YA > Lokalt

Saturday, 19 January, 09:16

YA - 18 maj 18 kl. 00:01

Ex-minister vill rädda lindarna i parkenSocialdemokraten Annika Åhnberg tycker att det är fel att kommunen ska fälla tre lindar i Bollhusparken för att PMJ fastigheter ska bygga Hotell Fritiden. – Jag tycker inte att man ska få förstöra mer av miljön än man redan gått med på, säger hon..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Annika Åhnberg, Bollhusparken, PMJ, Hotell Fritiden

Dela artikeln

49 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ex-ministervill , rädda, lindarnai , parken
YLE - 14 feb 16 kl. 08:35

Vaknade Västnylands politiker för sent för att rädda tågen?

Mycket frustration råder bland pendlarna i regionen då de dåliga tågnyheterna fortsätter avlösa varandra. Frågan som många ställer sig är om politikerna kunde ha gjort mera för att rädda tågtrafiken till Raseborg. Först fick man veta att Y-tåget kommer att vara ett minne blott efter den 27 mars och att biljettjänsten på Karis tågstation upphör, och därefter att flera av IC-tågturerna dras.

TA - 06 mar 13 kl. 15:29

Minister: Klyfta ej skäl till reform

Inkomstklyftan mellan könen består även efter pensionen, men skillnaderna mellan landets kommuner är stor. Skillnad råder också mellan pensionärer som är födda i Sverige och dem som är födda utomlands.
Störst skillnad är det i Danderyd.

Kristianstadsbladet - 06 aug 14 kl. 00:19

Brittisk minister avgår i protest


Storbritanniens minister för trosfrågor, Sayeeda Warsi, har avgått i protest mot vad hon kallar regeringens "moraliskt oförsvarliga" politik i Gazakonflikten. - Vi talar om ansvarsutkrävande i ett andetag, men för mindre än två veckor sedan avstod vi från en människorättsrådsresolution (i FN) som talade om ansvarsutkrävande och om att få en oberoende utredning av påstådda krigsbrott, säger Sayeeda Warsi i en intervju med Channel 4.Warsi, som är den brittiska regeringens första muslim och landets första minister för trosfrågor, hade velat se fördömanden av den israeliska militäroperationen som oproportionerlig.

BT - 06 aug 14 kl. 00:19

Brittisk minister avgår i protest

Storbritanniens minister för trosfrågor, Sayeeda Warsi, har avgått i protest mot vad hon kallar regeringens "moraliskt oförsvarliga" politik i Gazakonflikten. - Vi talar om ansvarsutkrävande i ett andetag, men för mindre än två veckor sedan avstod vi från en människorättsrådsresolution (i FN) som talade om ansvarsutkrävande och om att få en oberoende utredning av påstådda krigsbrott, säger Sayeeda Warsi i en intervju med Channel 4.Warsi, som är den brittiska regeringens första muslim och landets första minister för trosfrågor, hade velat se fördömanden av den israeliska militäroperationen som oproportionerlig.

Skånskan - 12 aug 18 kl. 16:42

Karolina Skog – miljöminister u p a

Vad säger hon? blir min reaktion när jag läser en intervju med miljöminister Karolina Skog i Kvällposten/Expressen. För det är verkligen märkliga och smått sensationella uttalanden landets främste miljöpolitiker gör.

YLE - 22 mar 14 kl. 13:40

Enkät: Vi är inte rädda för ryssen

Krisen i Ukraina har inte ökat finländarnas rädsla för Ryssland. Enligt en enkät för Yle Nyheter ser var fjärde finländare Ryssland som ett möjligt hot i framtiden, men 75 procent bedömer att hotet är litet. Över hälften av de svarande vill också bromsa upp EU:s ekonomiska sanktioner mot landet.

Kristianstadsbladet - 22 aug 14 kl. 18:51

Miljöministern vill rädda havet

Foto: Tor Gasslander
Miljöminister Lena Ek besökte högskolan och vattenriket på fredagen. Hon ville uppdatera sig på möjligheterna att rädda havet.
När Kristianstadsbladet kommer till vattenrikets anläggning är det dock inte miljöministern som håller ordet, utan någon som tycker att det behövs mer pengar om det ska bli mer forskning och miljömässiga åtgärder.

YLE - 16 aug 13 kl. 06:00

Minister: Fel att kräva barnskyddsanmälan för att få hemservice

Omsorgsminister Susanna Huovinen från SDP tycker att Radars uppgifter om slopade hemvårdstjänster för barnfamiljer är upprörande. Hon tycker inte att situationen är acceptabel. - Inte då det i socialvårdslagen står att kommunen ska erbjuda hemtjänster: Det problematiska är att det i lagen inte står exakt hur kommunen ska ge hemtjänst, men det fråntar inte kommunens ansvar.

Sydsvenskan - 12 okt 13 kl. 06:30

Ministerstyre fällde minister

Finlands utvecklingsminister Heidi Hautala avgick i går som en följd av bråket kring hennes påstådda ministerstyre. Hautala, som också är minister för statliga företag, medgav under en presskonferens att hennes assistent på hennes uppdrag kontaktat statliga isbrytarbolaget Arctia Shipping för att stoppa en polisanmälan mot Greenpeace..

BT - 29 sep 14 kl. 17:26

Boråsare fällde ofrivilligt minister

En brittisk minister avgick efter en sexskandal. I ofrivilligt rampljus – den före detta boråsaren Malin Sahlén. "Hemskt", bloggar hon själv om det inträffade.

Fler nyheter från YA

YA - 3 timmar sedan

Rebellen: ”Nu sätter jag med ålderns rätt ner foten”

För drygt tre år sedan lämnade hon äldreboendet Vigs ängar. Nu skriver Lillemor Husberg en bok, som sammanfattar det hon skapat som arkitekt och startar i vår stiftelsen Äldre utan gränser..

YA - 3 timmar sedan

2018 nytt rekordår för hamnen i Ystad

För fjärde året i rad slog Ystads hamn nya rekord för gods, passagerare, lastbilar och personbilar..

YA - 19 timmar sedan

Hittades mörbultad i snön – utredning av bangårdsolyckan inledd

Vad var det egentligen som hände när en bangårdarbetare blev påkörd av Pågatåget på bangården i Ystad i måndags? Den frågan vill åklagare Lotten Loberg ha svar på i den förundersökning som nu inletts..

YA - 22 timmar sedan

Stöld: Kvinna bestulen på Ystadskrog

En kvinna i 25-årsåldern har polisanmält en stöld av sin handväska i samband med ett besök på O'Learys i lördags..

YA - Igår: 00:01

Inget gehör för byggklagan

YA - Igår: 22:26

Hamnutskottet överlevde – inget beslut om skrotning

Hamnutskottet lever – åtminstone någon månad till. Kommunfullmäktige beslutade på torsdagskvällen att skicka tillbaka frågan till kommunstyrelsen.

YA - Igår: 22:20

Hård strid om styrelseplats i stiftelse

När kommunens representant i styrelsen för Anna o FW Thorssons & Ingeborg o Emil A Borgs stiftelse skulle utses gick frågan till sluten omröstning..

YA - Igår: 17:00

Nu blir det dyrare att parkera - p-avgifter införs i Kåseberga

Kommunen utökar parkeringsplatsen vid fotbollsplanen och tar samtidigt ut p-avgift. – Vi hoppas vara klara för att öppna redan till påsk, säger Emilia Löfgren, teknisk chef i Ystads kommun. .

YA - Igår: 15:46

Polis grep godissnattare med tandkrämstub

Den 55-åriga snattaren hade tänkt på konsekvenserna av att äta godis – men inte av att stjäla. .

YA - Igår: 15:24

Dom: Fängelse för fyra efter provfusk

"Ett angrepp på hela antagningssystemet". Det kallar rätten den omfattande verksamhet som gjorde det möjligt att fuska sig till bra resultat på högskoleprovet. Huvudpersonerna bakom fusket – tre män i 20-årsåldern – döms nu till fängelse.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.