YLE > Finland

Thursday, 20 September, 14:20

YLE - 18 maj 18 kl. 04:30

Svenska Yle visar: Företagare uppmanade föräldrar att låta småbarn dricka silvervattenSvenska Yle har granskat diskussionen i slutna Facebookgrupper. Den visar att många föräldrar ger silvervatten till barn och bebisar, och många företagare och tillverkare i Finland och Sverige råder föräldrarna att ge silvervatten till barn när de är sjuka. Det här är olagligt, och läkare och myndigheter avråder bestämt från att dricka kolloidalt silver..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Yle, Facebookgrupper, Finland, Sverige

Dela artikeln

106 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenska Ylevisar , Företagare, uppmanade, föräldraratt , låta, småbarn, dricka silvervatten
YLE - 30 jan 15 kl. 04:36

Rekordmånga unga blir företagare

Jakobstadsregionen var 56 procent av de som grundade nya företag förra året under 30 år gamla. Ett rekordstort antal, säger företagsrådgivare Sanna Kankaanpää på Jakobstadsregionens utvecklingsbolag Concordia. En av dem är 25-åringa Sabina Snellman som öppnat en affär för barnkläder i Jakobstad.

YLE - 01 apr 17 kl. 07:26

Rykten om "självmordsspelet" Blue Whale oroar unga och föräldrar

Rykten om det så kallade "självmordsspelet" Blue Whale sprider sig på internet och nådde Finland för några veckor sedan. Spelet uppmanar till självdestruktiva handlingar och väcker oro bland ungdomar och föräldrar. Enligt polisen är detta ett fenomen som bör tas på allvar.

YLE - 20 mar 16 kl. 12:51

Företagare från Vietnam har hittat sitt hem i Vasa

Phoung Tran och Trang Doan flyttade till Finland för att bli självständiga. Här uppskattas individen och man får leva som man själv väljer. Nu äger de en populär restaurang i Vasa.

YLE - 21 mar 17 kl. 15:54

Yle Åbolands valdebatt från Pargas: Simhall och skolfrågor delade åsikter

Skolor, daghem, turism, hyresbostäder i skärgården - bland annat det behandlades i Yle Åbolands valdebatt från Pargas på tisdagen. Kandidater från 8 av de 9 partier som har kandidater uppställda i Pargas deltog i debatten. Sannfinländarna var det enda partiet vars kandidater inte hade möjlighet att delta.

YLE - 16 nov 14 kl. 10:40

Företagarpris för traktorer och marmelad

Vörå Maskin & Traktor fick i lördags ta emot priset "Årets företag i landskapet". Priset delades ut i samband med Kust-Österbottens Företagares årliga företagargala på Strampen i Vasa. Vörå Maskin & Traktor grundades år 1989 av Ingvald Heinull.

YLE - 09 feb 17 kl. 05:09

Högre risk för epidemier i Raseborg - vart tionde barn utan MPR-vaccin

Det finns ett visst motstånd mot MPR-vaccinet i Västnyland. I Raseborg är vaccinationstäckningen för MPR-vaccinet bland det lägsta i Finland bland småbarn. I Ingå är det främst lite äldre barn som inte har fått vaccinet.

YLE - 19 aug 14 kl. 15:24

Vill hjälpa människor att må bättre

- Mina samlade erfarenheter har gjort mig till en person som bara måste få jobba med människor. Jag skulle aldrig kunna sitta på ett kontor, säger Viveca Nylund, reflexolog och Aura-Somaterapeut. - Jag vill hjälpa människor att må bättre, och det kan man göra på många sätt, men jag har valt den här vägen, säger Viveca, som berättar om sina livsval i Samtal om livet.

YLE - 21 jun 17 kl. 05:29

Generationsskiften skapar huvudbry - "det är mycket fallgropar"

Jonas Lillgäls i Kristinestad ska ta över familjens potatisföretag nästa sommar. Men det innebär mycket pappersarbete som för den som inte är insatt kan vara svårt att hantera. - Vi är nog i startgroparna, så vi har inte så stor koll ännu.

YLE - 16 apr 14 kl. 18:15

Många visioner om Norra hamnen i Yles enkät

Det var många som ville ge sin syn på hur området kring Norra hamnen i Ekenäs ska se ut i framtiden i Yle Västnylands webbenkät kring planerna (11.4–14.4).

YLE - 17 maj 16 kl. 15:42

Rådgivning tipsade om homeopati och hypnos mot förlossningssmärta

Blivande föräldrar i Esbo fick information om alternativ smärtlindring när de deltog i en kurs som ordnades av den kommunala rådgviningen. Nu drar staden tillbaka materialet. Yle Huvudstadsregionen har fått ta del av de papper som delades ut på en familjeförberedelsekurs i Esbo i mitten av maj.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Virkbyeleverna fick vänta en timme innan provet kom igång – tekniska problem med digitala studentprovet

Flera gymnasier hade problem med att starta igång det digitala provet i främmande språk på onsdagen och blev därför försenade i starten. I två skolor kom provet igång först efter en timmes väntan..

YLE - 1 timme sedan

Lagen ändras - Jehovas vittnen ska inte längre slippa militär- eller civiltjänst

Jehovas vittnen måste i framtiden göra miltär- eller civiltjänst på samma sätt som alla andra. Regeringen överlämnade sin proposition om det här till riksdagen på torsdag..

YLE - 1 timme sedan

Var ska de nya stora köpcentren ta sina kunder och vad betyder de nya centren för mindre affärer?

På torsdagen fick Helsingfors 64 000 kvadratmeter affärslokaler och 200 nya affärer då köpcentret Redi öppnade i Fiskehamnen. Man räknar med 12 miljoner kunder under det första året. Biträdande professorn vid Aalto-universitetet Heidi Falkenbach frågar sig var kunderna ska komma från..

YLE - 2 timmar sedan

Avslöjanden om vanvård och godtyckliga straff vid familjehem – nu lovar omsorgsminister Saarikko att barnen ska få mer att säga till om

Barn som är klienter inom barnskyddet eller som har placerats utanför hemmet ska få mer att säga till om. Det lovar familje- och omsorgsminister Annika Saarikko (C) efter uppståndelsen kring vanvård vid ett familjehem i Muhos..

YLE - 2 timmar sedan

Östfinskt lobbande ledde till att tågförbindelse österut utreds: "Nu måste Östnyland aktivera sig gällande förbindelse via Lovisa"

Kommunikationsministeriet utreder en tågförbindelse österut via Borgå och Kouvola, medan man i Östnyland i många år har jobbat för tåg österut via Borgå och Lovisa. Nu måste östnylänningarna göra en egen utredning..

YLE - 2 timmar sedan

Lokalt Live: Se över 1000 barn idrotta och ha roligt!

Idag ska 1 200 lågstadiebarn motionera i Djurgården i Helsingfors. Det rör sig om idrottskarusellen som ordnas av förbundet Finlands Svenska Idrott..

YLE - 3 timmar sedan

Misstroendevotum mot Soini, två samlingspartister osäkra på sin röst

Utrikesministerns agerande står i strid med Finlands utrikespolitiska linje. Det säger Socialdemokraterna i sin misstroendeförklaring som riktas mot utrikesminister Timo Soini. Flera riksdagsgrupper står bakom misstroendeförklaringen och passade på att rikta hård kritik under budgetdebatten..

YLE - 3 timmar sedan

Hösten kommer med besked - risk för storm i helgen

Veckoslutet ser ut att bjuda på säsongens första storm. Vinden kan nå stormstyrka och ställa till med skador, varnar meteorologerna..

YLE - 3 timmar sedan

Misstroendevotum mot Soini: "Står i strid med Finlands utrikespolitiska linje"

Utrikesministerns agerande står i strid med Finlands utrikespolitiska linje. Det säger Socialdemokraterna i sin misstroendeförklaring som riktas mot utrikesminister Timo Soini. Flera riksdagsgrupper står bakom misstroendeförklaringen och passade på att rikta hård kritik under budgetdebatten..

YLE - 8 timmar sedan

Har du frågat dig själv om du trakasserar andra? - Åbo Akademi vill få studenter och personal att tänka till

Åbo Akademi ordnade seminarium om att få slut på trakasserier. Många studenter och anställda var glada över bra diskussioner om #metoo, trakasserier, jämställdhet och rasism..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.