GöteborgsPosten > Opinion

Thursday, 20 September, 15:23

Liknande nyheter

Taggar: Cwejman, Motståndetmot , Västlänkenkommer inte att , upphöra
GöteborgsPosten - 31 jan 18 kl. 20:22

Motståndet mobiliserar mot Västlänken

Det kan fortfarande komma att dröja länge till innan Västlänken börjar att byggas. Så tolkar motståndarsidan onsdagens dom.
– Att Västlänken ska ha fått grönt ljus stämmer inte, säger Barbara Lindell från föreningen Trädplan..

GöteborgsPosten - 08 jul 18 kl. 05:00

Bulic: Striden om Västlänken – därför blev den så het

Västlänken har redan börjat byggas men motståndet falnar inte. Sommarkolumnisten Carina Bulic, debattör och aktiv i nätverket Stoppa Västlänken, tar sig an historian bakom tunnelbygget som förändrade Göteborg..

GöteborgsPosten - 07 jul 15 kl. 14:26

Unga är för Västlänken – de äldre är emot

Motståndet mot Västlänken ökar. Men bland de unga finns fortfarande ett starkt stöd..

GöteborgsPosten - 11 mar 18 kl. 07:00

Motståndet som blev en folkrörelse

De är folkrörelsen som växer i takt med politikerföraktet. Miljöaktivisterna, handlarna och fabriksarbetarna som alla förenats i en och samma fiende - Västlänken. GP har mött motståndarna som inte tänker sluta protestera - och som skapar oro bland politiker och tjänstemän..

GöteborgsPosten - 09 sep 17 kl. 15:41

Cwejman: Västsvensk demokrati tar fart

Motståndet mot Västlänken har avslöjat en illa dold tondövhet från Göteborgspolitikens sida. Man körde över folket efter omröstning om trängselskatt som talade ett tydligt språk och har försökt, samt misslyckats, med att få göteborgarna att acceptera Västlänkens nyttor och fördelar..

GöteborgsPosten - 28 sep 17 kl. 09:03

Cwejman: Västsvensk demokrati tar fart

Motståndet mot Västlänken har avslöjat en illa dold tondövhet från Göteborgspolitikens sida. Man körde över folket efter omröstningen om trängselskatt som talade ett tydligt språk och har försökt, samt misslyckats, med att få göteborgarna att acceptera Västlänkens nyttor och fördelar..

GöteborgsPosten - 18 maj 18 kl. 20:39

Demokraterna får lågt stöd bland unga göteborgare

Mer än var tredje äldre väljare skulle rösta på Demokraterna om det vore val i dag. Det kan kopplas till motståndet mot Västlänken, enligt flera statsvetare.
– Västlänken är väldigt komplext och ger väldigt allvarlig skada för Göteborg.

GöteborgsPosten - 17 apr 18 kl. 19:08

ANALYS: Svårt läge väntar i Göteborg efter valet

Efter valet kan fullmäktige bestå av tre ganska jämnstora block: ett rödgrönt, ett borgerligt och ett missnöjesblock som förenas av motståndet mot Västlänken. Vem som ska styra staden är svårare att säga..

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Europa är vad vi gör det till

I Sverige diskuteras fortfarande EU som vore det något ideologiskt fixerat, som man kan vara för eller emot. Ju mer EU desto bättre, eller vice versa. Det börjar bli hög tid att nyansera den debatten..

GöteborgsPosten - 10 timmar sedan

Sonesson: Investera miljarder i vatten och avlopp innan det är för sent

Nu när valet är över måste de kraftigt eftersatta VA-systemen runt om i landet åtgärdas. Parasiter och bakterier kan spridas om avloppsvatten kommer in i dricksvattnet och göra människor och djur sjuka. Skyfall kan orsaka översvämningar om rören är underdimensionerade.

GöteborgsPosten - Igår: 07:03

Solig start för solcellsparken

Invigningen av Uddevalla energis nya solcellspark vid Sund söder om Uddevallabron blev en solig historia. Solpanelerna täcker årsbehovet för 150 elbilar..

GöteborgsPosten - Igår: 08:09

"Vi hinner inte ens byta blöjor på de äldre"

21 sjuksköterskor har lämnat akutmedicinkliniken senaste året på grund av arbetsbelastningen. Stress och irritation är vardag, beskriver en sjuksköterska på Nälakuten som Bohusläningen talat med..

GöteborgsPosten - Igår: 08:10

Så vill cheferna stoppa personalflykten

De stängda vårdplatserna på akutmedicinkliniken ska vara återöppnade vid årsskiftet, säger Anne Wennberg, tillförordnad områdeschef. Det är en av flera åtgärder som ska stoppa personalflykten..

GöteborgsPosten - Igår: 09:40

Fånge misshandlades i fängelset – två frias

När personalen på Brinkebergsanstalten öppnade dörren till en fånges rum såg de en blodig man ligga på sängen. Två andra stod bredvid.
Medfångarna åtalades för misshandel men nu har tingsrätten friat dem..

GöteborgsPosten - Igår: 09:41

Vapenfynd i Uddevalla tingsrätt

Under onsdagen påträffades en kvinna med tårgas när hon skulle in till Uddevalla tingsrätt. Dessutom anträffades en kniv på en man i samma säkerhetskontroll..

GöteborgsPosten - Igår: 10:28

Mushusens pappa efterlyser sin cykelkärra

Pappan till de små mushusen som man kan se i Haga ibland har fått sin cykelkärra stulen. Han fraktar husen i den.
– Jag är jätteledsen, och vill gärna ha tillbaka den, säger Staffan Lindholm..

GöteborgsPosten - Igår: 13:10

Stormbyar väntas komma in

En storm drar in och TTELA:s område är i riskzonen. Vindförhållanden som kan orsaka skador på byggnader och kringflygande trädgårdsmöbler, grenar och fallande träd..

GöteborgsPosten - Igår: 14:24

Misstänkt våldtäkt på gymnasieskola

En elev misstänks ha våldtagit en annan elev på en gymnasieskola i Västsverige och fallet utreds nu av polisen i Region väst..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.