Dagen > Kultur

Tuesday, 21 August, 07:58

Dagen - 17 maj 18 kl. 16:18

Tillbaka i Jerusalem och huset hon flydde från 1948Kristna palestinskan Claudette Habesch besöker hemmet hon lämnade som barn..
Läs mer på Dagen
Läs mer om:
Jerusalem, Claudette Habesch

Dela artikeln

63 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tillbaka i Jerusalemoch , husethon , flyddefrån , 1948
Länstidningen i Jämtland - 07 nov 17 kl. 09:00

Villa från 1948 i Strömsund såld

300 000 kronor fick Per Martin Holm, 27 år, ge för huset på Skogsstigen 19 i Strömsund. Byggår för huset är 1948 och boarean är 118 kvadratmeter. Köpet från säljaren Marie Pernilla Jonsson blev kl....

Expressen - 15 okt 16 kl. 22:58

Hittade clown i huset – flydde genom fönster

Clowner fortsätter att sprida skräck i Västsverige och andra delar av landet. I Skara kom en man hem till sin bostad – och fann en clown stående i sitt vardagsrum. – Han blev så rädd att han slängde sig ut genom fönstret, säger Lena Kjellberg, stationsbefäl vid polisen i Skövde..

Världen Idag - 06 okt 15 kl. 00:00

Ökat våld längs osynlig gräns i Jerusalem

Jerusalem har varit en odelad stad sedan 1967. Det finns inte längre någon synlig gräns mitt i staden, men det finns fortsatt en osynlig skiljelinje där gränsen mellan den israeliska huvudstaden och det jordansk-ockuperade östra Jerusalem gick från 1948-1967. Längs den linjen har det varit en påtaglig ökning av antalet våldshandlingar de senaste veckorna.

Dagens PS - 06 dec 17 kl. 08:10

Trump kommer erkänna Jerusalem som Israels huvudstad

Det uppger nu källor inom Vita huset. USA:s president Donald Trump kommer under onsdagen meddela att man erkänner Jerusalem som Israels huvudstad och tänker därför påbörja processen med att flytta ambassaden dit. USA, liksom många andra länder, har idag sin ambassad i Tel Aviv.

SVT - 14 maj 18 kl. 04:50

Svenska forskaren på plats i Jerusalem: Spänt läge

Ett spänt läge råder i Jerusalem inför att USA inviger sin ambassad i staden under måndagen. Samtidigt förbereder sig palestinier på att dagen därpå markera minnet av hur hundratusentals människor flydde sina hem för 70 år sedan. Fred-och konfliktforskaren Lisa Strömbom är på plats i Jerusalem.

BLT - 03 maj 11 kl. 14:46

Nicole Krauss bygger det förlorade huset

Hennes böcker är byggda av subtila byggstenar. En av dem heter förlust, en annan sorg. I Nicole Krauss nya kritikerrosade roman "Det stora huset" åskådliggörs ett helt folks förlust via ett gammalt skrivbord.

Nyhetsverket - 19 nov 14 kl. 12:21

Rev huset till palestinsk attentatsman

Israeliska säkerhetsstyrkor har rivit hem till palestiniern som i förra månaden körde en bil i stor fart in på en svårvagnshållplats i Jerusalem och dödade två personer. – Huset till terroristen som dödade ett israeliskt spädbarn och en ung kvinne 22 oktober på en spårvagnshållplats i Jerusalem, förstördes i Silwan, heter det i ett kungörelse från den israeliska militären idag. Att riva husen till palestinierna som har genomfört angrepp mot israeler, är en mycket använd straffmetod.

Kristianstadsbladet - 12 jul 13 kl. 09:00

Hyresgäst förstörde och flydde fältet

Foto: Bosse Nilsson
Hyresgästen lämnade ett hus i misär och en va-skuld som fastighetsägaren nu krävs på. Fastighetsägaren kan inte betala men var villig att hitta lösningar, men varken banken eller kommunen vill kompromissa.
?

Sydsvenskan - 06 dec 17 kl. 03:16

Trump ger besked om Jerusalem

USA:s president Donald Trump kommer, trots protester, i ett tal på onsdagen att erkänna Jerusalem som Israels huvudstad, uppger en medarbetare i Vita huset. Han kommer att beordra att den amerikanska ambassaden flyttas från Tel Aviv till Jerusalem. Sj.

Kristianstadsbladet - 06 dec 17 kl. 03:16

Trump ger besked om Jerusalem

USA:s president Donald Trump kommer, trots protester, i ett tal på onsdagen att erkänna Jerusalem som Israels huvudstad, uppger en medarbetare i Vita huset. Han kommer att beordra att den amerikanska ambassaden flyttas från Tel Aviv till Jerusalem. Själva flytten kan komma att ta "år".

SmålandsPosten - 06 dec 17 kl. 03:16

Trump ger besked om Jerusalem

USA:s president Donald Trump kommer, trots protester, i ett tal på onsdagen att erkänna Jerusalem som Israels huvudstad, uppger en medarbetare i Vita huset. Han kommer att beordra att den amerikanska ambassaden flyttas från Tel Aviv till Jerusalem. Själva flytten kan komma att ta "år".

Fler nyheter från Dagen

Dagen - 15 timmar sedan

Frida Park: Ta parti för de kristna skolorna

Förbudsförespråkarna bryter mot Europakonventionen, skriver Frida Park..

Dagen - 16 timmar sedan

Normalisering av SD pågår

Därför får värderingsdebatten aldrig tystna..

Dagen - 16 timmar sedan

Också V måste nagelfaras

Också V måste nagelfaras.

Dagen - 18 timmar sedan

Miljöpartiet om konfessionella friskolor

Inför valet 2018 tar Dagen i en artikelserie upp frågor som berör kyrka, tro och samhälle. De åtta riksdagspartierna har fått frågor om deras syn i sju specifika frågor. Här är Miljöpartiets svar om konfessionella friskolor..

Dagen - 18 timmar sedan

Vänsterpartiet om konfessionella friskolor

Inför valet 2018 tar Dagen i en artikelserie upp frågor som berör kyrka, tro och samhälle. De åtta riksdagspartierna har fått frågor om deras syn i sju specifika frågor. Här är Vänsterpartiets svar om konfessionella friskolor..

Dagen - 18 timmar sedan

Moderaterna om konfessionella friskolor

Inför valet 2018 tar Dagen i en artikelserie upp frågor som berör kyrka, tro och samhälle. De åtta riksdagspartierna har fått frågor om deras syn i sju specifika frågor. Här är Moderaternas svar om konfessionella friskolor..

Dagen - 18 timmar sedan

Kristdemokraterna om konfessionella friskolor

Inför valet 2018 tar Dagen i en artikelserie upp frågor som berör kyrka, tro och samhälle. De åtta riksdagspartierna har fått frågor om deras syn i sju specifika frågor. Här är Kristdemokraternas svar om konfessionella friskolor..

Dagen - 15 timmar sedan

Så tycker partierna om konfessionella friskolor

Dagen drar i gång en artikelserie där partierna får ge sin syn i några specifika frågor. Först ut är konfessionella friskolor..

Dagen - 18 timmar sedan

Centerpartiet om konfessionella friskolor

Inför valet 2018 tar Dagen i en artikelserie upp frågor som berör kyrka, tro och samhälle. De åtta riksdagspartierna har fått frågor om deras syn i sju specifika frågor. Här är Centerpartiets svar om konfessionella friskolor..

Dagen - 17 timmar sedan

Liberalerna om konfessionella friskolor

Inför valet 2018 tar Dagen i en artikelserie upp frågor som berör kyrka, tro och samhälle. De åtta riksdagspartierna har fått frågor om deras syn i sju specifika frågor. Här är Liberalernas svar om konfessionella friskolor..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.