YLE > Svenskfinland

Thursday, 24 May, 08:22

YLE - 18 maj 18 kl. 04:53

Förlorad flygförbindelse hårt slag för österbottniska företagare – "Hoppas på det bästa men befarar det värsta"Nextjets konkurs och den förlorade förbindelsen mellan Karleby-Jakobstad flygplats och Stockholm kommer som ett hårt slag för många företag i regionen. Oron är stor för att flygplatsen ska köras ner helt och hållet..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Karleby-Jakobstad, Stockholm

Dela artikeln

19 delningar på Facebook.

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 timmar sedan

Snabba ryck krävs vid försäljningen av Nextjets konkursbo

Det handlar om att försöka sälja det här väldigt fort, typ den här veckan. Det säger flygbolaget Nextjets konkursboförvaltare Lars-Henrik Andersson vid advokatbyrå Lindahl i Sverige om tidtabellen för en eventuell affär..

YLE - 3 timmar sedan

Ingen klarhet om inomhusluften i Keskuskoulu än – kan dra ut över sommarlovet

Den rapport som ska berätta hur omfattande problemen med inomhusluften i Keskuskoulu i Korsholm är drar ut på tiden. Det externa företaget vill ta fler prover..

YLE - 11 timmar sedan

Inhopparen Skrabb hjälte för Norrköping – har redan bättre målsaldo än i fjol

Simon Skrabb fick starta på bänken, men kom in och sänkte Sundsvall. Med en match kvar till VM-pausen har Skrabbs IFK Norrköping häng på guldstriden – och trots begränsat med speltid har Jarobekantingen gjort fler mål än under debutsäsongen..

YLE - 11 timmar sedan

Skogsbränder sysselsatte räddningsverket – "Det är snustorrt i marken"

Två skogsbränder sysselsatte Österbottens räddningsverk. I Korsholm brann ungefär 1500 kvadratmeter skog och i Kristinestad ungefär 4200 kvadratmeter..

YLE - 17 timmar sedan

Är du en Pyttisbo med sommarstuga i Västanfjärd, ett brinnande intresse för Malax och en faster i Snappertuna? Nu kan du själv anpassa vår första sida

Svenska Yle storstatsar på det lokala. Med några klick kan du nu anpassa Svenska.yle.

YLE - 17 timmar sedan

Nu måste företagen berätta vad dina personuppgifter används till

På fredag träder EU:s nya dataskyddsförordning i kraft. Den ställer högre krav än tidigare på hur företag behandlar och sparar personuppgifter. För optiker Kristian Isaksen och hans kollegor gäller vissa specialregler..

YLE - 20 timmar sedan

Malax får 70 000 euro för projektet Skolan i rörelse

Malax kommun är en av vinnarna när Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland delar ut statsunderstöd till Skolan i rörelse-projekt. Malax får 70 000 euro medan Korsholm får 800 euro..

YLE - 20 timmar sedan

Lokalt live: Nu rivs och byggs det på Wasa Teater – allt ska vara klart om ett år

Renoveringen av Wasa Teater är i full gång. Nu rivs gammalt och ersätts med nytt. Jan Fröjdö, marknadsföringschef vid Wasa teater och Martin Nilsström från byggföretaget Mäenpää är entusiastiska över förnyelsen..

YLE - Igår: 13:53

Lucas blir diskriminerad på grund av sitt handikapp, anser hans mamma - det handlar om finansiering, säger skolans rektor

Lucas skall börja förskolan till hösten. Han har en muskelsjukdom som gör att han sitter i rullstol. Vasa övningsskola har nu besvärat sig över att Lucas ska börja i sin närskola.

YLE - Igår: 08:00

Strömsös nya kock vill ge maten en story och firar gärna med finländska traditioner

Strömsö har valt ny kock. Från och med hösten tar svenska kocken Anders Samuelsson plats i köket i Strömsövillan i Västervik utanför Vasa och bjuder på inspirerande matlagning..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.