YA > Lokalt

Thursday, 24 May, 13:58

YA - 18 maj 18 kl. 00:01

Ex-minister vill rädda lindarna i parkenSocialdemokraten Annika Åhnberg tycker att det är fel att kommunen ska fälla tre lindar i Bollhusparken för att PMJ fastigheter ska bygga Hotell Fritiden. – Jag tycker inte att man ska få förstöra mer av miljön än man redan gått med på, säger hon..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Annika Åhnberg, Bollhusparken, PMJ, Hotell Fritiden

Dela artikeln

47 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ex-ministervill , rädda, lindarnai , parken
YLE - 14 feb 16 kl. 08:35

Vaknade Västnylands politiker för sent för att rädda tågen?

Mycket frustration råder bland pendlarna i regionen då de dåliga tågnyheterna fortsätter avlösa varandra. Frågan som många ställer sig är om politikerna kunde ha gjort mera för att rädda tågtrafiken till Raseborg. Först fick man veta att Y-tåget kommer att vara ett minne blott efter den 27 mars och att biljettjänsten på Karis tågstation upphör, och därefter att flera av IC-tågturerna dras.

TA - 06 mar 13 kl. 15:29

Minister: Klyfta ej skäl till reform

Inkomstklyftan mellan könen består även efter pensionen, men skillnaderna mellan landets kommuner är stor. Skillnad råder också mellan pensionärer som är födda i Sverige och dem som är födda utomlands.
Störst skillnad är det i Danderyd.

Kristianstadsbladet - 06 aug 14 kl. 00:19

Brittisk minister avgår i protest


Storbritanniens minister för trosfrågor, Sayeeda Warsi, har avgått i protest mot vad hon kallar regeringens "moraliskt oförsvarliga" politik i Gazakonflikten. - Vi talar om ansvarsutkrävande i ett andetag, men för mindre än två veckor sedan avstod vi från en människorättsrådsresolution (i FN) som talade om ansvarsutkrävande och om att få en oberoende utredning av påstådda krigsbrott, säger Sayeeda Warsi i en intervju med Channel 4.Warsi, som är den brittiska regeringens första muslim och landets första minister för trosfrågor, hade velat se fördömanden av den israeliska militäroperationen som oproportionerlig.

BT - 06 aug 14 kl. 00:19

Brittisk minister avgår i protest

Storbritanniens minister för trosfrågor, Sayeeda Warsi, har avgått i protest mot vad hon kallar regeringens "moraliskt oförsvarliga" politik i Gazakonflikten. - Vi talar om ansvarsutkrävande i ett andetag, men för mindre än två veckor sedan avstod vi från en människorättsrådsresolution (i FN) som talade om ansvarsutkrävande och om att få en oberoende utredning av påstådda krigsbrott, säger Sayeeda Warsi i en intervju med Channel 4.Warsi, som är den brittiska regeringens första muslim och landets första minister för trosfrågor, hade velat se fördömanden av den israeliska militäroperationen som oproportionerlig.

YLE - 22 mar 14 kl. 13:40

Enkät: Vi är inte rädda för ryssen

Krisen i Ukraina har inte ökat finländarnas rädsla för Ryssland. Enligt en enkät för Yle Nyheter ser var fjärde finländare Ryssland som ett möjligt hot i framtiden, men 75 procent bedömer att hotet är litet. Över hälften av de svarande vill också bromsa upp EU:s ekonomiska sanktioner mot landet.

Kristianstadsbladet - 22 aug 14 kl. 18:51

Miljöministern vill rädda havet

Foto: Tor Gasslander
Miljöminister Lena Ek besökte högskolan och vattenriket på fredagen. Hon ville uppdatera sig på möjligheterna att rädda havet.
När Kristianstadsbladet kommer till vattenrikets anläggning är det dock inte miljöministern som håller ordet, utan någon som tycker att det behövs mer pengar om det ska bli mer forskning och miljömässiga åtgärder.

YLE - 16 aug 13 kl. 06:00

Minister: Fel att kräva barnskyddsanmälan för att få hemservice

Omsorgsminister Susanna Huovinen från SDP tycker att Radars uppgifter om slopade hemvårdstjänster för barnfamiljer är upprörande. Hon tycker inte att situationen är acceptabel. - Inte då det i socialvårdslagen står att kommunen ska erbjuda hemtjänster: Det problematiska är att det i lagen inte står exakt hur kommunen ska ge hemtjänst, men det fråntar inte kommunens ansvar.

Sydsvenskan - 12 okt 13 kl. 06:30

Ministerstyre fällde minister

Finlands utvecklingsminister Heidi Hautala avgick i går som en följd av bråket kring hennes påstådda ministerstyre. Hautala, som också är minister för statliga företag, medgav under en presskonferens att hennes assistent på hennes uppdrag kontaktat statliga isbrytarbolaget Arctia Shipping för att stoppa en polisanmälan mot Greenpeace..

BT - 29 sep 14 kl. 17:26

Boråsare fällde ofrivilligt minister

En brittisk minister avgick efter en sexskandal. I ofrivilligt rampljus – den före detta boråsaren Malin Sahlén. "Hemskt", bloggar hon själv om det inträffade.

YLE - 01 mar 16 kl. 12:46

Hangös stadsdirektör skeptisk till minister Berner

Det är oklart hur tågtrafiken mellan Hangö och Karis ser ut om några år. Tanken är att staten öppnar upp tågtrafiken för konkurrens efter år 2019. Hangös stadsdirektör Denis Strandell vet inte vad han ska tycka och tänka om Hangöbanans framtid.

Fler nyheter från YA

YA - 1 timme sedan

Brunnslock påverkar trafiken på väg 9

Ett brunnslock är borta på väg 9 genom Ystad. .

YA - 13 timmar sedan

Värmen väcker tankar om klimatet

Nu har solen strålat över Ystad i snart tre veckor, och ska fortsätta att göra det under överskådlig tid. Frågan är vad det beror på? Vi gick ut och frågade Ystadsborna..

YA - 13 timmar sedan

Strid om organisationen - treklövern lägger eget förslag

Tidigare år har partierna gjort upp om organisationen och ersättningar i partiöverläggningar. I år går treklövern med M, L och KD fram med ett eget förslag. .

YA - 13 timmar sedan

Lars Mohlin: Varför njuta av vädret när man kan deppa över klimatet?

Solen värmer och fåglarna kvittrar. Himlen är blå och världens vackraste landskap, det skånska, visar sig från sin bästa sida med guldgula rapsfält och grönskande bokskogar. Vad gör vi då?

YA - 21 timmar sedan

I väntan på turisterna

Trots att sommarvärmen kom i maj månad känner loppmarknaden inte av sommarhandeln än. I väntan på turisterna är det istället det sociala som lockar..

YA - 23 timmar sedan

SMHI: Ser inget slut på värmen

Den som trivs bra i solen och värmen har inget att frukta de kommande dagarna, tvärtom: De höga temperaturerna kommer med stor säkerhet att hålla i sig och till och med hamna ännu lite högre. – Det är ett högtrycksbetonat väder som dominerar veckan ut, Lovisa Andersson, jourhavande meteorolog på SMHI, till TT..

YA - Igår: 13:49

SD vinner när eleverna får bestämma: ”Överraskande”

Sverigedemokraterna blev stora vinnare i skolvalet på Fria läroverken. Men trots det är det tveksamt om Jimmie Åkesson blir statsminister när det fristående gymnasiets elever får bestämma..

YA - Igår: 13:12

Åtal: Smugglade 300 liter sprit och 600 liter öl

Det var tidig morgon söndagen den 5 maj i år som två män stoppades av tullen i Ystad. .

YA - Igår: 17:00

Lista: Här är de hetaste ämnena i nya appen

Artiklar om brott, väder och näringsliv står högt i kurs bland YA:s läsare. Här är kategorierna som flest valt att följa i appen MinYA. .

YA - Igår: 16:00

Första rättegångsdagen: Borgström samarbetar inte

Ulf Borgström, känd som Gryningspyromanen och tidigare dömd för mordbrand i Ystad, fortsätter att tiga. Det stod klart på tisdagen, då rättegången mot honom inleddes i Västmanlands tingsrätt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.