amerikansk president gör ett bilateralt besök i Sverige. Vid mötet kommer de att diskutera den politiska och ekonomiska utvecklingen i världen och andra gemensamma frågar.

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

FPA:s telefonservice lämnar många utan hjälp - JO manar till förbättringar

Många hjälpbehövande fastnar i Folkpensionsanstaltens telefonkö och blir utan hjälp. Särskilt dåligt fungerar servicen enligt kunderna vid akuta kriser..

YLE - 1 timme sedan

Lovisa kritiseras för orättvisa lärarrektyreringar – obefogat anser staden

Vem får bli lärare i finska skolor i Lovisa? Den frågan diskuteras på sociala medier och på stadens möten. Flera personer har framfört att en del tjänster blivit tillsatta på orättvisa grunder.

YLE - 2 timmar sedan

Vargskadorna i Västnyland 2015-2017: Två hundar och ett tjugotal får

Är det mycket eller lite att två hundar och 23 får föll offer för vargen i Västnyland åren 2015-2017? Experter Yle Västnyland talat med vill inte ge ett klart svar på frågan..

YLE - 2 timmar sedan

Lyckat försök med mobilförbud i Mattlidens gymnasium - "Bättre i provet, bättre på betyget, gladare miner där hemma!"

Försöket med att begränsa elevernas använding av mobiltelefoner under lektionen har lyckats bra. Både lärare och elever i Mattlidens gymnasium i Esbo är nöjda..

YLE - 3 timmar sedan

När kriminella män ses som hjältar är kvinnliga brottslingar paria – det anses okvinnligt att begå brott och därför stämplas kvinnor hårdare säger forskare

Kvinnor som begår brott är stigmatiserade i större utsträckning än män. De bryter både mot lagen och mot normen om hur en kvinna "skall vara"..

YLE - 3 timmar sedan

Morgonkollen: Syrien anklagar USA för flygattacker, ISS syns på natthimlen och torkan ökar risken för markbränder

Syrien anklagar USA för att ha utfört flygattacker mot syriska ställningar i provinsen Deir ez-Zor, ryska Jehovas vittnen söker asyl i Finland, Nordkorea skärper tonen inför toppmötet med USA och det råder risk för markbränder på många håll i Finland..

YLE - 9 timmar sedan

En fågel? Ett flygplan? Nej - det är ISS, den internationella rymdstationen som syns på natthimlen

Vill du se något speciellt? Då ska du titta upp mot himlen en vacker kväll i maj, och om du har tur så kan du få se den internationella rymdstationen ISS som kretsar kring jorden. ISS syns på natthimlen under slutet av maj, åtminstone i södra Finland..

YLE - 12 timmar sedan

Sällsynt dvärguv skådades i Tavastehus

Leila Uotila fotograferade en dvärguv, för första gången i Finland. Först efter att hon publicerat bilden på Facebook fick hon veta vilken raritet hon hade bongat..

YLE - 13 timmar sedan

Helgen när Sjundeå växer med det dubbla - Sjundeå Cup lockar sextusen handbollsvänner

Det här veckoslutet cirklar det mesta i Sjundeå runt en massa handbollsmål. Finlands största handbollsturnering Sjundeå Cup har i år 284 anmälda lag..

YLE - 13 timmar sedan

Norden vill bli bäst på 5G - mobilnätet skapar jobb och behövs för självkörande bilar

Norden ska bli den första regionen i världen som har ett sammanlänkat 5G-mobilnät. De nordiska statsministrarna skrev under en avsiktsförklaring på sitt möte i Örnsköldsvik i Sverige på onsdagen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.