YLE > Finland

Saturday, 26 May, 04:33

YLE - 18 maj 18 kl. 05:02

LM: Försvarsminister Jussi Niinistö vill spara genom att stänga armén för kvinnor



Försvarsminister Jussi Niinistö (Blå) lägger föreslår att försvaret slopar möjligheten för kvinnor att göra frivillig värnplikt, åtminstone för ett år. På det viset vill han minska försvarskostnaderna, rapporterar tidningsgruppen Lännen Media..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Jussi Niinistö, Lännen Media

Dela artikeln

440 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: LM Försvarsminister, Jussi, Niinistövill , sparagenom att , stänga, armén för kvinnor
YLE - 18 maj 18 kl. 10:28

"Jag visste att förslaget skulle väcka kalabalik" - Försvarsminister Niinistö föreslår tillfälligt stopp för kvinnor i armén

Försvarsminister Jussi Niinistö (Blå) går ut hårt i offentligheten för att slå larm om de enligt honom katastrofala följderna ifall Finlands försvar måste spara så mycket som det nu är planerat. Bland annat kunde ett tillfälligt stopp för kvinnliga frivilliga vara ett sätt att spara. Finland kan också dra sig ur internationella uppdrag..

YLE - 05 mar 18 kl. 09:11

Niinistö: Försvaret kan inte spara så mycket som Finansministeriet vill

Försvarsminister Jussi Niinistö (Blå) har gått till hårt angrepp mot Finansministeriets planer att skära ner försvarets resurser..

YLE - 06 jun 14 kl. 14:03

Ville Niinistö: Utbildningspolitiken är misslyckad

Regeringen har misslyckats med sin utbildningspolitik, och nu måste man istället för att spara börja satsa på kvalitet, anser De grönas ordförande Ville Niinistö. Niinistö lyfte starkt fram utbildningsfrågor i sitt tal på De grönas partikongress i Jämsä på fredagen. - Världens bästa skola görs inte genom att spara, sa Niinistö.

YLE - 20 maj 15 kl. 14:57

Niinistö: ”Ekonomin styrs av geopolitiken”

Det är geopolitiken som styr ekonomin och inte tvärtom, säger president Sauli Niinistö. President Niinistö talade vid Finlands näringsliv EK:s vårseminarium i dag på onsdag och konstaterade att man ännu för 20 år sedan trodde att globaliseringen skulle främja freden och föra länder närmare varandra. Så gick det ändå inte.

YLE - 02 jun 15 kl. 14:16

Riksdagsoppositionen: Skamligt att spara på barn och unga

Vänsteroppositionen och De gröna beskyller den nya regeringen för hård högerpolitik. Också SFP är synnerligen kritiskt mot bland annat inbesparingarna på barn och unga. Riksdagen har inlett debatten om regeringsprogrammet.

HBL - 29 nov 13 kl. 18:12

Kommunerna ska spara via färre skyldigheter

Regeringen avslutade i går på eftermiddagen sina förhandlingar om strukturomvandlingsprogrammet. Beslutet är en trettiosidig lista som bland annat ska hjälpa kommunerna att spara 1,2 miljarder euro före år 2017. Det kommer inte att gå smärtfritt.

Expressen - 13 mar 13 kl. 18:33

Försvaret tvingas spara halv miljard

Försvaret ska spara pengar. Regeringen vill att försvarsmakten drar ned på framtida personalkostnader med en halv miljard kronor om året, rapporterar SR Ekot och SVT Rapport. Det ska ske genom omkring 500 färre yrkesofficerare och reservofficerare, samt 300 färre civilanställda, uppger försvarsminister Karin Enström (M) för Rapport..

DN - 28 maj 14 kl. 18:49

Försvarsmakten vill spara mindre

Försvarsmakten når inte uppdraget att spara 500 miljoner kronor utan att det får för stora konsekvenser. I stället föreslår myndigheten i sitt förslag till regeringen en besparing på ungefär hälften.– Min inriktning är klar, vi kommer inte att gå vidare med förslag som går på tvärs mot att stärka försvarsförmågan, säger försvarsminister Karin Enström, M..

YLE - 01 apr 16 kl. 17:23

Regeringen vill spara på handikappade – ingen handikappservice efter 75

Planerna på att införa en absolut åldersgräns på 75 år i den nya handikapplagstiftningen väcker ramaskri bland handikapporganisationerna. Enligt förslaget skulle personer med funktionsnedsättning efter fyllda 75 inte längre ha rätt till handikappservice. Tiina och Jukka Kumpuvuori har arbetat för handikappades rättigheter i åratal.

Kristianstadsbladet - 13 mar 13 kl. 18:28

Försvaret måste fortsätta spara


Regeringen vill att Försvarsmakten drar ned på de framtida personalkostnaderna med en halv miljard kronor om året. Det ska ske genom omkring 500 färre officerare och reservofficerare, samt 300 färre civilanställda, uppger försvarsminister Karin Enström (M) för Rapport.Regeringen pekar på att Försvarsmakten i de senaste årens budgetunderlag glidit i sin bedömning av framtidens personalbehov och att bedömningen ökat med 2 000 personer sedan riksdagen beslutat om det nya försvaret.

Fler nyheter från YLE

YLE - 6 timmar sedan

Putin ställer inte upp i nästa presidentval

Rysslands president Vladimir Putin säger att han inte tänker ställa upp i nästa presidentval..

YLE - 8 timmar sedan

Kommentar: Överspänt läge i riksdagen – läckor och avhopp visar på en djup politisk misstro

Ett överspänt läge råder i riksdagen inför de avgörande besluten om vård- och landskapsreformen närmar sig. Att icke-offentlig information läcker från grundlagsutskottet visar på den misstro som råder mellan partierna just nu..

YLE - 10 timmar sedan

Datasäkerhetsexpert: GDPR gör den digitala världen säkrare

På fredagen har den europeiska dataskyddsförordningen GDPR har trätt i kraft. Datasäkerhetsexpert Benjamin Särkkä anser att förordningen är ett steg i rätt riktning..

YLE - 11 timmar sedan

Henriksson: "För varje dag som går ökar svårigheterna för vårdreformen"

Anna-Maja Henriksson ser väldigt allvarligt på läckan från grundlagsutskottet. På frågan om regeringen vill förhandla med SFP om stöd för reformen svarar hon "Alltid kan man ju fråga" - men upprepar att SFP inte stöder regeringens vårdreform..

YLE - 12 timmar sedan

Doktorerna fick sina hattar och värjor - doktorspromotion vid Åbo Akademi

Åbo Akademi firade på fredagen doktorspromotion i strålande solsken och 4 jubeldoktorer, 13 hedersdoktorer och 91 personer som doktorerat vid Åbo Akademi promoverades..

YLE - 12 timmar sedan

"Ingen har koll på läget" - personal inom Vård i hemmet i Ekenäs är oroad för klienternas säkerhet

Läget är ohållbart inom Vård i hemmet i Ekenäs, skriver personalen i ett brev till social- och hälsovårdsnämnden i Raseborg. Personalen har inte längre läget under kontroll och en del klienter görs klara för natten redan vid 16-tiden..

YLE - 13 timmar sedan

Ännu ett fall där Vasa övningsskola besvärar sig om elev - Romeo nekas börja ettan: "Ska den skola som utbildar våra lärare få handplocka sina elever?"

Svenska Yle skrev nyligen om fallet Lucas där skolan besvärat sig hans skolgång. Nu uppdagas ännu ett fall där Övis, skolan som utbildar lärarna i Svenskfinland, motsätter sig att ett barn börjar sin skolgång där trots att han först fått grönt ljus. Nu vet inte föräldrarna var och om Romeo skall få börja ettan till hösten..

YLE - 14 timmar sedan

"Bambi" svalkade sig på Drumsö i Helsingfors - se video

Ett rådjur kom simmande och hoppade upp ur vattnet på Drumsö..

YLE - 14 timmar sedan

Försenade flyg: Finnair prickas för att snåla med ersättningar till passagerare

Finnair snålar fortfarande med att ersätta passagerare på försenade flyg, enligt Konsumenttvistenämnden. Finnair har redan år 2015 fått en anmärkning för sin ersättningslinje, och nu har nämnden upprepat anmärkningen..

YLE - 15 timmar sedan

Är medborgartjänst möjlig för Åland? Åsikterna går lite isär

På Åland hörs försiktigt positiva reaktioner på förslaget om medborgartjänst, som skulle ersätta militär- och civiltjänstgöringen. Men det finns också de som säger att självstyrelselagen sätter stopp för all slags tjänstgöring..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.





Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.