Dagen > Kultur

Wednesday, 23 January, 23:36

Liknande nyheter

Taggar: Tillbaka i Jerusalemoch , husethon , flyddefrån , 1948
Länstidningen i Jämtland - 07 nov 17 kl. 09:00

Villa från 1948 i Strömsund såld

300 000 kronor fick Per Martin Holm, 27 år, ge för huset på Skogsstigen 19 i Strömsund. Byggår för huset är 1948 och boarean är 118 kvadratmeter. Köpet från säljaren Marie Pernilla Jonsson blev kl....

Expressen - 15 okt 16 kl. 22:58

Hittade clown i huset – flydde genom fönster

Clowner fortsätter att sprida skräck i Västsverige och andra delar av landet. I Skara kom en man hem till sin bostad – och fann en clown stående i sitt vardagsrum. – Han blev så rädd att han slängde sig ut genom fönstret, säger Lena Kjellberg, stationsbefäl vid polisen i Skövde..

Världen Idag - 06 okt 15 kl. 00:00

Ökat våld längs osynlig gräns i Jerusalem

Jerusalem har varit en odelad stad sedan 1967. Det finns inte längre någon synlig gräns mitt i staden, men det finns fortsatt en osynlig skiljelinje där gränsen mellan den israeliska huvudstaden och det jordansk-ockuperade östra Jerusalem gick från 1948-1967. Längs den linjen har det varit en påtaglig ökning av antalet våldshandlingar de senaste veckorna.

Jönköpingsnytt - 6 timmar sedan

Stal skor – flydde på cykel

En man och en kvinna ska under tisdagen ha begått flera stölder i Huskvarna och Jönköping. Bland annat stal de skor från entrén på Nordic Wellness i Huskvarna och flydde därifrån på stulna cyklar.
.

Dagens PS - 06 dec 17 kl. 08:10

Trump kommer erkänna Jerusalem som Israels huvudstad

Det uppger nu källor inom Vita huset. USA:s president Donald Trump kommer under onsdagen meddela att man erkänner Jerusalem som Israels huvudstad och tänker därför påbörja processen med att flytta ambassaden dit. USA, liksom många andra länder, har idag sin ambassad i Tel Aviv.

Skånskan - 20 dec 18 kl. 18:00

Hus på 80 kvadratmeter från 1948 sålt i Lövestad

Lövestad Mats Jörgen Nilsson, 50 år, är ny ägare till huset på adressen Klasarödsvägen 6 i Lövestad. Huset är byggt 1948 och har en boyta på 80 kvadratmeter. Säljare är Per Erik Andreas Nermfors.

SVT - 14 maj 18 kl. 04:50

Svenska forskaren på plats i Jerusalem: Spänt läge

Ett spänt läge råder i Jerusalem inför att USA inviger sin ambassad i staden under måndagen. Samtidigt förbereder sig palestinier på att dagen därpå markera minnet av hur hundratusentals människor flydde sina hem för 70 år sedan. Fred-och konfliktforskaren Lisa Strömbom är på plats i Jerusalem.

BLT - 03 maj 11 kl. 14:46

Nicole Krauss bygger det förlorade huset

Hennes böcker är byggda av subtila byggstenar. En av dem heter förlust, en annan sorg. I Nicole Krauss nya kritikerrosade roman "Det stora huset" åskådliggörs ett helt folks förlust via ett gammalt skrivbord.

Nyhetsverket - 19 nov 14 kl. 12:21

Rev huset till palestinsk attentatsman

Israeliska säkerhetsstyrkor har rivit hem till palestiniern som i förra månaden körde en bil i stor fart in på en svårvagnshållplats i Jerusalem och dödade två personer. – Huset till terroristen som dödade ett israeliskt spädbarn och en ung kvinne 22 oktober på en spårvagnshållplats i Jerusalem, förstördes i Silwan, heter det i ett kungörelse från den israeliska militären idag. Att riva husen till palestinierna som har genomfört angrepp mot israeler, är en mycket använd straffmetod.

Kristianstadsbladet - 12 jul 13 kl. 09:00

Hyresgäst förstörde och flydde fältet

Foto: Bosse Nilsson
Hyresgästen lämnade ett hus i misär och en va-skuld som fastighetsägaren nu krävs på. Fastighetsägaren kan inte betala men var villig att hitta lösningar, men varken banken eller kommunen vill kompromissa.
?

Sydsvenskan - 06 dec 17 kl. 03:16

Trump ger besked om Jerusalem

USA:s president Donald Trump kommer, trots protester, i ett tal på onsdagen att erkänna Jerusalem som Israels huvudstad, uppger en medarbetare i Vita huset. Han kommer att beordra att den amerikanska ambassaden flyttas från Tel Aviv till Jerusalem. Sj.

Fler nyheter från Dagen

Dagen - 6 timmar sedan

Migrationsverket är ute på gungfly

En människas tro kan inte ligga i betraktarens ögon..

Dagen - 6 timmar sedan

”De andra undrar nog hur en sån som jag kan vara kristen”

Rasmus Troedsson om vägen till tro och om hur livet förändrats efter tv-succén "Vår tid är nu"..

Dagen - 7 timmar sedan

Hot stängde katolsk gymnasieskola i USA

Hätsk stämning efter att ”hånklipp” fått stor spridning – men oklara omständigheter..

Dagen - 9 timmar sedan

Panama City översvämmat av unga katoliker

Katolska kyrkans Världsungdomsdagar har börjat..

Dagen - 10 timmar sedan

"Ordet nazist används för lättvindigt i dag"

I veckan uppmärksammas Förintelsens minnesdag på flera håll i landet.

Dagen - 11 timmar sedan

Jag kan inte släppa min tidigare kärlek

Frågeställaren lever i ett lyckligt förhållande, men tänker oroväckande ofta på sin gymnasiekärlek. Christina Halldorf ger råd..

Dagen - 11 timmar sedan

Ovärderliga stentavlor återfunna av konstdetektiv.

Stals från urgammal kyrka – blev trädgårdspynt hos engelsk adelsfamilj..

Dagen - 11 timmar sedan

Svenska kyrkan

Svenska kyrkan.

Dagen - 12 timmar sedan

Ärkebiskop: Jag ber i tungor varje dag

Anglikanska kyrkans ledare Justin Welby: Alla kristna är karismatiska..

Dagen - Igår: 18:19

Två personer dömda i Iran för att ha evangeliserat

I Iran har en man och en kvinna dömts till fängelse för att de evangeliserat. Trots påtryckningar i domstolen har de vägrat att avsäga sig sin kristna tro..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.