YLE > Svenskfinland

Wednesday, 22 August, 08:00

YLE - 18 maj 18 kl. 04:53

Förlorad flygförbindelse hårt slag för österbottniska företagare – "Hoppas på det bästa men befarar det värsta"Nextjets konkurs och den förlorade förbindelsen mellan Karleby-Jakobstad flygplats och Stockholm kommer som ett hårt slag för många företag i regionen. Oron är stor för att flygplatsen ska köras ner helt och hållet..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Karleby-Jakobstad, Stockholm

Dela artikeln

19 delningar på Facebook.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Åbo Akademi ska klara sparkarv genom mer förskning och effektivare undervisning

Åbo Akademi jobbar för att få ekonomin i balans till år 2020. För fakulteten för pedagogik och välfärdsstudier vid Åbo Akademis del betyder det att minska på utgifterna och höja på intäkterna..

YLE - 1 timme sedan

Ljust och högt i tak – "Nordiska konstskolans utrymmen har passat perfekt för konstundervisning"

Stiftelsen för Nordiska konstskolan i Karleby söker nya samarbetspartners så att skolan ska kunna leva vidare. Huset är i sig anrikt och en utmärkt miljö för skapande konst, anser stiftelsens styrelseordförande Brit Stenman..

YLE - 11 timmar sedan

Färre arbetslösa österbottningar i juli i år jämfört med ifjol – också ungdomsarbetslösheten har minskat

Österbotten har den näst lägsta arbetslöshetsgraden på fastlandet i Finland. 8,1 procent av österbottningarna gick arbetslösa i juli på området som hör till NTM-centralen i Österbotten..

YLE - 22 timmar sedan

Wärtsilä investerar stort i teknologicentrum på Vasklot i Vasa och lämnar centrum

Wärtsilä bygger ett centrum för innovation och tillverkning på Vasklot i Vasa. Bolaget investerar totalt 200 miljoner euro på Vasklot och flyttar från sitt område i centrum av Vasa..

YLE - 21 timmar sedan

Efterlysningen 21.8

Denna vecka efterlystes bär, äpplen, bildelar och hjälp med att bygga förrådstak - bland annat! Här hittar du alla efterlysningar och telefonnummer..

YLE - 22 timmar sedan

Wärtsilä bygger teknologicentrum på Vasklot i Vasa – "en glädjens dag"

Wärtsilä bygger ett centrum för innovation och tillverkning på Vasklot i Vasa. Bolaget investerar 83 miljoner euro på Vasklot och flyttar från sitt område i centrum av Vasa..

YLE - 22 timmar sedan

Lammen lever farligt just nu - årets vargungar lär sig jaga

Just nu, i månadsskiftet augusti-september, löper fårfarmarna stor risk att få besök av vargar. Finlands viltcentral säger att årets vargungar nu börjar röra sig med varghonorna, och lär sig jaga..

YLE - 22 timmar sedan

Wärtsilä bygger teknologicentrum på Vasklot i Vasa – lämnar centrum

Wärtsilä bygger ett centrum för för innovation och tillverkning på Vasklot i Vasa. Bolaget investerar 83 miljoner euro på Vasklot och flyttar från sitt område i centrum och Vasa..

YLE - Igår: 06:12

För lite lön betalades åt tusentals kommunalt anställda under flera år – nu väntar en mångmiljonräkning för kommunerna

Kommunerna kan ha en räkning på flera miljoner euro att vänta på grund av att de i flera års tid har betalat för låga löner åt en del av de kommunalt anställda. Enligt Yles finska nyhetsredaktion har en del kommuner tolkat kollektivavtalet fel..

YLE - Igår: 07:54

Mellersta Österbottens förbund söker fyra nya chefer

Totalt fyra chefsposter kommer att lediganslås inom Mellersta Österbottens förbund i Karleby i höst. Förbundet söker förutom ny landskapsdirektör också förvaltningschef, utvecklingschef och regionplaneringschef..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.